אין כמעט קצף חלב עם ראש סטימר 2 חורים - למה ?
-
roli_bark
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
בקשה לטיפים - מה לא בסדר ?
הסצנריו:
ראש סטימר "אנדריאה" עם 2 חורים (בהשוואה ללה-פבוני הקודמת עם ראש סטימר 3 חורים) -
ביצועים מאד גרועים של קצף. אותו חלב (3%), קר, ואותה טכניקה, הקיטור יבש ועוצמתי, וכבר לאחר הרבה נסיונות, פשוט לא עובד - למה ?
הסצנריו:
ראש סטימר "אנדריאה" עם 2 חורים (בהשוואה ללה-פבוני הקודמת עם ראש סטימר 3 חורים) -
ביצועים מאד גרועים של קצף. אותו חלב (3%), קר, ואותה טכניקה, הקיטור יבש ועוצמתי, וכבר לאחר הרבה נסיונות, פשוט לא עובד - למה ?
אני יומיים עם האניטה שהיא דיי דומה ל: אנדריאה
גם אצלי יש שתי חורים כמו אצלך, מסכים איתך שיש צורך בשיפור אבל לא היסטרי, כמו כן חשוב לציין בגלל שהלחץ היה דיי חלש לדעתי בלחץ 1.0 הגברתי אותו ל: 1.3 -1.4 (יותר נכון כפיר כייל לי אותו שרכשתי ממנו את המכונה) יש שיפור אבל עדיין לא רואה מיקרופואם.
בשלב ראשון הייתי ממליץ לכייל את הלחץ.
מחיפושים ברשת ראיתי שהרבה אנשים התלוננו על כך שהחורים דיי גדולים
ולכן קיימים תחלופות ישנו מתאם עם 4 חורים 9 mm
http://www.chriscoffee.com/products/hom ... ourholetip
צירפתי גם תמונה להשוואה, מוטי גם יכול לחוות דעה נראה לי שהוא קנה מתאם עם שני חורים יותר קטנים 9 mm התוצאה שתתקבל תהיה שהלחץ יהיה יותר קטן אבל תהיה לך יותר שליטה על ההקצפה.
שים לב שהמתאם מתאים לצינורית ציפוי כפול שתקן אותי אם אני טועה אבל זה מה שיש לך ?
אצלי לא קיים צינור ציפוי כפול אתמול הזמנתי את המתאם הזה ביחד עם הצינור ציפוי כפול שמונע כוויות.
גם אצלי יש שתי חורים כמו אצלך, מסכים איתך שיש צורך בשיפור אבל לא היסטרי, כמו כן חשוב לציין בגלל שהלחץ היה דיי חלש לדעתי בלחץ 1.0 הגברתי אותו ל: 1.3 -1.4 (יותר נכון כפיר כייל לי אותו שרכשתי ממנו את המכונה) יש שיפור אבל עדיין לא רואה מיקרופואם.
בשלב ראשון הייתי ממליץ לכייל את הלחץ.
מחיפושים ברשת ראיתי שהרבה אנשים התלוננו על כך שהחורים דיי גדולים
ולכן קיימים תחלופות ישנו מתאם עם 4 חורים 9 mm
http://www.chriscoffee.com/products/hom ... ourholetip
צירפתי גם תמונה להשוואה, מוטי גם יכול לחוות דעה נראה לי שהוא קנה מתאם עם שני חורים יותר קטנים 9 mm התוצאה שתתקבל תהיה שהלחץ יהיה יותר קטן אבל תהיה לך יותר שליטה על ההקצפה.
שים לב שהמתאם מתאים לצינורית ציפוי כפול שתקן אותי אם אני טועה אבל זה מה שיש לך ?
אצלי לא קיים צינור ציפוי כפול אתמול הזמנתי את המתאם הזה ביחד עם הצינור ציפוי כפול שמונע כוויות.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
איציק, אפשר לקבל מיקרופואם יפה גם עם השני חורים פשוט צריך להתאמן הרבה.
אל תפתח את כל הברז של הקיטור בבת אחת, תפתח כחצי ותתייצב עם ההקצפה ובאמצע ככה פתח עוד ועוד בהדרגה כשלקראת הסוף הסטימר שוקע קצת פנימה ואתה עם הברז פתוח במלוא עוצמה.
עם ה 4 חרירים כנראה שיהיה יותר קל לפחות ע"פ מה שאני רואה עם האלקטרה שיש לה ראש מאוד דומה ל 4 חרירים בתמונה ששמת.
