הרחבת ה DTT ל15 ערוצים כולל HD במהלך שנה הבאה.
מתוך דה מרקר מהיום:
מערך שידורי ה-DTT, המכונה גם עיד"ן פלוס, יימכר ויעבור מידי ממשלת ישראל לידי יזם פרטי. המערך ייהפך לפלטפורמה שידורים שלישית בת כ-15 ערוצים, שתתחרה ב-yes ו-HOT. המהלך יתרחש רק אחרי שיפור והרחבת פרישת המערך הנוכחי, ולא לפני סוף 2011.
לדברי שר התקשורת משה כחלון, "עם הרחבת מערך ה-DTT הדבר הנכון יהיה שהתשתית לא תוחזק על ידי רגולטור. אנחנו מדינה עם כלכלה חופשית".
ההפרטה תיעשה בעצה אחת עם משרד האוצר והרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו. שלושת הגופים הקימו צוות DTT, שדן בימים אלה בעתיד המיזם.
מערך עיד"ן פלוס הושק בישראל באוגוסט 2009. נכון לעכשיו המערך משדר חמישה ערוצים חינמיים בישראל: 1, 2, 3, 33 ו-99. מדובר בשידור בסיגנל דיגיטלי הניתן לקליטה ברוב חלקי ישראל באמצעות ממיר ייעודי שמחירו מתחיל ב-99 שקל.
ההערכה היא שלמערך רשומים כ-120 אלף מנויים, והוא הצליח כבר לפגוע בבסיס המנויים של HOT.
למערך במתכונתו הנוכחית אין ערך כלכלי, אבל הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו מתכוונת להשביחו טרם ההפרטה. כך זה יקרה: בפברואר 2011 תסגור הרשות את השידור האנלוגי בישראל, שבו משודרים כרגע הערוצים 1 ו-2 בסיגנל אנלוגי (תדרי UHF).
על כל ערוץ אנלוגי שייסגר ניתן יהיה להעלות כחמישה-שישה ערוצים דיגיטליים חדשים, ובסך הכל יכולה פלטפורמת עיד"ן בשלב זה לתמוך בכ-15 ערוצים - חלקם אפילו באיכות שידור HD.
מערך שידורי ה-DTT, המכונה גם עיד"ן פלוס, יימכר ויעבור מידי ממשלת ישראל לידי יזם פרטי. המערך ייהפך לפלטפורמה שידורים שלישית בת כ-15 ערוצים, שתתחרה ב-yes ו-HOT. המהלך יתרחש רק אחרי שיפור והרחבת פרישת המערך הנוכחי, ולא לפני סוף 2011.
לדברי שר התקשורת משה כחלון, "עם הרחבת מערך ה-DTT הדבר הנכון יהיה שהתשתית לא תוחזק על ידי רגולטור. אנחנו מדינה עם כלכלה חופשית".
ההפרטה תיעשה בעצה אחת עם משרד האוצר והרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו. שלושת הגופים הקימו צוות DTT, שדן בימים אלה בעתיד המיזם.
מערך עיד"ן פלוס הושק בישראל באוגוסט 2009. נכון לעכשיו המערך משדר חמישה ערוצים חינמיים בישראל: 1, 2, 3, 33 ו-99. מדובר בשידור בסיגנל דיגיטלי הניתן לקליטה ברוב חלקי ישראל באמצעות ממיר ייעודי שמחירו מתחיל ב-99 שקל.
ההערכה היא שלמערך רשומים כ-120 אלף מנויים, והוא הצליח כבר לפגוע בבסיס המנויים של HOT.
למערך במתכונתו הנוכחית אין ערך כלכלי, אבל הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו מתכוונת להשביחו טרם ההפרטה. כך זה יקרה: בפברואר 2011 תסגור הרשות את השידור האנלוגי בישראל, שבו משודרים כרגע הערוצים 1 ו-2 בסיגנל אנלוגי (תדרי UHF).
על כל ערוץ אנלוגי שייסגר ניתן יהיה להעלות כחמישה-שישה ערוצים דיגיטליים חדשים, ובסך הכל יכולה פלטפורמת עיד"ן בשלב זה לתמוך בכ-15 ערוצים - חלקם אפילו באיכות שידור HD.
הכותרת לא משקפת את הכתבה
סך הכל הם אומרים שלDTT יש יכולת אחרי סגירת הערוצים האנלוגיים לסחוב 15 ערוצים
ואפילו לסחוב HD,
זה לא אומר שמישהו מתכוון להעלות 15 ערוצים
וזה גם לא אומר שיהיה HD
אגב שמתם לב שהם כתבו שהפרוייקט פגע בHOT למה חלא ב-YES ? יש לי סברה מסויימת אבל אני אשאיר את הספקולציות למומחים
ואפילו לסחוב HD,
וזה גם לא אומר שיהיה HD
אגב שמתם לב שהם כתבו שהפרוייקט פגע בHOT למה חלא ב-YES ? יש לי סברה מסויימת אבל אני אשאיר את הספקולציות למומחים
יש לך קישור לכתבה?
וזה נשמע לי די עגום למען האמת - עוד דרך של האוצר להרוויח כסף על חשבוננו. למה אף אחד לא חשב על הפטנט הזה עד היום?
אני בטוח שהאגרה גם תעלה ברגע שזה יעבור לידיים "פרטיות" (מקורבים ו/או משפחות ההון). כמו שקרה עם תאגידי המים, פתאום חשבון המים קפץ פי 2 שזה עבר מהעיריה לחברה פרטית...
