מארז HTPC
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
Antec Fusion ו-Antec NSK2480 טובים ומומלצים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תבדוק טוב טוב את הגובה של שני המארזים הנ"ל , אני בזמנו בדקתי ולא כל כך הסתדרתי עם הגובה
שלהם בסוף הלכתי על זה של Zalman HTPC Case HD503 LCD Black
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=30955
בכל אופן אני עובד עם הכרטיס הבא: (כרטיס קול ומסך)
Asus Xonar HDAV1.3 7.1 PCI-E
שלהם בסוף הלכתי על זה של Zalman HTPC Case HD503 LCD Black
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=30955
בכל אופן אני עובד עם הכרטיס הבא: (כרטיס קול ומסך)
Asus Xonar HDAV1.3 7.1 PCI-E
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ללוח אם ATX מלא יש את ה-Antec Fusion Remote Max.
אבל בשביל מה לוח ATX מלא ל-HTPC? מיותר לגמרי.
אבל בשביל מה לוח ATX מלא ל-HTPC? מיותר לגמרי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הכרטיס הזה ייכנס בלי בעייה. הוא כרטיס לא גדול במיוחד.
elit כתב:להפוך מחשב קיים לHTPCpixies כתב:ללוח אם ATX מלא יש את ה-Antec Fusion Remote Max.
אבל בשביל מה לוח ATX מלא ל-HTPC? מיותר לגמרי....
לגבי הכרטיס מסך
Sapphire - HD 5670 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E...
כמה דיסקים קשיחים ניתן להכניס במארז כזה
ואם יש ספק כוח חסכוני כי מחשב זה עובד כל הזמן
אלי,
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

במארז הזה נכנסים עד 4 כוננים קשיחים וכונן DVD אחד.
מי שאמור להיות חסכוני זה החומרה של המחשב ולא הספק. הספק צורך כמה שחומרת המחשב לוקחת ממנו, כלומר אם הוא 500W זה לא אומר כלל שהמחשב צורך כל הזמן 500W, אלא שזו רק היכולת המקסימלית של הספק.
מי שאמור להיות חסכוני זה החומרה של המחשב ולא הספק. הספק צורך כמה שחומרת המחשב לוקחת ממנו, כלומר אם הוא 500W זה לא אומר כלל שהמחשב צורך כל הזמן 500W, אלא שזו רק היכולת המקסימלית של הספק.
לי יש בדיוק את המארז הזה - ANTEC2480 בסלון ואני ממש מרוצה, הוא מכיל:
I5 + P55M-UD2 + SAPHIRE 5750 Vapor-X +Scythe Shuriken
וה - Vapor-X גדול יחסית - תופס 2 סלוטים,
וגם ה - Scythe Shuriken לא קטן,
ואני ממש מרוצה, מאוד שקט, רק כך בחשבון שמאוד קשה להכניס את הרכיבים למארז כזה קטן, במחשבה לאחור הייתי משלם 100 ש"ח לחנות כדי שירכיבו אותו לבד,
הספק כח שלי ( לאחר סקירה נרחבת של עלות רעש-חוזק-והספק-מחיר ) בחרתי ב- Enermax eco80+ 500W ואני מרוצה
ובקשר לכמות של הדיסקים קשיחים - יש מקום ל- 2, אבל לפי דעתי אתה יכול לשים גם 3 - יש מקום במארז ל-2 כוננים של DVD ואין מצב שתשתמש בשניהם,
I5 + P55M-UD2 + SAPHIRE 5750 Vapor-X +Scythe Shuriken
וה - Vapor-X גדול יחסית - תופס 2 סלוטים,
וגם ה - Scythe Shuriken לא קטן,
ואני ממש מרוצה, מאוד שקט, רק כך בחשבון שמאוד קשה להכניס את הרכיבים למארז כזה קטן, במחשבה לאחור הייתי משלם 100 ש"ח לחנות כדי שירכיבו אותו לבד,
הספק כח שלי ( לאחר סקירה נרחבת של עלות רעש-חוזק-והספק-מחיר ) בחרתי ב- Enermax eco80+ 500W ואני מרוצה
ובקשר לכמות של הדיסקים קשיחים - יש מקום ל- 2, אבל לפי דעתי אתה יכול לשים גם 3 - יש מקום במארז ל-2 כוננים של DVD ואין מצב שתשתמש בשניהם,
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
לא מדוייק, לספק יש תפקיד משמעותי בצריכת החשמל.pixies כתב:במארז הזה נכנסים עד 4 כוננים קשיחים וכונן DVD אחד.