אל תפתח את כל הברז של הקיטור בבת אחת, תפתח כחצי ותתייצב עם ההקצפה ובאמצע ככה פתח עוד ועוד בהדרגה כשלקראת הסוף הסטימר שוקע קצת פנימה ואתה עם הברז פתוח במלוא עוצמה.
עם ה 4 חרירים כנראה שיהיה יותר קל לפחות ע"פ מה שאני רואה עם האלקטרה שיש לה ראש מאוד דומה ל 4 חרירים בתמונה ששמת.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
רבותיי,תמשיכו לעבוד ולנסות,זה הכול..וזה לא שאני מתנסה,ממש לא.. שלושה שבועות לא הצלחתי להקציף בוטראנו(2 חרירים), אחרי ויביאמה(4 חרירים), אבל במפגש קבלתי הכבנה,ומה שיותר חשוב, המלצה פשוט להמשיך ולהתאמן....הכל הסתדר גם אם 2 חרירים. מיקרופואם נפלע, לאטה ארט הולך ומשתבח..... בהצלחה גם לכם! 
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 01/01/2011 17:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.
הדעות בנושא חלוקות ודורשות מיומנות, קראתי מספר שרשורים בנושא ממשתמשים שהקציפו עם ה- 4 חורים ורובם טענו שקיים יתרון, אומנם יש 4 חורים אבל הם יותר קטנים מ- 2 החורים פיזור הסירקולציה אמור להיות יותר טוב
בכל מקרה גם אם אני טועה ולא יהיה שיפור ב- 4 חורים שווה לי להתנסות ולבדוק את הסוגייה
בכל מקרה גם אם אני טועה ולא יהיה שיפור ב- 4 חורים שווה לי להתנסות ולבדוק את הסוגייה
-
roli_bark
- חבר פעיל מאוד

אז אל תשכח לחזור לשרשור הזה ולדווח תוצאות ...itzik_vip כתב:הדעות בנושא חלוקות ודורשות מיומנות, קראתי מספר שרשורים בנושא ממשתמשים שהקציפו עם ה- 4 חורים ורובם טענו שקיים יתרון, אומנם יש 4 חורים אבל הם יותר קטנים מ- 2 החורים פיזור הסירקולציה אמור להיות יותר טוב
בכל מקרה גם אם אני טועה ולא יהיה שיפור ב- 4 חורים שווה לי להתנסות ולבדוק את הסוגייה...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
רק אימון זה הכל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני אכן רכשתי ראש הקצפה 2 חרירים (נדמה לי שבכריס-קופי, אם זה חשוב למישהו אני אבדוק ואתן לכם מק"ט מדויק).
לדעתי הבעיה שלכם היא בדיוק ההיפך: הלחץ *חזק* מדי, לא חלש מדי.
איציק, אסור היה לך להעלות את הלחץ. ממליץ מאוד להוריד אותו בחזרה. כתבתי לך כבר בשרשור אחר - לא רק שההקצפה תהיה קלה יותר, אלא שהקולינג פלאש יהיה קצר משמעותית.
אני עובד עם כד קטן של 330 מ"ל, ומקציף חלב בלי שום בעיה. עם 4 החורים התקשיתי להקציף, הלחץ היה חזק מדי.
לדעתי הבעיה שלכם היא בדיוק ההיפך: הלחץ *חזק* מדי, לא חלש מדי.
איציק, אסור היה לך להעלות את הלחץ. ממליץ מאוד להוריד אותו בחזרה. כתבתי לך כבר בשרשור אחר - לא רק שההקצפה תהיה קלה יותר, אלא שהקולינג פלאש יהיה קצר משמעותית.
אני עובד עם כד קטן של 330 מ"ל, ומקציף חלב בלי שום בעיה. עם 4 החורים התקשיתי להקציף, הלחץ היה חזק מדי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אם אתה מקציף בכדים יותר גדולים, יהיה לך יותר קל, לא יותר קשה.
יש לך מד-חום לחלב? אם כן, אז השתמש בו. מקל מאוד על התהליך, במיוחד כשלא יודעים מתי החלב כבר רותח כי המהירות שונה מהמכונה הקודמת שלך.
איך האספרסו?
יש לך מד-חום לחלב? אם כן, אז השתמש בו. מקל מאוד על התהליך, במיוחד כשלא יודעים מתי החלב כבר רותח כי המהירות שונה מהמכונה הקודמת שלך.
