קומבינות, פטנטים ושיטות בתחום הקפה.
היום מישהו סיפר לי שהיה לו סדק בבלוק של הסוברו לאונה שלו(הסדק הגיע עד למעברי המים) ואמרו לו שישים שתי כפיות קפה טורקי במים של הרדיאטור, ולמרבה הפלא המנוע הפסיק לנזול, וזה מחזיק לו כבר למעלה מ 8 חודשים.
אני רוצה להציע לפתוח שרשור לגבי כל מיני חידושים שיצא לכם לעשות או לשמוע בתחום הקפה.
אני יכול להוסיף שגם לי יש פטנט, פעם הייתי תקופה תקוע באיזה מקום עם מטחנה סינית ידנית שעולה מקסימום 100 ש"ח שטוחנת בצורה מאוד לא אחידה ומכונת אספרסו של ג'גיא ואצלחתי להוציא שוטים די טובים באופן כזה, כיוונתי את המטחנה בצורה כזו שזה בדיוק לא עובר דרך הראש חליטה, והחזקתי 400 גרם קפה שנטחן במטחנה מקצועית בשקית סגורה ואז כל פעם שמתי 3-4 מילימטר מהקפה הטחון במטחנה המקצועית נתתי לחיצה והשאר מהמטחנה הידנית המצחיקה ושוב לחיצה, והקפה יצא די טוב. לא ממש מרשים אבל זה עבד לי די טוב.
אני רוצה להציע לפתוח שרשור לגבי כל מיני חידושים שיצא לכם לעשות או לשמוע בתחום הקפה.
אני יכול להוסיף שגם לי יש פטנט, פעם הייתי תקופה תקוע באיזה מקום עם מטחנה סינית ידנית שעולה מקסימום 100 ש"ח שטוחנת בצורה מאוד לא אחידה ומכונת אספרסו של ג'גיא ואצלחתי להוציא שוטים די טובים באופן כזה, כיוונתי את המטחנה בצורה כזו שזה בדיוק לא עובר דרך הראש חליטה, והחזקתי 400 גרם קפה שנטחן במטחנה מקצועית בשקית סגורה ואז כל פעם שמתי 3-4 מילימטר מהקפה הטחון במטחנה המקצועית נתתי לחיצה והשאר מהמטחנה הידנית המצחיקה ושוב לחיצה, והקפה יצא די טוב. לא ממש מרשים אבל זה עבד לי די טוב.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אולי מישהו יוכל להסביר פעם אחת ולתמיד אם כדאי ומומלץ לזרוק את הקפה המשומש (העוגיות) אל תוך העציצים בבית?
איכשהו נראה לי שכמויות העובש שאני מוצא בתחתית הנוקבוקס שלי לא יעשו טוב לעציצים...
איכשהו נראה לי שכמויות העובש שאני מוצא בתחתית הנוקבוקס שלי לא יעשו טוב לעציצים...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
קומבינה שראיתי -
במכונות אסקסו גוף החימום הינו חיצוני לדוד. הגיעה אלינו מכונה לתיקון עם "הסבה" לגוף חימום פנימי.
לאחד הטכנאים כנראה לא היה גוף חימום מקורי אז הוא פשוט קדח שני חורים בדוד והכניס גוף חימום "רגיל".
כמובן שלא היה מנוס אלא להחליף דוד קומפלט...
קומבינה נוספת : באחת המכונות שעברו אצלי נתפס הפרסוסטט על מצב פתוח כתוצאה מלכלוך ואבנית במים. הנוהל היה הפעלת המכונה, המתנה לפריקת לחץ של השסתום בטחון, כיבוי המכונה, הקצפה בלחץ של 2.5 באר (אחלה הקצפה
) ואז כשהלחץ יורד להכין קפה.
עבדתי ככה לא מעט זמן וחוץ מלהציק מבחינת הסרבול זה לא היה נורא - אפילו היו אחלה תוצאות הקצפה!
