הזזת התדר האנלוגי ב HOT

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
TalG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,
אני מחובר ל HOT באמצעות ממיר ADB שחור.
בחדר השינה אני יוצא מהממיר מיציאת ה RF (אנטנה) מאחר וזו טלוויזיה מיושנת אשר אין לה כלל כניסות אחרות (משהו של SONY מראשית המאה :)).
הבעיה היא שהתדר שמשדר הממיר ביציאה זו אינו חלק ומכיל גלים ותמונה לא חלקה בכלל. את הערוצים האנלוגים אני קולט מצויין באמצעות אותו חיבור כך שהבעיה היא לא הכבל/ טלוויזיה..
בעבר היה לי YES ושם בהגדרות המערכת ניתן לבחור את התדר ולשנות אותו לתדר עם פחות הפרעות אך ב HOT לא מצאתי הגדרה דומה!
האם מישהו מכיר פתרון לסוגייה זו?

תודה

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

ניסית לשחק עם הכיוון העדין של הטלויזיה (FINE TUNING)?
יש אפשרות לשנות את התחנה ליציאת RF של הממיר , נראה לי שזה מה שהתכוונת - אבל לא נראה לי שזה מה שיעזור לך.
-golan-

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

אופציה נוספת היא לחבר את הממיר דרך חיבור קומפוזיט או SCART לוידאו (אם יש לך) ולקלוט בטלויזיה את שידור הממיר דרך ערוץ AV של הוידאו...
-golan-

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

יכול להיות שהכבל שבו אתה משתמש פגום.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

מרטין נראה לי שזה פחות סביר מפני שהוא רשם שהוא קולט עם אותו הכבל את הערוצים האנלוגיים בטלויזיה מצויין.
איך הולכת אצלך הסריקה בטלויזיה ע"פ הכנסת תדר ידני או סריקה אוטומטית בטלויזיה לפי בנד ?
-golan-

TalG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

חברים תודה על התגובות

שליחה #6 

לגביי FINE TUNNING, ניסיתי כמה פעמים ואפילו הבאתי עוד טלוויזיה וגם בה לא הצלחתי להגיע לכיוון מדוייק.
הכבל הוא טוב, ניסיתי 2 שונים (וכהוכחה לכך, שאר הערוצים העוברים בכבל נקלטים חלק..)
לגביי הפתרון עם הוידאו, חשבתי עליו אך אני זקוק לו בסלון (ולא שווה לי לקנות וידאו רק בשביל זה...)
האם יכול להיות שבממירי HOT אין את האופציה הכ"כ חשובה הזאת של בחירת התדר באופן ידני כמו ב YES?
תודה

עריכה:
RCA, הבחירה בטלוויזיה היא אוטומטית (עם אפשרות לFINE TUNNING) אך אני דיי משוכנע שהבעיה באות כבר ביציאה מהממיר...

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563

שליחה #7 

TalG
בעיה כמו שאתה מתאר תתרחש כאשר יש אות בתדר סמוך (סתם לדוגמא: הממיר משדר 36 UHF וערוץ 2 באויר 35 UHF), או שקיים אזשהו שידור בתדר "מתלכד" הרמונית (1/2 מהתדר או 1/4 מהתדר של הממיר, וכדומה).
כדי לבדוק זאת, חבר אך ורק את הממיר לטלויזיה, כאשר הממיר עצמו מנותק מחיבור ה RF החיצוני לחלוטין (כדי שלא יהיו שום שידורים אל הטלויזיה פרט למה שהממיר מאפנן אל הטלויזיה). וודא שהממיר מחובר ישירות לטלויזיה ולא דרך מכשיר וידאו.
כנס למסכי התפריטים השונים (או לכל דבר שניתן אחר שניתן לצפות בו... מה לעשות תסתפק במסכי התפריטים כי לא יהיו לך שום ערוצים...) צפה ובדוק את אכות השידור. אם נראית יותר טוב, זו אכן הבעיה. אם לא, כנראה שזה מה שהממיר מסוגל להוציא על ה RF).

TalG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

unsound_methods כתב:TalG
בעיה כמו שאתה מתאר תתרחש כאשר יש אות בתדר סמוך (סתם לדוגמא: הממיר משדר 36 UHF וערוץ 2 באויר 35 UHF), או שקיים אזשהו שידור בתדר "מתלכד" הרמונית (1/2 מהתדר או 1/4 מהתדר של הממיר, וכדומה).
כדי לבדוק זאת, חבר אך ורק את הממיר לטלויזיה, כאשר הממיר עצמו מנותק מחיבור ה RF החיצוני לחלוטין (כדי שלא יהיו שום שידורים אל הטלויזיה פרט למה שהממיר מאפנן אל הטלויזיה). וודא שהממיר מחובר ישירות לטלויזיה ולא דרך מכשיר וידאו.
כנס למסכי התפריטים השונים (או לכל דבר שניתן אחר שניתן לצפות בו... מה לעשות תסתפק במסכי התפריטים כי לא יהיו לך שום ערוצים...) צפה ובדוק את אכות השידור. אם נראית יותר טוב, זו אכן הבעיה. אם לא, כנראה שזה מה שהממיר מסוגל להוציא על ה RF).
...
אכן כשאני מנתק את הסיגנל הנכנס הקליטה הופכת לתקינה.
אך עדיין נשאלת השאלה איך אני יכול לשנות את התדר של הערוץ שמייצר הממיר בכדי להסיט אותו מערוץ מפריע המשתמש באותו תדר. לא מצאתי אופציה כזאת בהגדרות.
יש אולי הצעה לפתרון אחר/ הגדרה שלא מצאתי?

