טיפים וטריקים
שלום,
אני חדש בפרום ובעלים גאה של מכונה rancilio silvia מזה שנה וקצת.
המכונה בשימוש יומיומי ואני מרוצה ממנה מאוד. למדתי איך להשתמש בה בעיקר מסרטונים באינטרנט, ואני מרגיש שהידע שלי חסר.
דברים שהיתי רוצה לדעת יותר טוב:
1. מה הרמה הנכונה לטחינה של הקפה (יש לי גם מטחנת רוקי), איך יודעים שהגעת לזה. אני משחק קליק לפה ולשם כשאני מחליף פולים, מנסה לגרום לקפה לצאת דק ושחור. עם קצף יפה (טועם אספרסו בפעמים הראשונות) האם יש שיטה טובה יותר?
2. ניקוי המכונה. אני מנקה באמצעות מלח לימון (זה מה שכתוב בהוראות היצרן/יבואן) בערך פעם בחודש. אני משתמש רק במיים מהבריטה. אחרי כל שימוש אני מזרים מים ומנקה את הראש עם מברשת. האם אלו מנהגים סבירים? יש עוד טיפים?
3. דחיסת הקפה. כמה כח אתם מפעילים כשדוחסים את הקפה לידית, האם יש דרך לדעת אם דחסתי יותר או פחות מידי. נאמר לי להפעיל כח של 25 קילו, אבל זה קצת קשה להעריך בזמן אמת...
תודה,
א.
אני חדש בפרום ובעלים גאה של מכונה rancilio silvia מזה שנה וקצת.
המכונה בשימוש יומיומי ואני מרוצה ממנה מאוד. למדתי איך להשתמש בה בעיקר מסרטונים באינטרנט, ואני מרגיש שהידע שלי חסר.
דברים שהיתי רוצה לדעת יותר טוב:
1. מה הרמה הנכונה לטחינה של הקפה (יש לי גם מטחנת רוקי), איך יודעים שהגעת לזה. אני משחק קליק לפה ולשם כשאני מחליף פולים, מנסה לגרום לקפה לצאת דק ושחור. עם קצף יפה (טועם אספרסו בפעמים הראשונות) האם יש שיטה טובה יותר?
2. ניקוי המכונה. אני מנקה באמצעות מלח לימון (זה מה שכתוב בהוראות היצרן/יבואן) בערך פעם בחודש. אני משתמש רק במיים מהבריטה. אחרי כל שימוש אני מזרים מים ומנקה את הראש עם מברשת. האם אלו מנהגים סבירים? יש עוד טיפים?
3. דחיסת הקפה. כמה כח אתם מפעילים כשדוחסים את הקפה לידית, האם יש דרך לדעת אם דחסתי יותר או פחות מידי. נאמר לי להפעיל כח של 25 קילו, אבל זה קצת קשה להעריך בזמן אמת...
תודה,
א.
דבר ראשון תעשה חיפוש גלישת טמפ
יש הרבה מידע על זה בפורום וזה משפר המון את טעם הקפה.
דחיסה,טחינה זה גורמים שמשלימים אחד את השני, לסיכום אתה צריך לנסות ולהגיע לכ30 מ״ל בזמן של כ 30 ש והמטרה שהזרימה תראה כזנב עכבר דק ואחיד
תחזוקה- תתחיל לעשות גם בקפלאש ביחד אם חומר ניקוי ומדי פעם תשרה את הסלסלות והידיות במים חמים וחומר ניקוי (קופקלין למשל)
יש הרבה מידע על זה בפורום וזה משפר המון את טעם הקפה.
דחיסה,טחינה זה גורמים שמשלימים אחד את השני, לסיכום אתה צריך לנסות ולהגיע לכ30 מ״ל בזמן של כ 30 ש והמטרה שהזרימה תראה כזנב עכבר דק ואחיד
תחזוקה- תתחיל לעשות גם בקפלאש ביחד אם חומר ניקוי ומדי פעם תשרה את הסלסלות והידיות במים חמים וחומר ניקוי (קופקלין למשל)
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
ברוך הבא 
1. השיטה שלך נכונה. בעקרון צריך לצאת 25-30 מ"ל משקה ב25-30 שניות
2. הרבה יותר מדי! אני לא בטוח שזה מזיק, אבל מלח לימון זה חומר די אגרסיבי ואין צורך להשתמש כ"כ הרבה אם אתה מקפיד על מים מרוככים. אני משתמש גם בבריטה, וגם בפילטר על הצינור במיכל (פילטר רזין) ומנקה אבנית פעם עם מלח לימון פעם בחצי שנה.
