הרהורים בנוגע לרמקולים במקומות ציבוריים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ofir-harlev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716

שליחה

שמתי לב שבהרבה מקומות כמו בתי קפה, פאבים, מסעדות וכדומה יש רמקולים תעשייתיים כאלה...כלומר רמקולים שנראים גדולים על המקום, בעיני לפחות.
נגיד בקפה פידל בדיזינגוף, בחנות של קסטרו, יש רמקולים מטורפים כאלה של ג'מו פרופשיונל שכשראיתי אותם חשבתי לעצמי "וואה וואה אם מישהו ייתן פה ווליום בלי כוונה כולם מתים".
או נגיד באגאדיר בראשון, שזה מקום לא כזההה גדול יש מערכת רמקולים של EV שגם כן היא נראית לי כבדה על המקום.
עוד דוגמא היא בפאב החדש שנפתח בראשון, האיימיש, שם יש 4 רמקולים דיי רציניים של MES (שאגב אין לי מושג מי היא, ואשמח לפרטים על החברה) בפינות של המקום.
עכשיו... השאלה שלי היא האם הרמקולים האלה ששמים במקומות האלה היא פשוט תוצאה של בורות או שיש משהו שאני מפספס, כמו למשל אם לרמקולים האלה יש פחות בלאי או משהו כזה...
בתודה מראש, אופיר

נ.ב - יש כזאת חברה של רמקולים "גולן" שכל דיזינגוף סנטר מפוצץ ברמקולים שלה, מה הקטע שלה, מישהו יודע?
נ.ב2 - יש איזה חנות בגדים בסנטר עם רמקולים ביזיוניים של BOSE שהם אשכרה פיזרו 3 סאבים סתם ככה ואחד מהם אפילו תלוי על התקרה :lol: :lol:

dudde
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה

אופיר,
לתשובה כנראה מספר חלקים :
1) הרמקולים הנ"ל שהזכרת עמידים ביותר (לחות, עשן, עשן, עשן, שומן ועוד) ולכן מתאימים למקומות ציבוריים.
2) חלקם הינם רמקולים אקטיביים המכילים יחידת הגברה בתוכם.
3) ייתכן מאוד והם גדולים על המקום אך אל תשכח שהם צריכים לנגן במקום בו 100 ~ איש משוחחים, צוחקים ועוד.

דווקא המקומות אשר מחזיקים ציוד מקצועי אינם עושים זאת מתוך בורות, אני מכיר מספר בעלים של בתי קפה,
ניתן לומר שהגברה מקצועית הינו מקצוע שרץ במשפחה אצלנו (לא הגברה - Hi-Fi ביתית)
ורוב בתי הקפה הטובים והמובילים לוקחים יועצים לתחום ההגברה.

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844

שליחה

ofirharlev כתב:שמתי לב שבהרבה מקומות כמו בתי קפה, פאבים, מסעדות וכדומה יש רמקולים תעשייתיים כאלה...כלומר רמקולים שנראים גדולים על המקום, בעיני לפחות.
נגיד בקפה פידל בדיזינגוף, בחנות של קסטרו, יש רמקולים מטורפים כאלה של ג'מו פרופשיונל שכשראיתי אותם חשבתי לעצמי "וואה וואה אם מישהו ייתן פה ווליום בלי כוונה כולם מתים".
או נגיד באגאדיר בראשון, שזה מקום לא כזההה גדול יש מערכת רמקולים של EV שגם כן היא נראית לי כבדה על המקום.
עוד דוגמא היא בפאב החדש שנפתח בראשון, האיימיש, שם יש 4 רמקולים דיי רציניים של MES (שאגב אין לי מושג מי היא, ואשמח לפרטים על החברה) בפינות של המקום.
עכשיו... השאלה שלי היא האם הרמקולים האלה ששמים במקומות האלה היא פשוט תוצאה של בורות או שיש משהו שאני מפספס, כמו למשל אם לרמקולים האלה יש פחות בלאי או משהו כזה...
בתודה מראש, אופיר

