פינוקיו של ספינל. יציבה אמינה ואיכותית...
..היופי של הפינוקיו, (http://www.spinel.it/prodotti_uk/popup_ ... cchio.html) חוץ מהעיצוב, זה האמינות שנגזרת מהפשטות. שני טרמובלוקים עצמאיים לגמרי, טמפרטורה יציבה להפליא, מיקרופואמס כמו של בית קפה משובח ברומא.
האתגר היחיד זה לבחור את הפוד שיתן את הטעם הנכון (מבחינתך), ומכאן ואילך - עושר ואושר. ללא לכלוך, ללא עבודה קשה, זמן תגובה מהיר. פשוט נפלא.
ניסיתי מקינטות, מכונות, מטחנות. הכול. ואולי עוד אשוב. כרגע - אין על הפינוקיו....
האתגר היחיד זה לבחור את הפוד שיתן את הטעם הנכון (מבחינתך), ומכאן ואילך - עושר ואושר. ללא לכלוך, ללא עבודה קשה, זמן תגובה מהיר. פשוט נפלא.
ניסיתי מקינטות, מכונות, מטחנות. הכול. ואולי עוד אשוב. כרגע - אין על הפינוקיו....
אכן. כרגע יש לי ספינל פינוקיו על השיש. מחליפה בהצלחה את...
...את המכונה הרגילה והמטחנה.
ואגב - ספינל, וחברות שמייצרות מכונות פודים מובילות, מבססות את מכונות שלהן (גם אלו שמיועדות למסעדות וברים) על טרמובלוק.
ואגב - ספינל, וחברות שמייצרות מכונות פודים מובילות, מבססות את מכונות שלהן (גם אלו שמיועדות למסעדות וברים) על טרמובלוק.
יוסי היקר, עזוב אותך משמרנות, ולך על התנסות
אולי תגלה עולם חדש בשקיות הנייר והאלומיניום?
אנחנו ממליצים לעתים לאנשים "מתנדנדים" ללכת על מכונה שמתאימה גם לפודים וגם לקפה טחון, אבל האמת שמביני עניין טוענים שבמקרה של פודים המכונות הייעודיות עושות עבודה טובה יותר. מעניין לבדוק
אולי תגלה עולם חדש בשקיות הנייר והאלומיניום?
אנחנו ממליצים לעתים לאנשים "מתנדנדים" ללכת על מכונה שמתאימה גם לפודים וגם לקפה טחון, אבל האמת שמביני עניין טוענים שבמקרה של פודים המכונות הייעודיות עושות עבודה טובה יותר. מעניין לבדוק
what's next?
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
hosq ,אני אלך יותר רחוק ומציע פריצת דרך --- כמו בתעשיית הטקסטיל, אפשר לקדם שימוש בעלי קנביס כחומר גלם לעטיפת הפודים... מבטיח שבתקופה קצרה השקעה תחזיר את אצמה. ומכונות הפודים יתפסו את השוק...
ואני כן טעמתי מפינוקיו והיה בזה יותר קפה מנספרסו...
ותתחדש כמובן!!
ומה ז''א "מכונה רגילה ומטחנה"? ממה נפרדת?
ואני כן טעמתי מפינוקיו והיה בזה יותר קפה מנספרסו...
ותתחדש כמובן!!
ומה ז''א "מכונה רגילה ומטחנה"? ממה נפרדת?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
טעמתי אצל אינטרפרק מכונת פודים של אסקסו, שלדעתי מבוססת על דוד ולא טרמובלוק.
היה טעים, אבל רחוק מלהיות טוב. נספרסו עדיפה לדעתי.
פינוקיו לא יצא לי לטעום.
היה טעים, אבל רחוק מלהיות טוב. נספרסו עדיפה לדעתי.
פינוקיו לא יצא לי לטעום.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני די בטוח שהמכונה הזו של אסקסו היא תרמובלוק, יותר מזה, אני לא בטוח שהיא אסקסו... פער האיכות בינה ובין שאר מכונות אסקסו גדול מידי מכונות אסקסו בנויות למופת, רמת גימור גבוהה וחומרים משובחים, והמכונה הזו פלסטיקית ופשוטה.
what's next?
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
חברים עיניין הטרמובלוק , עקרונית כל מה שליפניי הידית עם הקפה ממש לא מעניין , כל עוד יש את הלחץ הדרוש והטמפרטורה הקבועה והנכונה , אז עם זה דוד או טרמובלוק או דאבל בילר או כל צרוף אחר , לא ממש חשוב , עם הפרמטרים מצליחים להישמר אז איין הבדלים בינהם.
עכשיו כמובן נישאלת השאלה , האים באמת הפרמטרים נישמרים בכול אחת מהשיטות השונות ?
