ערב טוב,
נתקלתי בזמן האחרון באתרים של יצרני רמקולים בכמה דגמים המצויידים ב Super Tweeter ( ואפילו בטוויטר רגיל ) שמעלה את הטווח שמפיק הרמקול בתדרים הגבוהים עד כדי 50KHZ ויותר, כדי שיוכל להפיק את הטווח הגבוה שמוצע בטכנולוגיות החדישות יותר. ידוע לי שתחום השמיעה האנושי מכסה את הטווח 20HZ - 20KHZ והגבול העליון אף יורד עם הגיל. היצרנים מודים שאיננו יכולים לשמוע את התדרים האלו אך באתר אחד נכתב שהם כן נתפשים בתודעתנו ( שם יחסו זאת למנגנון שאין לי מושג מהו : interference modulation ) וכך תורמים לצליל אמיתי יותר.
אני מניח שכולנו מכירים את התחושה המאוד פיזית שמלווה באס חזק מאוד, אבל האם מישהו מהחברים כאן נתקל ויכול לתאר את התחושה שיוצרים תדרים בתחום הזה, או שרק ידידיהם הטובים ביותר נהנו מהצליל?
Super Tweeter
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הנושא הזה שנוי במחלוקת, כמו הרבה תחומים אחרים בתחום הזה.
היה יצרן שהביא ניסוי שעשו על אנשים ובינהם גם חירשים מלידה בו השמיעו תדרים גבוהים, מעל סף השמיעה האנושי ובו נמדדה פעילות מוחית כשהתדרים הללו הושמעו.
כלומר, הגוף הגיב לתדרים הללו, מה שלא ברור הוא איך הדבר הזה נתפס או תורם לחוש השמיעה שלנו....
בשיחה שהיתה לי עם צ'ארלס וון-אוסטרום (המתכנן והבעלים של קארמה) על נושא טוויטרי היהלום ברמקולים שלהם ובמיוחד בגראנד אקסקוויזיט בו יש 2 טטויטרי יהלום של 1" ועוד סופר טוויטר של 1/2" שמעלה את תחום התדרים למעל 100KHZ, שאלתי אותו למה זה טוב, הרי אנחנו לא שומעים בתחום הזה.
הוא הודה שהוא לא יודע להסביר למה ואיך אבל מניסויים שהם עשו, התדרים הללו תורמים לפוקוס של האימאג'ינג.
היה יצרן שהביא ניסוי שעשו על אנשים ובינהם גם חירשים מלידה בו השמיעו תדרים גבוהים, מעל סף השמיעה האנושי ובו נמדדה פעילות מוחית כשהתדרים הללו הושמעו.
כלומר, הגוף הגיב לתדרים הללו, מה שלא ברור הוא איך הדבר הזה נתפס או תורם לחוש השמיעה שלנו....
בשיחה שהיתה לי עם צ'ארלס וון-אוסטרום (המתכנן והבעלים של קארמה) על נושא טוויטרי היהלום ברמקולים שלהם ובמיוחד בגראנד אקסקוויזיט בו יש 2 טטויטרי יהלום של 1" ועוד סופר טוויטר של 1/2" שמעלה את תחום התדרים למעל 100KHZ, שאלתי אותו למה זה טוב, הרי אנחנו לא שומעים בתחום הזה.
הוא הודה שהוא לא יודע להסביר למה ואיך אבל מניסויים שהם עשו, התדרים הללו תורמים לפוקוס של האימאג'ינג.