קריאה להתגייסות מסיבית בנושא מצלמות המהירות (מס נסיעה)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #1 

חברים יקרים, אני קורא לכם לגשת לאתר של NetCar בדף הבא: http://www.netcar.co.il/petitions/p2.asp ולבצע את הפעולות הפשוטות הבאות:

1. קראו את העתירה
2. קראו את התגובה לתגובה(אפשר לדלג על תגובת העותרים)

ועכשיו תחליטו בעצמכם: האם אתם מוכנים ליישם את חובתכם האזרחית ולהביע את דעתכם בנדון על ידי חתימה (או אי חתימה) על העצומה.

דעתי האישית, המייצגת רק אותי בלבד, היא שמי שלא חותם ולא מביע את סלידתו מתרגיל "האח הגדול" שכל מטרתו לרדת לחיי האזרחים כדי לחלוב מהם עוד כמה מיליונים תוך הפקרת חיי הנהגים בכביש, מגיע לו שיחלבו אותו עד תום, כל יום.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #2 

(Y) חתמתי נקווה שיצא מזה משהו...

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1232 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #3 

חתמתי
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #4 

ניסיתי לקרא את הנוסח המלא של זה ולא הבנתי הרבה מהשפה המשפטית שלהם ("לחלופי חליפין חלופי בלה בלה בלה") . אני לא אוהב לחתום על משהו שאני לא מבין. למרות שאני נגד יותר מדי מצלמות במרחב הציבורי, הרבה תאונות נגרמות בגלל נסיעה מהירה מדיי, אז אני לא ממש שותף לזה שצריך להעלות את הרף בכבישים בין עירוניים כמו שמוצע שם איפשהו. לרוב הכבישים בארץ במצבם ובעומס שלהם 100 קמש זה בהחלט מספיק עם עוד מרווח סביר בשביל עקיפות.
שלא לדבר על זה שהנהג הישראל הממוצע בטח ירצה לנסוע 150 קמש עם יאשרו לו 130 בחוק.

NEXT.

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #5 

mulder כתב: למרות שאני נגד יותר מדי מצלמות במרחב הציבורי, הרבה תאונות נגרמות בגלל נסיעה מהירה מדיי, אז אני לא ממש שותף לזה שצריך להעלות את הרף בכבישים בין עירוניים כמו שמוצע שם איפשהו. לרוב הכבישים בארץ במצבם ובעומס שלהם 100 קמש זה בהחלט מספיק עם עוד מרווח סביר בשביל עקיפות.

NEXT.
...
מצד אחד אתה לא מוכן להתאמץ ולקרוא את העתירה (וסלח לי, לפי איך שאתה מתנסח אתה בהחלט מסוגל להבין אותה). מצד שני, אתה זורק פה "עובדות" בלתי מבוססות בעליל. אני מציע שבכל זאת תקרא את העתירה ואת התגובה ואם עדיין תחשוב לא לחתום - אל תחתום.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #6 

hrox כתב:
mulder כתב: למרות שאני נגד יותר מדי מצלמות במרחב הציבורי, הרבה תאונות נגרמות בגלל נסיעה מהירה מדיי, אז אני לא ממש שותף לזה שצריך להעלות את הרף בכבישים בין עירוניים כמו שמוצע שם איפשהו. לרוב הכבישים בארץ במצבם ובעומס שלהם 100 קמש זה בהחלט מספיק עם עוד מרווח סביר בשביל עקיפות.

NEXT.
...
מצד אחד אתה לא מוכן להתאמץ ולקרוא את העתירה (וסלח לי, לפי איך שאתה מתנסח אתה בהחלט מסוגל להבין אותה). מצד שני, אתה זורק פה "עובדות" בלתי מבוססות בעליל. אני מציע שבכל זאת תקרא את העתירה ואת התגובה ואם עדיין תחשוב לא לחתום - אל תחתום.
...
אמרתי שלא ניסיתי? קראתי חלק, אבל אני לא הולך לקרא עתירה בנוסח משפטי על פני 24 עמודים. קצת מוגזם.
אם רוצים שהקהל הרחב יבין ויחתום אז שיתמצו את העיקר על דף אחד בשפה רגילה.

