Innova 7002HD - סיקור קצרצר

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 341
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

ההורים שלי קנו אתמול את ה-Innova 7002HD. בתור הטכנאי הראשי של הבית הם ביקשו ממני להתקין להם אותו, ולכן יצא לי לשחק איתו כשעה-שעתיים, וחשבתי שיעניין אתכם לשמוע את הרשמים שלי.

יתרונות:
-תפריטים יפים ומלאים בעברית
-תומך בהקלטה של ערוץ אחד וצפיה של ערוץ אחר
-EPG מלא וברור
-הפונטים בגודל רגיל קריא וטוב בחיבור HDMI (לא נוסה בחיבור רגיל)
-פונקציית Timeshifting עובדת לא רע. לפעמים יש קצת איבוד אודיו אבל זה מסתדר אחרי כדקה
-הזמנת הקלטה של תכנית ישירות מה-EPG
-תומך בהקלטה ל-HD חיצוני (נוסה עם Samsung G2 640G 2.5), ההקלטה נוחה ולפעמים שם הקובץ אפילו מקבל את שם התכנית באופן אוטומטי, אך זה לא קורה תמיד (לא הצלחתי להבין עדיין מה החוקיות, כנראה קשור לאופן ההקלטה והאם המידע היה זמין ב-EPG)

חסרונות:
-לא תומך בהקלטה של שני ערוצים במקביל (רק הקלטה של אחד וצפיה באחר).
-השלט של הממיר מתנגש עם התדרים של השלט של טלוויזיות LG (כן כן, כשלוחצים על כפתורים מסויימים בשלט של האינובה תפריטים מסויימים של הטלויזיה קופצים. נבדק ב-2 טלויזיות של LG, אחת LED חדשה ואחת LCD מסדרת סקרלט). כרגע ה-Workaround הוא שהסתרנו את עינית הקליטה של ה-IR בטלויזיה. אבא שלי לא צריך לשלוט על הטלויזיה מהשלט. כיבוי והדלקה מתבצעים באופן ידני כרגע ולא דרך השלט (חזרנו לשנות ה-30).
-התמונה לא ברורה כל כך בהשוואה לקונקה 630. לא ברור עדיין מה הסיבה, צריך עדיין לחקור אבל נראה שאין הרבה מה לעשות בנושא. הדרך הכי קלה לתאר את זה היא שפסים שמשודרים בתמונה, כמו למשל פרסומת בתחתית המסך במהלך התוכנית המשודרת, נראים כאילו חוברו עם חיבור Composite פשוט - הקו לא נראה "מלא" וברור, אלא יותר כמו נמלים מרצדות שהולכות על המסך. אם היתה לכם טלוויזיית CRT פעם אתם כנראה יודעים על מה אני מדבר... נבדק במספר ערוצים וגם בהשוואה לטלויזייה אחרת עם ממיר קונקה 630 - שם זה לא קרה והפס נראה ברור ויציב לחלוטין.
-אחרי נסיון לפרמט את הדיסק הקשיח דרך הממיר, הוא ביצע חלוקה ל-4 פרטישנים שונים בגודל 140GB במקום אחד גדול של 590. הייתי צריך לקחת את הדיסק ולפרמט במחשב.
-נראה שלמרות שיש שם תמיכה מפורשת ב-exFAT (כתוב בתפריט הפרמוט), הממיר לא מצליח להתמודד עם הפרמוט כמו שצריך. כרגע הדיסק מפורמט ל-exFAT וכל פעם שמפסיקים הקלטה הממיר נתקע. נראה שהכי טוב להשתמש ב-FAT32, שם זה לא קרה.
-יש תקיעות מסויימות בכל מיני אופציות שונות בתפריט (כמו למשל בתפריט שינוי נתיב שמירת קובץ), ברגע שמנסים להיכנס לאופציה הזו המכשיר קופא.

שורה תחתונה:
בסה"כ אנחנו מאוד מרוצים. הבעיה הכי גדולה שאנחנו מתמודדים איתה היא השלט ששולט על הטלויזיה, אבל לאחר כל הבעיות שאבא שלי חווה עם הקונקה 630, הוא כל כך מרוצה מהאינובה 7002HD שהוא מוכן להשאיר אותו, ואפילו שוקל לקנות אחד נוסף כדי להחליף את הקונקה.
עם כל שאר הבעיות ניתן להתמודד.

