Rubby - מגבר דיגיטלי.

אני כתבתיTALB כתב:אין עדיין חייה כזאת מגבר דיגיטאלי. מגבר CLASS D הוא פשוט מגבר ממותג ולא מגבר דיגיטאלי. המילה דיגיטאלי היא לא יותר מגימיק שיווקי, פשוט כי הצרכן האידיוט הממוצע חושב שכל מה ש "דיגיטאלי" הוא חדש ושיא הטכנולוגיה.. אות PWM הוא פשרה בין העולם הדיגיטאלי לעולם האנלוגי.. PWM בה רק לחסוך עלויות.. במקבום לבצע בקרה עם או אנלוגי רציף שמקורו באות דיגיטאלי אמיתי שעבר המראה ע"י D2A, מייצרים אות בקרה עי אפנון PWM.. כך זה גם במגברי CLASS D ששימושם הנרחב הוא במגברי סאבים. את האות ה PWM ניתן בקלות "לשמוע" אנלוגית אם מעבירים אותו דרך מסנן מעביר נמוכים פשוט. מכאן זהו בהגדרה לא אות ספרתי, אלא אות אנלוגי ממותג.. אתה מקבל מגבר חזק עם נצילות גבוהה וגודל קומפקטי.. אבל אתה משלם באיכות נוראית, חוסר חום וסאונד צורם ולא טבעי... היום מתכננים את המגברים הללו בכדי שלא יהיה אפילו צורך במסנן.. ועוד עובדה, מגברי PWM גורמים נזק בלתי הפיך לרמקולים!!! לא הייתי מתקרב לדבר הזה..
אגב, תיאוטרית כן ניתן ליצור מגבר דיגיטאלי בו אות PCM דיגיטאלי אמיתי מוגבר באופן ממותג, והדרגה האחרונה של המגבר היא פשוט ממיר DAC להספק גבוהה המזין במוצאו רמקול.. כמרצה במכללה אקדמית יצא לי במקרה להנחות פרויקט גמר לתואר ראשון שבמסגרתו סטודנטי בנו מגבר שכזה......

אני בטוח שאם הכילים האקוסטים נישמאים כמו מקור (גם הקול האנושי הוא סוג של כלי אקוסטי) אין שום סיבה בעולם שגם במוזעקב אלקטרונית לא ישהע טוב עובדה ששומעים מגבר חדש מרבית הדוגמאות המוזיקה באים מכיוון הכלסי שם המורכבות הדינאמיות בדיקת הבאמה והדיוקלהסיק מסקנות על מגבר משמיעה של מוזיקה קלאסית בלבד, זה לטעמי פספוס אדיר...

גברי PWM גורמים נזק בלתי הפיך לרמקולים!!! לא הייתי מתקרב לדבר הזה.....

כי נכללו 3 קטעים מדיסק סמינר 6 (1,2,4) שאינם קלאסיים. עזרו לי בכך החברים שנכחו.partner11 כתב:יוסי
הסקירה אומנם יפה ומעניינת אם כי חוטאת לאמת
להסיק מסקנות על מגבר משמיעה של מוזיקה קלאסית בלבד, זה לטעמי פספוס אדיר
כשבאים לחוות דעה על מגבר, צריך לבדוק אותו במגוון סגנונות רחב ככל האפשר, ורק אז "לחרוץ דין"
אני מבין שזה מה שאתה שומע ואוהב, אולם עדיין, מה שייזכר מהביקורת היא השורה התחתונה, בלי קשר למגוון הסגנונות...

לא ולא הטכנולוגיה מאוד מבטיחה.molvy כתב:אהבתי. תודה רבה על הסקירה המעניינת
הירידה לפרטי איכויות וצורת הבניה האלקטרונית מאוד מוסיפה
ממה שהבנתי השימוש בטכנולוגיה של PWM לא נראת כבעלת עתיד בתחום מגברי הסטריאו.
אשמח לקרוא את התשובה של TALB ליוסי בנושא. במיוחד בצורת השימוש בממיר DAC להספקים גבוהים. אני מבטיח שלא אשתעמם....