איבוד איכות FULL HD בחיבור מחשב למסך LCD FULL HD של פיליפס
שלום לכולם ,
יש לי מחשב שולחני בסלון שמחובר למסך רגיל ובנוסף דרך HDMI דרך הרסיבר מחובר למסך FULL HD 42 של הסלון. מערכת הפעלה WIN7
המחשב בעל חומרה חדשה , מפענח גם פרומט AUDIO HD ומתמודד עם ניגון בלו ריי בלי בעיה .
במחשב הגדרתי 2 מסכים , אחד בעל רזולוציה מתאימה למסך מחשב 21 אינצ' והשני מוגדר 1920*1080 בשביל ה-LCD של הסלון לטובת FULL HD .
כאשר מפעילים את הרסיבר המחשב מזהה את הטלוויזיה ומתחיל להציג את התמונה של ה-DESKTOP , אך במסך הקטן של המחשב הוא מראה רק את הרקע של ה-DESKTOP .
מסך הקטן לא יכול להתמודד עם רזולוציית FULL HD ולכן כנראה לא מציג שולחן עבודה, אך לא ברור לי למה הם לא עובדים כל אחד על רצולוציה שלו בנפרד .
עכשיו לחלק השני של הבעיה
כמו שאמרתי המחשב מחובר דרך HDMI לרסיבר , כבל 5 מטר לא איכותי במיוחד .
בניגון סרטי FULL HD בעזרת MPC לא הרגשתי שבאמת מקבלים תמונה איכותית כפי שהיא צריכה להיות.
מכיוון שיש לי נגן מובנה בטלוויזיה שמסוגל להריץ MKV הרצתי עליו בדיקה של אותו קובץ שראיתי לפני זה דרך המחשב ובאמת התוצאה שהתקבלה הייתה איכותית יותר ללא ספק .
איפה אני מאבד את האיכות ?
בהגדרות לא נכונות ?
בנגן ? למרות שהגדרתי הכל לפי המדריכים שנכתבו כאן
כבל HDMI ארוך מידי ולא איכותי ?
אודה לעזרתכם
יש לי מחשב שולחני בסלון שמחובר למסך רגיל ובנוסף דרך HDMI דרך הרסיבר מחובר למסך FULL HD 42 של הסלון. מערכת הפעלה WIN7
המחשב בעל חומרה חדשה , מפענח גם פרומט AUDIO HD ומתמודד עם ניגון בלו ריי בלי בעיה .
במחשב הגדרתי 2 מסכים , אחד בעל רזולוציה מתאימה למסך מחשב 21 אינצ' והשני מוגדר 1920*1080 בשביל ה-LCD של הסלון לטובת FULL HD .
כאשר מפעילים את הרסיבר המחשב מזהה את הטלוויזיה ומתחיל להציג את התמונה של ה-DESKTOP , אך במסך הקטן של המחשב הוא מראה רק את הרקע של ה-DESKTOP .
מסך הקטן לא יכול להתמודד עם רזולוציית FULL HD ולכן כנראה לא מציג שולחן עבודה, אך לא ברור לי למה הם לא עובדים כל אחד על רצולוציה שלו בנפרד .
עכשיו לחלק השני של הבעיה
כמו שאמרתי המחשב מחובר דרך HDMI לרסיבר , כבל 5 מטר לא איכותי במיוחד .
בניגון סרטי FULL HD בעזרת MPC לא הרגשתי שבאמת מקבלים תמונה איכותית כפי שהיא צריכה להיות.
מכיוון שיש לי נגן מובנה בטלוויזיה שמסוגל להריץ MKV הרצתי עליו בדיקה של אותו קובץ שראיתי לפני זה דרך המחשב ובאמת התוצאה שהתקבלה הייתה איכותית יותר ללא ספק .
איפה אני מאבד את האיכות ?
בהגדרות לא נכונות ?
בנגן ? למרות שהגדרתי הכל לפי המדריכים שנכתבו כאן
כבל HDMI ארוך מידי ולא איכותי ?