בסה"כ ממיר מומלץ, למרות שאם יש לכם טלוויזיית LG אני ממליץ לכם לחשוב פעמיים.
אם יש לכם שאלות נוספות אשמח לענות, למרות שאני לא נמצא ליד הממיר כרגע.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

נו, אז אם הקונקה שלכם נהיה עציץ לאחר שהחלפתם אותו באחר :), אולי שווה לך לנסות להתקין לו קושחה אלטרנטיבית לפני שקונים עוד ממיר חדש?

בכל אופן תתחדשו!

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אבל הקרן למי שדפק את המכשיר שלו לא הוקמה בסוף... :-)
עציץ הוא לא יהיה, במקסימום אני ארש אותו מההורים... 600 ש"ח, לא חבל? לבנה יקרה.
אחרי הכל זה גם לא הממיר שלי, אלא של ההורים שלי.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

ניסיתי... :)

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

אתה אומר שלקונקה יש תמונה יותר טובה, הוא לא התנגש עם ה- LG, וניתן להקליט משני ערוצים ולצפות בשלישי.
אם כך מה היו הבעיות החמורות שבגינן החלפת לאינובה ?

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

הבעיות שחוויתי בקונקה 630:
- ה-EPG לא עובד (לפעמים רואים תכנית או 2, לפעמים לא רואים בכלל)
- מידע מורחב על תכנית לא קיים
- הזמנת הקלטה מה-EPG לא עובדת (כשהוא כן מראה משהו), חייבים להשתמש בטיימר.. ממש כמו לכוון וידאו
- המון תקיעות, לפעמים מספר פעמים בשבוע
- קצת איטי
- התפריטים לא נוחים ולא אינטואיטיבים
- פס המידע במהלך תכנית לא ברור ולא מסודר
- סיור קבצים מוקלטים לא נוח (בהיעדר EPG, כל מה שרואים זה "ערוץ 2", "ערוץ 2", "ערוץ 10", "ערוץ 2" בליווי תמונה מקדימה, אבל זה עדיין לא מספיק כדי להבין מתי התכנית שודרה ואיזו תכנית זו)
- חלק מהתפריטים לא נעלמים מהמסך בעצמם אחרי סיום השימוש בהם, עד שבמפורשות מעיפים אותם עם לחיצה על כפתור בשלט. כמו למשל בניגון הקלטה, כל פעם שרוצים לעצור או להריץ צריך להעיף את פס המידע ע"י לחיצה על Exit
(יש עוד, אבל זה כל מה שעולה לי לראש עכשיו)

את כל הנקודות האלה אפשר לסכם בחוסר EPG (וכל המשתמע מזה), ו-User experience פשוט איום ונורא

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

עוד אחד קריטי - הממיר דופק חלק מההקלטות (זה קורה בכ-15% מההקלטות - אמא שלי מקליטה לעצמה לא מעט). זה קורה כנראה כתוצאה מתקיעה שלו תוך כדי הקלטה.

bhalamis
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 322
נתן תודות: 19 פעמים

שליחה #8 

עוד אינפורמציה לגבי ה 7002:
יש לי שני ממירים לשני טלויזיות של פנסוניק, בשניהם מחובר ב Composite Video‏,
התמונה בשתי הטלויזיות (50" פלאזמה ו- 32" LCD) מאוד יפה וחלקה,
תפריט פשוט וברור והכל עובד חלק ללא תקיעות,
לאחרונה נתקלתי בבעיה מסויימת בחיבור HDD חיצוני - חיברתי HDD של סמסונג 1T בפורמאט exFAT , בהתחלה עבד טוב אבל אחרי שה HDD התמלא עד החציו, הממיר רואה אותו כמלא ולא נותן להקליט או לעשות SHIFTING.

האם מישהו נתקל בתקלה כזו?

תודה מראש....