מי שאמור להיות חסכוני זה החומרה של המחשב ולא הספק. הספק צורך כמה שחומרת המחשב לוקחת ממנו, כלומר אם הוא 500W זה לא אומר כלל שהמחשב צורך כל הזמן 500W, אלא שזו רק היכולת המקסימלית של הספק....
ככל שהספק יותר אייכותי הוא צורך פחות חשמל.
יש תעודה שמקבלים ויש אותה על הספקים הטובים, יש הרבה רמות אבל הרמה הבסיסית זה 80+וזה אומר נצילות של 80% ומעלה בצריכה.
ספקים טובים עם תעודת 80+GOLD יגיעו ל85-90% יעילות מה שאומר פחות בזבוז של חשמל בתהליך הספקתו.
יש ספק של חברת סיסוניק שאני שמתי עליו את העין לHTPC שלי, יקר אבל מצרך נדיר.
ספק 80+ GOLD עם 5 שנות אחריות ללא מאוורר!!! שקט לחלוטין!
5 שנות אחריות זה אומר שהחברה ממש בטוחה שהוא אמין
460W (וזה מה שבאמת תקבל ממנו ואפילו יותר)
אם חשוב לך שקט לך עליו.
קח בחשבון שאם מדובר בחומרה ישנה המחשב לא יהיה יעיל, מאוד חשוב איזה מעבד יש לך... הישנים מלפני כמה שניםלא טובים בצריכת חשמל.
למשל מעבד I7 חדש למרות שהוא מפלצת במנוחה צורך הכי פחות חשמל מכל המעבדים.
בגדול, שווה להשקיע בספק, זה גם שקט נפשי וגם בטווח הארוך כן חוסכים כסף, לא יחזיר את כל ההשקעה בשנה אבל יקטין אותה.
[/b]
- shlomiassaf
- חבר ותיק

אם יש מקום ל-2 כונני 5.25 יש מתאמים שיכולים להכניס 3 כוננים 3.5" שם (במידהולא צריך DVD)ובקשר לכמות של הדיסקים קשיחים - יש מקום ל- 2, אבל לפי דעתי אתה יכול לשים גם 3 - יש מקום במארז ל-2 כוננים של DVD ואין מצב שתשתמש בשניהם,...
אני קניתי באיביי אחד פשוט ב170 ש"ח (מתוכם חצי עלשילוח) , אצלי זה בלי מגירות רק להבריג ויש מאוורר קדמי שמכניס אוויר מבחוץ (איפה שהדלת של הDVD) ויש לו מסנן לאבק.
אפשר לקנות יקרים יותר (יש באזור 300-400 ש"ח)עם מגירות בארץ
יש לי את לוח אם הזהshlomiassaf כתב:לא מדוייק, לספק יש תפקיד משמעותי בצריכת החשמל.pixies כתב:במארז הזה נכנסים עד 4 כוננים קשיחים וכונן DVD אחד.
מי שאמור להיות חסכוני זה החומרה של המחשב ולא הספק. הספק צורך כמה שחומרת המחשב לוקחת ממנו, כלומר אם הוא 500W זה לא אומר כלל שהמחשב צורך כל הזמן 500W, אלא שזו רק היכולת המקסימלית של הספק....
ככל שהספק יותר אייכותי הוא צורך פחות חשמל.
יש תעודה שמקבלים ויש אותה על הספקים הטובים, יש הרבה רמות אבל הרמה הבסיסית זה 80+וזה אומר נצילות של 80% ומעלה בצריכה.
ספקים טובים עם תעודת 80+GOLD יגיעו ל85-90% יעילות מה שאומר פחות בזבוז של חשמל בתהליך הספקתו.