אודה לעזרתכם
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בגדול, אני אישית ממש לא ממליץ על עבודה עם שני מסכים. זה מסובך ומסורבל.
הפעולה שציינת עם הדסקטופים ברזולוציות שונות נורמלית ל-Extended View. מסך הטלוויזיה הוא ההמשך של מסך המחשב.
בכבל HDMI הסיגנל הוא דיגיטלי, ולכן אם יש לך תמונה ללא הבהובים האיכות היא 100% ולא משהו באמצע. לא הייתי חושד בכבל.
כנראה משהו בהגדרות. ברזולוציות גבוהות יותר המחשב עובד קשה יותר. תנסה לעבוד עם חיבור מסך אחד בלבד ותראה אם יש שיפור.
כמו כן, לא ציינת באיזה נגן אתה עובד ואיזה מקודדים/חבילות מקודדים מותקנים אצלך, ומהו מפרט המחשב שלך - "חומרה חדשה" זה לא מספיק. ציין סוג מעבד וסוג כרטיס מסך.
הפעולה שציינת עם הדסקטופים ברזולוציות שונות נורמלית ל-Extended View. מסך הטלוויזיה הוא ההמשך של מסך המחשב.
בכבל HDMI הסיגנל הוא דיגיטלי, ולכן אם יש לך תמונה ללא הבהובים האיכות היא 100% ולא משהו באמצע. לא הייתי חושד בכבל.
כנראה משהו בהגדרות. ברזולוציות גבוהות יותר המחשב עובד קשה יותר. תנסה לעבוד עם חיבור מסך אחד בלבד ותראה אם יש שיפור.
כמו כן, לא ציינת באיזה נגן אתה עובד ואיזה מקודדים/חבילות מקודדים מותקנים אצלך, ומהו מפרט המחשב שלך - "חומרה חדשה" זה לא מספיק. ציין סוג מעבד וסוג כרטיס מסך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם ה-MPC HC כותב Playing DXVA או רק Playing?
אני אבדוק בערב בבית
אם כתוב PLAYING בלבד אני מבין שאין פענוח חומרה , אלא תוכנה בלבד
אבל למה זה עלול להשפיע על רזולוציה ?
ד.א. אחרי חיבור ה-LCD למרות שזה לא אמור להיות קשור בכלל הנגן איבד הגדרות לנגן HD AUDIO ומסתפק בניגון DD ו-DTS רגיל.
כל זה אחרי עבודה ארוכה של קינפוג
אם כתוב PLAYING בלבד אני מבין שאין פענוח חומרה , אלא תוכנה בלבד
אבל למה זה עלול להשפיע על רזולוציה ?
ד.א. אחרי חיבור ה-LCD למרות שזה לא אמור להיות קשור בכלל הנגן איבד הגדרות לנגן HD AUDIO ומסתפק בניגון DD ו-DTS רגיל.
כל זה אחרי עבודה ארוכה של קינפוג
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מי מפענח לך ב-MPC HC את הוידאו? האם הגדרת אותו כמו ב"מדריך המהיר לצפייה בתכני HD", כולל נספח מספר 1 לחסימת מקודדים לא רצויים?
בעת הניגון, מהו העומס על הליבה הכי עמוסה של המעבד (לא הממוצע על הליבות)?
האם הורדת והתקנת גירסה מעודכנת ומלאה של כרטיס המסך מהאתר של אינטל (ולא מעדכונים אוטומטיים של Windows 7)?
בעת הניגון, מהו העומס על הליבה הכי עמוסה של המעבד (לא הממוצע על הליבות)?
האם הורדת והתקנת גירסה מעודכנת ומלאה של כרטיס המסך מהאתר של אינטל (ולא מעדכונים אוטומטיים של Windows 7)?
כן , הוגדר לפי המדריך כולל חסימה של מקודדים
לפני כחצי שנה ביצעתי עדכון לכרטיס מסך . לא יודע האם זה אחרון
שאר הדברים אני חייב לבדוק בבית ולכן אגיב רק בערב
ד.א. איך אני אבדוק עומס על הליבה ? יש כלי מובנה ב-WIN7 או שצריך תוכנה צד ג' ?
