תגובות לביקורת: Rubby - מגבר דיגיטלי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #1 

תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
Rubby - מגבר דיגיטלי.

תמונה

nadavya
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 849
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

סקירה מעניינת ועיניינית. נורא אוהב לקרוא את המאמרים של יוסי. בתור מהנדס חשמל שבא מתחום התכנון האנאלוגי אני מוצא את ההסברים של יוסי תמיד פשוטים וברורים להפליא.
"דעה זה כמו רק#ום לכל אחד יש", הקוף

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3876
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה על המאמר מאיר העיניים (Y)
And the meek shall inherit the earth
...

TALB
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

אין עדיין חייה כזאת מגבר דיגיטאלי. מגבר CLASS D הוא פשוט מגבר ממותג ולא מגבר דיגיטאלי. המילה דיגיטאלי היא לא יותר מגימיק שיווקי, פשוט כי הצרכן האידיוט הממוצע חושב שכל מה ש "דיגיטאלי" הוא חדש ושיא הטכנולוגיה.. אות PWM הוא פשרה בין העולם הדיגיטאלי לעולם האנלוגי.. PWM בה רק לחסוך עלויות.. במקבום לבצע בקרה עם או אנלוגי רציף שמקורו באות דיגיטאלי אמיתי שעבר המראה ע"י D2A, מייצרים אות בקרה עי אפנון PWM.. כך זה גם במגברי CLASS D ששימושם הנרחב הוא במגברי סאבים. את האות ה PWM ניתן בקלות "לשמוע" אנלוגית אם מעבירים אותו דרך מסנן מעביר נמוכים פשוט. מכאן זהו בהגדרה לא אות ספרתי, אלא אות אנלוגי ממותג.. אתה מקבל מגבר חזק עם נצילות גבוהה וגודל קומפקטי.. אבל אתה משלם באיכות נוראית, חוסר חום וסאונד צורם ולא טבעי... היום מתכננים את המגברים הללו בכדי שלא יהיה אפילו צורך במסנן.. ועוד עובדה, מגברי PWM גורמים נזק בלתי הפיך לרמקולים!!! לא הייתי מתקרב לדבר הזה..

אגב, תיאוטרית כן ניתן ליצור מגבר דיגיטאלי בו אות PCM דיגיטאלי אמיתי מוגבר באופן ממותג, והדרגה האחרונה של המגבר היא פשוט ממיר DAC להספק גבוהה המזין במוצאו רמקול.. כמרצה במכללה אקדמית יצא לי במקרה להנחות פרויקט גמר לתואר ראשון שבמסגרתו סטודנטי בנו מגבר שכזה...

htbar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

תודה על הסקירה !

בהסתלות על דרגת ההספק יציאת ה PWM הדיפרנציאליות מסוננות במסננות רק בסדר ראשון בtamp הקטן יש מסננתת בסדר שני והאיכות טובה
למרות ההספק הקטן שלו
יש לי את ה-tamp והוא נישמע מאוד יפה

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

אני חושב שזה פחות או יותר מה שאמרתי במאמר:

שליחה #6 

TALB כתב:אין עדיין חייה כזאת מגבר דיגיטאלי. מגבר CLASS D הוא פשוט מגבר ממותג ולא מגבר דיגיטאלי. המילה דיגיטאלי היא לא יותר מגימיק שיווקי, פשוט כי הצרכן האידיוט הממוצע חושב שכל מה ש "דיגיטאלי" הוא חדש ושיא הטכנולוגיה.. אות PWM הוא פשרה בין העולם הדיגיטאלי לעולם האנלוגי.. PWM בה רק לחסוך עלויות.. במקבום לבצע בקרה עם או אנלוגי רציף שמקורו באות דיגיטאלי אמיתי שעבר המראה ע"י D2A, מייצרים אות בקרה עי אפנון PWM.. כך זה גם במגברי CLASS D ששימושם הנרחב הוא במגברי סאבים. את האות ה PWM ניתן בקלות "לשמוע" אנלוגית אם מעבירים אותו דרך מסנן מעביר נמוכים פשוט. מכאן זהו בהגדרה לא אות ספרתי, אלא אות אנלוגי ממותג.. אתה מקבל מגבר חזק עם נצילות גבוהה וגודל קומפקטי.. אבל אתה משלם באיכות נוראית, חוסר חום וסאונד צורם ולא טבעי... היום מתכננים את המגברים הללו בכדי שלא יהיה אפילו צורך במסנן.. ועוד עובדה, מגברי PWM גורמים נזק בלתי הפיך לרמקולים!!! לא הייתי מתקרב לדבר הזה..

