איך לקלות סנטו דומינגו?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הוא נהדר ב FC, ככה ממש בתחילה של פיצוץ שני.
עשיתי איתו כמה נסיונות עם עצירה ממש כמה שניות לפני פיצוץ שני והוא יצא לי קצת יותר חמוץ ואני מעדיף טיפה יותר כהה.
מה שכן יש לו גוף כבד וזה משפיע על כוס הקפה במיוחד בקפוצ'ינו, אשתי תמיש מתלוננת שהקפה "חזק" לה מידי כשאני מכין קפוצ'ינו ממנו
שם לב גם שהטחינה שלו תהיה בד"כ ברמה או שתיים פחות ממרבית סוגי הקפה שאתה מכיר ...
עשיתי איתו כמה נסיונות עם עצירה ממש כמה שניות לפני פיצוץ שני והוא יצא לי קצת יותר חמוץ ואני מעדיף טיפה יותר כהה.
מה שכן יש לו גוף כבד וזה משפיע על כוס הקפה במיוחד בקפוצ'ינו, אשתי תמיש מתלוננת שהקפה "חזק" לה מידי כשאני מכין קפוצ'ינו ממנו
שם לב גם שהטחינה שלו תהיה בד"כ ברמה או שתיים פחות ממרבית סוגי הקפה שאתה מכיר ...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גם אני מסכים עם כפיר. אני עוצר את הסנטו דומינגו בדיוק בשניה שמתחיל פיצוץ שני, ככה שהקליה מסתיימת ב-FC (עכשיו קר, בקיץ הייתי עוצר עוד לפני).
הקפה יוצא מעולה!
הקפה יוצא מעולה!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני קולה בחביתוש כך שהזמנים כמובן שונים.
עפ אבגי קליה בחביתוש צריכה להימשך כ 10 דקות. עפ נסיוני זה קצר מידי, ויותר קל לתזמן לאזור ה 12 ומעלה. פיצוץ ראשון עשוי להימשך כ 2 דקות ולהסתיים ב 10 דקות.
אם כוונתך שמרגע סיום פיצוץ ראשון ועד תחילת שני עברו 3 דקות, אז לא. קשה למתוח את הקליה בחביתוש 3 דקות לאחר פיצוץ ראשון, וזה יותר לכיוון ה 2.
שנתיים אחרי, ואני עדיין עובד על זה... אולי בסוף אצליח למצוא הנוסחה ובאופן עקבי. בינתיים זה משחק מאוד עדין בין הגעה נכונה לפיצוץ ראשון, הורדת טמפ' שעשויה לגרום לחוסר אחידות בתוצאה, ומתיחת שלב שני. ( לא מזמן נתן כאן NEGRO טיפ מעניין להוריד טמפ' חצי דקה לפני הפיצוץ הראשון. נשמע טוב בתאוריה אבל מוביל לפיצוץ ראשון ארוך מידי ואפילו ערבוב עם השני)
אני הלכתי על כיוון בהיר יותר מה FC המומלץ כאן, יותר באזור הסיטי פלוס. לא חושב שהיתה נגיעה בפיצוץ שני. אולי קלה. צבע הפולים היה מושלם... חום אדמדם.
בקיצור - לנסות הגעה מהירה לפיצוץ ראשון?
עפ אבגי קליה בחביתוש צריכה להימשך כ 10 דקות. עפ נסיוני זה קצר מידי, ויותר קל לתזמן לאזור ה 12 ומעלה. פיצוץ ראשון עשוי להימשך כ 2 דקות ולהסתיים ב 10 דקות.
אם כוונתך שמרגע סיום פיצוץ ראשון ועד תחילת שני עברו 3 דקות, אז לא. קשה למתוח את הקליה בחביתוש 3 דקות לאחר פיצוץ ראשון, וזה יותר לכיוון ה 2.