את פילטר הבריטה יש לחדש עם מלח פעם בשבוע כדי שימשיך להיות יעיל כל החודש! מכניסים כפית מלח ומעבירים מים כדי שהמלח יכנס וישטף (כשני כדים מלאים). גם את הפילטר הפנימי יש לחדש - פעם בחודש עם כפית מלח: מוציאים אותו מהמכונה, פותחים את הפילטר בזהירות ושופכים כפית מלח. מעבירם בזרם דק מים כמה דקות, סוגרים ומכניסים שוב למכונה. את הפילטר 'רזין' לפי מה שהבנתי אין צורך אף פעם להחליף - רק טיפול במלח פעם בחודש.
3. המשקל הרישמי הוא 15 קילו. אני פיתחתי את הדחיסה ל'כמעט הכי חזק'. ודי חוזר על הדחיסה בעקביות בכל פעם.
4. בקפלאש - כמו בהודעה מעלי, אני ממליץ. חפש באפשרויות חיפוש מידע על זה. בעיקרון זו שיטה לנקות את פנים המכונה במעבר המים בין הראש למגש הנוזלים. אני מבצע פעם בחודשיים, חברים אחרים ממליצים פעם בחודש.
5. גלישת טמפרטורה - ברגע שהנורה נכבית תזרים לשניה וחצי מים מהראש כדי לקרר את הטמפרטורה ולא לשרוף את הקפה.
אם סיימת לדחוס את הקפה והנורה דלוקה - חכה שתיכבה. אם כבויה, סביר להניח שטמפרטורת הדוד נמוכה מדי - תזרים מים עד שתדלק הנורה וחכה עד שתכבה (ואז הזרם טיפה מים).
6. חמם את הכוסות לאספרסו באמצעות מים רותחים לפני הכנת הקפה. חמם גם את ידית החליטה (מים חמים) ונגב.
7. אחרי שאתה מדליק את המכונה חכה לפחות 20 דקות שכל הרכיבים יתחממו.
1. השיטה שלך נכונה. בעקרון צריך לצאת 25-30 מ"ל משקה ב25-30 שניות
2. הרבה יותר מדי! אני לא בטוח שזה מזיק, אבל מלח לימון זה חומר די אגרסיבי ואין צורך להשתמש כ"כ הרבה אם אתה מקפיד על מים מרוככים. אני משתמש גם בבריטה, וגם בפילטר על הצינור במיכל (פילטר רזין) ומנקה אבנית פעם עם מלח לימון פעם בחצי שנה.
את פילטר הבריטה יש לחדש עם מלח פעם בשבוע כדי שימשיך להיות יעיל כל החודש! מכניסים כפית מלח ומעבירים מים כדי שהמלח יכנס וישטף (כשני כדים מלאים). גם את הפילטר הפנימי יש לחדש - פעם בחודש עם כפית מלח: מוציאים אותו מהמכונה, פותחים את הפילטר בזהירות ושופכים כפית מלח. מעבירם בזרם דק מים כמה דקות, סוגרים ומכניסים שוב למכונה. את הפילטר 'רזין' לפי מה שהבנתי אין צורך אף פעם להחליף - רק טיפול במלח פעם בחודש.
3. המשקל הרישמי הוא 15 קילו. אני פיתחתי את הדחיסה ל'כמעט הכי חזק'. ודי חוזר על הדחיסה בעקביות בכל פעם.
4. בקפלאש - כמו בהודעה מעלי, אני ממליץ. חפש באפשרויות חיפוש מידע על זה. בעיקרון זו שיטה לנקות את פנים המכונה במעבר המים בין הראש למגש הנוזלים. אני מבצע פעם בחודשיים, חברים אחרים ממליצים פעם בחודש.
5. גלישת טמפרטורה - ברגע שהנורה נכבית תזרים לשניה וחצי מים מהראש כדי לקרר את הטמפרטורה ולא לשרוף את הקפה.
אם סיימת לדחוס את הקפה והנורה דלוקה - חכה שתיכבה. אם כבויה, סביר להניח שטמפרטורת הדוד נמוכה מדי - תזרים מים עד שתדלק הנורה וחכה עד שתכבה (ואז הזרם טיפה מים).
