טמפר למכונה
תגידו, אני מנסה לארגן את הרכישה של יום ראשון...
עכשיו עשיתי חישוב:
1520 - אסקסו ארק
795- גרינטה.
נשארו: 185.
עכשיו השאלה היא.. האם המכונה מגיעה עם טאמפר? שיאפשר לי לרכוש קפה וכוסות ביתרה.
או שצריך לקנות טאמפר ואז צריך להקצות לקפה סכום נפרד.
חוץ מזה האם יש הבדל מהותי מאוד בצורת הכוס או בחומר ממנו היא עשויה (כמו ביין)?
עכשיו עשיתי חישוב:
1520 - אסקסו ארק
795- גרינטה.
נשארו: 185.
עכשיו השאלה היא.. האם המכונה מגיעה עם טאמפר? שיאפשר לי לרכוש קפה וכוסות ביתרה.
או שצריך לקנות טאמפר ואז צריך להקצות לקפה סכום נפרד.
חוץ מזה האם יש הבדל מהותי מאוד בצורת הכוס או בחומר ממנו היא עשויה (כמו ביין)?
מה ההבדל בין הטמפרים? ראיתי שיש הבדלים בסוגי המתכות, בידיות ובהיקף.
עכשיו אני מבין שההיקף צריך להתאים לזה של הכף.
אבל איך משפיע סוג המתכת או חומר הגלם של הידית?
מה גורם לטאמפר של היצרן שמגיע עם המכונה להיות לא איכותי?
שליחה מראש על החפירה
עכשיו אני מבין שההיקף צריך להתאים לזה של הכף.
אבל איך משפיע סוג המתכת או חומר הגלם של הידית?
מה גורם לטאמפר של היצרן שמגיע עם המכונה להיות לא איכותי?
שליחה מראש על החפירה
יש לי תחושה לא טובה.
שהולך להיות בלגן,ניסיתי את מזלי ברכישה של שני קופונים לטובת קפה ירוק,והלחישות אומרות שסומטרה ויאמן נעלמו עוד לפני תחילת המבצע.
הלוואי ואני טועה,חשוב שהאמינות תישמר.
הלוואי ואני טועה,חשוב שהאמינות תישמר.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לדעתי יהיה בלאגן בכל מקרה, כי 2300 אנשים קנו קופונים שהם צריכים לממש תוך חודשיים.
אתמול הייתי בספא ברמת אביב, ניצלתי קופון למסאז' שקניתי שם (99 ש"ח ל-50 דק', דיל מעולה). לא הצלחתי להשיג אותם בטלפון במשך מעל שבועיים. כשהייתי שם הבנתי למה - כל שניה יש טלפון ממישהו שקנה קופון (הבנתי שניצלו את המבצע כמה אלפים (!) של משתמשים). כל רגע נכנס מישהו עם קופון. הם מפוצצים בלקוחות למשך הרבה מאוד זמן.
אני קניתי שני קופונים, ואני מתכנן לנצל אותם כדי לרכוש מטחנה ב-250 ש"ח וקפה ירוק ב-150 ש"ח.
אתמול הייתי בספא ברמת אביב, ניצלתי קופון למסאז' שקניתי שם (99 ש"ח ל-50 דק', דיל מעולה). לא הצלחתי להשיג אותם בטלפון במשך מעל שבועיים. כשהייתי שם הבנתי למה - כל שניה יש טלפון ממישהו שקנה קופון (הבנתי שניצלו את המבצע כמה אלפים (!) של משתמשים). כל רגע נכנס מישהו עם קופון. הם מפוצצים בלקוחות למשך הרבה מאוד זמן.
אני קניתי שני קופונים, ואני מתכנן לנצל אותם כדי לרכוש מטחנה ב-250 ש"ח וקפה ירוק ב-150 ש"ח.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
איזה מטחנה ב-250 ש'ח?.moti_r כתב:לדעתי יהיה בלאגן בכל מקרה, כי 2300 אנשים קנו קופונים שהם צריכים לממש תוך חודשיים.
אני קניתי שני קופונים, ואני מתכנן לנצל אותם כדי לרכוש מטחנה ב-250 ש"ח וקפה ירוק ב-150 ש"ח....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

את זו: http://www.coffeeman.co.il/pl_product~900798~30~0.htm
זה בשביל המקינטה.
זה בשביל המקינטה.
