אוזניות Full Size שיחוברו למחשב, בתקציב של כ-100$
היי,
אני מחפש אוזניות שיכסו את האוזן (לא מסתדר טוב עם לדחוף דברים לתוכה, זה כואב לי אחרי כמה זמן).
התקציב שלי הוא בערך 100 דולר.
הרכישה תהיה בארה"ב.
הדילמה שלי היא אם ללכת על סגורות או פתוחות, וחשבתי על כמה דגמים:
סגורות:
Audio Technica M50
פתוחות:
Audio Technica AD700
Sennheizer HD555
Sennheizer HD595 (אם אני אמצא יד שנייה בחו"ל - או אמתח את התקציב קצת, בהנחה והן "שוות את זה")
הקטע הוא שהאוזניות יחוברו למחשב.
הכרטיס קול שלו הוא Onboard, ואין אפשרות לשדרוג (iMac).
בגלל התקציב הן יחוברו ללא מגבר. (מה שאולי פוסל את הסנהייזר?)
יש יציאת אודיו אופטית (S/PDIF Optical Digital), אז אולי בעתיד אני ארכוש מגבר, אבל נכון לעכשיו האוזניות יחוברו ישירות.
ישמשו לשמיעת מוזיקה (בעיקר מטאל-רוק), ומדי פעם לסרטים/סדרות.
היתרון של הסגורות הוא שאפשר גם להסתובב איתן, ולחבר אותן לנגן MP3.
אם אני אבחר בפתוחות אז הן יישארו רק בבית.
שמעתי את ה-M50 ואהבתי אותן. ניסיתי להשוות לפתוחות של חבר (HD485) - ולמרות שהן נשמעו שונה מאוד, לא הצלחתי לשים את האצבע מה על מה מהן אני מעדיף.
מה אתם אומרים?
תודה,
ערן
אני מחפש אוזניות שיכסו את האוזן (לא מסתדר טוב עם לדחוף דברים לתוכה, זה כואב לי אחרי כמה זמן).
התקציב שלי הוא בערך 100 דולר.
הרכישה תהיה בארה"ב.
הדילמה שלי היא אם ללכת על סגורות או פתוחות, וחשבתי על כמה דגמים:
סגורות:
Audio Technica M50
פתוחות:
Audio Technica AD700
Sennheizer HD555
Sennheizer HD595 (אם אני אמצא יד שנייה בחו"ל - או אמתח את התקציב קצת, בהנחה והן "שוות את זה")
הקטע הוא שהאוזניות יחוברו למחשב.
הכרטיס קול שלו הוא Onboard, ואין אפשרות לשדרוג (iMac).
בגלל התקציב הן יחוברו ללא מגבר. (מה שאולי פוסל את הסנהייזר?)
יש יציאת אודיו אופטית (S/PDIF Optical Digital), אז אולי בעתיד אני ארכוש מגבר, אבל נכון לעכשיו האוזניות יחוברו ישירות.
ישמשו לשמיעת מוזיקה (בעיקר מטאל-רוק), ומדי פעם לסרטים/סדרות.
היתרון של הסגורות הוא שאפשר גם להסתובב איתן, ולחבר אותן לנגן MP3.
אם אני אבחר בפתוחות אז הן יישארו רק בבית.
שמעתי את ה-M50 ואהבתי אותן. ניסיתי להשוות לפתוחות של חבר (HD485) - ולמרות שהן נשמעו שונה מאוד, לא הצלחתי לשים את האצבע מה על מה מהן אני מעדיף.
מה אתם אומרים?
תודה,
ערן
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אני משתמש ב 595 ומאד מרוצה מהן גם ללא מגבר. (מחוברות לכרטיס קול של M_AUDIO)
הייתי מגדיר אותן כ LOW END של ה HIGH END כלומר הרמה הנמוכה של הליגה הגבוהה.
הם יכנסו לך בתקציב כיד שניה בלבד. כ 1200 ש"ח לחדשות בארץ.
יש לי גם זוג של 485. גם הן טובות מאד אך בעלות חתימת צליל שונה, ומחירן יותר נמוך.
הייתי מגדיר אותן כ LOW END של ה HIGH END כלומר הרמה הנמוכה של הליגה הגבוהה.
הם יכנסו לך בתקציב כיד שניה בלבד. כ 1200 ש"ח לחדשות בארץ.
יש לי גם זוג של 485. גם הן טובות מאד אך בעלות חתימת צליל שונה, ומחירן יותר נמוך.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
אני רואה שאפשר להשיג את ה-595 בסביבות ה140$ בחול.
אם הן עדיפות אז אולי שווה לי להוסיף את המאתיים שקלים הפרש בינן לבין שאר הדגמים שכתבתי.
מצד שני, אולי הכרטיס Onboard שיש לי לא יצליח להוציא מהן את המיטב, ואז חבל על הכסף.
אני גם עדיין מנסה להחליט עם עצמי אם אני מעדיף אוזניות שישבו רק בבית תמיד, או זוג שאני יכול לקחת איתי מדי פעם.
כשאתה אומר חתימת צליל שונה, איך זה בא לידי ביטוי?
(ה-485 שלו יושבות לי על הראש עכשיו, לצורך בחינה לעומק)
עוד משהו בנוגע ל-M50:
אתמול ישבתי איתן כמה שעות ושמתי לב שבשירים מסוימים הבס נשמע בעייתי.
כמו שקורה באוזניות Inear זולות, שמישהו ניסה לשמוע איתן ביותר ווליום ממה שהן היו אמורות לספק.
זה קרה בפתיחה של Alice In Chains - Dam That River, למשל.
אולי כי הוא היה מקודד ב-128Kbps ?
עם ה-485 זה לא קרה (מצד שני, זה כבר על מחשב אחר).