ואיזה "עובדות" בלתי מבוססות? שמהירות מוגזמת היא מסוכנת? אולי היא לא הגורם מספר 1 אבל היא זו שתורמת לחומרה של התאונה.

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

אפילו משטרת התנועה לא ממש מאמינה בזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

אין ספק שמהירות מוגזמת היא מסוכנת. השאלה היא מה זה מוגזמת. שאלה נוספת שמעלה העתירה היא מדוע האכיפה מתרכזת בנושא המהירות, שאפילו לפי נתוני המשטרה (המזוייפים כלפי מעלה, אגב) היא לא הגורם מספר אחד לתאונות או הרוגים. רמז - חפש את הכסף.

עם יד על הלב,
האם אתה לא עובר את המהירות המותרת בכבישים מהירים?

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #9 

השאלה היא לא אם מהירות מסוכנת. גם 100 קמ"ש מסוכן יותר מ-50 אבל עדיין לא מגבילים את כל הכבישים ל-50. כל מקטע ממערכת הכבישים מתוכנן על פי סטנדרטים שמתאימים למהירות מקסימלית מסויימת. אני מאמין שחלק מהכבישים שהוקמו או הורחבו בשנים האחרונות כבר מותאמים למהירויות גבוהות מאלו שהיו מקובלות בעבר. המהנדסים של משרד התחבורה בטח יודעים היכן...

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #10 

הבעיה היא לא במהירות, הבעיה היא שנותנים לכל אחד רשיון, ברגע שיעשו מבדקים פסיכולוגיים לפני מתן רשיון נהיגה (וגם מבדק IQ עם סף מינימלי לא יזיק) אז אני חותם לכם שכמות התאונות תפחת בצורה ניכרת.

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #11 

zeev78 כתב:הבעיה היא לא במהירות, הבעיה היא שנותנים לכל אחד רשיון, ברגע שיעשו מבדקים פסיכולוגיים לפני מתן רשיון נהיגה (וגם מבדק IQ עם סף מינימלי לא יזיק) אז אני חותם לכם שכמות התאונות תפחת בצורה ניכרת.
...
אה ואז רישיון יעלה 10000 שקל במקום 4500? (n)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

אני אשלם 20000 שקל על רישיון ואפילו יותר כדי שיהיו רק אנשים נורמלים, עם תרבות מינימלית, כאלה שלא מורידים אותך מהכביש (פעולה נדרשת על מנת למנוע תאונה) ולא נצמדים אליך במרחק של כמה ס"מ בכביש המהיר, במהירות גבוהה ועם אורות מהבהבים בגלל שאתה מפריע להם לטוס.

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

אני מתפתה להגיד שהייתי מוכן לשלם מכיסי כדי שמשטרת התנועה תבצע פעולה מאוד פשוטה שלא הייתה עולה להם כלום: לקחת את הניידת שנמצאת כמעט כל בוקר תחת הגשר במחלף אלישמע (כביש 40 וכביש 531), שם היא עסוקה בלרשום דוחות מהירות לנוהגים ב 531, ולהעביר אותה על הגשר, שם באותו רגע הנהגים עסוקים בלהרוג אחד את השני. למי שלא יודע, מחלף אלישמע נמצא על ידי המועצה לבטיחות בדרכים כקטע הכביש המסוכן ביותר בישראל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #14 

zeev78 כתב:ולא נצמדים אליך במרחק של כמה ס"מ בכביש המהיר, במהירות גבוהה ועם אורות מהבהבים בגלל שאתה מפריע להם לטוס.
...
אההה, זה אתה שנוסע על 80 קמ"ש בנתיב השמאלי ... 8)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

sufgi123 כתב:
zeev78 כתב:ולא נצמדים אליך במרחק של כמה ס"מ בכביש המהיר, במהירות גבוהה ועם אורות מהבהבים בגלל שאתה מפריע להם לטוס.
...
אההה, זה אתה שנוסע על 80 קמ"ש בנתיב השמאלי ... 8)
...
אההה, זה אתה שנצמד למכוניות ומהבהב עם האורות... :)

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #16 

zeev78 כתב:הבעיה היא לא במהירות, הבעיה היא שנותנים לכל אחד רשיון, ברגע שיעשו מבדקים פסיכולוגיים לפני מתן רשיון נהיגה (וגם מבדק IQ עם סף מינימלי לא יזיק) אז אני חותם לכם שכמות התאונות תפחת בצורה ניכרת.
...
נכון נכון נכון נכון נכון נכון נכון ונכון ! (Y)

הרי המצלמות האלו לא יביאו להפחתה במהירות בקרב נהגים, אלא פשוט לעליה בהכנסות כתוצאה מאלו הנוסעים מהר או אפילו קצת מהר יחטפו קנסות. הרי שלילה מנהלתית לא מפריעה להם, אז קנס ?
אני באמת חושב שמבחן פסיכולוגי הבוחן את כושר השיפוט של הנהג שווה הרבה יותר מאשר (אך לא סותר !) מבחן נהיגה פרקטי. אם נראה לנהג, כמו לנהג הגאון שנכנס בי לפי שלושה שבועות שליסוע 150 קמ"ש מבלי להיות הכי מפוקס במה שהולך לפניו, ושהוא מודה שהוא מתעסק עם עוד דברים בכביש - אז אני חושב שיעשו טוב אם לא יתנו לו רשיון. כהורה לילד, כשהנוא יגיע לפרק (בעוד 14 שנים) אהיה מוכן לשלם יותר על מנת שיפסלו או מנהיגה או שיפסלו אחרים מנהיגה על מנת שלא יהרוג ולא יהרגו אותו.
אגב - בגרמניה זה מבחן מקובל לחלוטין.
דוגמאות (ללא הרוגים !) שניתנו בראיון ברדיו רוסי לפני מספר חודשים של חוקר תנועה (אבא של אישתי תרגם לי) היו:
נהג שנסע עם הילדים לא חגורים מאחור, עשה תאונה, כולם יצאו ללא פגע רציני - בתגובה אמר לחוקר: "אם הייתי יודע שתהיה לי תאונה הייתי חוגר"...
אם לתינוקת שנסעה עם הילדים שלה ברכב, למשמע בכי הרעב של התינוקת, עצרה בצד... לא. היא לא עצרה בצד - היא היניקה ונהגה בו זמנית, כן. זה לא Israels' got talent - אלא סיפור אמיתי. תגובתה לחוקר: "אין חוק שאוסר על זה".
אז אני לא מודאג ממכמונות מהירות, אני מודאג מטמבלים על הכביש.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #17 

לא הבנתי,
הסיבה שאתם ויוזמי העתירה מצדדים בה נובעת, כי אתם דואגים למניעת תאונות הדרכים בארץ או "שסתאם" נמאס לכם לשלם דוחות בגין מהירות מופרזת שלטענתכם אין לה שום תרומה משמעותית למניעת פגע תאונות הדרכים בישראל?

לי זה נראה שהאליבי המשפטי כאן הוא למראית עין (קראתי חלק מהטיעונים ומה לעשות רובם נשמעים לי מגמתיים מאוד ובאמת שלא קשה להציג ראיות סותרות לטענות האלה). הסיבה האמיתית היא שפשוט לא רוצים לשלם דוח תנועה ולא באמת מנסים לפתור את הנגע הזה בארץ.

למה לא תכתבו עצומה שמצדדת בלקיחת הסכום האסטרונומי הזה שמופק בגין דוחות תנועה על מהירות ותחייב לתעל את הכסף הזה רק לצורך מניעת תאונות הדרכים (תציב מצלמות בעיר, מצלמות ברמזורים, תשפר תשתיות במקומות מסוכנים, תאפשר הגברת הכוח של משטרת התנועה לאכוף ולתפוס את הנהגים ה-באמת מסוכנים, לתפוס נהגים שיכורים, רוכבי אופנוע עבריינים, נהגי משאיות עבריינים וכו)....ככה יצא שאתם "תשלמו" מס, אבל כספי המס הזה יתרמו באמת להקטנת תאונות הדרכים בארץ. כי כרגע זה נשמע לי שזה נעשה רק כדי להתחמק מתשלום דוחות ולא על מנת לפתור את הבעייה האמיתית במדינת ישראל

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

חתמתי (Y)

oriberko
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 403
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #19 

osherov כתב:לא הבנתי,
הסיבה שאתם ויוזמי העתירה מצדדים בה נובעת, כי אתם דואגים למניעת תאונות הדרכים בארץ או "שסתאם" נמאס לכם לשלם דוחות בגין מהירות מופרזת שלטענתכם אין לה שום תרומה משמעותית למניעת פגע תאונות הדרכים בישראל?

לי זה נראה שהאליבי המשפטי כאן הוא למראית עין (קראתי חלק מהטיעונים ומה לעשות רובם נשמעים לי מגמתיים מאוד ובאמת שלא קשה להציג ראיות סותרות לטענות האלה). הסיבה האמיתית היא שפשוט לא רוצים לשלם דוח תנועה ולא באמת מנסים לפתור את הנגע הזה בארץ.

למה לא תכתבו עצומה שמצדדת בלקיחת הסכום האסטרונומי הזה שמופק בגין דוחות תנועה על מהירות ותחייב לתעל את הכסף הזה רק לצורך מניעת תאונות הדרכים (תציב מצלמות בעיר, מצלמות ברמזורים, תשפר תשתיות במקומות מסוכנים, תאפשר הגברת הכוח של משטרת התנועה לאכוף ולתפוס את הנהגים ה-באמת מסוכנים, לתפוס נהגים שיכורים, רוכבי אופנוע עבריינים, נהגי משאיות עבריינים וכו)....ככה יצא שאתם "תשלמו" מס, אבל כספי המס הזה יתרמו באמת להקטנת תאונות הדרכים בארץ. כי כרגע זה נשמע לי שזה נעשה רק כדי להתחמק מתשלום דוחות ולא על מנת לפתור את הבעייה האמיתית במדינת ישראל
...
חתמתי מזמן וניסוח העצומה לא זכור לי, אבל אם תעיין בעתירה (שלטעמי היא קריאת חובה) תראה שהעותרים מצדדים בהפניית המצלמות למקומות בהם הם באמת יועילו למניעת תאונות, קרי: בתוך הערים, בסמיכות לבתיה"ס, ומצלמות רמזור, ולא למקומות מהם עולה ריח חריף של משאבת כסף: כבישים בינעירוניים כפולי נתיבים ורחבי שוליים. זה לא נראה לך מדהים שרק מצלמה אחת מכל המצלמות המתוכננות אמורה להיות מוצבת בנקודת תורפה ידועה ?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #20 

oriberko,
קראתי את הרוב ובואו לא נשחק אותה תמימים. המטרה של העצומה היא למנוע מאיתנו לשלם דוחות על מהירות. כל השאר בעיני הוא התירוץ להורדת המצלמות כיום. אני אולי הייתי מוכן לחתום על עצומה שקובעת שצריך להקפיא את מצב המצלמות הקיים ולהתחיל להפנות את רוב המשאבים למקומות אחרים (כנראה שיש כבר מספיק מצלמות מהירות בכבישים בין עירוניים) . אני הייתי מוכן לחתום אם היו קוראים לחייב את העברת כל הכסף שנכנס למדינה בגין דוחות מהירות לצורך טיפול בנגע תאונות הדרכים. אבל יש לי בעייה אם הרצון של כולם להגיד תפרקו את כל המצלמות או תעלו את המהירות המותרת בכבישים או תעלו את סף המהירות בו אתם נותנים דוחות וכל זה כאילו בשביל להפחית את מספר תאונות הדרכים

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”