איך האספרסו?
-
roli_bark
- חבר פעיל מאוד

לא הבנתי מה הקשר בין 'חלב כבר רותח' לבין קבלת קצף ?moti_r כתב: יש לך מד-חום לחלב? אם כן, אז השתמש בו. מקל מאוד על התהליך, במיוחד כשלא יודעים מתי החלב כבר רותח כי המהירות שונה מהמכונה הקודמת שלך....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אחת הבעיות כשמקציפים היא שלא יודעים מתי החלב כבר חם מדי ומתחיל להקלקל (ואז גם ההקצפה נהרסת).roli_bark כתב:לא הבנתי מה הקשר בין 'חלב כבר רותח' לבין קבלת קצף ?...
אחרי פרק זמן של נסיון עם מכונה וכד ספציפי (ואולי גם חלב ספציפי) אתה כבר מפתח "רגש" ויודע כמה זמן לוקח להקציף. אבל היות ואתם משתמשים במכונה חדשה, כדאי שלפחות תנטרלו את סעיף טמפ' החלב במהלך ההקצפה, וככה תוכלו להקדיש את תשומת הלב למיקום הפיה ולסאונד של ההקצפה.
כפיר:
מה לעשות שיש הרבה אורחים וצריך לקצר תהליכים הכד הגדול מספיק ל- 3 כוסות קפוצ'ינו בינוניות
כן מוטי אני משתמש עם טרמומטר תמיד עובד מדוייק.
האספרסו משגע כבר בשוט הראשון הייתה זליגת זנב עכבר ממש מרוצה.
כד של 750 איציק ? מה אתה מכין מימיה עם קפה ?...
מה לעשות שיש הרבה אורחים וצריך לקצר תהליכים הכד הגדול מספיק ל- 3 כוסות קפוצ'ינו בינוניות
כן מוטי אני משתמש עם טרמומטר תמיד עובד מדוייק.
האספרסו משגע כבר בשוט הראשון הייתה זליגת זנב עכבר ממש מרוצה.
שלום.
גם אני לא מזמן כתבתי פוסט בנושא, אז חלק טענו שבתחילה הלחץ שנדרש חלש יותר וחלק כמובן שלא
.
אז מנסינוני הדל ( באמת דל) ,נדרש לחץ מקסימלי בתחילה ,בכדי לגרום לסרקולציה מייד בהתחלה וכמובן שלאחר מכן להוריד את הלחץ עם סגירת
הברז בסטרימר, אחד החברים שלח לי גם סרטון כמובן שגם קניתי מד טמפ' וההקצפה עובדת אחלה במידה ואנו מגברים לחץ הדרגתי ,אנו יוצרים
חום ופחות סרקולציה( חפש פוסט שלי בנושא).
בהצלחה.
גם אני לא מזמן כתבתי פוסט בנושא, אז חלק טענו שבתחילה הלחץ שנדרש חלש יותר וחלק כמובן שלא
אז מנסינוני הדל ( באמת דל) ,נדרש לחץ מקסימלי בתחילה ,בכדי לגרום לסרקולציה מייד בהתחלה וכמובן שלאחר מכן להוריד את הלחץ עם סגירת
הברז בסטרימר, אחד החברים שלח לי גם סרטון כמובן שגם קניתי מד טמפ' וההקצפה עובדת אחלה במידה ואנו מגברים לחץ הדרגתי ,אנו יוצרים
חום ופחות סרקולציה( חפש פוסט שלי בנושא).
בהצלחה.
-
roli_bark
- חבר פעיל מאוד

תודה למגיבים - נראה לי שלסיכום הועלו כאן כמה טיפים:
- להתחיל בעוצמת קיטור חזקה ולהחליש, או להיפך, או לחילופין עוצמה קבועה (בינונית, חלשה ?)
- להתחיל כשהפיה קרובה למשטח העליון של החלב ולהעמיק, או להיפך, (או קבוע למעלה, או קבוע למטה ?)
אנסה את כל הקומבינות ...
- להתחיל בעוצמת קיטור חזקה ולהחליש, או להיפך, או לחילופין עוצמה קבועה (בינונית, חלשה ?)
- להתחיל כשהפיה קרובה למשטח העליון של החלב ולהעמיק, או להיפך, (או קבוע למעלה, או קבוע למטה ?)
אנסה את כל הקומבינות ...