אני דיברתי אם הסניף ונשמע ששום דבר לא השתנה בסניף החיפאי, ולא ה״חביאו״ כלום וכל החנות נמצאת במצב הרגיל. אז נחכה ליום ראשון ונראה מה יקרה.
מה שבטוח עדיף להיות שם בין הראשונים שיגיעו כי בסופו של דבר החנויות די קטנות וקשה לי להאמין שהם מוכנים לכמות הקונים שתתנפל עליהם בימים הקרובים
ובקשר לטמפר- עדיף שיתאים בקוטר כמה שיותר
לסלסלה של המכונה ומשם כבר זה רגש שלך, אני את שלי בחרתי על פי נוחות
אחיזה ומשקל העדפתי אחד כבד ובגלל זה לא לקחתי את הגירסא אם הידית מעץ,
מה שבטוח עדיף להיות שם בין הראשונים שיגיעו כי בסופו של דבר החנויות די קטנות וקשה לי להאמין שהם מוכנים לכמות הקונים שתתנפל עליהם בימים הקרובים
ובקשר לטמפר- עדיף שיתאים בקוטר כמה שיותר
לסלסלה של המכונה ומשם כבר זה רגש שלך, אני את שלי בחרתי על פי נוחות
אחיזה ומשקל העדפתי אחד כבד ובגלל זה לא לקחתי את הגירסא אם הידית מעץ,
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
טוב מקסימום נלך למגע,שופרסל,וכל השער, כדי לממש קופונים... אתם יודים ת.אדמה, נוזל כלים,חלב,קורקבנים.....moti_r כתב:לדעתי יהיה בלאגן בכל מקרה, כי 2300 אנשים קנו קופונים שהם צריכים לממש תוך חודשיים.
....
או שנקנה כל מה שיש ואז במשך שנים נחליף ביננו ,כמו בתקופה פאודלית...ארגז ליקרים בטעם זנגביל תמורת כופסת עבקה לבקפלאש,או 5 מדי חום לחלב תמורת 100 גרם ימן מוקה....
ועוד מחשבה... 2300 קוםונים שווה 460000 שח של מוצרים וציוד... כאן זה לא מסג'... טוב, יום ראשון הגדול....
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 24/12/2010 18:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לאסקסו צריך 57 מ"מ.
אני בעד טמפר מבסיס נירוסטה - כבד.
אני בעד טמפר מבסיס נירוסטה - כבד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
יש מגוון סוגים, חלקם מפלסטיק, אחרים מאלומיניום והמומלצים ביותר עשויים יציקת מתכת כבדה ושוקלים בין 300 ל 500 גר'.
קודם כל אתה חייב להתאים את קוטר הטמפר לסלסילה של ידית הקפה במכונה, במקרה של אסקאסו כפי שעופר (דבוטאנט) הסביר אתה צריך 57 מ"מ. תנסה למצוא טמפר כבד עם בסיס מתכתי אצל אמיגו. למיטב ידיעתי יש שם לפחות 2 סוגים שמגיעים בגדלים של 57 מ"מ ושווה לברר אם יש במלאי.
http://www.coffeeman.co.il/pl_products~28~52.htm
קודם כל אתה חייב להתאים את קוטר הטמפר לסלסילה של ידית הקפה במכונה, במקרה של אסקאסו כפי שעופר (דבוטאנט) הסביר אתה צריך 57 מ"מ. תנסה למצוא טמפר כבד עם בסיס מתכתי אצל אמיגו. למיטב ידיעתי יש שם לפחות 2 סוגים שמגיעים בגדלים של 57 מ"מ ושווה לברר אם יש במלאי.
http://www.coffeeman.co.il/pl_products~28~52.htm
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

טמפר זה כמו סכין שף - בהנחה שהוא ברמה טובה ומעלה, ההבדל בין טמפרים הוא ענין אישי. אתה צריך להחזיק אחד ביד ולהחליט אם הוא נוח לך או לא. יש כבדים מאוד, יש כבדים פחות, יש כאלה שהחלק העליון שלהם מעוגל ויש שטוחים יותר.seviche כתב:אבל אף אחד לא אמר מה ההבדל בין הטמפרים......
אני משתמש בטמפר הזה:
http://www.espressoparts.com/3006SS
אני מאוד מאוד אוהב אותו ביד, הוא מרגיש נהדר. מאוד כבד, אגב. אבל אני לא יודע אם כל אחד יאהב את הראש השטוח שלו.