אגב, תיאוטרית כן ניתן ליצור מגבר דיגיטאלי בו אות PCM דיגיטאלי אמיתי מוגבר באופן ממותג, והדרגה האחרונה של המגבר היא פשוט ממיר DAC להספק גבוהה המזין במוצאו רמקול.. כמרצה במכללה אקדמית יצא לי במקרה להנחות פרויקט גמר לתואר ראשון שבמסגרתו סטודנטי בנו מגבר שכזה...
...
אני כתבתי
"אין זו הגברה דיגיטלית כי לא נשמר הדיוק המופלא של אוסף המספרים המדויקים שנשמרו על גבי הדיסק, ויותר חמור לא נשמרת הרזולוציה של 16 או 24 ביט שיש במקור. אין בעולם עדיין הגברת הספק דיגיטלית."

המאמר שהבאתי לו קישור, טוען ש DAC להספק עדיין מעורר חלחלה בקרב המהנדסים. כך שנראה לי קצת מוזר שבתואר ראשון פרתם את הבעיות. היה מעניין לשמוע הסבר כיצד, אבל אולי במסר בכדי שלא לשעמם את הרוב.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

ישר כוח על המאמר המעניין ובראבו על התמציתיות, הבהירות ואי הנפילה בפח של מטחנת המילים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

יופי של ביקורת!
אחד התענוגות הגדולים שלי מהביקורות באתר הזה הוא המגוון הרחב של הכותבים והביקורות המיוחדות המשתמעות מכך.

תענוג לקרוא ביקורת שיורדת לפרטים טכניים בשפה ברורה (יחסית) וקלה להבנה.

תודה!

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #9 

פ ג ז (Y)

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #10 

נהניתי !!!
סקירה ביקורתית וטכנית - כמו שצריך !!!

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #11 

אחלה סקירה!
תמיד כיף לקרוא סקירות של יוסי (Y)

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #12 

מאמר מעולה כיאה ליוסי הרי (Y) (Y) (Y)
אמן מייסר

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #13 

יש !! סוף סוף סקירה שאינה תלויה בדבר ישר כח (Y)
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #14 

יופי של סקירה.
יוסי תמשיך לכתוב לנו עוד (Y)

partner11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #15 

יוסי
הסקירה אומנם יפה ומעניינת אם כי חוטאת לאמת
להסיק מסקנות על מגבר משמיעה של מוזיקה קלאסית בלבד, זה לטעמי פספוס אדיר
כשבאים לחוות דעה על מגבר, צריך לבדוק אותו במגוון סגנונות רחב ככל האפשר, ורק אז "לחרוץ דין"
אני מבין שזה מה שאתה שומע ואוהב, אולם עדיין, מה שייזכר מהביקורת היא השורה התחתונה, בלי קשר למגוון הסגנונות

htbar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

...
אני בטוח שאם הכילים האקוסטים נישמאים כמו מקור (גם הקול האנושי הוא סוג של כלי אקוסטי) אין שום סיבה בעולם שגם במוזעקב אלקטרונית לא ישהע טוב עובדה ששומעים מגבר חדש מרבית הדוגמאות המוזיקה באים מכיוון הכלסי שם המורכבות הדינאמיות בדיקת הבאמה והדיוק
לא חושב שזה פיספוס אדיר אלה אבן פינה אדיר למיעת כל דבר אחר חוץ ממוזיקה כלסית

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #17 

אהבתי. תודה רבה על הסקירה המעניינת

הירידה לפרטי איכויות וצורת הבניה האלקטרונית מאוד מוסיפה

ממה שהבנתי השימוש בטכנולוגיה של PWM לא נראת כבעלת עתיד בתחום מגברי הסטריאו.

אשמח לקרוא את התשובה של TALB ליוסי בנושא. במיוחד בצורת השימוש בממיר DAC להספקים גבוהים. אני מבטיח שלא אשתעמם.

htbar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

גברי PWM גורמים נזק בלתי הפיך לרמקולים!!! לא הייתי מתקרב לדבר הזה..
...

זה נכון רק במיקרה שהמתכנן לוקח בחשבון את העכבת של הרמקול כחלק מרשת הסינון אם משקיעם בסינון נכון לא צריך ליהיות בעיה
אני מדבר מתוך ניסיון אישי של מגברי pwm ( מנועי סרוו והתקני פיאזו למיניהן)שיצאלי לתכנן שהעומס התחמם בגלל חיסכון בפילטור ביציאה וירידה בנצילות ,זה מייקר את המגבר ומניח שכמה יצרנים מעדיפים לחסוך ברכיבים
כדי ליהיות תחרותיים
תדר המיתוג אינו ניתן לשמיע כי בדרך כלל הוא פי 4 או 5 מתדר הגבוה ביותר שרוצים "להגביר" (כ-100 קילוהרץ)