6. חמם את הכוסות לאספרסו באמצעות מים רותחים לפני הכנת הקפה. חמם גם את ידית החליטה (מים חמים) ונגב.
7. אחרי שאתה מדליק את המכונה חכה לפחות 20 דקות שכל הרכיבים יתחממו.
נערך לאחרונה על ידי doron_boogie ב 02/01/2011 13:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כמו שכתבו - אם יש ריכוך מים טוב לא צריך לנקות מאבנית יותר מפעם בחצי שנה.
לגבי דחיסה - אם אתה רוצה להיות עקבי תדחס הכי חזק שלך. 15 או 20 או 25 זה לא ממש משנה, הכי חזק שלך זה יותר עקבי.
כל עוד אתה מוריד 30 מ"ל בקצ תפחות מ 30 שניות (מרגע הלחיצה על הכפתור) אתה בסדר.
לגבי דחיסה - אם אתה רוצה להיות עקבי תדחס הכי חזק שלך. 15 או 20 או 25 זה לא ממש משנה, הכי חזק שלך זה יותר עקבי.
כל עוד אתה מוריד 30 מ"ל בקצ תפחות מ 30 שניות (מרגע הלחיצה על הכפתור) אתה בסדר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
למה אתם מתכוונים ב 30 מ"ל ב 30 שניות? על מנה בודדת או כפולה?
סתם חשבתי שכדאי שיהיה ברור, כי מי ששאל לא התייחס למנה כפולה או בודדת.
רוב הדיבורים כאן בפורום הם על מנה כפולה - כי יותר קל במכונה ביתית להגיע בה לתוצאות טובות. מנה כפולה היא 60 מ"ל. תקנו אותי אם אני טועה.
סתם חשבתי שכדאי שיהיה ברור, כי מי ששאל לא התייחס למנה כפולה או בודדת.
רוב הדיבורים כאן בפורום הם על מנה כפולה - כי יותר קל במכונה ביתית להגיע בה לתוצאות טובות. מנה כפולה היא 60 מ"ל. תקנו אותי אם אני טועה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מנה אחת = 30 מ"ל.
מנה כפולה = 60 מ"ל (30 מ"ל לכל כוס)
הכל באזור ה 30 שניות.
מנה כפולה = 60 מ"ל (30 מ"ל לכל כוס)
הכל באזור ה 30 שניות.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
איפה זה כתוב ברשת?roli_bark כתב:הי - קטונתי, אבל יש ברשת דיעות שמנה כפולה (14 גרם) צריך להיות שוט של בערך 40 שנ'....
זה לחלוטין לא נכון. שוט כפול זה פי-2 מים (60 מ"ל) דרך פי-2 קפה (14 גר') באותו פרק הזמן (25 שנ').
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה כתוב פה:
http://www.coffeeresearch.org/espresso/definitions.htm
זההסטנדרט האמריקא לאספרסו ומה שהוא אומר זה ששוט כפול צריך לנוע בין 47 ל 62 מ"ל.
לא שונה הרבה ממה שאנחנו מכירים מהסטנדרט האיטלקי.
דווקא דחיסה ב 15 ק"ג לא מצאתי בשום מקום רשמי.
http://www.coffeeresearch.org/espresso/definitions.htm
זההסטנדרט האמריקא לאספרסו ומה שהוא אומר זה ששוט כפול צריך לנוע בין 47 ל 62 מ"ל.
לא שונה הרבה ממה שאנחנו מכירים מהסטנדרט האיטלקי.
דווקא דחיסה ב 15 ק"ג לא מצאתי בשום מקום רשמי.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
דבוטאנט, קרא שוב את הטקסט שהוא כתב ואת הציטוט אצלי - הוא דיבר על 40 שניות, לא על 40 מיליליטר.
(ובכל אופן, 40 מ"ל זה ריסטרטו, זה לא כפול).
(ובכל אופן 2, לקרוא אצל האמריקאים על קפה זה כמו לקרוא אצל הרוסים על חומוס זה כמו לקרוא אצל הצרפתים על גבינה 1.5% שומן...)
(ובכל אופן, 40 מ"ל זה ריסטרטו, זה לא כפול).