חוץ מיזה המכונות ניבדלות בעיקר בעיצוב וביכולת להקציף במקביל לחליטה , ובהנדסת אנוש כללית וכמובן באיכות הבנייה .
חוץ מיזה המכונות ניבדלות בעיקר בעיצוב וביכולת להקציף במקביל לחליטה , ובהנדסת אנוש כללית וכמובן באיכות הבנייה .
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא.
כל עוד אין OPV הלחץ ייבנה מול הקפה בלבד - אף אחד לא ישים משאבה רציפה עם תרמובלוק...
תרמובלוק לא שומר על טמפרטורה כי הוא בדרך כלל מאלומיניום. מה גם שהוא לא אוגר מים אלא מחמם את המים תוך כדי זרימה של המים דרכו.
זאת השיטה הכי נחותה לייצר קפה.
בגלל שהוא לא אוגר מים אז בניית הקיטור להקצפה נעשית ע"י הזרמת פולסים של מים תוך כדי חמום של התרמובלוק.
גם כאן זה גרוע כי הקיטור יוצא בפולסים - אפשר להקציף אבל זה לא נוח ולוקח הרבה זמן.
תרמובלוק הוא זול.
בדרך כלל הוא בא גם עם משאבה סינית זולה...
כל עוד אין OPV הלחץ ייבנה מול הקפה בלבד - אף אחד לא ישים משאבה רציפה עם תרמובלוק...
תרמובלוק לא שומר על טמפרטורה כי הוא בדרך כלל מאלומיניום. מה גם שהוא לא אוגר מים אלא מחמם את המים תוך כדי זרימה של המים דרכו.
זאת השיטה הכי נחותה לייצר קפה.
בגלל שהוא לא אוגר מים אז בניית הקיטור להקצפה נעשית ע"י הזרמת פולסים של מים תוך כדי חמום של התרמובלוק.
גם כאן זה גרוע כי הקיטור יוצא בפולסים - אפשר להקציף אבל זה לא נוח ולוקח הרבה זמן.
תרמובלוק הוא זול.
בדרך כלל הוא בא גם עם משאבה סינית זולה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
גונן, אתה סוג של מתאבד שיעי וירטואלי?גונן כתב:חברים עיניין הטרמובלוק , עקרונית כל מה שליפניי הידית עם הקפה ממש לא מעניין , כל עוד יש את הלחץ הדרוש והטמפרטורה הקבועה והנכונה , אז עם זה דוד או טרמובלוק או דאבל בילר או כל צרוף אחר , לא ממש חשוב , עם הפרמטרים מצליחים להישמר אז איין הבדלים בינהם.
חוץ מיזה המכונות ניבדלות בעיקר בעיצוב וביכולת להקציף במקביל לחליטה , ובהנדסת אנוש כללית וכמובן באיכות הבנייה ....
להכנס לפורום הזה ולכתוב מה שכתבת, זה בערך כמו להכנס לפורום של חובבי מכוניות "מכורים" ולכתוב משהו כזה:
"עקרונית כל מה שמעל הגלגלים ממש לא מעניין כל עוד זה מייצר את ההספק והמהירות הנכונים. אז אם זה מנוע דיזל או בנזין, מצמד קרמי כפול או תיבה אוטומאטית, או כל צירוף אחר..."
אני כמובן לא מסכים עם אף מילה ממה שכתבת.
זה נכון שאם היו מייצרים תרמובלוק אידאלי שהיה מייצר דיוק ואחידות טמפרטורה, לחיץ הקצפה וכו', והתוצאה שלו היתה זהה או טובה מזה של דוד נחושת 3 ליטר, אזי הוא היה מעולה למכונות אספרסו. אבל יש כנראה סיבה טובה לכך שאין תרמובלוקים כאלו, ובמכונות שאיכות הקפה היא מטרתן העיקרים לא משתמשים בתרמובלוק.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גונן, אם כבר אז כבר:
לא חשוב מה יש לפני הידית, לא חשוב מה יש בתוך הידית ולא חשוב מה קורה שם בפנוכו.
מה שחשוב זה רק מה שיש בכוס.
ובשורה התחתונה הזו, לא יצא לי מעולם לשתות קפה מטרמובלוק שדגדג את המינימום שמכונה עם דוד מייצרת.
אז גם אם נתעלם מכל התאוריה, אי אפשר להתעלם מהתוצאה הזו בכוס.
לא חשוב מה יש לפני הידית, לא חשוב מה יש בתוך הידית ולא חשוב מה קורה שם בפנוכו.
מה שחשוב זה רק מה שיש בכוס.
ובשורה התחתונה הזו, לא יצא לי מעולם לשתות קפה מטרמובלוק שדגדג את המינימום שמכונה עם דוד מייצרת.