תודה

dudunc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27

שליחה #9 

יש אפשרות לשנות את התדר.
תלחץ בשלט SERVICES ואז 3 ו0 ו1 ואז תגיע לתפריט התקנה יש שם אפשרות לשחק עם התדר.

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

כמו ש- dudunc רשם - ניתן להיכנס ל: SERVICES > הגדרות המערכת > 0 אח"כ 1 ו- SELECT > תגיע להגדרות התקנה > תחנה ליציאת RF > ערוץ RF (יופיע לך E31 אם אני לא טועה) יש שם אפשרויות שניתן לשנות בעזרת החצים (וכמובן לאחר השינוי > שמור הגדרות חדשות).

תזכור את הערוץ RF שהיה לך לפני השינוי בכדי שתוכל להחזיר אותו במידה והשינויים לא יעזרו.
אל תשנה את התדר (620) שנמצא באופציה של התקנה חדשה זה לא קשור לתדר RF שהממיר משדר.

(לפי מה שרשמת שכאשר אתה מחבר את הממיר ללא כבל של הסיגנל שנכנס אז אתה רואה תקין, יש כאן גם אפשרות שאולי מדובר ב- GROUND LOOP שמגיע מהשקע של הכבלים וגורם לך להפרעה
בסיגנל בתדרים מסויימים).
-golan-

TalG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

תודה על העזרה חברים, אבל בתוך הגדרות מערכת אין לי 0 (הגדרות התקנה..) זה מתחיל מ 1 הגדרת תמונה.
יכול להיות שזה חסום או שהגרסא של הממיר לא עדכנית?

dudunc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

אתה לוחץ3 0 ו1 למרות שחוץ מ3 הם לא קיימים (במספרים של השלט).
זה מן תפריט חבוי שכזה.

TalG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

dudunc כתב:אתה לוחץ3 0 ו1 למרות שחוץ מ3 הם לא קיימים (במספרים של השלט).
זה מן תפריט חבוי שכזה.
...
dudunc, כשאני לוחץ על 3 , 0 , 1 הוא מקבל רק את ה 3, ה 0 לא עושה שום דבר....

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

תגיע למסך שרשום לך בו הסעיפים הבאים:
1.תמונה
2.קול
3.שפה וכתוביות
4.פרטי המערכת
5.בדיקת קליטה
6.יומן צפייה אישי
כשתהיה על המסך הזה אז תלחץ בשלט 0 לאחר מכן על 1 ולאחר מכן על SELECT ואז תגיע למסך של הגדרות התקנה...
-golan-

dudunc
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

נכון שכחתי את הSELECT

TalG פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

אוקיי, אחלה!
הגעתי לתפריט אך גם כשאני בוחר תדר אחר ומאשר שום דבר לא קורה... התדר נשאר סטטי בטלוויזיה. פיספסתי משהו?

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

כפי שכבר רשמתי בתחילת השירשור:
RCA כתב: יש אפשרות לשנות את התחנה ליציאת RF של הממיר , נראה לי שזה מה שהתכוונת - אבל לא נראה לי שזה מה שיעזור לך.
...
השינוי בממיר של התחנה ליציאת RF - הוא בדר"כ עוזר במצב שהממיר מחובר דרך יציאת ה-RF לטלוויזיה ובנוסף קיים גם חיבור של וידאו ושניהם נקלטים באותו התדר בטיונר של הטלויזיה אז נוצרת בעיה בקליטת האות מאחד המכשירים או משניהם ואז בדר"כ השינוי בממיר מסדר את הבעיה.

תראה במקרה שיש אצלך יכול להיות שיש גם בעיה ביציאת RF של הממיר (כמעט ולא קורה אבל ייתכן) - יש לך אפשרות לבקש טכנאי של הכבלים בכדי שיבוא לבדוק. (קח בחשבון ואם יתברר שהבעיה לא בממיר יכול להיות ותחוייב ב- 55 ש"ח על הביקור).
בדיקה נוספת שאתה יכול לעשות לפני היא לקחת ממיר דיגיטלי אחר שיש לך בבית (במידה ויש לך) ולנסות לחבר אותו לאותה הטלויזיה עם אותו הכבל ולראות אם עדיין קיימת ההפרעה - אם תראה תמונה טובה...פה יש מקום לבקש טכנאי ללא חשש.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”