מטחנת קפה - התלבטות עם הפורום
הי
לפני כחודשיים שידרגתי לגאגיה פיור בהמלצת הפורום ואני מאוד מרוצה....
אבל אז מצאתי את עצמי בבעיה השכיחה : מטחנה.
לכן בחודשים האחרונים אני אורבת לאיזו מטחנה טובה יד שנייה ובינתיים מסתפקת בקפה טחון (זה בעיני מבאס לגמרי).
כעת צצה הזדמנות מעוררת התלבטות ורציתי לשמוע מה דעתכם....
מטחנת איזומק מדגם INOX חדשה שלא נעשה בה שימוש או רוקי בת שנה?
תודה על עזרתכם
לפני כחודשיים שידרגתי לגאגיה פיור בהמלצת הפורום ואני מאוד מרוצה....
אבל אז מצאתי את עצמי בבעיה השכיחה : מטחנה.
לכן בחודשים האחרונים אני אורבת לאיזו מטחנה טובה יד שנייה ובינתיים מסתפקת בקפה טחון (זה בעיני מבאס לגמרי).
כעת צצה הזדמנות מעוררת התלבטות ורציתי לשמוע מה דעתכם....
מטחנת איזומק מדגם INOX חדשה שלא נעשה בה שימוש או רוקי בת שנה?
תודה על עזרתכם
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
רוקי.
האיזומק היא הפשוטה ביותר מבין הקוניות והפלוס היחיד שלה זה גודל קטן וצעדים למי שאוהב.
האיזומק היא הפשוטה ביותר מבין הקוניות והפלוס היחיד שלה זה גודל קטן וצעדים למי שאוהב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
דבוטאנט - האיסומק היא הפשוטה ביותר? על מה אתה מבסס קביעה הזויה זו מלבד פוסט הזוי ב HB ? המטחנה הזו אמרה את שלה כאן:
http://www.htcafe.co.il/article01813.%D ... %9C-Isomac
לא רק שהיא משרתת אותי נאמנה מעל 3 שנים, היא לדעתי האידאל למשתמש הביתי. הקטנה ביותר, יפה, עמידה ועושה את העבודה. הסטפים קרובים והיא הנוחה ביותר לשימוש ותחזוקה מכל מה שנתקלתי עד היום.
הרוקי, עם כל הכבוד, מכוערת ברמה שאני לא מוכן לקבל במכשיר שעומד 24 7 על השיש.
http://www.htcafe.co.il/article01813.%D ... %9C-Isomac
לא רק שהיא משרתת אותי נאמנה מעל 3 שנים, היא לדעתי האידאל למשתמש הביתי. הקטנה ביותר, יפה, עמידה ועושה את העבודה. הסטפים קרובים והיא הנוחה ביותר לשימוש ותחזוקה מכל מה שנתקלתי עד היום.
הרוקי, עם כל הכבוד, מכוערת ברמה שאני לא מוכן לקבל במכשיר שעומד 24 7 על השיש.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כן מבין הקוניות יש לה הדיסקיות הפשוטות ביותר. זה נכון שהיא טוחנת קפה אבל יש יותר טובות.hosq כתב:דבוטאנט - האיסומק היא הפשוטה ביותר? על מה אתה מבסס קביעה הזויה זו מלבד פוסט הזוי ב HB ? ....
הפוסט ב HB הראה צילום של הדיסקיות ראש בראש - מה הזוי בזה?
יש בגדול שני סוגי מטחנות דיסקיות: קוניות ושטוחות.seviche כתב:מה הכוונה במטחנה קונית? מה האופציות האחרות?...
את שני הסוגים תוכל למצוא במטחנות ביתיות ומסחריות, אבל באופן כללי, מטחנות רמת הכניסה לאספרסו (סביבות ה1000 ש"ח) מצויידות בדיסקיות קוניות 38 מ"מ, והמטחנות היקרות יותר בדיסקיות שטוחות של 50 מ"מ (כמו הרוקי), 58 מ"מ (כמו הקומפאק K3) ומעלה...
שטוחות - זה נראה כמו אבני ריחיים, שתי סכינים עגולות כמו צלחת השוכבות האחת על השניה, וקוניות - הסכין החיצונית היא טבעתית וקבועה, והסכין הפנימית היא חרוט מסתובב. בשתי התצורות, הסכינים רחוקות בנקודת כניסת הפולים, והולכות ומתקרבות בקצה השני. עובי הטחינה נקבע ע"פ המרחק הזה, וכך גם נקבע עובי הטחינה - הגבהה של הסכין העליונה מרחיק אותה מעט מהתחתונה.
השיטה העדיפה היא דוקא הקונית אבל המטחנות מחולקות לביתיות בסיסיות( ההיצע בנוי על סט סכינים אחד נפוץ מאוד בשוק בקוטר 38 ממ, ויצרנים רבים שמשתמשים בו) ומקצועיות בגדלים ובסכומים שמונעים אפילו מכפיר להשתמש בהן ... בסכינים שטוחות ההיצע לשוק הפרוסיומרז (ציוד ביתי עם מאפיינים מקצועיים) גדול יחסית, מתחיל ברוקי/גרינטה בארץ .
מטחנה טובה (כמו איסומק אינוקס ולמרות קשקושים הזויים בפורומים בחו"ל) תגרוס את הקפה לחתיכות כמעט זהות בגודלן.
מטחנה טובה מאוד, מאצר למיניהן למשל, גורסות את הקפה לחתיכות בשני גדלים.
השיטה העדיפה היא דוקא הקונית אבל המטחנות מחולקות לביתיות בסיסיות( ההיצע בנוי על סט סכינים אחד נפוץ מאוד בשוק בקוטר 38 ממ, ויצרנים רבים שמשתמשים בו) ומקצועיות בגדלים ובסכומים שמונעים אפילו מכפיר להשתמש בהן ... בסכינים שטוחות ההיצע לשוק הפרוסיומרז (ציוד ביתי עם מאפיינים מקצועיים) גדול יחסית, מתחיל ברוקי/גרינטה בארץ .
מטחנה טובה (כמו איסומק אינוקס ולמרות קשקושים הזויים בפורומים בחו"ל) תגרוס את הקפה לחתיכות כמעט זהות בגודלן.
מטחנה טובה מאוד, מאצר למיניהן למשל, גורסות את הקפה לחתיכות בשני גדלים.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

כל הגאווה של יצרני מטחנות העל זה האחידות בטחינה - למה לטחון בשני גדלים?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מצאתי: http://www.home-barista.com/advice/best ... tml#p88455
אם ג'ים שולמן אמר שזה לא משהו אז ... לא חושב שיש הרבה אנשים בעולם עם ידע כמו שלו גם באיטליה (בטח לא בארץ).
לא הזוי ולא נעליים. אמת חיה ונושמת ומתועדת בצילומים.
אם ג'ים שולמן אמר שזה לא משהו אז ... לא חושב שיש הרבה אנשים בעולם עם ידע כמו שלו גם באיטליה (בטח לא בארץ).
לא הזוי ולא נעליים. אמת חיה ונושמת ומתועדת בצילומים.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ממשיך להחזיק בדעתי שהמטחנה הכי טובה בקטגורית הקטנות היא הלליט, וה-i-Mini היא הכי טובה ב-value for money.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הגרינטה 50 מ"מ דיסקיות שטוחות בדומה לרוקי, המיני 38 מ"מ אבל דיסקיות קוניות.
את המיני אתה יכול לקנות מאמיגו (אם נשאר) בחצי מחיר אם תוכל להשיג קופונים ממישהו. דווקא היה מישהו שרצה למכור קופונים לפני כמה ימים ...
מצטער אבל ב 1450 שים עוד 200 וקח קומפאק K3 שבליגה אחת לפחות מעל הגרינטה ועם דיסקיות שטוחות 58 מ"מ.
או מיני או K3, אל תקנה מקום טוב באמצע ...
את המיני אתה יכול לקנות מאמיגו (אם נשאר) בחצי מחיר אם תוכל להשיג קופונים ממישהו. דווקא היה מישהו שרצה למכור קופונים לפני כמה ימים ...
מצטער אבל ב 1450 שים עוד 200 וקח קומפאק K3 שבליגה אחת לפחות מעל הגרינטה ועם דיסקיות שטוחות 58 מ"מ.
או מיני או K3, אל תקנה מקום טוב באמצע ...