אז גם אם נתעלם מכל התאוריה, אי אפשר להתעלם מהתוצאה הזו בכוס.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

גון קפה - חבל שאתה לא קורא עד הסוף ,
"עכשיו כמובן נישאלת השאלה , האים באמת הפרמטרים נישמרים בכול אחת מהשיטות השונות ? "
כל מה שכתבתי נכון ביותר , כשלא מוצאים אותו מהקשרו. הקפה ממש לא יודע אם יש ליפניי המיים שיצאו בטמפרטורה ובלחץ הנכון , טרמבלוק סיני ב 2 ש"ח או דוד נחשות ב 10000 ש"ח . עכשיו כמו שדבונת הסביר (מבלי ליגרום לי להיתאבד
) יותר בפרוט על העיניין .
--אתה יודע זה מזכיר לי סיפור נחמד על עיתנאים , פעם היגיע עיתנאי ניכבד לחדר מיון ,לראיין את מנהל המחלקה על העבודה והשיפור שחל בשנים האחרונות ביכולת להציל חיים , המנהל היסביר שבשנה האחורונה הם מצליחים להחיות ממש ממצב של מוות קליני 60% מהמטופלים . שזה נתון מדהים , מה לדעתך היה כתוב למחרת בכותרת גדולה בעיתון ?
"%40מהאנשים שמגיעים אם התקף לב למיון, מתים."
"עכשיו כמובן נישאלת השאלה , האים באמת הפרמטרים נישמרים בכול אחת מהשיטות השונות ? "
כל מה שכתבתי נכון ביותר , כשלא מוצאים אותו מהקשרו. הקפה ממש לא יודע אם יש ליפניי המיים שיצאו בטמפרטורה ובלחץ הנכון , טרמבלוק סיני ב 2 ש"ח או דוד נחשות ב 10000 ש"ח . עכשיו כמו שדבונת הסביר (מבלי ליגרום לי להיתאבד
--אתה יודע זה מזכיר לי סיפור נחמד על עיתנאים , פעם היגיע עיתנאי ניכבד לחדר מיון ,לראיין את מנהל המחלקה על העבודה והשיפור שחל בשנים האחרונות ביכולת להציל חיים , המנהל היסביר שבשנה האחורונה הם מצליחים להחיות ממש ממצב של מוות קליני 60% מהמטופלים . שזה נתון מדהים , מה לדעתך היה כתוב למחרת בכותרת גדולה בעיתון ?
"%40מהאנשים שמגיעים אם התקף לב למיון, מתים."
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מי מת גונן? מי זה ולא אמרת לנו...
עזוב אותך - מה עם הויואלדי שלך! ?
עזוב אותך - מה עם הויואלדי שלך! ?
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

הוויוולדי שלי בדרך לישראל, מקווה שתוך שבועיים היא תגיע , מישם היא צריכה לעבור במכון התקנים , עיניין של עוד שבוע , ואז אני ממש מקווה שהיא תגיע אליי.
מוזר אבל לה ספזני לא מחזיקים אפילו מכונה אחת במלאי , בעצם כול מכונה ניבנת רק לפי הזמנה , כך שתמיד זה לוקח זמן אים היבאן לא מזמין כמה מראש .
מוזר אבל לה ספזני לא מחזיקים אפילו מכונה אחת במלאי , בעצם כול מכונה ניבנת רק לפי הזמנה , כך שתמיד זה לוקח זמן אים היבאן לא מזמין כמה מראש .
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

שמע, פעם הבאה תזמין ישר מאיטליה....גם יש במלאי וגם לא עוברים דרך שום גורמים מתווכים ומתקננים.
אולי גסטרו ליין לא מחזיקים בארץ מלאי כי זה לא מוצר צריכה המוני אבל לה ספציאלה כן תחזיק מלאי להזמנות.
אולי גסטרו ליין לא מחזיקים בארץ מלאי כי זה לא מוצר צריכה המוני אבל לה ספציאלה כן תחזיק מלאי להזמנות.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

כן חשבתי על זה , אבל דרך גסטרוליין גם יש אחריות , גם המחיר דיי דומה , וגם אני מאמין שאים אהיה ביקוש יחזיקו מכונות במלאי , הצעתי לגסטרוליין להביא כבר לפחות עוד מכונה אחת , אני מקווה שהם היזמינו באמת 2 מכונות .
לה ספזילה לא מחזיקה מלאי להזמנות, אלה מפנה לדילרים באיטליה , שלהם יש מלאי.
לה ספזילה לא מחזיקה מלאי להזמנות, אלה מפנה לדילרים באיטליה , שלהם יש מלאי.