למי שצופה 90% מהזמן ב-YES/כבלים, מה עדיף: CRT או פלזמה/LCD?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78846
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
CRT היא טכנולוגיה טובה, אבל כשצריכים (או רוצים) מסך גדול יותר, זה די קשה לביצוע וגורם להמון בעיות (גודל, משקל, עיוותים). בנוסף, אם יש תוכניות בעתיד הלא רחוק ל-HDTV, אז CRT זה לא הדרך ללכת בה.
8K זה תקציב נמוך למדי עבור מסך דק, ושווה לנסות ולהגדיל את התקציב טיפה בכדי לפחות להגיע ל-11K של מסך כמו 42PHD8 (יש כמה חברה שמתארגנים לקניה קבוצתית). ב-9K אפשר להשיג (אני חושב) את ה-37" של פנסוניק.
8K זה תקציב נמוך למדי עבור מסך דק, ושווה לנסות ולהגדיל את התקציב טיפה בכדי לפחות להגיע ל-11K של מסך כמו 42PHD8 (יש כמה חברה שמתארגנים לקניה קבוצתית). ב-9K אפשר להשיג (אני חושב) את ה-37" של פנסוניק.
או קיי הבנתי את רוח הדברים.
תוספות לשאלה:
1. מרחקי הצפיה הם: 3 - 2.5 מטר.
2. בעקבות התשובה של עופר - אני מחובר ל-YES דרך צלחת מרכזית וממנה בכבלים לבית,
הסדר שלא ישתנה (בתקווה) בשנים הקרובות. האם גם במקרה כזה שווה להשקיע בפלזמה?
חוץ מזה, במילא אנשים אפילו "רגילים" מחליפים טלויזיה כל מספר שנים.
האם יש טעם להשקיע היום ב-HDTV שיהיה רלוונטי ל ציבור הרחב רק בעוד מספר שנים-
בערך בשידרוג הבא?
או שאני טועה לחלוטין?
תודה על תשובות.
תוספות לשאלה:
1. מרחקי הצפיה הם: 3 - 2.5 מטר.
2. בעקבות התשובה של עופר - אני מחובר ל-YES דרך צלחת מרכזית וממנה בכבלים לבית,
הסדר שלא ישתנה (בתקווה) בשנים הקרובות. האם גם במקרה כזה שווה להשקיע בפלזמה?
חוץ מזה, במילא אנשים אפילו "רגילים" מחליפים טלויזיה כל מספר שנים.
האם יש טעם להשקיע היום ב-HDTV שיהיה רלוונטי ל ציבור הרחב רק בעוד מספר שנים-
בערך בשידרוג הבא?
או שאני טועה לחלוטין?
תודה על תשובות.
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
1.
, קודם כל מה ההגדרה שלך לאנשים ה"רגילים", מבחינת בחירת סוג מסך כזה או אחר בתקופת זמן כזאת או אחרת זה אינדווידואלי - אם אתה נחשב מהאנשים "הרגילים" שלא מתעניין בכל החידושים האחרונים אז מסך CRT בגודל 34" יהיה לך טוב לשנים הקרובות...כמובן שאתה יכול לחכות זמן מה ואז מסך דק שהיום אתה תקנה אותו ב- 11K יעלה 9K או 8K - אך לדבר הזה אין סוף הרי תמיד יש חידושים והמצאות בתחום הזה...
תמונה אתה בכל מקרה תראה גם אם מדובר ב-CRT, ב-LCD ,ב-DLP ,במקרן או בפלאזמה - השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך מה יותר חשוב לך?
-התקציב? גודל התמונה? האיכות? החיבורים העתידיים? היופי? המקום?...
ע"פ הנתונים שרשמת קיבלת כאן המלצות מהחברים בהתאם לנתונים שלך...
אף אחד לא יכול להגיד לך מה לעשות עם הכסף שלך ובסופו של דבר ההחלטה הסופית היא רק שלך...אתה בהחלט יכול ללכת על הדגם של ה- PWD8 של פנסוניק זה שהוא לא HDTV לא אומר שהוא לא טוב.
(לגבי העתיד: הערכה גסה שלי היא שרוב האנשים שקונים היום מסכי HDTV בעוד כ- 4-5 שנים שטכנולוגיית ה-SED {או טכנולוגיה אחרת} תהיה יותר נפוצה ירצו להחליף את המסך שלהם למשהו "יותר טוב" אין לזה סוף...בגלל זה לא יקנו מסכים? מי שיחכה תמיד לקנות את הדגם "הכי טוב שיש" לא יוכל לקנות לעולם
,או שכאשר הוא יקנה הוא יאלץ לקנות חדש כל שבועיים בערך - כמו מה שנמר עושה...