שנתיים אחרי, ואני עדיין עובד על זה... אולי בסוף אצליח למצוא הנוסחה ובאופן עקבי. בינתיים זה משחק מאוד עדין בין הגעה נכונה לפיצוץ ראשון, הורדת טמפ' שעשויה לגרום לחוסר אחידות בתוצאה, ומתיחת שלב שני. ( לא מזמן נתן כאן NEGRO טיפ מעניין להוריד טמפ' חצי דקה לפני הפיצוץ הראשון. נשמע טוב בתאוריה אבל מוביל לפיצוץ ראשון ארוך מידי ואפילו ערבוב עם השני)
אני הלכתי על כיוון בהיר יותר מה FC המומלץ כאן, יותר באזור הסיטי פלוס. לא חושב שהיתה נגיעה בפיצוץ שני. אולי קלה. צבע הפולים היה מושלם... חום אדמדם.
בקיצור - לנסות הגעה מהירה לפיצוץ ראשון?
what's next?
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
לצערי אין לי שום ניסיון בחביתוש,וקטונתי מלהמליץ,כי פשות לא עשיתי את זה... אולי אפשר בהתזת מים(ממש אדים קרים) אל חביתוש אחרי פיצוץ הראשון לאכב את השני? וכמו שכתבת -- לא נכנסת לפיצוץ השני ונדמה לי שזה סיבה העיקרית לחמוץ-מר...כפיר ומוטי עוצרים בתחילת השני,אני ממש קצת בתוך הקרקים.כנרה סיטי + לא ממצה את הזן הזה...
אוקיי יצאה קליה יפה - נקווה שיצא טעים כמו שזה נראה. 250 גרם להבה בינונית פלוס, 7 דק' תחילת פיצוץ ראשון, עוד חצי דקה הורדה קלה של הלהבה, עוד 2 דק' סיום פיצוץ ראשון והורדת להבה להכי נמוך שאפשר, הצלחתי למתוח 2.5 דקות נוספות עד תחילת פיצוץ שני (אנחנו ב 12), משכתי עוד קצת פחות מחצי דקה וקירור מהיר. יצא יפה ואחיד וכהה אך לא מידי.
אחד ההבדלים בין הג'ין לחביתוש זה שכשאני עוצר קליה, העצירה מהירה מאוד - אני מקרר עם רשת מעל מאוורר גדול ומחוץ לבית ובמיוחד בלילות קרים אלה זה מקרר תוך מקסימום דקה.
אחד ההבדלים בין הג'ין לחביתוש זה שכשאני עוצר קליה, העצירה מהירה מאוד - אני מקרר עם רשת מעל מאוורר גדול ומחוץ לבית ובמיוחד בלילות קרים אלה זה מקרר תוך מקסימום דקה.
what's next?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מנסיוני הסנטו דומינגו פחות מ FC נותן חמיצות דומה למה שתיארת, ב FC עד FC+ הוא ממש טוב ...
נראה לי שהפעם (ע"פ התיאור שנתת) תצא קליה מוצלחת יותר, תשמע אני מעריך את הסבלנות שלך עם החביתוש ונראה לי שהייתי מרים ידיים לפניך ממנו
עוד מעט M3
נראה לי שהפעם (ע"פ התיאור שנתת) תצא קליה מוצלחת יותר, תשמע אני מעריך את הסבלנות שלך עם החביתוש ונראה לי שהייתי מרים ידיים לפניך ממנו
עוד מעט M3
ההבדל בין הפעם הזאת לרוב הקודמות הוא גם בכך שלא נגעתי בלהבה מתחילת הקליה עד קצת אחרי פיצוץ ראשון. בד"כ אני מתחיל נמוך ואז מעלה אחרי 5 דק בערך. אם הקליה תצליח אלו חדשות טובות - פחות כאב ראש בפעם הבאה...
אני מרגיש כמו מאסטר בקונגפו, תוך 30 שנה אני אוכל לבצע קליה מושלמת בשקשוק אחד בלבד בתזמון הנכון!
אני מרגיש כמו מאסטר בקונגפו, תוך 30 שנה אני אוכל לבצע קליה מושלמת בשקשוק אחד בלבד בתזמון הנכון!
what's next?
