BLUE RAY-HD DVD
כידוע בקרוב צריכים לצאת הטכנולוגיות הנ"ל ואתם מקודדי סאונד חדשים..
הרסיברים שלנו לא תומכים במקודדי הסאונד החדשים.
השאלה שלי היא האם עדיין נהנה מהתוצרת הרב ערוצית אך בשיטה הישנה או שפשוט נשמע בסטריאו בגלל שהרסיבר לא יודע לקרוא את האותות שמגיעים אלו.?
הרסיברים שלנו לא תומכים במקודדי הסאונד החדשים.
השאלה שלי היא האם עדיין נהנה מהתוצרת הרב ערוצית אך בשיטה הישנה או שפשוט נשמע בסטריאו בגלל שהרסיבר לא יודע לקרוא את האותות שמגיעים אלו.?
- ofiras
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 432
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
לגבי HD DVD עד כמה שאני הבנתי תהיה לו תאימות לאחור ולכן המערכת הקיימת תוכל לקרוא אותו הכוונה ביעקר למקור
עם Blue ray זה סיפור אחר לגבי המקור אך בשני המקרים מדובר יותר בשיפור התמונה או ו - נפח המדיה
לא נראה לי שפורמט הסאונד AC3או DTS עומד להשתנות בקרוב ולכן מבחינת הרסיבר הוא יקבל את אותו האות הדיגיטלי
עם Blue ray זה סיפור אחר לגבי המקור אך בשני המקרים מדובר יותר בשיפור התמונה או ו - נפח המדיה
לא נראה לי שפורמט הסאונד AC3או DTS עומד להשתנות בקרוב ולכן מבחינת הרסיבר הוא יקבל את אותו האות הדיגיטלי
!If you want something done, do it yourself
http://www.mabel-tech.com
http://www.mabel-tech.com
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
תיקון קל,אכן עומדים לצאת פורמטים חדשים של סאונד,אם אני לא טועה שמם:ofiras כתב:לגבי HD DVD עד כמה שאני הבנתי תהיה לו תאימות לאחור ולכן המערכת הקיימת תוכל לקרוא אותו הכוונה ביעקר למקור
לא נראה לי שפורמט הסאונד AC3או DTS עומד להשתנות בקרוב ולכן מבחינת הרסיבר הוא יקבל את אותו האות הדיגיטלי...
DD PLUS ו-DTS משהו....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78854
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5390 פעמים
הם כבר בשטח, DD+ ו-DTS HD כבר מומשו ב-HD DVD.
ניתן לקבל גירסאת DTS (טיפה פחות טובה) דרך ממיר פנימי ברסיבר (רק דרך HDMI כרגע) או להעביר את התוכן דרך אינטרקוננקטים אנלוגיים...
ניתן לקבל גירסאת DTS (טיפה פחות טובה) דרך ממיר פנימי ברסיבר (רק דרך HDMI כרגע) או להעביר את התוכן דרך אינטרקוננקטים אנלוגיים...
הנה קישור לפורמטים שאמורים לצאת.
http://lifestyle.hexus.net/content/item.php?item=5480
http://lifestyle.hexus.net/content/item.php?item=5480
נערך לאחרונה על ידי cavi ב 06/05/2006 19:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
תקציר מנהלים של ה DD Plus :
2 שינויים עיקריים:
1. הגדלת קצב הדגימה: המגבלה ב DD הישן הייתה עד 640KBPS וב DD+ הוגדל הקצב ל 3 MB, אך אפשר לעבוד גם עם 6 MB לשניה ויותר לטענת DOLBY.
2.הגדלת מספר הערוצים הנתמכים ל 13.1, שנראה לי די ויותר לתקופה הקרובה.
חוץ מזה הם טוענים שהניצולת של הפורמט החדש פיר ביט גבוהה יותר, במיוחד ב Streaming של מידע ב Bitrate נמוך, תודות לכמה פיצ'רים חדשים.
Backward Comptability.
שימוש במגוון פלטפורמות: מטלפונים סלולריים ועד שידורים לוויניים וכמובן נגנים ביתיים ומסחריים.
זהו בגדול, למי שמעוניין ביותר מידע שיקרא את ה Pdf ש emordeko הביא כאן.
נ.ב שיטת העבודה עדיין נשארה סטטית לעומת ה DTS שהוא דינאמי, לכן לדעתי ה DTS עדיין יציג עליונות טכנולוגית וסביר להניח גם איכות גבוהה יותר.
2 שינויים עיקריים:
1. הגדלת קצב הדגימה: המגבלה ב DD הישן הייתה עד 640KBPS וב DD+ הוגדל הקצב ל 3 MB, אך אפשר לעבוד גם עם 6 MB לשניה ויותר לטענת DOLBY.
2.הגדלת מספר הערוצים הנתמכים ל 13.1, שנראה לי די ויותר לתקופה הקרובה.
חוץ מזה הם טוענים שהניצולת של הפורמט החדש פיר ביט גבוהה יותר, במיוחד ב Streaming של מידע ב Bitrate נמוך, תודות לכמה פיצ'רים חדשים.
