מבולבלים? גם אני

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Yosibenyair פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
שם מלא: יוסי בן יאיר

שליחה

אז ככה מאז הצטרפותי לפורום אני מקבל תשובות הארות והערות לעניין. ברם..
האם קיים מילון למושגים לקפה ?
אני פשוט לא מבין רבע מהמושגים שרצים פה, ואני בסה״כ רוצה אספרסו טעים לבוקר 8O
אז אולי אני מתפרץ לדלת פתוחה וקיים דבר כזה ואם לא בחייכם, שימו תרגום בגוף הסרט..
בתודה ובאהבה
יוסי
אגב הייתי היום בהדגמה לסילביה , נראה משובח ברם עד שמכינים את השוט הראשון אפשר
לעשות מקלחת ופן למי שנשאר שיער.
מחכה שהאיזומק תחזור כבר מהתיקון .
אני שוכב משמע אני בים !

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389

שליחה

Yosibenyair כתב:אז ככה מאז הצטרפותי לפורום אני מקבל תשובות הארות והערות לעניין. ברם..
האם קיים מילון למושגים לקפה ?
...
יש ספר שנקרא "מדריך הקפה" של שלמה שטרן , ספר מעניין עם המון מידע על עולם הקפה.
חוץ מזה אם יש לך סבלנות לפשפש בנבכי הרשת ... זה עניין של זמן ורצון כולם פה לומדים דברים חדשים מדי יום.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

הרעיון עלה כאן בפורום, אבל לא עשינו איתו כלום.
יש הצעה לבסס משהו כזה מעל וויקיפדיה, אבל אני לא בטוח איך זה יעבוד טכנית.

נראה לי שהדרישות הבסיסיות הן לאפשר לכל משתמש להציע ערכים והסברים לערכים האלה, כולל אפשרויות עריכה של ערכים קיימים (במילים אחרות, מודל וויקיפדיה מלא). אבל צריך שיהיה אדמיניסטרטור שיאשר שינויים, כדי שלא יהיה לנו ספאם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

המילון

שליחה

הדרך הפשוטה ביותר היא לא להתבייש ופשוט לשאול - תשובה מפורטת מובטחת.
חוצמזה הנה המילון...גזור ושמור
OPV - שסתום פריקה ללחץ עודף בזמן החליטה (בד"כ מכוון בין 8 - 10 באר, חליטה בלחץ גבוה יותר פוגמת בקפה)
שסתום תלת כיווני - שסתום שבסוף החליטה פורק עודפי מים מהקפה למגש העודפים, פשוט כדי שכשפותחים את הידית העסק לא ישפריץ
פרה אינפיוז'ן - החליטה מתחילה במספר שניות בלחץ מאוד נמוך, רק כדי להרטיב העוגיה. כך מים בלחץ גבוה לא מכים בקפה ומפרקים אותו בתחילת החליטה.
פרסוסטאט - כמו תרמוסטאט, רק שבמקום להדליק ולכבות גוף החימום בדוד לפי טמפ', עושה זאת לפי לחץ הדוד. שימושי בדודים שמכוונים לטמפרטורת הקצפה 120 מעלות, כי אז נוצר לחץ של כ 1 באר בדוד. (בטמפ' נמוכה מ 100 לא נוצר לחץ ). מדידה עפ לחץ היא פשוט מדוייקת ונוחה יותר ליצרנים.
מחליף חום - פטנט המאפשר יכולת חליטה והקצפה בו זמנית עם דוד אחד. המים של החליטה נשאבים ישירות מהמיכל, קרים, עוברים דרך המים הרותחים בדוד (המשמשים להקצפה בלבד) ומגיעים לראש בטמפ' הרצויה. בקיצור, כמו אטמור.
תרמובלוק - במקום דוד, גוש מתכת מחומם שהמים עוברים דרכו ומתחממים. בקיצור, גם כן כמו אטמור... אבל הרבה פחות מדוייק ממחליף חום ומשמש רק במכונות זולות (כרומקס דלונגי ושות', וגם ברוב האוטומטיות/קפסולות/פודים למיניהן)
תרמוסיפון - צינור של מים חמים מהדוד שעובר מסביב לראש החליטה ומחמם אותו לטמפ' חליטה. אגב, השיטה השניה לחמם ראש היא פשוט להדביק אותו ישירות לדוד וזו השיטה ברוב המכונות הביתיות (ומי יודע מה יש בסילביה?)
שובר ואקום - שסתום המשמש בדודים בטמפ' הקצפה, מאפשר לאויר שמתחמם בתוך הדוד להשתחרר לפני שהלחץ בדוד מתחיל לעלות.
סטימר - צינורית ההקצפה.
פנרלו - עזר הקצפה, מולבש על הסטימר, אביזר שיש לפרק מיידית עם קבלת המכונה...בד"כ יותר מציק מאשר תורם.
פספסתי משהו?
what's next?

Yosibenyair פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

תודה על התגובה
למדתי עוד כמה מושגים,
עד לפני שנכנסתי לפורום מעולם לא שמעתי על אופציה של להקציף קודם את החלב ואז להכין את הקפה.
למעלה מ10 שנים יש לי מכונות קפה בבית ובזו האחרונה (איזומק) הכנתי קודם את הקפה ובמידה ורציתי קפוצ'ינו
עברתי לחלב.
לא הייתי מודע למושג טמפ' גלישה ומעולם לא שרפתי גוף חימום ,האם ייתכן שבמכונה הזאת לא קיימת בעייה כזו?
אני מסתכל די הרבה בסרטונים על הכנת קפה ומשום מה זה נראה כפרוייקט שנמשך כ 20 דקות עד למנה הראשונה.
באיזומק שלי אני מדליק את המכונה ראש החליטה נשאר מחובר לראש ,במקביל טוחן קפה ,כעבור כמה דקות בודדות המנורה נכבת ,מעביר מים דרך ראש החליטה כדי שייתחמם יותר ,המנורה נדלקת שוב ואז אני מכניס את הקפה,ברגע שהנורה כבתה מריץ את הקפה לכוס. כל התהליך מההתחלה ועד ללגימה הראשונה סדר גודל של
5-7 דקות גג !
אני שוכב משמע אני בים !

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

זה אומר שאתה שותה קפה חמוץ, כי המכונה לא חמה מספיק.

ראה כאן: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 35#1290335
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Yosibenyair פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אין לי מושג מה הטעם של קפה חמוץ ... בכל מקרה ראש החליטה חם ברמה של כמעט כוויה נוגעים בו למשך מיותר של 2 ש-3 שניות
חוצ מזה בטח הגזמתי בעניין של 5-7 דקות ... :)
תודה בכל אופן
אני שוכב משמע אני בים !

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”