פינוקיו של ספינל. יציבה אמינה ואיכותית...

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
avihersh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

..היופי של הפינוקיו, (http://www.spinel.it/prodotti_uk/popup_ ... cchio.html) חוץ מהעיצוב, זה האמינות שנגזרת מהפשטות. שני טרמובלוקים עצמאיים לגמרי, טמפרטורה יציבה להפליא, מיקרופואמס כמו של בית קפה משובח ברומא.

האתגר היחיד זה לבחור את הפוד שיתן את הטעם הנכון (מבחינתך), ומכאן ואילך - עושר ואושר. ללא לכלוך, ללא עבודה קשה, זמן תגובה מהיר. פשוט נפלא.

ניסיתי מקינטות, מכונות, מטחנות. הכול. ואולי עוד אשוב. כרגע - אין על הפינוקיו....

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

לא טעמתי אותה, אבל פודים שיוצאים מטרמובלוק לא נשמע משהו מבטיח.
אילו מכונות בדקת מולה? יש לך אותה בבית?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

avihersh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

אכן. כרגע יש לי ספינל פינוקיו על השיש. מחליפה בהצלחה את...

שליחה #3 

...את המכונה הרגילה והמטחנה.

ואגב - ספינל, וחברות שמייצרות מכונות פודים מובילות, מבססות את מכונות שלהן (גם אלו שמיועדות למסעדות וברים) על טרמובלוק.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

כן, הקטע עם הטרמובלוק זה מוזר ונכון. אני לא מתחבר ל'אנר הזה אבל כבר שמעתי מספר חוודים טובים על הפינוקיו. תהנה!
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #5 

גם אני שמעתי עליה חוות דעת טובות,למרות שאני נרתע מפודים כעקרון (סתם שמרנות),לפני הרבה שנים רציתי לרכוש אחת כזאת,נדמה לי שקאסטלו היו היבואנים שלה בזמנו.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #6 

יוסי היקר, עזוב אותך משמרנות, ולך על התנסות
אולי תגלה עולם חדש בשקיות הנייר והאלומיניום?
אנחנו ממליצים לעתים לאנשים "מתנדנדים" ללכת על מכונה שמתאימה גם לפודים וגם לקפה טחון, אבל האמת שמביני עניין טוענים שבמקרה של פודים המכונות הייעודיות עושות עבודה טובה יותר. מעניין לבדוק
what's next?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #7 

hosq ,אני אלך יותר רחוק ומציע פריצת דרך --- כמו בתעשיית הטקסטיל, אפשר לקדם שימוש בעלי קנביס כחומר גלם לעטיפת הפודים... מבטיח שבתקופה קצרה השקעה תחזיר את אצמה. ומכונות הפודים יתפסו את השוק... :P
ואני כן טעמתי מפינוקיו והיה בזה יותר קפה מנספרסו...

ותתחדש כמובן!!
ומה ז''א "מכונה רגילה ומטחנה"? ממה נפרדת?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #8 

טעמתי אצל אינטרפרק מכונת פודים של אסקסו, שלדעתי מבוססת על דוד ולא טרמובלוק.
היה טעים, אבל רחוק מלהיות טוב. נספרסו עדיפה לדעתי.

פינוקיו לא יצא לי לטעום.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #9 

אני די בטוח שהמכונה הזו של אסקסו היא תרמובלוק, יותר מזה, אני לא בטוח שהיא אסקסו... פער האיכות בינה ובין שאר מכונות אסקסו גדול מידי מכונות אסקסו בנויות למופת, רמת גימור גבוהה וחומרים משובחים, והמכונה הזו פלסטיקית ופשוטה.
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #10 

האמת? יכול בהחלט להיות.
אני לא מוצא אותה באתר של אינטרפרק.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #11 

חברים עיניין הטרמובלוק , עקרונית כל מה שליפניי הידית עם הקפה ממש לא מעניין , כל עוד יש את הלחץ הדרוש והטמפרטורה הקבועה והנכונה , אז עם זה דוד או טרמובלוק או דאבל בילר או כל צרוף אחר , לא ממש חשוב , עם הפרמטרים מצליחים להישמר אז איין הבדלים בינהם.

עכשיו כמובן נישאלת השאלה , האים באמת הפרמטרים נישמרים בכול אחת מהשיטות השונות ?

חוץ מיזה המכונות ניבדלות בעיקר בעיצוב וביכולת להקציף במקביל לחליטה , ובהנדסת אנוש כללית וכמובן באיכות הבנייה .

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #12 

לא.
כל עוד אין OPV הלחץ ייבנה מול הקפה בלבד - אף אחד לא ישים משאבה רציפה עם תרמובלוק...
תרמובלוק לא שומר על טמפרטורה כי הוא בדרך כלל מאלומיניום. מה גם שהוא לא אוגר מים אלא מחמם את המים תוך כדי זרימה של המים דרכו.
זאת השיטה הכי נחותה לייצר קפה.
בגלל שהוא לא אוגר מים אז בניית הקיטור להקצפה נעשית ע"י הזרמת פולסים של מים תוך כדי חמום של התרמובלוק.
גם כאן זה גרוע כי הקיטור יוצא בפולסים - אפשר להקציף אבל זה לא נוח ולוקח הרבה זמן.
תרמובלוק הוא זול.
בדרך כלל הוא בא גם עם משאבה סינית זולה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #13 

גם אני שמעתי דעה מצויינת על פינוקיו מעובדת נחמדה מאוד של קופי טיים שיש לה מכונה כזו בבית. לא התנסתי בה בעצמי.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #14 

גונן כתב:חברים עיניין הטרמובלוק , עקרונית כל מה שליפניי הידית עם הקפה ממש לא מעניין , כל עוד יש את הלחץ הדרוש והטמפרטורה הקבועה והנכונה , אז עם זה דוד או טרמובלוק או דאבל בילר או כל צרוף אחר , לא ממש חשוב , עם הפרמטרים מצליחים להישמר אז איין הבדלים בינהם.