לגבי הקפה לעציצים - אומרים שזה עובד, בסופו של דבר זו פסולת אורגנית - נראה לי שעדיף לשים בקומפוסטר קודם
במכונות אסקסו גוף החימום הינו חיצוני לדוד. הגיעה אלינו מכונה לתיקון עם "הסבה" לגוף חימום פנימי.
לאחד הטכנאים כנראה לא היה גוף חימום מקורי אז הוא פשוט קדח שני חורים בדוד והכניס גוף חימום "רגיל".
כמובן שלא היה מנוס אלא להחליף דוד קומפלט...
קומבינה נוספת : באחת המכונות שעברו אצלי נתפס הפרסוסטט על מצב פתוח כתוצאה מלכלוך ואבנית במים. הנוהל היה הפעלת המכונה, המתנה לפריקת לחץ של השסתום בטחון, כיבוי המכונה, הקצפה בלחץ של 2.5 באר (אחלה הקצפה
עבדתי ככה לא מעט זמן וחוץ מלהציק מבחינת הסרבול זה לא היה נורא - אפילו היו אחלה תוצאות הקצפה!
לגבי הקפה לעציצים - אומרים שזה עובד, בסופו של דבר זו פסולת אורגנית - נראה לי שעדיף לשים בקומפוסטר קודם
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
- roli_bark
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
תגיד, הקטע של "עוגייה חלוטה של קפה - היא אנטי נמלים" - הוא אמיתי ?gedkoz כתב:ישנם שני שימושים : הרחקה של נמלים ( וחרקים כלל) וכדשן לצמחים שאוהבים קרקע חמוצה..... וכמובן למי שיש קומפוסטק שימוש כמו כל חומר אורגני......
כשראיתי התייחסות לזה בפורום לפני כמה פוסטים חשבתי שזו בדיחה ...
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
eliel1010 כתב:אני שנים זורק את העוגיות לשתילי נענע שלי ומאז נהנה מנענע בטעם קפה...
באמת אוף טופיק אבל אם כבר דיברת...
הבעיה המרכזית היא שאין כבוד בין אחד לשני, כל מה שמעניין אינדיבידואל במדינה זה עצמו בלבד, זה שזה בא על חשבון אחרים לא נלקח בחשבון. אנשים בלי חוצפה ייכנסו לפניך בתור, יתפסו מקום לפניך במונית שירות למרות שאתה מחכה כבר רבע שעה (מי שמכיר את תל אביב ואין לו רכב יודע על מה אני מדבר), יקחו דברים שלא שלהם (שבטעות שכחת 10 דקות לפני), בכביש יהיו ראשונים ברמזור לפנות שמאלה מהנתיב של הישר למרות שיש 20 מכוניות לפניהם.. וכו' וכו'.
כל יום שאני חי במדינה יש לפחות מקרה אחד שבו מישהו מבעס לי את היום, כי הוא פשוט לא מחשבן אם הוא פוגע מישהו או לא.
הבעיה היא שאותם אנשים הם אלה שמביאים המון ילדים ומחנכים אותם להיות כאלה.
הבעיה המרכזית היא שאין כבוד בין אחד לשני, כל מה שמעניין אינדיבידואל במדינה זה עצמו בלבד, זה שזה בא על חשבון אחרים לא נלקח בחשבון. אנשים בלי חוצפה ייכנסו לפניך בתור, יתפסו מקום לפניך במונית שירות למרות שאתה מחכה כבר רבע שעה (מי שמכיר את תל אביב ואין לו רכב יודע על מה אני מדבר), יקחו דברים שלא שלהם (שבטעות שכחת 10 דקות לפני), בכביש יהיו ראשונים ברמזור לפנות שמאלה מהנתיב של הישר למרות שיש 20 מכוניות לפניהם.. וכו' וכו'.
כל יום שאני חי במדינה יש לפחות מקרה אחד שבו מישהו מבעס לי את היום, כי הוא פשוט לא מחשבן אם הוא פוגע מישהו או לא.
