בעיית נזילות בסילביה
שלום ליושבי הפורום,
התחדשתי לי בצמד סילביה ורוקי לפני מספר ימים ויש לי שאלה, כיוונתי את הטחינה למצב בו זרם הקפה בחליטה איטי יחסית ורציף, וישנה תופעה שלפעמים המכונה תוך כדי חליטת הקפה מטפטפת מים מסביב לראש.
התקשרתי לחנות שבה קניתי ונאמר לי שאני שם יותר מדי קפה או שהטחינה דקה מדי. האם זה סביר או שמורחים אותי?
תודה רבה, מורן.
התחדשתי לי בצמד סילביה ורוקי לפני מספר ימים ויש לי שאלה, כיוונתי את הטחינה למצב בו זרם הקפה בחליטה איטי יחסית ורציף, וישנה תופעה שלפעמים המכונה תוך כדי חליטת הקפה מטפטפת מים מסביב לראש.
התקשרתי לחנות שבה קניתי ונאמר לי שאני שם יותר מדי קפה או שהטחינה דקה מדי. האם זה סביר או שמורחים אותי?
תודה רבה, מורן.
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
תבדוק שאין שאריות קפה על הגומיה שאוטמת את הידית בראש החליטה ואם יש אז האיטום לא מושלם ויש נזילות
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
זה קורה מכמה סיבות :
1. לא סגרת את הידית למכונה מספיק חזק (זה קורה לחברה שלי פה ושם)
2. טחנת דק מידי (ושוב, עם סגירה נכונה לא אמור לנזול אלא לחנוק את המכונה
3. כמו שקודמי אמר, על הגומיה יש שאריות קפה (לא סביר במכונה חדשה, אבל אפשרי)
הערכה שלי, מספר 1.
1. לא סגרת את הידית למכונה מספיק חזק (זה קורה לחברה שלי פה ושם)
2. טחנת דק מידי (ושוב, עם סגירה נכונה לא אמור לנזול אלא לחנוק את המכונה
3. כמו שקודמי אמר, על הגומיה יש שאריות קפה (לא סביר במכונה חדשה, אבל אפשרי)
הערכה שלי, מספר 1.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
מכונה בת כמה ימים???? לא נראה לי שהיית מסוגל לפגוע כך בגומיה אפילו אם רצית. אני מצטרף לחבריי שטוענים שכנראה לא הידקת את ה- PF. אם כן טוס לחנות! זה אמור לקרות אחרי כמה שנים של פעילות...
רק דגים מתים שוחים עם הזרם
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
עודף קפה בסלסלה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אם יש נזילה מסביב לכף, מדובר בבעיית אטימה, שיכולה להיפגם מדבר פשוט כמו השארת קפה על דפנות הכף או הידוק חלש מדי של כף לראש.
לא צריך "לטוס" לשום מקום ולא צריך לחשוש מ"מריחה". צריך לבדוק האם הפתרונות המוצעים אכן מנטרלים את העניין ולא להיכנס לפאניקה.
בטחינה ברוקי, צריך להגיע לכמות קפה שאינה עולה על גובה הכף (לפני דחיסה). ככלל אצבע, אם אני מוציא את הכף מהרוקי וגבעת הקפה (לאחר ניעור קל של הכף במקום) נפגעת מהמשפך - שמתי יותר מדי קפה. במקרה הזה הכף תיכנס למכונה בקושי רב, מה שגם יצביע על עודף קפה.
ישנו סימון בתוך הכף, גובה הקפה הדחוס אמור להגיע לסימון +-.
לא צריך "לטוס" לשום מקום ולא צריך לחשוש מ"מריחה". צריך לבדוק האם הפתרונות המוצעים אכן מנטרלים את העניין ולא להיכנס לפאניקה.
בטחינה ברוקי, צריך להגיע לכמות קפה שאינה עולה על גובה הכף (לפני דחיסה). ככלל אצבע, אם אני מוציא את הכף מהרוקי וגבעת הקפה (לאחר ניעור קל של הכף במקום) נפגעת מהמשפך - שמתי יותר מדי קפה. במקרה הזה הכף תיכנס למכונה בקושי רב, מה שגם יצביע על עודף קפה.
ישנו סימון בתוך הכף, גובה הקפה הדחוס אמור להגיע לסימון +-.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אני תמיד שם טיפה פחות קפה מהסימון (בסלסלה הכפולה). אם אתה משתמש בבודדת אז אני בטוח ששמת יותר מדי קפה בסלסלה מכיוון שצריך לשים מעט מאד (שכבה דקיקה ביותר מעל ה'גומה' בתוך הסלסלה)