שאלה לגבי רזולוציית ניגון HD
היי ,
אני עובד על המחשב ברזולוציה 1360X768 בד"כ (רזולוציית שולחן העבודה)
נכון לעכשיו אני משנה רזולוציה ל- 1920X1080 בכל פעם שאני רואה סרט בHD
האם יש צורך בכלל לשנות את הרזולוציה ל1920X1080 בכל פעם שאני רוצה לצפות בסרט 1080P או שברגע שאני מפעיל את הסרט על מסך מלא הוא אוטומטי מתנגן ברזולוציה 1920X1080 ואין צורך בשינויי הרזולוציה של המחשב בכללי ?
אני עובד על המחשב ברזולוציה 1360X768 בד"כ (רזולוציית שולחן העבודה)
נכון לעכשיו אני משנה רזולוציה ל- 1920X1080 בכל פעם שאני רואה סרט בHD
האם יש צורך בכלל לשנות את הרזולוציה ל1920X1080 בכל פעם שאני רוצה לצפות בסרט 1080P או שברגע שאני מפעיל את הסרט על מסך מלא הוא אוטומטי מתנגן ברזולוציה 1920X1080 ואין צורך בשינויי הרזולוציה של המחשב בכללי ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אין שום צורך בשינוי הרזולוציה. העקרון הוא שאתה קובע את הרזולומיה כדי שתתאים 1:1 למספר הפיקסלים שיש למסך (קצת קשה ולפעמים גם בלתי אפשרי עם מסכי HD Ready 1360x768) ונותן לתוכנת הנגן או לכרטיס הווידאו לבצע את ה scaling הנחוץ.
זה נועד כדי לשמור על כמה שפחות שלבים שבהם התמונה עוברת עיבוד שבכרח יגרום בסופו של דבר להורדה משמעותית של איכות התמונה.
זה נועד כדי לשמור על כמה שפחות שלבים שבהם התמונה עוברת עיבוד שבכרח יגרום בסופו של דבר להורדה משמעותית של איכות התמונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני אשאל אותך שאלה פשוטה.
אם הסרט הוקלט ב 1920x1080 והמסך שלך הוא 1366x768, מה לדעתך קורה לו כדי שתוכל לצפות בו?
אם הסרט הוקלט ב 1920x1080 והמסך שלך הוא 1366x768, מה לדעתך קורה לו כדי שתוכל לצפות בו?
בגלל זה שאלתי את השאלה ,
למשל לדוגמא משחק , אם אתה רוצה שהמשחק יפעל על רזולוציה 1920X1080 , אתה מגדיר את ההגדרה במשחק עצמו
ומתי שאתה מפעיל אותו הוא יעבוד על הרזולוציה הזאת בלי שום קשר לרזולוציה ששולחן העבודה מוגדר
השאלה שלי הייתה אם גם בסרט זה קורה מתי שעוברים למסך מלא ,
ז"א האם במסך מלא זה עובד על הרזולוציה המקורית של הסרט או שזה עדיין רץ על אותה הרזולוציה של השולחן עבודה
יש לציין שהמסך שלי הוא FULL HD
עובד על רזולוציה 1920X1080 בלי שום בעיה
אני עובד על רזולוציה אחרת כי זה יותר נוח לי , לא בגלל מגבלות המסך
למשל לדוגמא משחק , אם אתה רוצה שהמשחק יפעל על רזולוציה 1920X1080 , אתה מגדיר את ההגדרה במשחק עצמו
ומתי שאתה מפעיל אותו הוא יעבוד על הרזולוציה הזאת בלי שום קשר לרזולוציה ששולחן העבודה מוגדר
השאלה שלי הייתה אם גם בסרט זה קורה מתי שעוברים למסך מלא ,
ז"א האם במסך מלא זה עובד על הרזולוציה המקורית של הסרט או שזה עדיין רץ על אותה הרזולוציה של השולחן עבודה
יש לציין שהמסך שלי הוא FULL HD
עובד על רזולוציה 1920X1080 בלי שום בעיה
אני עובד על רזולוציה אחרת כי זה יותר נוח לי , לא בגלל מגבלות המסך
- nivminkov1234
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
מהנסיון שלי הסרט עובד ברזלוציה של שלוחן העבודה, אלא אם כן אתה משתמש בתוכנה חיצונית שכשאר אתה מפעיל אותה היא עוברת לרזולוציה שלה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

Maor_T, התשובה שקיבלת מ nivminkov1234, נכונה. בררת המחדל של המערכת להצגת סרטים היא להשתמש ברזולוציה שנקבעה במערכת ההפעלה. במקרה הספציפי של סרטים עדיף לשדר ברזולוציה של המסך (מה שנקרא Native Resolution) כדי להפחית את מספר הפעמים שהסרט עובר עיבוד.
שאלה אחרת, מדוע אתה עובד ברזולוציה שונה מהרזולוציה של המסך, מה כל כך לא נוח לך בזה?
שאלה אחרת, מדוע אתה עובד ברזולוציה שונה מהרזולוציה של המסך, מה כל כך לא נוח לך בזה?
כי זה קטן לי מידי ....אפילו שהמסך 24 אינץ' ...אני לא רוצה לאמץ את העניים יותר מידי כדי לקרוא מהמסך
מישהו מכיר נגן טוב שאני יכול להגדיר לו שיעלה את הרזולוציה ברגע שאני מפעיל אותו במסך מלא ?
אני משתמש כרגע בנגן KMPLAYER , קראתי בכמה מקומות שהוא הכי טוב , אבל לא מצאתי אם יש בו את האופציה להפעיל על רזולוציה שונה מהרזולוציה של שולחן העבודה...
מישהו מכיר נגן טוב שאני יכול להגדיר לו שיעלה את הרזולוציה ברגע שאני מפעיל אותו במסך מלא ?
אני משתמש כרגע בנגן KMPLAYER , קראתי בכמה מקומות שהוא הכי טוב , אבל לא מצאתי אם יש בו את האופציה להפעיל על רזולוציה שונה מהרזולוציה של שולחן העבודה...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אתה יודע שאתה יכול לשנות את הגודל של האייקונים, תפריטים, חלונות וטקסט כדי להגדיל את כל מה שאתה רואה בלי להפחית את הרזולוציה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

על איזה מסע רציני אתה מדבר? במערכת Windows 7:
1. קליק ימני בשולחן העבודה
2. בחירה ב Personalize
3. בחירה ב Display
4.בחירה באחת משלושת רמות ההגדלה, 100, 125 או 150 אחוז או בחירה ב custom DPI כדי לבחור אחוז מותאם אישית
1. קליק ימני בשולחן העבודה
2. בחירה ב Personalize
3. בחירה ב Display
4.בחירה באחת משלושת רמות ההגדלה, 100, 125 או 150 אחוז או בחירה ב custom DPI כדי לבחור אחוז מותאם אישית