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

bhalamis כתב:עוד אינפורמציה לגבי ה 7002:
לאחרונה נתקלתי בבעיה מסויימת בחיבור HDD חיצוני - חיברתי HDD של סמסונג 1T בפורמאט exFAT , בהתחלה עבד טוב אבל אחרי שה HDD התמלא עד החציו, הממיר רואה אותו כמלא ולא נותן להקליט או לעשות SHIFTING.
האם מישהו נתקל בתקלה כזו?
...
נשמע כמו חלק מהשטויות שחוויתי עם הכונן הקשיח שלי.
האם ניסית לחבר למחשב ולהריץ check disk ?

bhalamis
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

לא היות ומדובר ב HDD חדש דנדש שלא נראה לי שיש לו סקטורים פגומים - אבל אפשר לנסות...

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

bhalamis כתב:לא היות ומדובר ב HDD חדש דנדש שלא נראה לי שיש לו סקטורים פגומים - אבל אפשר לנסות...
...
מספיק שהממיר נתקע פעם אחת באמצע כתיבה לדיסק וכבר יש סיכוי טוב שהוא פגם במערכת הקבצים. ממליץ לך לנסות...
אם לא עוזר, תנסה לפרמט ל-Fat32.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

לגבי ה EPG בקונקה- אני לא מחשיב את המידע ב- EPG ולא משתמש בו.
לגבי חווית המשתמש- לא ראיתי שהיא כה נוראה כמו שאתה מתאר. אני רגיל להרבה ממירים לוויניים, כך שהתרגלתי לשימוש ב- ESC וכד', ואני אפילו מעדיף אותם על "העפה" אוטומטית.
לגבי תקיעות - בדוק שיש את הקושחה האחרונה שפורסמה (תרתי משמע...) ושהקליטה טובה.
לגבי הקלטה- חשוב להשתמש בדיסק חיצוני מהיר- אני משתמש ב- SATA, 7200 - מפורמט ל- exfat ע"י הממיר עצמו.כמעט ולא חוויתי הקלטות שנדפקו. חשוב לעשות delete על הקצבים, ופעם בכמה זמן לפרמט מחדש.
זה שומר על אחוז דפיקות הקלטות נמוך ביותר - בערך 1 ל- 13-15 הקלטות.
עשה זאת והרווחת (חינם?) ממיר טוב, עם איכות תמונה טובה מאוד.

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

sathack כתב: לגבי תקיעות - בדוק שיש את הקושחה האחרונה שפורסמה (תרתי משמע...) ושהקליטה טובה.
...
אני לא מדבר על תקיעות של תמונה. אני מתכוון שנמכשיר עצמו נתקע, שום כפתור בשלט לא עוזר, ואפילו כיבוי פיזי מהממיר. חובה להוציא חשמל ולהחזיר כדי שיחזור לתפקד...

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

sathack,
תאמין לי שאני נותן לממיר את הטיפול הטוב ביותר האפשרי - קושחה אחרונה, דיסק חיצוני מפורמט ע"י הממיר, מחיקה של הקבצים באופן מסודר, גם נסיונות לפירמוט מחודשים, ואם היה אפשר גם הייתי עושה לו נעים בגב... אבל למה לכל הרוחות אני צריך להיות זה שמשרת אותו ולא להיפך?

אני מאוד מעריך את היכולות האחרות שלו (בייחוד הקלטות של 2 מקורות בו זמנית ותמונה טובה). לעומת זאת, מדוע טלראן היבואנית לא עושה כלום בכל הנוגע לטיפול בבעיות החמורות שידועות כבר יותר משנה, זה נשגב מבינתי! יש גרסאות כמעט זהות לממירים שכמעט זהים בחומרה, קשה לי להאמין שנדרשת הסבה כה רבה כדי שזה יעבוד מול הקונקה, פשוט לאף אחד בטלראן לא ממש אכפת מה קורה עם זה.

זלזול כזה מופגן בלקוחות שלהם במשך תקופה כל-כך ארוכה לא רואים כל יום (אצל חברות אחרות לפחות יש מראית עין של נסיון לטפל בבעיות). מה לא עשיתי, התקשרתי, שלחתי מיילים אליהם, אפילו ניסיתי ליצור קשר עם היצרן עצמו (ללא הואיל). ביקשתי מהם שאולי הם יתנו לי מייל של איש הקשר שלהם בחברה המייצרת, כדי שאולי אני אוכל לעשות את העבודה במקומם, וללחוץ עליו שיוציאו קושחה עם תיקונים - לא הסכימו.

