בדד (או: איך ליצור לעצמי בועה בתוך הבית?)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
jogan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה

אהלן,
הייתי רוצה ליצור לעצמי בועה בתוך הבית.
אבא שלי ואחי שניהם ציפורי לילה ככה שישנה התרחשות בלילות. אם זה מישהו שמתקלח במקלחת הצמודה לחדר שלי, או אם מישהו החליט לשטוף כלים במטבח בקומה למטה, או כל דבר אחר. אני מחפש שקט סטרילי, או הכי קרוב לזה. גם מבחוץ, ואם אפשר - אז גם שרעש מתוך החדר שלי לא יצא החוצה, או הכי קרוב לזה.
יש לי דלת כפולה. ז"א שתי דלתות. בצעירותי חשבתי שזה עשוי להיות פיתרון, אבל שתיהן רגילות וזה לא ממש עושה הבדל. הדלת הפנימית (זו שבחדר עצמו) נפתחת כלפי פנים החדר, והדלת השניה (החיצונית) נפתחת כלפי חוץ החדר. באמצע בין שתי הדלתות יש אחלה מקום לחומרי בידוד.
החדר שלי גובל בשניים מצלעותיו לבית עצמו. בצלע אחת הוא גובל לאזור מת שממנו כמעט מקור רעש, אם בכלל. הצלע השניה היא זו עם הדלת, שיוצאת למסדרון קטנטן, והקיר עצמו גובל בחדר המקלחת.

האם דרישתי ליצור בועה בתוך ריאלית בכלל?
מה התקציב שאצטרך להעמיד כדי לעשות דבר כזה (פחות או יותר)?

אם בקשתי מפוזרת מידי או צריך עוד פרטים או משהו אני אשמח אם תכוונו ותמקדו אותי.

תודה רבה,
גל

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701

שליחה

הוספה של פלטות פוליאוריטן מוקצף בתוך קיר גבס דק יכול לתת לך חסימת צליל מעולה!..

מעבר לזה,אם הבעיה היא בידוד רעשים בלבד,אין למה להוסיף בולעים למיניהם..

jogan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לא הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון, איזה קיר גבס?
איפה לשים קיר קבס? 8O

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

חחח..

מה נבהלת?..
אתה צריך ליצור "קיר" שיחסום את הצליל..לכן אתה צריך חומר חוסם כמו הפוליאוריטן..

ואת הפוליאוריטן שמים בתוך קיר גבס..

ולשאלה שלך..צריך לבנות את קיר הגבס על כל הקירות שמהם יש את חדירת הצליל..

זה לא עניין יקר מאוד וכמובן שזה שווה במידה וזה מציק מאוד..

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

קשה מאוד.
תעשה חיפוש על בידוד אקוסטי. דיברנו על זה לא מעט.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

jogan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אהלן,
תודה על התגובות.

מרטין, מה התכוונת שקשה?
מה שאריאל המליץ לי לעשות?
הדרישה שלי?

אני אריץ חיפוש בכל אופן,
תודה

jogan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

טוב, אחרי שקראתי המון,
אני אנסה לחדד את בקשת העזרה שלי:

הרעש חודר בעיקר מהדלת,
אבל גם קצת מקיר אחד ומחלון אחד (2 חלונות סה"כ).

לגבי הדלת -
חשבתי להחליף לדלת אקוסטית. כמה עניין כזה עולה?
במידה וזה יקר ברמה שלא מתאפשרת או שווה לי -
חשבתי לשים צמד סלעים ויריעות חוסם רעש בין 2 הדלתות (יש לי 2 דלתות בחדר, בצעירותי חשבתי שזה יעזור במשהו).
מה דעתכם?

לגבי החלון -
חשבתי להחליף לחלון אקוסטי עם זגוגית כפולה וכו'. משום מה יש לי הרגשה שזה אפילו יותר מדלת אקוסטית, אבל רק בשביל לסבר את האוזן. כמה עניין כזה עולה?
ושוב, במידה וזה יקר ברמה שלא מתאפשרת או שווה לי -
האמת שאין לי פתרון לזה ואשמח להצעות.