נ.ב - יש כזאת חברה של רמקולים "גולן" שכל דיזינגוף סנטר מפוצץ ברמקולים שלה, מה הקטע שלה, מישהו יודע?
נ.ב2 - יש איזה חנות בגדים בסנטר עם רמקולים ביזיוניים של BOSE שהם אשכרה פיזרו 3 סאבים סתם ככה ואחד מהם אפילו תלוי על התקרה :lol: :lol:
...
רמקולים ל- Public Address בהשוואה לרמקולים ביתיים, נצילים מאוד ומסוגלים לשחזר SPL גבוה מאוד, מגיעים במגוון התנגדויות (4- 16 אוהם), חלקם עמידים ללחות ולמים, הם יותר גדולים ומשתמשים בהם ביחידות שופריות כדי להשיג פיזור טוב יותר של גלי הקול במרחב. התיבה שלהם קלה יותר, עשויה מפלסטיק-עץ מצופה בלבד-מתכת או שילוב של כמה חומרים והם עמידים יותר בטילטולים. חלקם מוגבר ומגיע עם גלגלים, ידיות נשיאה, הברגות ו/או עם מתקני צידוד/הטיה ו/או מתקני תליה על הקירות. בחלקם יש כניסת מיקרופון, אקולייזר ולימיטר.

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

תומר אחי ברשותך אתקן כמה דברים..
בגדול אתה צודק הם עמידים יותר אבל לא ללחות ולא לעשן סיגריות..
התיבות דווקא בדגמים שהוזכרו כאן מלבד BOSE הן מעץ וכבדות מאוד..
הסיבה העיקרית בה משתמשים במערכות מקצועיות היא שמערכות אלה חזקות מאוד והבלאי שלהן נמוך..
ה-EV שיש באגדיר היא בכלל מערכת לבתי קולנוע ובארץ עשו לה הכלאה לברים.. בנוסף לכך מרוב שהטויטר של המערכת הזו
נטול זריקה מוסיפים להם קופסת טויטרים שיושבים על התקרה במרכז המסעדה ואז יש את התחושה שהרמקולים זורקים..
הג'מו פרופשיונל שדובר כאן הוא אינו רמקול מקצועי באמת אלה רק נראה כך ... מנסיון הג'מו לא עומד בעומסים לאורך זמן
ואפילו משתמשים במגברים ביתיים בכדי להניע אותו ,הוא אינו נציל במיוחד 96DB {יחסית לציוד מקצועי טהור עם 137DB}.
המערכות המקצועיות ששמים בפאבים אינן שופריות אלה פרונטליות אך כמו שאמרת תומר מאוד נצילות ויש להן הרבה
כח אך הן רחוקות מלזרוק את הצליל למרחק לכן משתמשים בהרבה רמקולים..
הסיבה העיקרית בה לא משתמשים במערכת שופרית למסעדות וברים היא שמערכת כזו נשמעת טוב רק למי שיושב רחוק
ומי שיושב קרוב מתענה.. לעומת זאת במועדונים תמצא בדרך כלל מערכות שופריות.. הסיבה היחידה היא זריקה נצילות
ופחות עומס על המגברים... גם במקומות פתוחים בדרך כלל משתמשים בציוד שופרי וזאת על מנת לכסות הרבה שטח במעט
ווליום..

מקווה שעזרתי.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

ofir-harlev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נמר כתב:
מקווה שעזרתי.
...
בהחלט עזרת, פכת אור על הנושא בצורה הכי ברורה שאפשר, תודה רבה!
...בקשר לMES וגולן, יש למישהו מושג מסוים על החברות האלה?

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה

נמר (או כל מי שיודע)-

האם כנ"ל בבתי קולנוע? במה משתמשים שם?
במיוחד מעניין אותי לדעת איזה סנטר משמש בבתי קולנוע, אני בד"כ ממש אוהב את הצליל שלהם, אפילו שהוא די גס בד"כ.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

איזה קולנוע אהבת?
לי לא יצא לאהוב שום בית קולנוע שהייתי בו אי פעם...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה

אני מסכים איתך עקרונית, מה גם שהם נוטים להפציץ בווליום מחריש אוזניים מעבר לכל פרופורציה.
אממה, ספציפית לסנטרים של קולנוע, אני מוצא את עצמי נהנה מאיך שהם נשמעים. אני לא מרמז שהם מאוזנים או ראליסטיים, אבל הם נותנים צליל מאוד מודגש ודרמטי, עם חדות ופירוט יתר, מיד ריינג' מנופח ממש, ויש לי מזה איזו הנאה פרוורטית..
בד"כ בבית הקולנוע של גלובוס במרכז הקונגרסים בחיפה (לא שיש בהם משהו טוב מכל בחינה אחרת).