)
2. את השאלה הזאת אתה יכול להפנות רק לעצמך...oferlaor כתב:
8K זה תקציב נמוך למדי עבור מסך דק, ושווה לנסות ולהגדיל את התקציב טיפה בכדי לפחות להגיע ל-11K של מסך כמו 42PHD8 (יש כמה חברה שמתארגנים לקניה קבוצתית). ב-9K אפשר להשיג (אני חושב) את ה-37" של פנסוניק....
תמונה אתה בכל מקרה תראה גם אם מדובר ב-CRT, ב-LCD ,ב-DLP ,במקרן או בפלאזמה - השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך מה יותר חשוב לך?
-התקציב? גודל התמונה? האיכות? החיבורים העתידיים? היופי? המקום?...
ע"פ הנתונים שרשמת קיבלת כאן המלצות מהחברים בהתאם לנתונים שלך...
אף אחד לא יכול להגיד לך מה לעשות עם הכסף שלך ובסופו של דבר ההחלטה הסופית היא רק שלך...אתה בהחלט יכול ללכת על הדגם של ה- PWD8 של פנסוניק זה שהוא לא HDTV לא אומר שהוא לא טוב.
(לגבי העתיד: הערכה גסה שלי היא שרוב האנשים שקונים היום מסכי HDTV בעוד כ- 4-5 שנים שטכנולוגיית ה-SED {או טכנולוגיה אחרת} תהיה יותר נפוצה ירצו להחליף את המסך שלהם למשהו "יותר טוב" אין לזה סוף...בגלל זה לא יקנו מסכים? מי שיחכה תמיד לקנות את הדגם "הכי טוב שיש" לא יוכל לקנות לעולם
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
אה... אוקיי
, היתרונות של הפלאזמה לא יתבטלו אבל אתה לא יכול לצפות לראות שידורי YES או HOT (לפחות לא בזמן הקרוב) כפי שאתה תראה במסך הזה סרטים מה-DVD או תוכן HD מהמחשב...כמובן שהתמונה לא תלויה רק במסך עצמו אלא גם בסוג החומר שמשודר, במכשיר שמשדר (DVD,ממיר,מחשב), בסוג החיבורים , בכיול המסך , ובמיקום שלו.
גם אם תקנה את המסך הכי יקר היום אבל תחבר אליו שידור אנלוגי דרך הטיונר ב-RF המסך לא יציג לך תמונה אופטימלית כמו שהוא יכול להציג אלא הוא יציג לך תמונה באיכות נמוכה (יחסית לפוטנציאל שלו).
גם אם תקנה את המסך הכי יקר היום אבל תחבר אליו שידור אנלוגי דרך הטיונר ב-RF המסך לא יציג לך תמונה אופטימלית כמו שהוא יכול להציג אלא הוא יציג לך תמונה באיכות נמוכה (יחסית לפוטנציאל שלו).
-golan-
הייתי באותו מצב!!!
לאחרונה רכשתי פלאזמה 42 , מרחק צפיה 3-3.5 מטר, מחובר לייס, ואןמר לעצמי איפה הייתי עד היום
אם יש לך את הכסף, לך על זה, זה תענוג אמיתי!!! מסך גדול שתופס פחות מקום!!!
בהצלחה
כל הכבוד לאתר הנפלא הזה, תמשיכו כך, וכן ירבו מספר המשתמשים שמשתפים פעולה ועוזרים לאחרים.
נתראה בעוד שבועים
אם יש לך את הכסף, לך על זה, זה תענוג אמיתי!!! מסך גדול שתופס פחות מקום!!!
בהצלחה
כל הכבוד לאתר הנפלא הזה, תמשיכו כך, וכן ירבו מספר המשתמשים שמשתפים פעולה ועוזרים לאחרים.
נתראה בעוד שבועים
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
אני מניח שהתכוונת ל-42PWD8. או שיש לך מקום מופלא שמוכר 42PHD8 ב-11K?oferlaor כתב:
8K זה תקציב נמוך למדי עבור מסך דק, ושווה לנסות ולהגדיל את התקציב טיפה בכדי לפחות להגיע ל-11K של מסך כמו 42PHD8 (יש כמה חברה שמתארגנים לקניה קבוצתית)....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78846
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים