בזכות מבצע הקופונים התחדשתי לי ב - Ascaso Basic לבנה ויפה
למרות שקראתי לא מעט בפורום ובמאמרים אני עדיין לא יודע בדיוק אם אני מבצע את התהליך נכון
אני אשמח אם מישהו שיש לו ניסיון עם Ascaso Basic יוכל לעזור
הנה התהליך שאני מבצע, תקנו אותי אם יש לי טעויות:
- מדליק את המכונה, מוודא שיש מים במאגר. חייבים לשים מים מסוננים מקנקן בריטה? אין לי עדיין בריטה
- ידית הקפה לא נמצאת בתוך ראש החליטה כשהמכונה מתחממת. זה בסדר?
- מחכה שהנורית הכחולה נכבית. מבחינתי זה אומר שהטרמוסטט עצר את החימום כי המים הגיעו לטמפ' המקסימלית.
- מניח כוס מתחת לראש החליטה ללא ידית. ממלא את הסלסילה בקפה, דוחס ומניח את הידית בהמתנה בצד
- נותן פולס של מים לתוך הכוס ומחכה לראות שהמים זורמים "יפה" והנורית נדלקת
- מכניס את הידית לתוך הראש ומפעיל את כפתור החליטה
מה שקורה זה שיורד קפה מתוך המשפך אבל הזרם רחוק מאוד מאותו "זנב עכבר" אלא יוצא סתם קפה שחור, די דליל, כמעט ללא ריח וממש ללא טעם. בחלק מהניסיונות יצאה עוגיה קצת רטובה ובחלק יצאה יבשה
מה אני עושה ברגע שסיימתי את מנת הקפה? פשוט לוחץ על כפתור החליטה כדי להפסיק את התהליך וזהו?
לא צריך לחכות לפני שאני מוציא את ידית החליטה מהראש או משהו כזה?
בחלק מהניסיונות השתמשתי בפילטר מגביר קרמה וזה באמת עזר. יצא קפה עם מעט אפקט של "זנב עכבר" ומשהו שדומה לקרמה מעל הקפה עצמו. הקפה יצא עם קצת יותר "גוף" וריח אבל עדיין ממש רחוק ממה שאני הייתי רוצה לקבל.
בכל מקרה, הגיוני שרק עם הפילטר הזה יוצא משהו סביר? אני אמור לקבל קפה טוב עם כל אחד מהפילטרים לא??
יש לי בעיה רצינית עם כמות הקפה:
המכונה מגיעה עם מעין מדיד לכמות הקפה אז אני לא שוקל את הקפה לפני שאני מניח בסלסילה.
אני בשום מקרה - גם כשאני משתמש בפילטר הכפול - לא מצליח להכניס יותר מכמות של מדיד אחד ועוד טיפ-טיפה.
זה הגיוני? הייתי מצפה שסלסילה כפולה תהיה מסוגלת להכיל בקלות כמות של שני מדידים...
עם הפילטרים הבודדים, גם הרגיל וגם מגביר הקרמה אין לי סיכוי להכניס אפילו כמות קפה של חצי מדיד....זה הגיוני?
מה עושים כשרוצים להכין קפוצ'ינו? אני מוציא את הידית מתוך הראש ולוחץ על כפתור הקיטור. מחכה בערך 20 שניות ונותן שפריץ קיטור ראשון לתוך כוס ריקה. לאחר שמפסיק לצאת מים יחד עם הקיטור, אני סוגר את ידית הקיטור ומתחיל בהקצפת החלב.
כשאני מסיים אני לוחץ על כפתור הקיטור כדי להפסיק את הפעולה. מנקה את הפנרלו ונותן שפריץ קיטור נוסף כדי לנקות את הצנרת.
אני באמת אשמח אם נוכל לחלוק כאן את הטכניקות והפתרונות של הבעיות השונות שיש עם כל מכונה לטובת מי שמתחיל כמוני.
אז תודה מראש לכל מי שיחלוק את הידע שלו
רוני
צריך עזרה, אני מתחיל ולא בדיוק משתלט על העניין עדיין
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תקרא כאן: http://www.htcafe.co.il/article01882
תן למכונה כ 15 שעה לפחות עם הידית בפנים כדי שהכל יתחמם טוב.
אם אין לך מטחנה צמטדה יהיה לך קשה מאוד להוציא קפה טוב עם קפה טחון מראש..
לגבי כמות הקפה - תמלא קפה עד שהסלסלה כמעט תהיה מלאה. שמנו תמונה שמראה שהטמפר צריך להיות קצת שקוע בסלסלה ולא בגובה שלה.
אם אין לך טמפר טוב ואתה עובד עם הפלסטי תוסיף אחד לרכישה הבאה שלך.
אין לי ניסיון עם המגביר קרמה.
לגבי הקצפה - בגדול אתה מתאר תהליך נכון אבל אתה יכול לנקז מים שהנורית עדיין דולקת וכשתכיר את המכונה תוכל להקציף לפני שהנורה כבית - ככה יהיה לך יותר קיטור להקצפה.
בסיום הקצפה תעביר מים דרך הראש עד שהנורה תידלק וככה הטמפרטורה תרד והדוד יתמלא (לא להקציף יותר מפעם אחת כל פעם)
תן למכונה כ 15 שעה לפחות עם הידית בפנים כדי שהכל יתחמם טוב.
אם אין לך מטחנה צמטדה יהיה לך קשה מאוד להוציא קפה טוב עם קפה טחון מראש..
לגבי כמות הקפה - תמלא קפה עד שהסלסלה כמעט תהיה מלאה. שמנו תמונה שמראה שהטמפר צריך להיות קצת שקוע בסלסלה ולא בגובה שלה.
אם אין לך טמפר טוב ואתה עובד עם הפלסטי תוסיף אחד לרכישה הבאה שלך.
אין לי ניסיון עם המגביר קרמה.
לגבי הקצפה - בגדול אתה מתאר תהליך נכון אבל אתה יכול לנקז מים שהנורית עדיין דולקת וכשתכיר את המכונה תוכל להקציף לפני שהנורה כבית - ככה יהיה לך יותר קיטור להקצפה.
בסיום הקצפה תעביר מים דרך הראש עד שהנורה תידלק וככה הטמפרטורה תרד והדוד יתמלא (לא להקציף יותר מפעם אחת כל פעם)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)