-
Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
אני עם הגין עברתי ל שיטת 235 מעלות ולא נוגע בכלום בדרך כלל ה קלייה מסתיימת ברוב הסוגים אחרי 15 דקות , קירור גם הוא בגין בתוספת מאוור ו התוצאה FC עד FC+
אני עוצר לפי צבע הפולים ובשיטה הזאת פשוט אין פיספוסים
בהתחלה הייתי עומד ליד הגין לאחרונה אני מפעיל סטופר ולוקח אותו איתי לטלביזיה
ובקלייה האחרונה פשוט שכחתי מהסטופר ו פתאום הרגשתי ריח חזק של קלייה , רצתי מהר לגין וגיליתי שעברו בדיוק 15 דקות וזה בדיוק הזמן לעצור
אז מה , יותר מזל משכל ?
או קליה בהרחה ?
אני עוצר לפי צבע הפולים ובשיטה הזאת פשוט אין פיספוסים
בהתחלה הייתי עומד ליד הגין לאחרונה אני מפעיל סטופר ולוקח אותו איתי לטלביזיה
ובקלייה האחרונה פשוט שכחתי מהסטופר ו פתאום הרגשתי ריח חזק של קלייה , רצתי מהר לגין וגיליתי שעברו בדיוק 15 דקות וזה בדיוק הזמן לעצור
אז מה , יותר מזל משכל ?
או קליה בהרחה ?
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
HOSQ
פיצוץ 1 איטי ומתמשך זה דבר מעולה,זה אומר שקצב עליית החום בפולים הוא איטי יחסית ולכן זה ייתן לך זמן לפתח טעמים לקפה עוד לפני שתיכנס לפיצוץ 2 שאני אגב לא נכנס אליו אף פעם.
קח עוד עצה שיהיה לך יותר קל.
תקלה כמו שאתה קולה כרגע, באותה גובה להבה עד תחילת פיצוץ 1, בתחילת הפיצוץ תסגור את האש ותקשיב לקצב הפיצוץ ,אם מהיר מדי אז פעם הבאה תעבוד על להבה נמוכה יותר. לאחר דקה עד דקה וחצי מתחילת הפיצוץ,תחזיר את הלהבה שוב ואני ממליץ על להבה נמוכה יותר משהתחלת.
תמשוך דקה עד 2 ותוציא. החביתוש הנו כלי בעייתי מאוד,יש לי אחד שמעלה עובש אצלי,אי אפשר לראות את הפולים וזו בעיה קשה,בעיה נוספת היא האוורור הנמוך יחסית ולכן בפיצוץ 1 החום כל כך גבוהה שהוא מסיימם לך את הקלייה מהר (נכנס מהר לשני).
אני הייתי חוזר לקולה הפופקורן אבל זה רק אני.
שבת שלום
פיצוץ 1 איטי ומתמשך זה דבר מעולה,זה אומר שקצב עליית החום בפולים הוא איטי יחסית ולכן זה ייתן לך זמן לפתח טעמים לקפה עוד לפני שתיכנס לפיצוץ 2 שאני אגב לא נכנס אליו אף פעם.
קח עוד עצה שיהיה לך יותר קל.
תקלה כמו שאתה קולה כרגע, באותה גובה להבה עד תחילת פיצוץ 1, בתחילת הפיצוץ תסגור את האש ותקשיב לקצב הפיצוץ ,אם מהיר מדי אז פעם הבאה תעבוד על להבה נמוכה יותר. לאחר דקה עד דקה וחצי מתחילת הפיצוץ,תחזיר את הלהבה שוב ואני ממליץ על להבה נמוכה יותר משהתחלת.
תמשוך דקה עד 2 ותוציא. החביתוש הנו כלי בעייתי מאוד,יש לי אחד שמעלה עובש אצלי,אי אפשר לראות את הפולים וזו בעיה קשה,בעיה נוספת היא האוורור הנמוך יחסית ולכן בפיצוץ 1 החום כל כך גבוהה שהוא מסיימם לך את הקלייה מהר (נכנס מהר לשני).
אני הייתי חוזר לקולה הפופקורן אבל זה רק אני.
שבת שלום