שלום לכולם
שאלה קטנה אשמח לקבל עזרה
הקרתי סרט ממזרימדיה 210 שמחובר לאונקיו 608 ופורמט הסאונד מופיע במגבר MULTCH 5.1 PCM
איזה פורמט סאונד זה ?האם אני מפספס כאן משהו ?
תודה לכל העוזרים
PCM הוא למעשה פענוח של הסיגנל הרב ערוצי והעברת כל ערוץ בנפרד אל הרסיבר.
זה שימושי למשל במידה ויש רסיבר שלא תומך ב DTS (או פורמט רב ערוצי אחר), אז המידע מועבר אליו כבר מחולק לערוצים.
רוב תכני הוידאו שאני מכיר מכילים את האודיו מקודד ב DTS או DD על נגזרותיהם ולא ב PCM, אבל זה קיים.
אתה יכול לבדוק את קובץ הוידאו במחשב עם Media info ולראות מה קידוד האודיו שלו.
אם הקידוד אינו PCM רב ערוצי, ייתכן והבעיה אצלך היא בהגדרת פענוח האודיו ב A210 (מוגדר לו לפענח מקומי במקום להעביר Bit stream של המידע המקודד לפענוח ברסיבר).
kiko11 כתב:שלום לכולם
שאלה קטנה אשמח לקבל עזרה
הקרתי סרט ממזרימדיה 210 שמחובר לאונקיו 608 ופורמט הסאונד מופיע במגבר MULTCH 5.1 PCM
איזה פורמט סאונד זה ?האם אני מפספס כאן משהו ?
תודה לכל העוזרים
...
מדובר בפורמט רב ערוצי בדיוק כמו ה DTS HD וה DD HD רק שהוא פחות נפוץ.
מנסיוני, כאשר יש אפשרות לבחור בינו לבין הפורמטים המוכרים, שמעתי טוב יותר ב PCM למשל בסרט IP MAN
ולאחר שבדקתי בעזרת תוכנה את נתוני הקובץ ראיתי שקצב העברת הנתונים ב PCM גבוה משמעותית
מה DTSHD לפחות בסרט המדובר.
רק חשוב לציין ש-DTS-HD ו-LPCM 5.1/7.1 הם באיכות זהה לחלוטין ולא אמורים לשמוע הבדל כי DTS-HD, בניגוד ל-DTS, זוהי דחיסה שהיא lossless בדומה ל-PCM מלא של CD לעומת FLAC.
pixies כתב:רק חשוב לציין ש-DTS-HD ו-LPCM 5.1/7.1 הם באיכות זהה לחלוטין ולא אמורים לשמוע הבדל כי DTS-HD, בניגוד ל-DTS, זוהי דחיסה שהיא lossless בדומה ל-PCM מלא של CD לעומת FLAC.
...
יתכן ואתה צודק אבל מנסיוני בסרט IP MAN ו IP MAN2 ה MULTI PCM נשמע טוב יותר מה DTS HD MASTER ובבדיקה רואים בברור שקצב הנתונים שלו גבוה יותר. אולי זה נכון רק לסרטים הללו אין לי מושג. הבעיה היא שבדרך כלל הכותרים השונים כוללים רק אחד מפורמטי סאונג HD ואז קשה להשוות. במקרה של IP MAN יש שם את שני הפורמטים (בשפות שונות אומנם) אבל שניהם שם.
קצב נתונים גבוה יותר לא בהכרח מעיד על איכות גבוהה יותר.
באופן טבעי קצב הנתונים של LPCM 7.1 גבוה יותר מ-DTS-HD כי אין דחיסה (שוב, ללא הפסדים).
ההבדלים שאתה שומע הם כנראה מגירסת Mastering אחרת. כי פשוט אין הבדל מבחינת האיכות הסופית המתקבלת.
kiko11 כתב:אוקיי סליחה על הבורות ..הורדתי את התוכנה והיא מותקנת ..מה עושים עכשיו?
...
טוענים את הקובץ ובודקים מה הוא מכיל. אני חושב שבתוכנה הזו אתה צריך לטעון מבנה BD מלא והקובץ הזה לא במבנה כזה. במידה ואתה לא מצליח לטעון אותו תוריד תוכנה שנקראת tsmuxer שאיתה אין בעיה לטעון את הקובץ הבודד ולראות מה הוא מכיל.
זהו קובץ אודיו בפורמט AAC, כלומר Advance Audio Codec. היות ואין שום רסיברים שמסוגלים לפענח זאת המזרימדיה פיענח מקומית את הקובץ ופרס אותו ל5.1 ערוצי PCM וכך הם נשלחו לרסיבר.
אני בטוח שאם תתעמק טיפה בתפריטי ההגדרות של מזרים המדיה תראה שם התיחסות לטיפול באותו קודק.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.