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

ביקורת נכונה, אבל לא הכי מדויקת

שליחה #19 

partner11 כתב:יוסי
הסקירה אומנם יפה ומעניינת אם כי חוטאת לאמת
כשבאים לחוות דעה על מגבר, צריך לבדוק אותו במגוון סגנונות רחב ככל האפשר, ורק אז "לחרוץ דין"
אני מבין שזה מה שאתה שומע ואוהב, אולם עדיין, מה שייזכר מהביקורת היא השורה התחתונה, בלי קשר למגוון הסגנונות
...
כי נכללו 3 קטעים מדיסק סמינר 6 (1,2,4) שאינם קלאסיים. עזרו לי בכך החברים שנכחו.

אני כולל בעיקר מוסיקה קלאסית בגלל שאני שמעתי בחיי ביצועים חיים טובים (והרבה) רק של מוסיקה קלאסית (כולל אורגן בכנסיה), והופעות אחרות שאינן קלאסיות, תמיד היו עם הגברה נוראית וזוועתית כמקובל בארצנו.

אז אני לא אלך לבחון מערכת כל שהיא עם מוסיקה שאין לי מושג כיצד היא צריכה להשמע.

לעומת זאת המגוון של מוסיקה קלאסית מאפשר לבחון את כל האספקטים של המערכת. מי שחושב שמוסיקה קלאסית זו מוסיקה משעממת ומנומנמת, לא שמע את מאהלר, סטרווינסקי או אפילו היידן בסימפונית ההפתעה.

בבדיקת מגבר בעזרת BD, אתה יכול לראות את הכלי המנוגן באותו רגע ולשמוע:

האם הוא בכלל מובחן
כיצד הוא נשמע מבחינת עוצמה וטבעיות.

יכול להיות שבמוסיקה אלקטרונית זה היה נשמע נכון, כי מי יודע בכלל כיצד מוסיקה כזו צריכה להשמע.

בסופו של דבר כל ביקורת משקפת את טעמו של המבקר.

לקרוא לכך פספוס ענק, לדעתי זה מעט מוגזם

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

יש עתיד ל- PWM

שליחה #20 

molvy כתב:אהבתי. תודה רבה על הסקירה המעניינת

הירידה לפרטי איכויות וצורת הבניה האלקטרונית מאוד מוסיפה

ממה שהבנתי השימוש בטכנולוגיה של PWM לא נראת כבעלת עתיד בתחום מגברי הסטריאו.

אשמח לקרוא את התשובה של TALB ליוסי בנושא. במיוחד בצורת השימוש בממיר DAC להספקים גבוהים. אני מבטיח שלא אשתעמם.
...
לא ולא הטכנולוגיה מאוד מבטיחה.

קודם כל המימוש במגבר הנסקר, היה חובבני.
כמה נקודות: ספק עם כבל ארוך, קבלי מאגר קטנים, רכיבים שאינם מיועדים לאיכות הגבוהה ביותר, ועוד.

בתור מגברים לסאב אקטיבי, הטכנולוגיה תהיה כנראה בלעדית (וכבר היום היא כנראה שולטת)

מה שדרוש הוא זוג או רביעית מפסקים אידאלית, עם זמן תגובה אפס, (במציאות די הרבה ננשניות) עם קיבול אפס (במציאות מאות פיקופרדים או יותר) והתנגדות אפס בהולכה (במציאות כמה עשרות או יותר מליאום).

ספק מושלם נפרד לכל מגבר.

עבודה בתדר מאוד גבוה מתחום האודיו.

אילה דרישות סותרות שמפריעות אחת לשניה. למשל תגדיל את התדר, הנצילות תרד. ההתקדמות ב- MOSFET אפשרה לחברת ICEPOWER, לתכנן מודולים עם פתרון פשרתי שמביא לתוצאות מצוינות למגברי סאב. הם הוכנסו גם כמגברי רסיבר (פיוניר) ו- 5 חברות (כולל בל קנטו) מיצרים אתם מונובלוקים. הפשרה היא הוספת משוב שלילי חזק,
האם הם טובים גם ב- HE ? מגבר אחד שלהם נסקר כאן (סיימור) וקיבל שבחים. פרטים על המודולים:
http://www.icepower.bang-olufsen.com/en ... s/speaker/

חברה ידועה "מרק לווינסון" עקפה (לדבריה) את בעיית הפשרה בין מהירות לנצילות:
http://www.hometheaterhifi.com/power-am ... ml?start=1

יתכן מאוד שהטכנולוגיה היום במצב שבו היתה טכנולוגית הטרנזיסטור בשנת 1970.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”