רשת על גבי חשמל - פתרון טוב?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 378
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

היי,

בחדר השינה שלי מוצב מחשב HTPC, שמתחבר לאינטרנט עם מתאם WIFI (עקב מרחק גדול מהראוטר אין אפשרות של חיבור המחשב עם כבל רשת).

בתקופה האחרונה אני די חושש מהעניין שהמתאם WIFI נמצא בחדר השינה בגלל הקרינה שנפלטת ממנו.

בכל מקרה חשבתי שאולי כדאי לי להשתמש במתאמי הרשת שעוברים על גבי חשמל, האם זהו פתרון טוב ובטוח מבחינת קרינה וכל הגורמים מסביב? למישהו יש ניסיון \ המלצה על דגם כלשהו שכדאי לי לרכוש ונותן ביצועים טובים מבחינת מהירות?

יש סיכוי שאני בכלל מגזים עם הנושא הזה או שבאמת הקרינה הזאת שעוברת דרך ה-WIFI מסוכנת?

תודה מראש.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

על כל מרחק אפשר להתגבר על ידי השחלת כבל רשת יחד עם התשתית הקיימת (טלפון,כבלים).
פתרון של רשת על גבי חשמל, יעיל אך עדיין לא מספיק "חזק" בשוק, לכן לא כולם יודעים לתת לך תשובות אם משהו משתבש.

אין לך מה לפחד מWIFI כמו כל מכשיר חשמלי הוא פולט רעש ברמות זניחות, כך שקרניים תוך שבוע לא יהיו לך. (גם סיגריות זה לא בריא, אבל אנשים מעשנים...).

בכל אופן, תשקול את העניין של חיבור חוטי ושימוש בתשתיות הקיימות.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

HOME PLUG עובד יפה וללא שום קרינה.
אם אתה חושש, לך על זה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

ה-HOME PLUG נמכר עכשיו במבצע בבזק יוצא סביבות 240 שקל לשני מתאמים, התקשרתי לבזקסטור וההיא בשירות לקוחות לא יודעת אם מה שהם מוכרים זה הדגם החדש של ה-200MB או של ה-85MB, מישהו יודע?

external
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #5 

אני יכול לומר לך מניסיון. אצלנו בבית יש שני מתאמים של tp-link שנרכשו במדיה גלקסי בכ-200 ש"ח ליחידה. הסיבה לרכישה שלהם הייתה כאבי ראש שהחלו אצלי תקופה מסויימת לאחר שרכשתי את הסטרימר הראשון שלי. באותה תקופה המחשב היה ממוקם בחדר צדדי כ-20 מטר מהסלון והיה מחובר ברשת אלחוטית לראוטר ומשם לסטרימר. בשעות הערב היינו מעבירים עשרות טרה בייתים באמצעות הרשת האלחוטית ולאחר תקופה החלתי שלא להרגיש טוב וסבלתי בעיקר מבחילות וכאבי ראש.

בעקבות ייעוץ שקיבלתי החלטתי לבטל את הרשת האלחוטית ולהחליפה ברשת קווית. ברוב הבית לא הייתה לי בעיה אך ספיציפית לחדר בו ממוקם המחשב לא היה ניתן להעביר כבל רשת בתוך הקירות. מכיוון ולא רציתי שיראו את הכבל לאורך המשקופים והקירות התקנו את הרשת על גבי החשמל והתוצאות הן מצויינות.

דבר ראשון הפסיקו כאבי הראש (אני לא רופא ואולי זה פסיכוסומטי אבל ברגע שהם הפסיקו עצרתי עם הבירור), אבל הרשת עצמה עובדת מצויין. למרות שהמתאמים הם של 200 מגה ביט, רוב הזמן הם פועלים במהירות של 100-115 מגה ביט לשניה (כך על פי התוכנה המצורפת - שאינה חיונית להפעלת המתאמים ורק מספקת סטטיסטיקה על אופן פעולתם)

יתרון קטן של המתאמים מהדגמים החדשים יותר הוא היכולת שלהם לעבור למצב של חיסכון בחשמל ברגע שהם לא מקבלות מידע במשך כמה דקות. על פי היצרן הם חוסכים כ-60%-80% מצריכת החשמל ב"מצב השינה" הזה וההתעוררות שלהם אינה מורגשת כלל בעבודה רגילה.
מקווה שעזרתי.
External

שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

external כתב:אני יכול לומר לך מניסיון. אצלנו בבית יש שני מתאמים של tp-link שנרכשו במדיה גלקסי בכ-200 ש"ח ליחידה. הסיבה לרכישה שלהם הייתה כאבי ראש שהחלו אצלי תקופה מסויימת לאחר שרכשתי את הסטרימר הראשון שלי. באותה תקופה המחשב היה ממוקם בחדר צדדי כ-20 מטר מהסלון והיה מחובר ברשת אלחוטית לראוטר ומשם לסטרימר. בשעות הערב היינו מעבירים עשרות טרה בייתים באמצעות הרשת האלחוטית ולאחר תקופה החלתי שלא להרגיש טוב וסבלתי בעיקר מבחילות וכאבי ראש.

