אני לא מבין גדול במכונות קפה...
אני מבין שצריך לשים בידית פולי קפה טחונים, לדחוס קצת,
לתת לזה לצאת לכוסות ולהקציף חלב....
עכשיו כמה שאלות....
1.מישהו יכול לתת הסבר קצת על התפעול..אין הרבה כפתורים..(אם מישהו מכיר ויכול לתת בריף..)
2.יתכן ויש בפנים אבנית...היא גם עמדה כמה זמן... איך ניתן לנקות?
האם אפשר לעשות משהו עם מלח לימון??
סביר להניח שכן, די בטוח שהמכונה לא מאלומיניום.
הוראות - לפני ההכנה להוריד חצי כוס מים מהראש דרך הידית אל הכוס ממנה תשתה. זה יוודא שהכל חם כראוי.
לא לתת למכונה לדלוק זמן רב מידי, זהו תרמובלוק והוא רותח אחרי חצי שעה. אידאלי לחלוט אחרי כרבע שעה.
אין טעם לחכות חצי שעה כי אין פה דוד, יש תרמובלוק שלא מכיל מים והוא כנראה מאלומיניום.
המים פשוט עוברים בו ויוצאים לראש - הם לא נשארים בתרמובלוק ולו לשנייה אז אין מה לחכות.
אפשר לשים מלח לימון במים ולהריץ ישר ואחר כך לנקות במים נקיים.
כדאי קודם לקרוא טוב את ההוראות.
תפעיל לכרבע שעה לפחות תמלא מים ותפעיל חליטה ללא קפה. תוודא שיש רעש של המשאבה ושיוצאים מים.
מפה נמשיך לבדוק.
תרמובלוק מכיל אבנית יותר מהרבה דברים אחרים כי הוא מכיל מעברים מאוד צרים אבל הוא לא אוגר מים.
זה לא דוד.
כל המים שתעביר בו מייד ייצאו - זה משנה אם תחכה חצי שעה או יותר כי המים עם המלח הלימון עוברים וישר יוצאים.
אתה לא יכול לחכות שמלח הלימון ישפיע כי הוא כבר יצא מהתרמובלוק.
זה לא אומר שלא צריך לנקות מאבנית - רק אין מה לחכות חצי שעה כמו במים שעומדים בדוד.
אפשר:
1. לנסות להשתמש בדורגול. זה חומר חזק שמסיר אבנית. הוא עשוי לעשות נזק פנימי (למשל, אם הטרמובלוק עשוי אלומניום) אבל הסיכוי יחסית נמוך, ובכל אופן - אני לא בטוח שיש לך מה להפסיד
2. לקחת את המכונה למעבדה שתפרק את המכונה ותעשה ניקוי אבנית מקצועי בפנים
היות ומדובר במכונה זולה יחסית, אני לא בטוח שהייתי הולך על אופ' 2, אבל לשיקולך...
ראשית,אתה חייב לפרק את הרשת בראש החליטה,יש שם בורג פיליפס-הפירוק פשוט,רק בזהירות על הגומיה-שים לב איך היא מורכבת,
,אין טעם לנקות אבנית מבלי לפרק את הרשת,שלשם מתנקזת כל האבנית.
מלח לימון מדולל במים בהחלט מספיק,אם כי גם דורגול הוא מצויין,אבלתצטרך להשתמש ולבזבז הרבה חומר יקר,יתכן ותצטרך לשטוף כמה וכמה מחזורים,עד לניקוי כללי.
את צינורית ההקצפה כדאי לנקות בהתחלה עם סיכה או משהו דק,לשם ניקוי החרירים,אין שם אבנית,אלה חלב יבש,ובסוף התהליך להזרים אידים עם מלח לימון דרך צינורית ההקצפה.
אם יש שם טרמובלוק,אז אין ספק שהוא מסוייד,כיוון שבמצב שהמכונה לא פועלת,כל המעברים שם מלאים במים עומדים שגורמים לאבן.
טוב הצלחתי לתקן אותה לבסוף..זו הייתה בעיה חשמלית...
בכל מקרה יש לי כמה שאלות...
אני שם קפה בידית, מנסה לדחוס את זה(בגבול האפשר ללא דוחס),מחמם את המכונה בהתאם להוראות וברגע שהיא חמה מזרים את הקפה למטה..
זה יורד ממש ממש מהר עניין של 7 שניות וכבר יוצאים מים לבנים... מה יכול להיות? הבנתי שיש מצב שזה תלוי בעובי טחינת הקפה..העניין הוא שזה עדיין נראה לי ממש מהר..וגם איך אני אמור לדעת מתי להפסיק את זה..