לגבי הקיר שממנו מגיע שאר הרעש -
חשבתי פשוט להצמיד אליו את היריעות חוסם הרעש הללו.
זה אמור לעשות את העבודה לדעתכם?
הצעות נוספות בעניין הזה?

שוב תודה רבה

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

צמר סלעים סופג רעשים,לא בולם אותם!.. הצמר סלעים נותן אקוסטיקה יותר טובה,אבל לא בולם את הצליל מלחדור..לכן הצעתי לך לשים פוליאוריטן,צמר זכוכית או אפילו קלקר..

הפתרונות שהצעת יקרים מאוד לפי מה שאני יודע..אז כדאי לשקול את מה שהצעתי..

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

בידוד רעש נעשה בשתי טכניקות:
1. ספיגה של הרעשים.
2. מניעת מעבר של הרעשים.

בספיגה משתמשים בספוגים, צמר סלעים ודומיהם. הבעיה היא שהם יעילים לטווחי תדרים מאוד מסויימים. כלומר, כדי לספוג תדרים נמוכים יש צורך בעוביים לא פרקטיים (חצי מטר עובי ספוג ומעלה). אם זה כדי לבלוע תדר של משהו ספציפי (מכונת כביסה שמפריעה) אז ניחא, אבל כשהמטרה היא לבודד טווח רחב מאוד (מישהו שומע מוסיקה בחדר ליד) אז זה לא הפיתרון.

מניעת מעבר של רעשים נעשה בשתי דרכים:
- ריק - מכיון שגלי קול צריכים תווך כדי להתקדם, יצירת מחיצה כפולה עם ריק באמצע ייגרום לזה שהקול לא יוכל להמשיך.
שוב, לא ממש פרקטי (ובטח לא זול) בשימוש הזה.
- העלאת המסה של החיץ - לגלי הקול (יותר נכון לאויר שזז איתם) יש תנע. ככל שנעלה את המסה של התווך הבא שדרכו הגל עובר (הקיר, הדלת, החלון) אזי הם יזוזו פחות (תדמיין מכונית שנתקלת במהירות מסויימת באופניים פעם אחת ובמשאית בפעם השניה, מי יעוף יותר רחוק?) ולכן הפתרון לבידוד בשיטה הזו היא להעלות את המסה של הקירות/דלתות כלומר להדביק עליהם יריעות או לוחות כבדים ככל שניתן. שיש, פלדה, ביטונית וכו'.
About.me

jonessy
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 116

שליחה

בליעה ("טכניקה מספר 1") אינה אפקטיבית בבידוד, ובהיבט של "רעש" משמשת להפחתת הרעש בתוך המבנה (פועל יוצא של הפחתת זמן ההדהוד).

גם אם תצפה אתה כל החדר בחומרי בליעה המסוגלים להפוך 90% מהאנרגיה האקוסטית לחום (דבר שכפי שאמרת יצריך ממך בליעה עבה בצורה לא יישימה בתדרים הנמוכים), עדיין הפחתת רק 10 דציבלים מסך ההספק האקוסטי בחדר...

אם תצליח למצוא חומר שמחסר 99% מהאנרגיה בכל התדרים, הפחתת 20 דציבלים מההספק.

לצורך העניין, הפחתה של 20 דציבלים (לפחות בתדרי האמצע ומעלה) אפשר להשיג גם עם קיר גבס די פשוט, וכולם יכולים לדמיין מה תהיה התוצאה בצד השני שלו...

בכדי להתחיל לייצר בידוד משמעותי אתה צריך לשאול לכ-45 דציבל TL.

לכושר בידוד "סטרילי" (לדברי שואל השאלה) דרוש חדר צף, ועלויות הבניה הן בסדרי גודל של עשרות עד מאות אלפי שקלים, תלוי בגודל החדר ובשיטת ההצפה הנבחרת.