(ובכל אופן 2, לקרוא אצל האמריקאים על קפה זה כמו לקרוא אצל הרוסים על חומוס זה כמו לקרוא אצל הצרפתים על גבינה 1.5% שומן...)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מוטי, אל תזלזל באמריקאים - הגרעין הקשה של חובבי האספרסו שם לא פראייר. הוא גם מפונק במיטב הציוד במחירים שעליהם אנו יכולים רק לחלום, ובקפה ברמה הגבוהה ביותר, ירוק או קלוי.
חוצמזה, הסטנדרט האיטלקי צריך לעבור שדרוג...או התאמה לכל הפחות. בהנחה ו 25 שניות זה הקבוע, הכמויות המקובלות (קפה ומים) די לא נוחות.
אגב רוסים וחומוס, בחור ממוצא אוקראיני התקין אצלי השבוע מעקה. הוא פשוט נראה סוס, או יותר נכון - גורילה קצת מלאה...קשקשתי איתו קצת והסתבר שהוא היה מתאגרף במשקל כבד במקצועו (כן כן יש מדינות שבהן ספורטאי זה מקצוע, עובד מדינה לכל דבר). וכשהוא שם יד על הכרס הוא אומר לי " ואז הגעתי לארץ, ובמקום ספורט יש פה בורקס, שווארמה, חומוס...איך אפשר ככה..." ...התגלגלתי מצחוק...
חוצמזה, הסטנדרט האיטלקי צריך לעבור שדרוג...או התאמה לכל הפחות. בהנחה ו 25 שניות זה הקבוע, הכמויות המקובלות (קפה ומים) די לא נוחות.
אגב רוסים וחומוס, בחור ממוצא אוקראיני התקין אצלי השבוע מעקה. הוא פשוט נראה סוס, או יותר נכון - גורילה קצת מלאה...קשקשתי איתו קצת והסתבר שהוא היה מתאגרף במשקל כבד במקצועו (כן כן יש מדינות שבהן ספורטאי זה מקצוע, עובד מדינה לכל דבר). וכשהוא שם יד על הכרס הוא אומר לי " ואז הגעתי לארץ, ובמקום ספורט יש פה בורקס, שווארמה, חומוס...איך אפשר ככה..." ...התגלגלתי מצחוק...
what's next?
- roli_bark
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
באחד הסירטונים של קייט וגייל בערוץ היוטיוב של חנות הקפה בסיאטל SeattleCoffeeGear, הן מציינות זאת בפרוש. קשה לי כרגע לאתר אותו בין העשרות שם .moti_r כתב:איפה זה כתוב ברשת?roli_bark כתב:הי - קטונתי, אבל יש ברשת דיעות שמנה כפולה (14 גרם) צריך להיות שוט של בערך 40 שנ'.......
בנוסף, גם כאן למשל (תחת הכותרת Extracting The Espresso):
http://www.2basnob.com/espresso.html
כמובן, שאינני נוטה לאמץ אוטומטית את כל הנאמר ברשת, וזו סתם הערה/שאלה.
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
עכשיו אני מבולבל:moti_r כתב:איפה זה כתוב ברשת?roli_bark כתב:הי - קטונתי, אבל יש ברשת דיעות שמנה כפולה (14 גרם) צריך להיות שוט של בערך 40 שנ'....
זה לחלוטין לא נכון. שוט כפול זה פי-2 מים (60 מ"ל) דרך פי-2 קפה (14 גר') באותו פרק הזמן (25 שנ')....
כש אני חולט קפה ש טחון במידה במשך כ 25 שניות בסלסלה בודדת (7 גר) אני מקבל 30 מ"ל
כש אני חולט קפה ש טחון במידה במשך כ 25 שניות בסלסלה כפולה ( 14 גר) אני אקבל 60 מ"ל ???
כיצד ? אם הידית היא אותה ידית מה שהשתנה זה רק כמות הקפה אז למה ש יזרמו יותר מיים ( כפול) דרכו?
בגלל ש הסלסילה הכפולה יותר מחוררת?
- roli_bark
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
אתה מתכוון לזה שהחרירים בסלסילה שוט כפול יותר גדולים ?shtud כתב:כן, והחור שאחרי זה יותר גדול...
לא נראה לי, למשל מהסתכלות מול האור על סלסילות לה-מרזוקו לסינגל ולדאבל, החרירים נראים אותו גודל!