בעקבות ייעוץ שקיבלתי החלטתי לבטל את הרשת האלחוטית ולהחליפה ברשת קווית. ברוב הבית לא הייתה לי בעיה אך ספיציפית לחדר בו ממוקם המחשב לא היה ניתן להעביר כבל רשת בתוך הקירות. מכיוון ולא רציתי שיראו את הכבל לאורך המשקופים והקירות התקנו את הרשת על גבי החשמל והתוצאות הן מצויינות.

דבר ראשון הפסיקו כאבי הראש (אני לא רופא ואולי זה פסיכוסומטי אבל ברגע שהם הפסיקו עצרתי עם הבירור), אבל הרשת עצמה עובדת מצויין. למרות שהמתאמים הם של 200 מגה ביט, רוב הזמן הם פועלים במהירות של 100-115 מגה ביט לשניה (כך על פי התוכנה המצורפת - שאינה חיונית להפעלת המתאמים ורק מספקת סטטיסטיקה על אופן פעולתם)

יתרון קטן של המתאמים מהדגמים החדשים יותר הוא היכולת שלהם לעבור למצב של חיסכון בחשמל ברגע שהם לא מקבלות מידע במשך כמה דקות. על פי היצרן הם חוסכים כ-60%-80% מצריכת החשמל ב"מצב השינה" הזה וההתעוררות שלהם אינה מורגשת כלל בעבודה רגילה.
מקווה שעזרתי.
External
...
עזרת מאוד.

התגובה שלך חידדה את החששות שלי וגם אני בשבועות האחרונים התחלתי לסבול מכאבי ראש לפעמים, ובגלל שהמחשב דלוק כמעט כל היום בחדר אני מרגיש כאילו יש כאן קשר ל-WIFI.

בכל מקרה מחר אקנה את ה-HOME PLUG ואעדכן איך הוא.

asafkon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

אני מצתרף לשאלה ולבעיה של שחר,

נקודת האינטרנט בבית שלי בקומה שניה ואני צריך לחבר את המרתף שלי לאינטרנט(שלוש קומות....)

האם זה ריאלי להעביר כבל רשת בתוך הקירות? האם זה מסובך לבצע זאת? האם זה יפגע לי באיכות הגלישה?

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #8 

יש לי הום פלאג ואיך אומרים........איך לא חשבתי על זה קודם (Y)
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

dany75
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 0

שליחה #9 

סתם לסקרנות
חשיפה למקורות קרינה כמו מיקרוגל - חימום אוכל
טלפון נייד - דיבור עם חברים
הפעלת מכונת כביסה
מדיח
מחשב ללא שום רשת

באופן שוטף ויום יומי לא גורמת לכם כאבי ראש?

אין היום שום ציוד שלא פולט קרינה כזו או אחרת.
אי לכך כאבי הראש שלך אולי מוצדקים אבל אם זה ככה עליך לוותר גם על כל מה שציינתי למעלה ברשימה...

שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

dany75 כתב:סתם לסקרנות
חשיפה למקורות קרינה כמו מיקרוגל - חימום אוכל
טלפון נייד - דיבור עם חברים
הפעלת מכונת כביסה
מדיח
מחשב ללא שום רשת

באופן שוטף ויום יומי לא גורמת לכם כאבי ראש?

אין היום שום ציוד שלא פולט קרינה כזו או אחרת.
אי לכך כאבי הראש שלך אולי מוצדקים אבל אם זה ככה עליך לוותר גם על כל מה שציינתי למעלה ברשימה...
...
אני מדבר איתך על WIFI שלפעמים דלוק 8-10 שעות רצוף ביום בחדר שאני נמצא בו אז אתה אומר לי מיקרו או מדיח או מכונת כביסה שאני בכלל לא בקרבתם שהם עובדים. גם בנייד אם הייתי מדבר כמות גדולה של שעות אז בטוח שהראש יכאב ומחשב רגיל לא מפריע לי. כל אחד והרגישות שלו.