יש ספק של חברת סיסוניק שאני שמתי עליו את העין לHTPC שלי, יקר אבל מצרך נדיר.
ספק 80+ GOLD עם 5 שנות אחריות ללא מאוורר!!! שקט לחלוטין!
5 שנות אחריות זה אומר שהחברה ממש בטוחה שהוא אמין
460W (וזה מה שבאמת תקבל ממנו ואפילו יותר)
אם חשוב לך שקט לך עליו.
קח בחשבון שאם מדובר בחומרה ישנה המחשב לא יהיה יעיל, מאוד חשוב איזה מעבד יש לך... הישנים מלפני כמה שניםלא טובים בצריכת חשמל.
למשל מעבד I7 חדש למרות שהוא מפלצת במנוחה צורך הכי פחות חשמל מכל המעבדים.
בגדול, שווה להשקיע בספק, זה גם שקט נפשי וגם בטווח הארוך כן חוסכים כסף, לא יחזיר את כל ההשקעה בשנה אבל יקטין אותה.
[/b]...
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=2629#ov
ובנוסף כרטיס מסך
Sapphire - HD 5670 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E
והוספה של 2 דיסקים קשיח
איזה גודל ספק כוח יתאים זול ושקט
אם יש מארזים עם גימור פסנתר מבריק
אלי,
- shlomiassaf
- חבר ותיק

אי אפשר לדעת באופן מוחלט
זה תלוי בצריכת חשמל של המעבד שלך ולא רשמת לי איזה יש לך.
יש לך לוח יחסית ישן שהיה קיים בדיוק שהחלו לייצר מעבדים ב45 ננומטר... יש הבדל בין אלו לקודמיהם ולכן צריך לדעת את זה.
בגדול, סטאפ כזה במנוחה יצרוך בין 60 ל-90 וואט (שוב פעם אי אפשר לדעת במדויק)
במאמץ (PEAK) עם סטאפ כזה לא תעבור את ה300-350... אולי 400 אם באמת יש לך שם זללנים.
לכן ספק טוב של 400W יעשה את העבודה.
קח בחשבון ספקים זולים של 400W לא נותנים 400W אלא ב350 במקרה הטוב.
ספק עם 80+ GOLD שרשום עליו 400W נותן 400W.
(אתה לא תגיע ל400W... תהיה בטוח בזה)
שוב פעם קח בחשבון, אני לא יכול לדעת במדויק, לא ציינת אם יש לך כוננים ירוקים, איזה זכרון, מה יש על הלוח... אבל זה לא משנה זה בערך התמונה.
יש את הספק הזה, אבל הוא באמת באמת יקר.
http://www.seasonicusa.com/NEW_X-series_Fanless.htm
הוא עולה 650 ש"ח לגרסאת ה460W אבל באמת, אם אין לך איזה שרת מפלצת או כ. מסך מפלצת אתה לא תגיע לזה.
מה שטוב בו, הוא אייכותי בטרוף, 5 שנים אחריות ובלי מאוורר... זה טוב לHTPC במיוחד אם הוא בסלון.
אם לא בא לך להשקיע אז כל ספק 400,500 עם 80+ ברונזה יעשה את העבודה והמחיר שלהם בין 250 ל-400 ש"ח... (מדולורי, לא מודולרי... וכו)
יש לך לוח יחסית ישן שהיה קיים בדיוק שהחלו לייצר מעבדים ב45 ננומטר... יש הבדל בין אלו לקודמיהם ולכן צריך לדעת את זה.
במאמץ (PEAK) עם סטאפ כזה לא תעבור את ה300-350... אולי 400 אם באמת יש לך שם זללנים.
שוב פעם קח בחשבון, אני לא יכול לדעת במדויק, לא ציינת אם יש לך כוננים ירוקים, איזה זכרון, מה יש על הלוח... אבל זה לא משנה זה בערך התמונה.
הוא עולה 650 ש"ח לגרסאת ה460W אבל באמת, אם אין לך איזה שרת מפלצת או כ. מסך מפלצת אתה לא תגיע לזה.
מה שטוב בו, הוא אייכותי בטרוף, 5 שנים אחריות ובלי מאוורר... זה טוב לHTPC במיוחד אם הוא בסלון.
