עזרה במיקום רמקולים
שלום, אני בשיפוץ חדר ואני צריך עזרה במיקום הרמקולים הקדמיים.
אני חושש שהמרחק בין הרמקולים לא מספיק באופציה הראשונה אבל מצד שני נקודת האזנה היא בצד. בציור המצורף אפשר לראות את נקודת הישיבה (המעוין) ואת הרמקולים. האדום מסמן את האופציה שנייה
תודה רבה!
אני חושש שהמרחק בין הרמקולים לא מספיק באופציה הראשונה אבל מצד שני נקודת האזנה היא בצד. בציור המצורף אפשר לראות את נקודת הישיבה (המעוין) ואת הרמקולים. האדום מסמן את האופציה שנייה
תודה רבה!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
הבעיה עם חוק האצבע הזה (לפחות לפי השרטוט) כפולה -Shtirlitz כתב:מה המרחק בין נקודת הישיבהלרמקולים?
איזה רמקולים?
מה גודל החדר באופן כללי?
חוק בוהן גורס שיש ליצור משולש שווה שוקים בין המאזין ובין ה.מקולים...
1. אם הרמקולים רצפתיים, 80 ס"מ זה קצת מעט (ולכן טוב ששאלת זאת).
2. הקיר מצד שמאל קצת מטה את המשוואה (בגלל ההחזרים מרמקול ימין).
נחכה לפרטים נוספים שלו, בכל מקרה התצורה האדומה לא נראית לי בכלל (אלא אם יבוצע כיול מושקע כולל delay).
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אופציה 2 (האדומה) - בטוח לא.
מכיוון שאתה יושב בצד אופציה א' היא העדיפה (למרות שהיה עדיף אם היית מרחיק מעט את המסך מהקיר השמאלי ואז יוצר מעט יותר מרווח בין הרמקולים).
מכיוון שמדובר ברמקולים מדפיים, אני מאמין שזה יישמע בסדר גמור למרות הקרבה לקיר, אבל זכור שעם פחות ממטר בין הרמקולים לא תהיה לך במה רחבה במיוחד (אגב, דובר על משולש שוה שוקיים ולא צלעות - וזה בדיוק אופציה א' שלך).
מכיוון שאתה יושב בצד אופציה א' היא העדיפה (למרות שהיה עדיף אם היית מרחיק מעט את המסך מהקיר השמאלי ואז יוצר מעט יותר מרווח בין הרמקולים).
מכיוון שמדובר ברמקולים מדפיים, אני מאמין שזה יישמע בסדר גמור למרות הקרבה לקיר, אבל זכור שעם פחות ממטר בין הרמקולים לא תהיה לך במה רחבה במיוחד (אגב, דובר על משולש שוה שוקיים ולא צלעות - וזה בדיוק אופציה א' שלך).