Backward Comptability.
שימוש במגוון פלטפורמות: מטלפונים סלולריים ועד שידורים לוויניים וכמובן נגנים ביתיים ומסחריים.
זהו בגדול, למי שמעוניין ביותר מידע שיקרא את ה Pdf ש emordeko הביא כאן.
נ.ב שיטת העבודה עדיין נשארה סטטית לעומת ה DTS שהוא דינאמי, לכן לדעתי ה DTS עדיין יציג עליונות טכנולוגית וסביר להניח גם איכות גבוהה יותר.
אם אינני טועה, תמיכה ב-Dolby Digital ו-DTS תהיה חובה בפורמטים החדשים ( HD-DVD ו-BLU-RAY ).
ההבדל העיקרי בין Dolby Digital ל-Dolby True HD ( כך זה נקרא אם אינני טועה ) - הוא שהמידע מוקלט באופן דיסקרטי ל-8 ערוצים ( 7.1 ), ואין איבוד מידע, כלומר הדחיסה היא Lossless ולא Lossy כפי שהיה ב-Dolby Digital. זה אומר קצב העברת מידע של כ-18Mbps.
ב-פורמט החדש של DTS שנקרא DTS-HD, המצב מאוד דומה, רק ש-DTS מבטיחים קצב העברת מידע של כ-24Mbps.
ההבדל העיקרי בין Dolby Digital ל-Dolby True HD ( כך זה נקרא אם אינני טועה ) - הוא שהמידע מוקלט באופן דיסקרטי ל-8 ערוצים ( 7.1 ), ואין איבוד מידע, כלומר הדחיסה היא Lossless ולא Lossy כפי שהיה ב-Dolby Digital. זה אומר קצב העברת מידע של כ-18Mbps.
ב-פורמט החדש של DTS שנקרא DTS-HD, המצב מאוד דומה, רק ש-DTS מבטיחים קצב העברת מידע של כ-24Mbps.
איתמר.
חברה השורה התחתונה היא איך זה משפיע עלינו, הרסיברים שלנו יתמכו או שאנחנו נשארים מאחור ומתחילים לעבוד עם חיבורים אנלוגים במקום דיגיטלים..
לי למשל אין HDMI ברסיבר..
הרסיבר שלי לא יקרא אות דיגיטלי של הפורמט החדש?
לי למשל אין HDMI ברסיבר..
הרסיבר שלי לא יקרא אות דיגיטלי של הפורמט החדש?
- oferlaor
- מנהל

cavi,
נכון. אבל עקרונית גם כאלה שכן עובדים עם HDMI לא יעבדו בפורמטים החדשים ישירות (אלא דרך המרה).
צריך דור חדש לחלוטין של רסיברים (שעדיין לא קיים) בכדי לקרוא את הפורמטים הללו ישירות.
נכון. אבל עקרונית גם כאלה שכן עובדים עם HDMI לא יעבדו בפורמטים החדשים ישירות (אלא דרך המרה).
צריך דור חדש לחלוטין של רסיברים (שעדיין לא קיים) בכדי לקרוא את הפורמטים הללו ישירות.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
בשביל זה אני מתאפק ולא קונה 3806!...

- oferlaor
- מנהל

איתי,
קח בחשבון שיקח המון זמן עד שהפורמטים יתייצבו, זה אומר שיהיה זמן רב שבו לא יהיה לך שדרוג.
כשאני אלך על זה, רוב הסיכויים שאני אלך על אינטרקוננקטים. אם זה מספיק טוב עבור כל החברה שחולים על מקורות אנלוגיים, זה טוב מספיק בשביל זה. לפי כל העדויות, חיבור של הטושיבה A1 דרך חיבורים אנלוגיים מניב תוצאות שהן דרגה או שתיים מעל כל מה ששמענו עד כה.
קח בחשבון שיקח המון זמן עד שהפורמטים יתייצבו, זה אומר שיהיה זמן רב שבו לא יהיה לך שדרוג.
כשאני אלך על זה, רוב הסיכויים שאני אלך על אינטרקוננקטים. אם זה מספיק טוב עבור כל החברה שחולים על מקורות אנלוגיים, זה טוב מספיק בשביל זה. לפי כל העדויות, חיבור של הטושיבה A1 דרך חיבורים אנלוגיים מניב תוצאות שהן דרגה או שתיים מעל כל מה ששמענו עד כה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
מרטין, ה DD+ איננו LOSELESS, אלה גרסא משופרת של ה DD הקיים עם BITRATE גבוהה יותר ותמיכה ביותר ערוצים.
אבל ה DD True HD הוא אכן חיה אחרת, אין להתבלבל בי השניים.
הוא אכן LOSELESS כמו שנאמר.
עם תמיכה מ 16 ביט בדגימה של 48 KHZ ועד 24 ביט 192 KHZ.
נשמע מעניין.
אבל ה DD True HD הוא אכן חיה אחרת, אין להתבלבל בי השניים.
הוא אכן LOSELESS כמו שנאמר.