הבעיה היא שאותם אנשים הם אלה שמביאים המון ילדים ומחנכים אותם להיות כאלה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש גם ל joncafe קומבינת קפה עם המחלק מנות.
הוא לוקח קפה קלוי בן יום, טוחן אותו ומעביר 3 פעמים במחלק מנות וזה מיישן אותו מספיק לשתייה על המקום.
הוא לוקח קפה קלוי בן יום, טוחן אותו ומעביר 3 פעמים במחלק מנות וזה מיישן אותו מספיק לשתייה על המקום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
עבדתי פעם במקום שהיה בו רק מכונת קפה מוקה חשמלית (כאילו-אספרסו עם מיכל הלחץ)
אחרי קצת אימונים הגעתי לרמה ממש טובה של קפוצינו - אבל הייתי צריך להשתמש בכל טריק אפשרי בהכנת קפה . למשל מתחיל ישר במצב הקצפה כדי שהמים ירתחו באמת, אחכ מעביר חצי כוס מים דרך ה"ראש" והידית, מפזר הקפה היטב אבל לא מהדק בפילטר, חולט ואז מקציף. אלו המכונות הכי פחו סלחניות שפגשתי, והיתרון העיקרי שלהן על מקינטה הוא יכולת הקצפה. אבל יצא לי הפוך טוב יותר ממקינטות למיניהן.
אחרי קצת אימונים הגעתי לרמה ממש טובה של קפוצינו - אבל הייתי צריך להשתמש בכל טריק אפשרי בהכנת קפה . למשל מתחיל ישר במצב הקצפה כדי שהמים ירתחו באמת, אחכ מעביר חצי כוס מים דרך ה"ראש" והידית, מפזר הקפה היטב אבל לא מהדק בפילטר, חולט ואז מקציף. אלו המכונות הכי פחו סלחניות שפגשתי, והיתרון העיקרי שלהן על מקינטה הוא יכולת הקצפה. אבל יצא לי הפוך טוב יותר ממקינטות למיניהן.
what's next?
קפה טחון עוצר את הדם
לא הכי מומלץ אבל...
כשנחתכים והדם לא עוצר אפשר לעצור את הדם עם קפה טחון.
זאת העזרה הראשונה של כל נטבחים במסעדות.
לגבי הסטריליות זאת כבר שאלה אחרת...
לגבי הסטריליות זאת כבר שאלה אחרת...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
Re: קפה טחון עוצר את הדם
אפשר גם לשפוך מים מהמכונה על השריטה - הכוויה גם תעצר את הדימום...sherlon כתב:לא הכי מומלץ אבל...
לגבי הסטריליות זאת כבר שאלה אחרת......
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
Re: קפה טחון עוצר את הדם
אפשר גם לשפוך מים מהמכונה על השריטה - הכוויה גם תעצר את הדימום...[/quote]
אחרי זה לחבוש עם עלי נענע ואז אתה בכלל מסודר...
אחרי זה לחבוש עם עלי נענע ואז אתה בכלל מסודר...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הדרך הכי טובה שאני מכיר להרחקת ריח של שום מהידיים היא לשפשף אותן במכסה נירוסטה מתחת למים זורמים, כאילו שהמכסה היה סבון.
אין לי ספק שמי שלא מכיר את הטריק, יקרא עכשיו את השורה שכתבתי כאן למעלה לפחות 3 פעמים כדי לוודא שבאמת כתוב שם "מכסה נירוסטה" ו-"כמו סבון"
אבל זה נכון לגמרי. ממש צריך לשפשף את כל היד, כולל האצבעות מכל הכיוונים במכסה, כשהמים זורמים, וריח השום כמעט נעלם.
אין לי מושג למה זה עובד...
אין לי ספק שמי שלא מכיר את הטריק, יקרא עכשיו את השורה שכתבתי כאן למעלה לפחות 3 פעמים כדי לוודא שבאמת כתוב שם "מכסה נירוסטה" ו-"כמו סבון"
אין לי מושג למה זה עובד...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -