הילד (כיתה א') מספר אחד בציונים אבל את הכל עוששה בעמידה\תזוזה - וזה מפריע למורה . הילד גם מאוד משתעמם - אפילו התחיל ללמד את עצמו לבד אנגלית (קורא וכותב!!) כשבני כיתתו בקושי קלטו את העיברית.. ומיותר לציין שחשבון זה פשוט קל לו , ואומנות בדם שלו. בית הספר שלו (ובתי הספר היסודיים בכלל) לא בנויים להתמודד עם כאלו כניראה . העמידו לי תנאי לתת לו ריטלין או ללכת הביתה (למרות שאין לו בעיות אלימות והוא ילד ממושמע אך תזזיתי ברמה )
-אכן אחרי חצי שנה של סרטים מצויירים במציאות -נתתי ריטלין- במשך שבוע שלם! - חצי כדור , לא השפיע עליו לטובה או לרעה (כניראה המינון נמוך מידי) - עלינו ההורים לעומת זאת זה מאוד השפיע - הרגה אותנו התרופה שהוא לקח . כרגע הפסקנו את הטיפול ומחפשים אלטרנטיבות - מסגרת חינוכית שונה .
למעשה -אחרי הבעת הדיעה הנחרצת שלי בתום שבוע הריטלין \סרק - המורה והמנהלת התקפלו מהעמדה של לסלק אותו ממבית הספר , עדיין זה ברור שטוב לא יהיה לו שם ..
בתא יש ביהס לאומנויות בלויד ג'ורג' , אך מתקבלים רק בכיתה א' , אבוד לנו .מחפשים עוד בתי ספר "מפותחים" באיזור המרכז -שבהם חוק החינוך חינם או פרטיים עד 1000-15000 שח לחודש שגם אם אצטרך בסופו של דבר טיפול תרופתי לפחות זה לא יתבזבז על בית ספר של מנוונים שיכלית ויצירתית . הילד אגב שמח וטוב לב 7\24 אבל לא ממש מתלהב מחומר הלימוד שמלמדים אותו .
חרשתי את האינטרנט ואת הכבישים - לא מצאתי אלטרנטיבה חינוכית ראויה אלא רק בתי ספר דמוקרטים שמצאתי אותם כלא יותר מבתי ספר של ילדיםפ להורים פלצנים - יש גם בתיספר עם כיתות מחוננים למינהם שמקבלים מכיתה ג בלבד ,או בתי ספר פרטיים שיתאימו אולי אבל מחירם יקר מידי - מעל 2000 שח לחודש . אני לגמרי לא ניכנעת כי בטוחה שימצא הפתרון . אם פספסתי משהו ויש למישהו הצעה למסגרת חינוכית שלא ידעתי שקיימת - היא תתקבל בברכה . אם באמת אין מוצא - אז המוצא ימצא בדרך אחרת