עכשיו כמובן נישאלת השאלה , האים באמת הפרמטרים נישמרים בכול אחת מהשיטות השונות ?

חוץ מיזה המכונות ניבדלות בעיקר בעיצוב וביכולת להקציף במקביל לחליטה , ובהנדסת אנוש כללית וכמובן באיכות הבנייה .
...
גונן, אתה סוג של מתאבד שיעי וירטואלי? :)

להכנס לפורום הזה ולכתוב מה שכתבת, זה בערך כמו להכנס לפורום של חובבי מכוניות "מכורים" ולכתוב משהו כזה:
"עקרונית כל מה שמעל הגלגלים ממש לא מעניין כל עוד זה מייצר את ההספק והמהירות הנכונים. אז אם זה מנוע דיזל או בנזין, מצמד קרמי כפול או תיבה אוטומאטית, או כל צירוף אחר..."

אני כמובן לא מסכים עם אף מילה ממה שכתבת.
זה נכון שאם היו מייצרים תרמובלוק אידאלי שהיה מייצר דיוק ואחידות טמפרטורה, לחיץ הקצפה וכו', והתוצאה שלו היתה זהה או טובה מזה של דוד נחושת 3 ליטר, אזי הוא היה מעולה למכונות אספרסו. אבל יש כנראה סיבה טובה לכך שאין תרמובלוקים כאלו, ובמכונות שאיכות הקפה היא מטרתן העיקרים לא משתמשים בתרמובלוק.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #15 

גונן, אם כבר אז כבר:

לא חשוב מה יש לפני הידית, לא חשוב מה יש בתוך הידית ולא חשוב מה קורה שם בפנוכו.
מה שחשוב זה רק מה שיש בכוס.

ובשורה התחתונה הזו, לא יצא לי מעולם לשתות קפה מטרמובלוק שדגדג את המינימום שמכונה עם דוד מייצרת.

אז גם אם נתעלם מכל התאוריה, אי אפשר להתעלם מהתוצאה הזו בכוס.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

גון קפה - חבל שאתה לא קורא עד הסוף ,

"עכשיו כמובן נישאלת השאלה , האים באמת הפרמטרים נישמרים בכול אחת מהשיטות השונות ? "

כל מה שכתבתי נכון ביותר , כשלא מוצאים אותו מהקשרו. הקפה ממש לא יודע אם יש ליפניי המיים שיצאו בטמפרטורה ובלחץ הנכון , טרמבלוק סיני ב 2 ש"ח או דוד נחשות ב 10000 ש"ח . עכשיו כמו שדבונת הסביר (מבלי ליגרום לי להיתאבד :lol: ) יותר בפרוט על העיניין .

--אתה יודע זה מזכיר לי סיפור נחמד על עיתנאים , פעם היגיע עיתנאי ניכבד לחדר מיון ,לראיין את מנהל המחלקה על העבודה והשיפור שחל בשנים האחרונות ביכולת להציל חיים , המנהל היסביר שבשנה האחורונה הם מצליחים להחיות ממש ממצב של מוות קליני 60% מהמטופלים . שזה נתון מדהים , מה לדעתך היה כתוב למחרת בכותרת גדולה בעיתון ?

"%40מהאנשים שמגיעים אם התקף לב למיון, מתים."

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #17 

מי מת גונן? מי זה ולא אמרת לנו...
עזוב אותך - מה עם הויואלדי שלך! ?

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

הוויוולדי שלי בדרך לישראל, מקווה שתוך שבועיים היא תגיע , מישם היא צריכה לעבור במכון התקנים , עיניין של עוד שבוע , ואז אני ממש מקווה שהיא תגיע אליי.

מוזר אבל לה ספזני לא מחזיקים אפילו מכונה אחת במלאי , בעצם כול מכונה ניבנת רק לפי הזמנה , כך שתמיד זה לוקח זמן אים היבאן לא מזמין כמה מראש .

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #19 

שמע, פעם הבאה תזמין ישר מאיטליה....גם יש במלאי וגם לא עוברים דרך שום גורמים מתווכים ומתקננים.
אולי גסטרו ליין לא מחזיקים בארץ מלאי כי זה לא מוצר צריכה המוני אבל לה ספציאלה כן תחזיק מלאי להזמנות.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

כן חשבתי על זה , אבל דרך גסטרוליין גם יש אחריות , גם המחיר דיי דומה , וגם אני מאמין שאים אהיה ביקוש יחזיקו מכונות במלאי , הצעתי לגסטרוליין להביא כבר לפחות עוד מכונה אחת , אני מקווה שהם היזמינו באמת 2 מכונות .

לה ספזילה לא מחזיקה מלאי להזמנות, אלה מפנה לדילרים באיטליה , שלהם יש מלאי.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”