וזה נשמע לי די עגום למען האמת - עוד דרך של האוצר להרוויח כסף על חשבוננו. למה אף אחד לא חשב על הפטנט הזה עד היום?
אני בטוח שהאגרה גם תעלה ברגע שזה יעבור לידיים "פרטיות" (מקורבים ו/או משפחות ההון). כמו שקרה עם תאגידי המים, פתאום חשבון המים קפץ פי 2 שזה עבר מהעיריה לחברה פרטית...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אם זה ימכר לידיים פרטיות זה גם לא יהיה חינם ..
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 31/12/2010 11:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
מסכים איתך אחי.Lior_M כתב:אם זה ימכא לידיים פרטיות זה גם לא יהיה חינם .....
ברגע שזה יעבור לידיים פרטיות הם ירצו להפוך את זה לכלכלי ובקיצר גם שירות הDTT יעלה לנו כסף אם זה בצורת אגרוה או מנוי זה כבר לא משנה.
- UserName
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1236
- שם מלא: JonathanK
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
זה פוגע בלקוחות האנלוגיים של HOT, כיום רוב האנלוגים אלו אנשים שלא רוצים לשלם הרבה כסף עבור תכנים שככל הנראה כלל לא יראו, אנשים כאלו בדרך כלל רואים בעיקר 2, 1 ו-10 (למרות שאם אני לא טועה אין 10 באנלוגי, אני טועה?), ה-DTT פונה לכלל האוכלוסין שאינו מעוניין בתוספת תכנים שעשויים לא לעניין אותו או באקסטרה ערוצים, רע למשפחות עם ילדים, טוב לאנשי עסקים שרק מעוניינים לראות חדשות.עתיד כתב:הכותרת לא משקפת את הכתבה
ואפילו לסחוב HD,
וזה גם לא אומר שיהיה HD
אגב שמתם לב שהם כתבו שהפרוייקט פגע בHOT למה חלא ב-YES ? יש לי סברה מסויימת אבל אני אשאיר את הספקולציות למומחים...
Lior_M - זה לא יקרה, למעשה לאחר תחילת חוק הרשיונות ב-2012 חברות פרטיות כבר יוכלו להקים רשתות ערוצי טלוויזיה כמו בארה"ב, בקיצור נראה יותר טלוויזיה - ועד שזה יקרה 60% מזה יהיה ב-HD.
אתה טועה, בהוט אנלוגי יש את ערוץ 10, הערוץ לא מופיע בשידורים החופשיים האנלוגיים שגם ככה הולכים לסגור אותם עוד כמה חודשים..UserName כתב:זה פוגע בלקוחות האנלוגיים של HOT, כיום רוב האנלוגים אלו אנשים שלא רוצים לשלם הרבה כסף עבור תכנים שככל הנראה כלל לא יראו, אנשים כאלו בדרך כלל רואים בעיקר 2, 1 ו-10 (למרות שאם אני לא טועה אין 10 באנלוגי, אני טועה?), ה-DTT פונה לכלל האוכלוסין שאינו מעוניין בתוספת תכנים שעשויים לא לעניין אותו או באקסטרה ערוצים, רע למשפחות עם ילדים, טוב לאנשי עסקים שרק מעוניינים לראות חדשות.עתיד כתב:הכותרת לא משקפת את הכתבה
ואפילו לסחוב HD,
וזה גם לא אומר שיהיה HD
אגב שמתם לב שהם כתבו שהפרוייקט פגע בHOT למה חלא ב-YES ? יש לי סברה מסויימת אבל אני אשאיר את הספקולציות למומחים...
Lior_M - זה לא יקרה, למעשה לאחר תחילת חוק הרשיונות ב-2012 חברות פרטיות כבר יוכלו להקים רשתות ערוצי טלוויזיה כמו בארה"ב, בקיצור נראה יותר טלוויזיה - ועד שזה יקרה 60% מזה יהיה ב-HD....
ערוץ 24 הוא ערוץ מסחרי ,הוא צריך להיות ב עידן + .
במסגרת המהפכה של משרד התקשרות והשר כחלון,יעברו לשיטת רישיונות ,ככה שקבוצות תקשורת
מכל קצוות ישראל יכנסו לשוק הטלוויזיה ואנחנו צפויים לעוד 4-5 ערוצים מסחרים ,ערוץ חדשות,ערוץ כלכלה ועוד...
במסגרת המהפכה של משרד התקשרות והשר כחלון,יעברו לשיטת רישיונות ,ככה שקבוצות תקשורת
מכל קצוות ישראל יכנסו לשוק הטלוויזיה ואנחנו צפויים לעוד 4-5 ערוצים מסחרים ,ערוץ חדשות,ערוץ כלכלה ועוד...
לפי דעתי זה די אידיוטי, עד שיש פה משהו טוב וחיוני למדינת ישראל, ונותן מענה כלשהוא אלה שצופים רק בערוצים בסיסיים למדי,ועוד בחינם. אני סה"כ חושב שזה פשוט פרסומת שמעלה קצת את השם של השר בעיתונות הכתובה, ולא נראה שיש בסיס לכתבה הזו.
חוץ מזה אני חושב שישראל 1 [ערוץ הראשון] צריך להיות הערוץ ה-HD 3D.
חוץ מזה אני חושב שישראל 1 [ערוץ הראשון] צריך להיות הערוץ ה-HD 3D.