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

נכון,ולכן חדר צף וקיר עם וואקום באמצע הם ממש לא ברי ביצוע בשביל הבחור!..

הדבר הכי קרוב לריק שאפשר להציע לו זה לשלב פוליאוריטן עם מרווח אוויר..

ושוב..ספוגים בולעים/משכחים פגיעה של גלי קול,אך לא הודפים אותם כמו שעושה הפוליאוריטן..וזה בגלל ההבדל במבנה החומר שלהם..

לכן הספוגים יעילים יותר לשיפור אקוסטיקה בגלל שהם לא הודפים את הצליל חזרה(אין החזרים).אלא בולמים אותו בתוכם.

הפוליאוריטן לעומת זאת,כן ייצר החזרים וזה טוב,כי השימוש שלו הוא חסימה ולא ספיגה של צליל..

ולעניין היותר חשוב..אם הרעשים באים מהקירות,הפתרון הכי ריאלי בשבילך הוא קיר גבס דק ממולא בפלטות פוליאוריטן או צמר זכוכית..

אני חושב כך כי נראה לי שיישום שיש או לוחות עופרת דביקות,פשוט לא באים בחשבון מבחינה אסטטית לחדר..

ובעיקר כי אתה צריך חסימה לכל הקיר..

jogan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ולכן הפתרון לבידוד בשיטה הזו היא להעלות את המסה של הקירות/דלתות כלומר להדביק עליהם יריעות או לוחות כבדים ככל שניתן. שיש, פלדה, ביטונית וכו'.
...
אם כך, אני מבין מתשובתך שהפיתרון הזה:
http://www.golmat.co.il/General/Product ... oductID=68
או סוג אחר של אותו המוצר - אמור לעזור פה?
אם אדביק 2 שכבות של המוצר הנ"ל במקום שכבה אחת - אקבל תוצאה טובה כפליים? האם כך זה עובד?
זה מוצר שפשוט מדביקים על הקיר?

תודה שוב.

בכדי להתחיל לייצר בידוד משמעותי אתה צריך לשאול לכ-45 דציבל TL.
לכושר בידוד "סטרילי" (לדברי שואל השאלה) דרוש חדר צף, ועלויות הבניה הן בסדרי גודל של עשרות עד מאות אלפי שקלים, תלוי בגודל החדר ובשיטת ההצפה הנבחרת.
...
אוקיי, אז אם אני חוזר בי ממשאלתי, כי זה באמת סכום לא הגיוני, ומסתפק רק בצמצום נזקים עד כמה שניתן במסגרת תקציב הגיונית יותר -
מה כן אפשר לעשות לדעתך? האם הרעיונות שהצעתי מתאימים?
ולעניין היותר חשוב..אם הרעשים באים מהקירות,הפתרון הכי ריאלי בשבילך הוא קיר גבס דק ממולא בפלטות פוליאוריטן או צמר זכוכית..
...
מה עם היריעות חוסם רעש האלו?

* הבנתי שיש גם מוצר של סונקס שעושה פחות או יותר את אותה עבודה של היריעות האלו, אבל לא הצלחתי לאתר אותו באתר שלהם.

תודה רבה שוב מאוד מאוד,
גל

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הוא יכול מאוד לעזור אך מן הסתם שלא תדביק אותו ככה על הקיר,אלא בתוך קיר גבס..

והסיבה שעדיף לך פוליאוריטן היא עלות-תועלת. החומר שבקישור יקר מאוד למיטב זכרוני לעומת הפלטות..והתוצאה צריכה להבדק ככדאית לפני שליפת המזומנים..

