אלטרנטיבה למסגרת החינוכית הרגילה (?!)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לפוסט ישן על הילד ההיפר אקטיבי יצירתי מחונן מהמם שלי , התגלה אז שחצי פורום היפר אקטיבים בעלי הפרעות של קשב וריכוז. אני פה לשמוע רעיונות למסגרת חינוכית שפתוחה לאינדיווידואל .
הילד (כיתה א') מספר אחד בציונים אבל את הכל עוששה בעמידה\תזוזה - וזה מפריע למורה . הילד גם מאוד משתעמם - אפילו התחיל ללמד את עצמו לבד אנגלית (קורא וכותב!!) כשבני כיתתו בקושי קלטו את העיברית.. ומיותר לציין שחשבון זה פשוט קל לו , ואומנות בדם שלו. בית הספר שלו (ובתי הספר היסודיים בכלל) לא בנויים להתמודד עם כאלו כניראה . העמידו לי תנאי לתת לו ריטלין או ללכת הביתה (למרות שאין לו בעיות אלימות והוא ילד ממושמע אך תזזיתי ברמה )
-אכן אחרי חצי שנה של סרטים מצויירים במציאות -נתתי ריטלין- במשך שבוע שלם! - חצי כדור , לא השפיע עליו לטובה או לרעה (כניראה המינון נמוך מידי) - עלינו ההורים לעומת זאת זה מאוד השפיע - הרגה אותנו התרופה שהוא לקח . כרגע הפסקנו את הטיפול ומחפשים אלטרנטיבות - מסגרת חינוכית שונה .
למעשה -אחרי הבעת הדיעה הנחרצת שלי בתום שבוע הריטלין \סרק - המורה והמנהלת התקפלו מהעמדה של לסלק אותו ממבית הספר , עדיין זה ברור שטוב לא יהיה לו שם ..
בתא יש ביהס לאומנויות בלויד ג'ורג' , אך מתקבלים רק בכיתה א' , אבוד לנו .מחפשים עוד בתי ספר "מפותחים" באיזור המרכז -שבהם חוק החינוך חינם או פרטיים עד 1000-15000 שח לחודש שגם אם אצטרך בסופו של דבר טיפול תרופתי לפחות זה לא יתבזבז על בית ספר של מנוונים שיכלית ויצירתית . הילד אגב שמח וטוב לב 7\24 אבל לא ממש מתלהב מחומר הלימוד שמלמדים אותו .

חרשתי את האינטרנט ואת הכבישים - לא מצאתי אלטרנטיבה חינוכית ראויה אלא רק בתי ספר דמוקרטים שמצאתי אותם כלא יותר מבתי ספר של ילדיםפ להורים פלצנים - יש גם בתיספר עם כיתות מחוננים למינהם שמקבלים מכיתה ג בלבד ,או בתי ספר פרטיים שיתאימו אולי אבל מחירם יקר מידי - מעל 2000 שח לחודש . אני לגמרי לא ניכנעת כי בטוחה שימצא הפתרון . אם פספסתי משהו ויש למישהו הצעה למסגרת חינוכית שלא ידעתי שקיימת - היא תתקבל בברכה . אם באמת אין מוצא - אז המוצא ימצא בדרך אחרת :מבולבל: תודה :arrow:
GO VEGAN

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4890
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #2 

מה בדבר להוסיף לילד חוגי העשרה אחה"צ?
הרעיון התרופתי הוא מאוד, מאוד רע.
אני הייתי ממליץ (כמי שאין לו שום הסמכה בנושא) לא לתת תרופה כל עוד הילד לא סובל מההיפר וכל עוד זה לא פוגע בהתפתחות שלו.

כילד כזה בעבר - הרבה העשרה אחה"צ, מעסיק את הראש לאורך זמן.
בית ספר זה באמת היה קל מידי, משעמם מידי, וזמן להעביר עד הדברים המעניינים באמת.
להמליץ אתקשה, אבל בזמנו (לפני כ- 25 שנים) היו לנו חוגי העשרה ע"י סטודנטים מהטכניון (בחיפה),
בנושאי מדעים ואומניות (פיסיקה וצילום במקרה שלי).
אמנם זה לא מילא שבוע שלם, ובימים הנותרים אבא שלי דאג להעסיק אותי במחלה נוספת שאחזה בי אז - לפרק מכשירים ולהרכיב אותם.
ממש היה לי סט קטן של מברגים ומכשירים שלא עובדים שפשוט ישבתי ופירקתי, לימים הביאו לי את החידות המכאניות שמוצאים בטכנודע בחיפה ובמוזיאון בלומפילד בירושלים, כאלה שצריך לפרק איזו טבעת ממבוך של סלילים, או לפתוח קשר, או קוביה הונגרית וכו'.
בחלק מהמקרים הייתי מגיע איתם לביה"ס כדי להעסיק את הידיים בשיעורים.

אם לילד יש יכולות לימוד עצמיוות - לחזק את זה מאוד.
לי היה את זה בציור (הלימוד העצמי), ולמרות זאת המורה לאמנות ואני ממש לא הסתדרנו.
זה נגמר בזה שנתנו לי את הכלים שרציתי (עפרונות, פחם ודפים) והניחו לי לנפשי.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

השארתי לך הו"פ

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”