external
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

ראוטר, מטעמים של חיסכון בחשמל, עומס וקרינה לא פועל בעוצמת שידור מרבית כל הזמן. נכון, גם כאשר אין תעבורת נתונים הוא מתחבר לכל הרכיבים באופן תדיר אך איך מה להשוות למצב של העברת מידע. במשך שנים פעלו אין ספור ראוטרים בביתי ללא כל מפריע. להגיד לך שזה אידאלי? ברור שלא אבל גם טלפונים אלחוטיים, סלולריים וכל מכשיר חשמלי אחר. הבעיות החלו כאשר התחלנו להעביר קבצים גדולים מאד בין מחשבים וסטרימר באמצעות הרשת האלחוטית ובתדירות גבוהה. אפשר בקלות לעשות ניסוי ולראות איך הראוטר מתחמם בצורה די משמעותית ברגע שמעבירים קבצים גדולים. כאשר הראוטר פועל לפרקי זמן ארוכים בעוצמת השידור המלאה שלו ומעביר קבצים במהירות המקסימלית שהוא מסוגל אז גם כל סיפור הקרינה נראה אחרת. מכיוון ולא רציתי לוותר על העתקת הקבצים מהמחשב בחדר העבודה לסלון, שם אנו רואים אותם הפתרון היה להעבירם על גבי קווי רשת או חשמל.

שוב, אני לא רופא אבל אני אומר לך בוודאות שבתוך פרק זמן לא גדול מהרגע שעברנו לרשת הקווית והפלאגים של החשמל חל שיפור אדיר בכאבי הראש ובהרגשה הכללית. בנוסף, קיבלנו בונוס בצורה של קצב העברת נתונים כפול ומשולש, בפועל, מזה שהיה לנו קודם....

שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

טוב קניתי היום בבזק 2 הום פלאגים, אחד למחשב HTPC בחדר שינה ואחד לXTREAMER בסלון. המחשב עובד מעולה ומהיר - אחלה פתרון.

הבעיה שלי עם הXTREAMER - הוא מסרב לעבוד עם ההום פלאג ולא מקבל IP. אם מישהו יודע איך מסדרים את זה אני אודה לו מאוד.

שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אקסטרימר והום פלאג

שליחה #13 

היי,

קניתי היום הום פלאג (שמעביר את הרשת על גבי החשמל). זוג אחד עובד מצוין עם המחשב, אבל האקסטרימר עושה בעיות ואני לא מצליח להגדיר אותו שיקבל IP. ניסיתי עם DHCP ולא עבד, אחרי זה ניסיתי עם STATIC IP והאקסטרימר מראה IP אבל שום דבר לא עולה. אולי אני צריך להגדיר מספרים אחרים ב-STATIC IP באקסטרימר?

אודה למי שיעזור לי לסדר את הבעיה.

asafkon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #14 

במידה ואני לא לקוח של בזק,
אני עדין יכול לרכוש שם את ה HOMEPLUG??

oznav
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 31
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #15 

הום פלאג של בזק שמעתי מחבר שעובד יופי.

הוא אמר לי שפשוט צריך לעשות בשקע ריסט לכל הום פלאג.

עוד דבר שאתה צריך לשים לב זה להמנע מלהרכיב את הפלאג על מפצל. החיבור חייב להיות ישירות לקיר.

danielk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #16 

יא אללה!! זה מה שאני מחפש המון זמן ולא ידעתי איך הוא ניקרא בכלל.
אפשר לדעת איפה קנית את זה? ומחיר אם זה בסדר מבחינתך?
האם יש עוד חברות בארץ שמוכרות את זה?

שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

asafkon כתב:במידה ואני לא לקוח של בזק,
אני עדין יכול לרכוש שם את ה HOMEPLUG??
...
לא.

ניסיתי גם עם לפטפופ אבל הוא לא מצליח לייצר קשר עם שני מכשירים, רק עם אחד, ואני משתגע מזה.

שחר25 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

קניתי בבזק זוג מתאמים ב-237 שקל - אבל הם מוכרים רק ללקוחות שמנויים באינטרנט של בזק.

מוכרים בלא מעט מקומות תסתכל בחנויות באינטרנט צריך להיות.

בכל מקרה הוא מזהה לי רק מחשב אחד, ניסיתי לשלב גם את הלפטופ אבל הוא לא יוצר איתו קשר, ואני לא מבין מה צריך לעשות.

external
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

אצלי אחד המכשירים מחובר לראוטר והשני למחשב נייד. ככה בעצם אני מחבר בין הראוטר למחשב. אני לא יודע לגבי חיבור ישיר בין שתי מחשבים, אני משתמש בו כדי לגשר על החוסר בכבל רשת בין המחשב לראוטר.

SR84
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 0

שליחה #20 

לא תמיד הפלאג עובד, יש עוד דברים שמשפיעים עליו

בהתקנה של הטוטאל של יס לא הצלחתי להפעיל את הויאו די באמצצעות הפלאג, ההסבר היה שהשקעים יושבים על פאזות שונות והאינטרנט של מועבר

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”