אני גם לא מאמין שאתה מחפש אטימה מושלמת,כי זה יכול לחרפן..אבל אם זה מה שאתה מחפש,זה קשה ויקר מאוד לביצוע לדעתי..

jogan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני מחפש את האטימה הכי טובה שאני יכול להשיג בתקציב של 1000-2000 שקלים.
לא אכפת לי טיפה להשקיע בשביל תוצאות טובות יותר.
מצד שני, אם אתה אומר לי שההבדל בין קלקר לבין היריעות חוסם רעש האלו הוא הבדל של 10% ברעש אז אני כנראה אלך על הקלקר בכל זאת.

עדיין לא הבנתי כמה דברים:

1. מהן האפשרויות שלי לבידוד טוב יותר של רעשים מכיוון החלון חוץ מלהחליף זכוכית לזכוכית מיוחדת?

2. מה יעשה את העבודה הטובה ביותר לגבי הקיר? הפוליאוריטן? יריעות חוסמות? צמר סלעים? משהו אחר?
האם כל החומרים הללו יעבדו רק אם אשים אותם בתוך קיר גבס צמוד לקיר הקיים?

תודה שוב
גל

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

בתקציב הזה הכי טוב זה אוזניות, גם תשמע מוסיקה ברמה גבוהה וגם רעשי רקע לא יפריעו.
אני לא אומר את זה חלילה בציניות.
About.me

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

חחח למה אוזניות?..לא עדיף לקנות חבילת אטמי אוזניים?..(חייב קצת ציניות..שיהיה נחמד!..)

בתקציב הזה נורא קשה לעשות את מה שאתה רוצה..2000 ש"ח הם בערך התקציב לחומרים לקיר גבס עם פלטות פוליאוריטן לבערך 20 מ"ר..אבל רק חומרים פחות או יותר..

כמובן שהחומרים שהמלצתי לך יעילים גם בלי קיר הגבס אבל זה לא אסטטי ובכלל לא פרקטי לשים אותם כך על הקיר..לא רק שזה לא יפה זה גם יבזבז לך מקום חיוני שאפשר להשתמש בו למדפים וכו'..

לדעתי תתרכז בקירות שמעבירים את מרבית הרעש ובהם תטפל..

אם יש לך ידיים טובות וחוש טכני בינוני,תוכל לבנות את הקיר גבס בעצמך..קיר פשוט וחלק,בלי יותר מדי קונסטרוקציות ומדפים,הוא לא עבודה למקצוענים בלבד..

אבל כמובן שצריך לדעת את הכללים..

בהצלחה.

jogan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לגבי האוזניות,
אני בכלל לא התכוונתי למצב שאני שומע מוסיקה או רואה טלוויזיה,
דיברתי על מצב שבו אני נכנס לישון ושומע רחשים והתרחשויות בבית.
זה נורמלי לגמרי שזה קיים, פשוט לי זה מפריע.
מפריע לי גם ששומעים מה אני אומר בתוך החדר בחוץ.
קיצר, מפריע לי חוסר האינטימיות ואני מחפש להגביר את האינטימיות של הסאונד לפחות.

ידיים וחוש טכני והכל ברוך השם יש בשפע. אמנם לא לי, אבל לאבא שלי יש את זה לגמרי. בונה הכל
הוא זה שבנה לי פה את הדלת הכפולה.

לצורך העניין, התקציב גם יכול לטפוח. אבל זה סדר הגודל
לא ממש חושב באמת לעשות פה חדר צף, זה ברור

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

ראיתי בשבוע שעבר בחנות רהיטים כורסא בצורה של קונכיה חצי סגורה מפייברגלס, היא לא היתה זולה אבל הייתה בתוכה תחושה של ניתוק/שלווה מהרעש שבסביבה, אולי מיטה בסיגנון הזה יכולה להתאים לך.

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני משער שהכורסא עולה בסביבות 2000..חח..
דרך אגב גם אני אהבתי את הכורסא הזאת..אולי לא אותה אחת בדיוק אבל יש בזמן האחרון כמה כאלה בחנויות..

מה שאני אומר בעצם זה שמיטה תעלה יותר ככל הנראה..

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”