עוד נקודה קטנה לגבי טמפר: אפשר לקבל טמפרים כשהתחתית שלהם (החלק השטוח שדוחס את הקפה) יכול להיות שטוח או קמור (כלפי חוץ). יש שטוענים שהקימור הזה חשוב. אני לא חושב ככה, למרות שהטמפר שאני קניתי הוא קמור.
- גלעד_אינטרפרק
-
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 156
- שם מלא: גלעד מוסקוביץ
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
הארק מגיעה כמו רב המכונות עם טמפר פלסטי. אפשר לחיות אתו אבל עדיף להשקיע בטמפר כבד ואיכותי.
אחותה "הגדולה" הDREAM מגיעה עם דוחסן אלומיניום"אמיתי"(וגן עם OPV אבל זה לא קשור).
לגבי כוסות- שים לב שהדופן תהיה כמה שיותר עבה, שתוכל לספוג כמה שיותר חום מהחימום המוקדם ותחזיק את הקפה חם בלי לגנוב ממנו את החום.
כמו כן שים לב שדופן הספל (בעיקר אם מדובר באספרסו) תהיה בשיפוע ככה שהקפה יוכל לזלוג עליה עד לתחתית ולא תשבור את הקרמה במזיגה.
תתחדש ותהנה!
אחותה "הגדולה" הDREAM מגיעה עם דוחסן אלומיניום"אמיתי"(וגן עם OPV אבל זה לא קשור).
לגבי כוסות- שים לב שהדופן תהיה כמה שיותר עבה, שתוכל לספוג כמה שיותר חום מהחימום המוקדם ותחזיק את הקפה חם בלי לגנוב ממנו את החום.
כמו כן שים לב שדופן הספל (בעיקר אם מדובר באספרסו) תהיה בשיפוע ככה שהקפה יוכל לזלוג עליה עד לתחתית ולא תשבור את הקרמה במזיגה.
תתחדש ותהנה!
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
OPV = OVER PRESSURE VALVE
במכונות הקפה המקצועיות יותר קיים כזה רכיב שדואג שהלחץ שיגיע לקפה יהיה מווסת ולא גבוה מידי.
את ה OPV בד"כ מכווננים ל 9 באר וכיוון שהמשאבה בדרך כלל מסוגלת לייצר יותר בעת החליטה הוא נפתח ואז עודפי המים זולגים חזרה למיכל המים, הנה ראה את התרשים פה (במקרה זה מדובר על מכונה עם מחליף חום אך העיקרון דומה):
http://coffeetime.wdfiles.com/local--fi ... ork/hx.jpg
במכונות הקפה המקצועיות יותר קיים כזה רכיב שדואג שהלחץ שיגיע לקפה יהיה מווסת ולא גבוה מידי.
את ה OPV בד"כ מכווננים ל 9 באר וכיוון שהמשאבה בדרך כלל מסוגלת לייצר יותר בעת החליטה הוא נפתח ואז עודפי המים זולגים חזרה למיכל המים, הנה ראה את התרשים פה (במקרה זה מדובר על מכונה עם מחליף חום אך העיקרון דומה):
http://coffeetime.wdfiles.com/local--fi ... ork/hx.jpg
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כל המים יילכו לכיוון הראש...
בלי OPV הלחץ נבנה מול הקפה ואז אם הטחינה דקה הלחץ יעלה ויעלה אפילו עד 15 בר והמשאבה תיעצר.
בדרך כלל בלי OPV הקפה ייחלט למשך 30 שניות בין 11 ל 13 בר - פחות טעים מאזור 8 עד 9.
אפשר להגחע גם ל 9 בר אבל עם שוט קצר יותר של 20 שניות ומטה.
מעניין למה לא עושים מכונה עם משאבה של עד 10 בר = מכסימום מחליפים אותה בתכיפות גבוהה כי היא תיחנק יותר מממשאבה 15 אבל הקפה ייצא יותר טוב
בלי OPV הלחץ נבנה מול הקפה ואז אם הטחינה דקה הלחץ יעלה ויעלה אפילו עד 15 בר והמשאבה תיעצר.
בדרך כלל בלי OPV הקפה ייחלט למשך 30 שניות בין 11 ל 13 בר - פחות טעים מאזור 8 עד 9.
אפשר להגחע גם ל 9 בר אבל עם שוט קצר יותר של 20 שניות ומטה.
מעניין למה לא עושים מכונה עם משאבה של עד 10 בר = מכסימום מחליפים אותה בתכיפות גבוהה כי היא תיחנק יותר מממשאבה 15 אבל הקפה ייצא יותר טוב
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)