אם לא בא לך להשקיע אז כל ספק 400,500 עם 80+ ברונזה יעשה את העבודה והמחיר שלהם בין 250 ל-400 ש"ח... (מדולורי, לא מודולרי... וכו)
shlomiassaf כתב:אי אפשר לדעת באופן מוחלט
המעבד הוא E4500
אם לא בא לך להשקיע אז כל ספק 400,500 עם 80+ ברונזה יעשה את העבודה והמחיר שלהם בין 250 ל-400 ש"ח... (מדולורי, לא מודולרי... וכו)...
המעבד הוא E4500
תוכל לתת לינק לספק במחיר סביר ובלי מאוורר שאתה ממליץ
תודה
אלי,
- shlomiassaf
- חבר ותיק

ספק בלי מאוורר דורש רכיבים אייכותיים בשביל למקסם את היעילות שלו ולהתחמם כמה שפחות.
ספקים כאלה בד"כ יעלו יותר כי הם מחברות ידועות שמדרגות אותם בסדרות הגבוהות שלהן, ובצדק.
מן הסתם השאלה פה היא אם אתה מוכן להשקיע אקסטרא בשביל השקט או לא...
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא אם השקט שווה לך עוד 200-300 ש"ח?
זה אישי לכל אחד ולכן אתה תצטרך לקבל החלטה.
אני לא ראיתי היצע של מאווררים כאלה (וגם לא חיפשתי יותר מדי) אבל מה הדגם שהמלצתי עליו הוא הדגם שהייתי הולך עליו בעיניים עצומות.
גם בגלל שזו חברה ידועה, גם בגלל שקראתי ביקורת עליו וגם בגלל שהחברה נותנת אחריות של 5 שנים שזה כבר מרגיע ומצהיר מה היא חושבת על המוצר שלה.
בכל אופן, ספק הוא רכיב מאוד חשוב במערכת (למרות שהרבה מזלזלים בזה) ולכן ממליץ על ספק טוב (גם אם לא FAN LESS)
קח בחשבון שהמפרט שלך לא ימצה 50% מהיכולות של הספק שהצעתי אבל הוא היחידי ללא מאוורר שמצאתי, מודולרי, יחזיק הרבה שנים ויתאים לשדרוגים עתידיים.
בקשר למעבד, הוא 65NM ולא 45NM, לא להיט אבל לא נורא, 65TDP שזה סבבה, המפרט יצרוך בערך כמו שציינתי ויספיק בהחלט לHTPC.
ספקים כאלה בד"כ יעלו יותר כי הם מחברות ידועות שמדרגות אותם בסדרות הגבוהות שלהן, ובצדק.
מן הסתם השאלה פה היא אם אתה מוכן להשקיע אקסטרא בשביל השקט או לא...
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא אם השקט שווה לך עוד 200-300 ש"ח?
זה אישי לכל אחד ולכן אתה תצטרך לקבל החלטה.
אני לא ראיתי היצע של מאווררים כאלה (וגם לא חיפשתי יותר מדי) אבל מה הדגם שהמלצתי עליו הוא הדגם שהייתי הולך עליו בעיניים עצומות.
גם בגלל שזו חברה ידועה, גם בגלל שקראתי ביקורת עליו וגם בגלל שהחברה נותנת אחריות של 5 שנים שזה כבר מרגיע ומצהיר מה היא חושבת על המוצר שלה.
בכל אופן, ספק הוא רכיב מאוד חשוב במערכת (למרות שהרבה מזלזלים בזה) ולכן ממליץ על ספק טוב (גם אם לא FAN LESS)
קח בחשבון שהמפרט שלך לא ימצה 50% מהיכולות של הספק שהצעתי אבל הוא היחידי ללא מאוורר שמצאתי, מודולרי, יחזיק הרבה שנים ויתאים לשדרוגים עתידיים.
בקשר למעבד, הוא 65NM ולא 45NM, לא להיט אבל לא נורא, 65TDP שזה סבבה, המפרט יצרוך בערך כמו שציינתי ויספיק בהחלט לHTPC.