מאידך, הייתי בסרט שלשום בגרנד קניון, שהוא גם של גלובוס, וממש לא חשתי את זה שם. הצליל היה סתמי ובווליום גבוה מידי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

העיקר שאתה נהנה.
האודיו בבתי קולנוע מבחינתי, הוא לא רפרנס לכלום.
About.me

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10121

שליחה

logankungfu, מסכים איתך לחלוטין..
אבל לדעתי אין להם סנטר או ככה זה נשמע..כאילו הם משתמשים בקדמיים כסנטר..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

ofir-harlev פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Nba כתב:logankungfu, מסכים איתך לחלוטין..
אבל לדעתי אין להם סנטר או ככה זה נשמע..כאילו הם משתמשים בקדמיים כסנטר..
...
דוקא אני דיי בטוח שקיים בקולנוע רמקול סנטר...

dudde
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה

נמר,
אני חייב להגיב, נושא העמידות של המערכות הוא לא פחוט חשוב, עשן סיגריות, לחות, אדי טיגון ועוד משפיעים רבות
על אורך חיי האלמנטים ברמקולים ולכן החשיבות לעשות בהם שימוש ולא ברמקולים סטאנדרטיים, אני מסכים עם פיזור הקול
והבלאי הרגיל של הרמקולים שגם הינו פקטור חשוב.

עודד

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

בקולנוע אין סנטר אחד.
יש שם כמה רמקולים.
About.me

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10121

שליחה

אז איך זה מפוענח?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 344

שליחה

logankungfu,
מסקרן אותי אם ההנאה שלך מושפעת גם מהעניין שהחללים המדוברים גדולים יחסית ומטופלים מבחינה אקוסטית (למרות שלאו דוקא באופן מזהיר).
כיף לשמוע מערכת בריאה שנושמת חופשי בחלל גדול (עם טיפול אקוסטי).
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

dudde כתב:נמר,
אני חייב להגיב, נושא העמידות של המערכות הוא לא פחוט חשוב, עשן סיגריות, לחות, אדי טיגון ועוד משפיעים רבות
על אורך חיי האלמנטים ברמקולים ולכן החשיבות לעשות בהם שימוש ולא ברמקולים סטאנדרטיים, אני מסכים עם פיזור הקול
והבלאי הרגיל של הרמקולים שגם הינו פקטור חשוב.

עודד
...

אני אסביר לך את זה אחרת..
הקרטון שממנו עשוי האלמנט איננו קרטון חסין לחות ואפילו להיפך..
כיוון שהוא מאוד עבה ביחס לאלמנט ביתי הוא סופג הרבה יותר לחות..
יש חומרים אותם מורחים בסגנון שמן שהם בעצם מחזירים את הגמישות לאלמנט..

מעבר לכך שההגנה היחידה על האלמנט היא הגנה ממגע ומכות ..
אין ספוג או בד שמכסה אותו אלה גריל מתכת מחורר .. כך שיש יותר סיכוי
שהוא ינזק ממפגעי אקלים וכ"ו..

לגבי הקולנוע ..
נכון הם משתמשים בכמה סנטרים שממוקמים מאחורי המסך ואפילו הסאב נימצא שם..
בדרך כלל אלה סאבים פרונטלים מיקצועים לא מוגברים ..
על הפיצול לסאונד הקפי אחראי בדרך כלל פרוססור קולנוע מיקצועי של חברת
BSS או XTA בבתי קולנוע מרובי סוראונד וסנטרים אחוריים משתמשים בדרך כלל בפרוססורים
של לקסיקון שהם נחשבים מהטובים ביותר לפרוססורים בתחום המקצועי והבמות..
בתי קולנוע פחות משקיעים באיכות הסאונד אלה יותר בעוצמת הסאונד ללא עיוותים..
ברוב המקרים מערכת קולנוע ביתית תשמע טוב יותר ממקצועית.. {אך בכל כלל יש יוצא מן הכלל}
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

shaisound
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834

שליחה

אם הייתי ב7 שנים האחרונות בקולנוע הייתי מגיב
הריי הטכנולגיה הביאה את הקולנוע אלינו הבית (b)

charny
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 244

מספר תשובות:

שליחה

1. גולן - חברה שעוסקת בד"כ בכריזה למקומות ציבוריים
2. במרכז הקונגרסים בחיפה הקולנוע הוא של רב-חן ולכן המערכת נשמעת טוב יותר...
3. רשת רב-חן משתמשת ברמקולים של JBL אם זכור לי נכון.
4. הפרוססורים שלהם הם של דולבי.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”