איך מפעילים DTS

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
zion7787 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
קיימים ברשותי רמקולים למחשב מדגם Z5500 ורציתי לדעת אם אני מוריד סרט בקידוד DTS המערכת תזהה אותו ותעביר לי אותו או שאני אצטרך לעשות את זה ידני.אני יודע שDTS מועבר רק באמצעות כבל אופטי ויש לי אחד כזה שמחובר מהיחדית שליטה לכרטיס קול מדגם XI-FI TITANIUM ,איך אני יודע שזה מקודד איזה סימן אני אמור לראות במערכת
תודה רבה לעוזרים!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

אתה אמור לראות DTS. בד"כ סרטי קולנוע באיכות 720P ו-1080P המגיעים בקבצי MKV כוללים פסקול מסוג DTS. קבצי AVI כוללים בד"כ פסקול סטריאופוני רגיל.
כדי לעשות passthrough של DTS (וגם DD) מהמחשב אל המערכת, אתה צריך להגדיר את הנגן/מקודדים אצלך במחשב בהתאם. הכי קל זה עם הנגן המצויין MPC HC, שאותו אתה יכול להתקין ולהגדיר על פי ההוראות כאן:
http://www.hometheater.co.il/article01838
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

zion7787 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

זאת אומרת שהמערכת לא תזהה את הDTS אני אצטרך להגדיר אותו?..
למה במדריך של הרמקולים אומרים שזה יזהה את הDTS אוטוטמט..מוזר..
דבר שני איזה יציאה חיבורים אני צריך להגדיר כברירת נחדל כלומר העיקרית SPDIF או שלושת היציאות האנלגיות כדי לשדר DTS?(אני מדבר בהגדרות של לוח הבקרה)
ודבר שלישי כרטיס קולי שלי תומך בDTS האם זה יהיה נכון לאלץ את המערכת לשדר DTS למרות שהסרט כבר מוגדר ככזה (יששמה אופציה כזאת בהגדרות)
אני ממש מבולבל סדר לי קצת את הראש :)
תודה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

DTS ניתן להעביר רק ב S/PDIF או HDMI ורק אם המחשב שממנו אתה משדר את פס הקול נמצא במצב passthrough.

הכל מוסבר במדריך לחיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי - ראה שרשורים דביקים בפורום HTPC
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”