כמה תובנות (בעקבות כמה נסיונות)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
adifred פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

מכיוון שגם אני רכשתי 2 קופונים, החלטתי לעשות קצת נסיונות עם הציוד שיש לי , כדי למצות מהמבצע את המקסימום ולראות מה אפשר לשמור ומה כדאי לחדש.
אז השתמשתי במקינטה הישנה שבתחילה עוד נזלה אבל אח"כ הפסיקה, ובקפה טחון (במקור עבור פלנג'ר והבנתי שזה טוב גם למקינטה) ששמרתי בפריזר - להערכתי במשך חצי שנה.
לא ניסיתי להכין אותו עבור אספרסו (מוקה) אלא עבור קפוצ'ינו.
הכנתי סיבוב אחד של קפה וחיממתי כמות של 2 כוסות חלב. מזגתי לשני מאגים ואת החלב הקצפתי בשייקר (יצא די מוקצף...) והוספתי מעל.
התוצאה: המאגים היו מלאים רק עד 2/3 והקפה היה קר וחלש.
בסיבוב הבא עשיתי עוד נגלה של קפה כשהרעיון הפעם היה להכין מאג קפוצינו אחד מלא.
מזגתי את מלוא מנת הקפה למאג והוספתי מעליו שוב כוס חלב מוקצף.
הפעם הטעם היה הרבה יותר טוב והמאג התקבל מלא, אך עדיין לא מספיק חם (כשאני חושב על זה - לא חיממתי את המאג כפי שהוצע כאן) - אבל בכל זאת, למרות כל המגבלות אני חושב שיצא יותר טוב מאשר עם המכונה שיש לי.
בקיצור, הרעיון הוא לשתות קפוצ'ינו במאג, אבל נראה שהמקינטה (שיה רשום על הקופסא שלה שהיא מכינה 3 מנות) יכולה להכין כמות עבור מאג אחד של קפוצינו כל פעם וזה נעשה לא יעיל כאשר רוצים להכין עבור 4 אנשים נגיד.
אפילו 2 מנות אספרסו יוצאות קטנות מאוד.
תובנות כלשהן יתקבלו בברכה, כדי שכפי שציינתי אוכל לממש בצורה אופטימלית את המבצע. נראה לי שארכוש מקציף חלב בכל מקרה.
(וסליחה על החפירה :? )

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

מקינטה 3 היא מאוד חזקה.
הבעיה שלך מתחילה בקפה - טחון לפלנג'ר בן חצי שנה יכול להיות מצוין בגינה להרחקת נמלים.
תוודא שאתה ממלא מים עד לסימן וקפה טחון טרי לכל גובה הסלסלה ואז לסגור טוב טוב.
נשאירם לך הרבה מים במקינטה בסוף? יכול להיות שאתה מוריד מהאז קצת מוקדם.תן ליתר קפה לזלוג לפני שאתה מכבה את האש.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

adifred פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

טוב, הקפה הנ"ל נועד לנסיון...
כמות המים במיכל עד לשסתום היא 120 מ"ל. הגיוני? לפי זה אולי כדאי לי להחזיק גם אחת של 6 מנות כדי ליצור שתי מנות קפוצ'ינו גדולות?

לא נשאר הרבה מים בסוף - אני מוריד כשנראה קצת לפני סיום הזליגה.

adifred פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

:מבולבל:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

מקינטה מוציאה מנה בגודל של אספרסו כ 30 מ"ל.
מקינטה 3 תוציא פחות מ 100 מ"ל ממשהו בין 15 ל 20 גרם קפה - מספיק ל 2 אנשים בכיף לדעתי.
מקינטה 6 ל 2 אנשים נראה לי יותרמדי אבל אולי אתה שותה בכוס ענקית עם ליטר חלב כזאת וזה יתאים לך...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

adifred פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

עדכון:
קפצתי לסניף של אמיגו ברעננה (רשמים בעץ המתאים) ורכשתי 3 תערובות שונות של קפה קלוי ומקציף חלב.
טחנתי עם מטחנת הלהבים (הריח של הקפה הטחון - משהו מטורף) והכנתי מנת אספרסו/מוקה, אבל אין לי מספיק נסיון באספרסו כדי להעריך את התוצאה.
עברתי להכנת מנה נוספת עבור קפוצ'ינו. המקציף עשה עבודה לא רעה (ואולי יום אחד עוד אצליח לעשות איתו לאטה-ארט) והתוצאה הסופית היתה חבל-על-הזמן. עם יד על הלב - אני חושב שמזמן כבר לא יצא לי לשתות קפוצ'ינו כ"כ טעים וזה עוד היה הנסיון הראשון... עדיין רק אני צריך למצוא את הדרך לקבל קפה קצת יותר חם, אבל נראה לי שזה פתיר.
תודה על הטיפים.

דבוטאנט - תודה על התשובות.
קפוצ'ינו אני מעדיף לשתות במאג - משהו כמו 240-250 מ"ל. לפי היחס של 1/3 קפה ועוד 2/3 חלב יש צורך ב-80 מ"ל קפה עבו מאג או לפחות 60 עבור כוס סטנדרטית של 180 מ"ל. החישובים שלי נכונים?

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #7 

adifred כתב:דבוטאנט - תודה על התשובות.
קפוצ'ינו אני מעדיף לשתות במאג - משהו כמו 240-250 מ"ל. לפי היחס של 1/3 קפה ועוד 2/3 חלב יש צורך ב-80 מ"ל קפה עבו מאג או לפחות 60 עבור כוס סטנדרטית של 180 מ"ל. החישובים שלי נכונים?
...
לא בדיוק,
מאג (קפוצ'ינו גדול) מכיל כ-330 מ"ל והמנה הסטנדרטית להכנתו היא כ- 60 מ"ל אספרסו מתוכו.
קפוצ'ינו קטן מכיל כ 180-190 מ"ל משקה שמתוכו כ- 30 מ"ל אספרסו.
אם בכוס הקטנה תשים מנה כפולה (60 מ"ל) אספרסו זה יקרה בד"כ 'קפוצ'ינו חזק'. יכול להיות שהמנה הסטנדרטית תהיה לך חלשה מדי במקינטה מכיוון שהקפה יוצא קצת יותר חלש, אבל זה בקטנה - בטח לא פי 2 ממכונה (אולי בבתי קפה אתה נוהג להזמין קפוצ'ינו 'חזק' ולכן התרגלת לכמות הכפולה)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”