נסה להשיג אותם בטלפון, או אם כבד תפסת אותם, תראה את היחס המזלזל של מי שעונה לך כשאתה מנסה לברר בקשר לעניין, או שפשוט תראה איך פורום התמיכה שלהם נראה, ותבין כבר עם איזו חברה ברדקיסטית יש לך עסק...

והכי מרגיז, הם ממשיכים למכור את הממיר הזה, כאילו הכל בסדר!

shlomki פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

מילה במילה.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

זה כבר ידוע מזמן, וכבר המלצתי לחברים בפורום לקבל כל קושחה, בכל ממיר שיקנו, כאילו זו הקושחה האחרונה שיראו.
טלראן מזלזלת בעצמה, יותר משהיא מזלזלת בלקוחות. הם לא ממש מבינים מה הבעיה.
לגבי התקיעות התכופות - לא נתקלתי בזה. אי אפשר לאתגר ממירים אלו- הם בסה"כ סינים פשוטים... :(

nono
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

אשמח להעזר בנסיונכם עם האינובה 7002.
קניתי אתמול וחיברתי לראשונה. ההפעלה הראשונית אכן היתה נוחה וקלה - לא יכולה להוסיף הרבה על מה שכבר נאמר כאן (מה גם שהחיבור אצלי "פרימיטיבי" מאד - קומפוזיט לטלויזית CRT לא גדולה - אז התנאים שלי לא מלמדים הרבה על האיכות).

בבעיה אחת כן נתקלתי - הממיר לא זיהה את הדיסק החיצוני שחיברתי לו (iOmega, לא זוכרת מה הפורמט של מערכת הקבצים). לא היתה בעיה לזהות ולהקליט לדיסק און קי רגיל (SanDisk אם אני לא טועה).

אני רואה מתגובות אחרות שיש עניין לפורמט של הדיסק - מה נתמך? (לא שמתי לב לאזכור לזה בחוברת). דברים אחרים שצריך להביא בחשבון כשאני מחברת דיסק חיצוני?

תודה!

sharonog
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #18 

7002 ממיר נחמד , מנגן יפה AVI מראה EPG
אבל כל מה שקשור ל הקלטה זה על הפנים ...... וממש לא בשל ע"מ לכתוב שהממיר מקליט .

בגדול עוד מוצר סיני ליגה ז

bhalamis
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

צריך פורמט FAT32 או לכל הפחות exFAT,
לא נתקלתי בבעיות הקלטה והמכשיר עובד מצויין.

במידה ויש כל בעיה עם האינובה 7002 יש להתקשר ישירות לטכנאי השרות של החברה בטלפון 050-2876177 ולבקש את מאיר.

בהצלחה

nono
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
קיבל תודות: 0

שליחה #20 

תודה על המידע והקישור לטכנאי!
אכן, הדיסק שלא זוהה היה מפורמט ל-NTFS
ניסיתי דיסק אחר (של WD) מפורמט ל-FAT32 ואותו הממיר זיהה, אך לא את התיקיות והתוכן שכבר היו עליו והוא סירב להקליט אליו בטענה שהדיסק מלא (למרות שהיו בו 93GB פנויים...) מאד מוזר. אולי באמת עדיף דיסק מפורמט ל-exFAT מלכתחילה. אם יהיו לי מסקנות אעדכן.

אל ומהדיסק און קי (FAT32) לא נתקלתי בשום בעיות בהקלטה או בנגינה (גם של חומר מוקלט בממיר וגם של חומר ממקורות אחרים, בפורמטים המתאימים).

הכי משמעותי מבחינתי זה שבאמת אפשר להחליף ערוץ צפייה באמצע הקלטה. אני חושבת שכן ראיתי גליץ' קטן בהקלטה, אבל ההקלטה נשארה בערוץ הנכון (כן, יש אנשים שיש להם רק ממיר אחד בבית...)

בסה"כ נותן תמורה טובה למחיר שלו.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”