בינתיים תודה רבה
אשמח אם תוכל להגיב בערב ברגע שאבדוק את הפרמטרים
לפני כחצי שנה ביצעתי עדכון לכרטיס מסך . לא יודע האם זה אחרון
שאר הדברים אני חייב לבדוק בבית ולכן אגיב רק בערב
ד.א. איך אני אבדוק עומס על הליבה ? יש כלי מובנה ב-WIN7 או שצריך תוכנה צד ג' ?
בינתיים תודה רבה
אשמח אם תוכל להגיב בערב ברגע שאבדוק את הפרמטרים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ב-Task Manager של מערכת ההפעלה, בחלון של Performance, אתה יכול לראות גרף עבור כל ליבה וליבה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

באיזו איכות אתה רואה את הדסקטופ עצמו של המחשב? למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה כותב איכות לא טובה?
תנסה לשחק עם ההגדרות של הטלוויזיה של פיליפס. אולי שווה לכבות (או דווקא להדליק) מנגנוני עיבוד תמונה של המסך, 100Hz, מצבי Movie/Film/Cinema וכו.
תנסה לשחק עם ההגדרות של הטלוויזיה של פיליפס. אולי שווה לכבות (או דווקא להדליק) מנגנוני עיבוד תמונה של המסך, 100Hz, מצבי Movie/Film/Cinema וכו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אם התלונה בנוגע לאיכות מתיחסת לצבעים דהויים או רווים מידי או למצב של שחורים שיוצאים אפורים מידי זו בעיה של התאמת מרחב ה RGB. מסכי מחשב וטלביזיות לא משתמשים באותו מרחב צבעים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
כאשר אני מתייחס לאיכות גרועה אני מתכוון אך ורק לחדות.
פשוט רואים שזה לא חד ברמת FULL HD .
כאשר הרצתי אותו קובץ MKV 1080P דרך הנגן הפנימי ראיתי שהחדות היא יותר גבוהה.
אתמול גם ניסיתי לנגן את אותו קובץ MKV1080 וגם ריפ מלא של בלו ריי דרך VLC וראיתי בבירור שהתוצאה שמתקבלת טובה יותר.\
משמע, העניין כנראה באמת בהגדרות של MPC
גם לא ניתן לוותר עליו , הוא היחיד שיודע להוציא פורמטים חדשים של HD-AUDIO
פשוט רואים שזה לא חד ברמת FULL HD .
כאשר הרצתי אותו קובץ MKV 1080P דרך הנגן הפנימי ראיתי שהחדות היא יותר גבוהה.
אתמול גם ניסיתי לנגן את אותו קובץ MKV1080 וגם ריפ מלא של בלו ריי דרך VLC וראיתי בבירור שהתוצאה שמתקבלת טובה יותר.\
משמע, העניין כנראה באמת בהגדרות של MPC
גם לא ניתן לוותר עליו , הוא היחיד שיודע להוציא פורמטים חדשים של HD-AUDIO
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי MPC HC (ואולי גם FFDShow) קצת דפקו את העסק בגירסאות ה-SVN האחרונות. אצלי, למשל, יש בעייה של איבוד ליפ סינק (סינכרון בין תמונה לאודיו) כאשר מדלגים קדימה או אחורה בקבצי M2TS עם פסקול DTS-HD.
תנסה את התוכנה Boxee. היא כוללת מקודדים פנימיים משלה ולא עושה שינויי מקודדים במערכת ההפעלה, תומכת באופן מלא בפורמטי האודיו החדשים ואצלה אין את הבעיות האלה. אולי שם גם תהיה מרוצה יותר מאיכות התמונה.
תנסה את התוכנה Boxee. היא כוללת מקודדים פנימיים משלה ולא עושה שינויי מקודדים במערכת ההפעלה, תומכת באופן מלא בפורמטי האודיו החדשים ואצלה אין את הבעיות האלה. אולי שם גם תהיה מרוצה יותר מאיכות התמונה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תוריד כמובן את הגירסה הכי חדשה שיש.