עם תמיכה מ 16 ביט בדגימה של 48 KHZ ועד 24 ביט 192 KHZ.
נשמע מעניין.
עוד קצת אש למדורה:
כדי להעביר את הפורמטים החדשים לרסיבר צריך HDMI 1.3.
וזה עדיין לא קיים ולא סגור.
לכן עדיין אין חומרה שתומכת בזה. לא נגננים ולא רסיברים/פרוססורים.
יש איזה טריק שנגנים חדשים יודעים להפוך את פורמט סאונד החדש ל-PCM ברייט גבוהה ולהעביר על גבי HDMI 1.1 ואז הרסיבר/פרוססור יוכלו לפענח אותו.
אני לא יודע אילו רסיברים ידעו לעשות את זה.
הטושיבה יודע להוציא את זה.
עדיין מדובר רק ב-DD+ ולא ב-DD HD.
רק כדי להעמיד דברים בפרופורציה:
BD עדיין לא על המדף ומתי יהיה לא ברור. 3 חודשים? חצי שנה?
HD DVD כבר כאן מספר חודשים (כאילו).
יש עד עכשיו 3 סרטים (בלבד).
כמה זמן יעבור לדעתכם עד בחנות השכרת DVD הקרוב לביתכם יהיו זמינים סרטים בפורמטים חדשים?
ואני מדבר על הסרטים חדשים ולא על גרסא עשירית ל-air force 1.
כל עוד זה לא יקרה - הפורמטים הם לא רלוונטיים אלינו.
מסכנה - ליהנות מהציוד הקיים ומסרטי DVD "הרגילים של פעם".
מי שממש מדגדג לו - יכול לעבור לסרטים בהפרדה גבוהה ע"י TS.
כדי להעביר את הפורמטים החדשים לרסיבר צריך HDMI 1.3.
וזה עדיין לא קיים ולא סגור.
לכן עדיין אין חומרה שתומכת בזה. לא נגננים ולא רסיברים/פרוססורים.
יש איזה טריק שנגנים חדשים יודעים להפוך את פורמט סאונד החדש ל-PCM ברייט גבוהה ולהעביר על גבי HDMI 1.1 ואז הרסיבר/פרוססור יוכלו לפענח אותו.
אני לא יודע אילו רסיברים ידעו לעשות את זה.
הטושיבה יודע להוציא את זה.
עדיין מדובר רק ב-DD+ ולא ב-DD HD.
רק כדי להעמיד דברים בפרופורציה:
BD עדיין לא על המדף ומתי יהיה לא ברור. 3 חודשים? חצי שנה?
HD DVD כבר כאן מספר חודשים (כאילו).
יש עד עכשיו 3 סרטים (בלבד).
כמה זמן יעבור לדעתכם עד בחנות השכרת DVD הקרוב לביתכם יהיו זמינים סרטים בפורמטים חדשים?
ואני מדבר על הסרטים חדשים ולא על גרסא עשירית ל-air force 1.
כל עוד זה לא יקרה - הפורמטים הם לא רלוונטיים אלינו.
מסכנה - ליהנות מהציוד הקיים ומסרטי DVD "הרגילים של פעם".
מי שממש מדגדג לו - יכול לעבור לסרטים בהפרדה גבוהה ע"י TS.
יש אנשים שפשוט קשה להם לקנות משהו בלי לפרק אותו...
http://hdvforever.com/blog/HDDVD.wmv
מתי מעריכים שרסיברים עם הפורמטים החדשים יצאו לשוק?
לפי מה שאני יודע HDDVD יצא לשוק, במחשבה שבהתחלה המחירים יהיו שחיטה אני מאמין שהתרנד יתחיל רק לקראת סוף שנה הבאה..
http://hdvforever.com/blog/HDDVD.wmv
מתי מעריכים שרסיברים עם הפורמטים החדשים יצאו לשוק?
לפי מה שאני יודע HDDVD יצא לשוק, במחשבה שבהתחלה המחירים יהיו שחיטה אני מאמין שהתרנד יתחיל רק לקראת סוף שנה הבאה..
חיבורים אנלוגים יודעים לעשות הפרדה לערוצים?
כלומר אני יודע (ואני יודע ממש מעט בתחום) שחיבור אנלוגי זה 2 בננות שלRCA שלמעשה זה סטריאו, וה"הפרדה" האנלוגית (שזה יציאת הפרה-מגבר ברסיבר) זה ליציאה בלבד.. אז איך הרסיבר ידע לעשות הפרדה לערוצים כשהמקור שלו הוא אנלוגי בעל 2 ערוצים כביכול?
כלומר אני יודע (ואני יודע ממש מעט בתחום) שחיבור אנלוגי זה 2 בננות שלRCA שלמעשה זה סטריאו, וה"הפרדה" האנלוגית (שזה יציאת הפרה-מגבר ברסיבר) זה ליציאה בלבד.. אז איך הרסיבר ידע לעשות הפרדה לערוצים כשהמקור שלו הוא אנלוגי בעל 2 ערוצים כביכול?