אם הן עדיפות אז אולי שווה לי להוסיף את המאתיים שקלים הפרש בינן לבין שאר הדגמים שכתבתי.
מצד שני, אולי הכרטיס Onboard שיש לי לא יצליח להוציא מהן את המיטב, ואז חבל על הכסף.
אני גם עדיין מנסה להחליט עם עצמי אם אני מעדיף אוזניות שישבו רק בבית תמיד, או זוג שאני יכול לקחת איתי מדי פעם.
כשאתה אומר חתימת צליל שונה, איך זה בא לידי ביטוי?
(ה-485 שלו יושבות לי על הראש עכשיו, לצורך בחינה לעומק)
עוד משהו בנוגע ל-M50:
אתמול ישבתי איתן כמה שעות ושמתי לב שבשירים מסוימים הבס נשמע בעייתי.
כמו שקורה באוזניות Inear זולות, שמישהו ניסה לשמוע איתן ביותר ווליום ממה שהן היו אמורות לספק.
זה קרה בפתיחה של Alice In Chains - Dam That River, למשל.
אולי כי הוא היה מקודד ב-128Kbps ?
עם ה-485 זה לא קרה (מצד שני, זה כבר על מחשב אחר).
yanivol כתב:הייתי מגדיר אותן כ LOW END של ה HIGH END כלומר הרמה הנמוכה של הליגה הגבוהה.
הם יכנסו לך בתקציב כיד שניה בלבד. כ 1200 ש"ח לחדשות בארץ....
גם אני חשבתי כך פעם, הן אולי מתומחרות כך בארץ אבל כשאני שידרגתי לאלסנדרו MS2 אחרי כשנה איתן יצא לי "וואו" רציני כששמעתי כמה כיפי באס יכול להיות באוזניות (מיד-באס יותר) והפירוט גם היה עדיף בהרבה. מכרתי אותן זמן קצר לאחר מכן אבל האמת שלא יצא לי לשמוע אותן עם מגבר פרופר, אולי היה מעיר אותן קצת.
megahertz, לM50 צריך להיות באס יותר מדוייק, אפילו שמדובר על סוגורות. איפה יצא לך לשמוע אותן?
תוסיף לרשימה את הSHUREים למיניהם
SRH440\750DJ\840
אני עם ה840 והם אוזניות מדהימות, סאונד מדויק, עשיר עם באסים מצוינים, בסרטים ובגיימינג מרגישים היטב מה קורה מאחורייך ומה מלפנים, אני מניח שבאוזניות פתוחות ישמעו טוב יותר בגיימינג בזכות הבמה העשירה, אך המחסור בבאס דיי יבאס לדעתי בכל הקשור לסרטים כשיש פיצוצים וכד'.
אך קח בחשבון שאם אתה אוהב לשמוע בעוצמות ממש גבוהות תהיה לך בעיה לשמוע מהמחשב עם האוזניות הנ"ל, במס' שירים גם כשבוחרים בעוצמה הכי גבוהה זה לא נשמע מספיק חזק (לי אישית זה יותר ממספיק, אבל אני דיי בטוח שזה לא מספיק חזק למי שאוהב).
הערה נוספת: קצת הזוי לרכוש אוזניות בכמעט 1K ולשמוע באיכות 128KBPS, בדיוק כמו שתקנו פלזמה\LED בגודל 50" ותראו רק ערוץ 22.
SRH440\750DJ\840
אני עם ה840 והם אוזניות מדהימות, סאונד מדויק, עשיר עם באסים מצוינים, בסרטים ובגיימינג מרגישים היטב מה קורה מאחורייך ומה מלפנים, אני מניח שבאוזניות פתוחות ישמעו טוב יותר בגיימינג בזכות הבמה העשירה, אך המחסור בבאס דיי יבאס לדעתי בכל הקשור לסרטים כשיש פיצוצים וכד'.
אך קח בחשבון שאם אתה אוהב לשמוע בעוצמות ממש גבוהות תהיה לך בעיה לשמוע מהמחשב עם האוזניות הנ"ל, במס' שירים גם כשבוחרים בעוצמה הכי גבוהה זה לא נשמע מספיק חזק (לי אישית זה יותר ממספיק, אבל אני דיי בטוח שזה לא מספיק חזק למי שאוהב).
הערה נוספת: קצת הזוי לרכוש אוזניות בכמעט 1K ולשמוע באיכות 128KBPS, בדיוק כמו שתקנו פלזמה\LED בגודל 50" ותראו רק ערוץ 22.
Utopia
איפה אפשר לשמוע אותן?
אני לא שומע בעוצמות ממש גבוהות, מעדיף לשמור על השמיעה שלי.
בטח באוזניות סגורות, שאוטמות אותך מהסביבה.
בנוגע להערה שלך - אתה צודק ואל תדאג. המוזיקה שלי לא באיכות הזאת, פשוט זאת האיכות שהייתה איפה ששמעתי את ה-M50 (לא אצלי בבית).
מעבר לזה, אני הולך להשקיע גג 500 ש"ח, ולהרוויח מזה חווית שמיעה איכותית הרבה יותר ממה שיש לי היום (רמקולים Build in)
אני לא שומע בעוצמות ממש גבוהות, מעדיף לשמור על השמיעה שלי.
בטח באוזניות סגורות, שאוטמות אותך מהסביבה.
בנוגע להערה שלך - אתה צודק ואל תדאג. המוזיקה שלי לא באיכות הזאת, פשוט זאת האיכות שהייתה איפה ששמעתי את ה-M50 (לא אצלי בבית).
מעבר לזה, אני הולך להשקיע גג 500 ש"ח, ולהרוויח מזה חווית שמיעה איכותית הרבה יותר ממה שיש לי היום (רמקולים Build in)