בעיות קידוד הגורמות לסרטים לקרטע

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
zg1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני רוצה להתחיל בלומר שקראתי כל דבר בפורום שקרוב לבעיה שלי וניסיתי את כל ההצעות שניתנו - אף אחת לא עזרה לצערי, ולכן אני פונה לעזרה בצורה ישירה.
יש בבעלותי מחשב של DELL מדגם XSP עם מעבר i7 Q740, זיכרון בן 4GB, וכרטיס מסך של NVIDIA מדגם GeForce GT 435M עם 2GB זיכרון ו-Windows 7 64 bit. אותו אני מחבר בכבל HDMI to HDMI לטלויזיה מדגם Samsung La32A550.
התוצאה כי שהסרטים פשוט לא רצים חלק. לפרקים רואים מדהים, התמונה איכותית והסרט זז חלק. אבל בכל כמה שניות יש מעין קרטועים קטנים ומעצבנים (ה-Streaming לא חלק) ואני לא מצליח לפתור את הבעיה.
תחילה ניסיתי להתקין מקודדים של SHARK007 (יחד עם חבילת התמיכה ל-64 bit) אך הבעיה לא נפתרה. אח"כ הסרתי את החבילה וניסיתי להתקין (בעזרת מדריך שפורסם בפורום) את MPC-HC בנגן עצמאי ולהגדיר את אופן העבודה שלו - כנ"ל ללא הצלחה.
אני על סף ייאוש, המחשב מאד חזק, הטלויזיה מצוינת ומשהו חסר כדי לקבל חוויות צפייה איכותית. חשוב לי לציין שבעיית ה"קרטוע" קיימת בכל סוגי הקבצים (בין אם HD מסוג mkv או סתם קבצים קלי יותר כמו avi). כמו כן יש לי DirectX מותקן במחשב (הגרסה האחרונה).
אני מקווה שהמידע שמסרתי מספיק כדי לאבחן את הבעיה, ובמידה ולא אשמח להוסיף את הנדרש.
אני כל כך מקווה לעזרה מכם בתקווה שאכן ניתן לפתור את הבעיה. תודה רבה מראש לכל העוזרים!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

בדוק את הדברים הבאים:
1. האם הורדת והתקנת מהאתר של אנוידיה דרייבר מלא ועדכני?
2. האם הצלחת להגיע ב-MPC HC למצב שבו הוא כותב Playing DXVA ולא רק Playing?
3. האם התכנים אותם אתה מנסה לנגן נמצאים בכונן פנימי של המחשב?
4. איזו רזולוציה הגדרת במחשב? ואיזה קצב רענון (Refresh Rate)?
5. מהו אורך כבל ה-HDMI בין המחשב לטלוויזיה?
6. האם אתה מחובר ליותר ממסך אחד (למשל, מסך מחשב + טלוויזיה)?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

zg1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

1. כן.
2. כן.
3. אכן נמצאים על ההארד דיסק.
4. המחשב מוגדר על 1920X1080p עם 60 הרץ קצב רענון.
5. בערך 2 מטרים. יכול להיות שכבל HDMI מתקשה רק כאשר הדבר מגיע להעברת הרבה מידע (כמו סרט HD)?
6. רק לטלויזיה.
תודה רבה על העזרה, מקווה שהתשובות מספקות.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

תנסה לעבור במחשב ל-Resfresh Rate של 24 הרץ ותראה אם יש שיפור.
תנסה גם לכבות/להדליק את מנגנוני עיבוד התמונה השונים שיש בסמסונג (למשל, 100Hz), תעבור ממצב Film/Movie Mode למצב Standard (או ההיפך), וכו, ותראה אם יש השפעה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

הקרטועים הקטנים והמעצבנים מתרחשים במקרה כאשר המצלמה נעה לרוחב המסך ויש לך תחושה שהתמונה כאילו נקרעת?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

adidas1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 784
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #6 

כמו ש PIXIES כתב, תנסה לעבור לקצב רענון שונה, 24 או 30.

zg1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אהלן חבר'ה, תודה רבה על העזרה והתגובות.
יישמתי את כל ההצעות שלכם ולהלן התוצאות:
א. כשאני משנה את ה-Refresh Rate ל-30 או 24 הבעיה אינה נפתרת. אמנם התנועה פחות חלקה שכן קצב הרענון קטן יותר וזה מעט מסתיר את הקפיצות הקטנות בזמן שמנגנים סרט, השינוי אינו מעלים אותן. מעבר לכך חווית הצפייה מעט נפגעת כי הכל נראה פחות חלק. הקפיצות עדיין קיימות.
ב. בדקתי את הגדרות הטלויזיה ואינני ממוחה גדול ביחס אליהן. המצב במוגדר במנגנוני העיבוד הוא Standard (יש שם עוד אפשרויות כמו Cinema, Spotrs, Game והמעבר אליהן לא עוזר. הדבר היחיד שאולי קשור ומוגדר אצלי על High זו פונקציה בשם Digital NR. ניסיתי לשנות את ההגדרה הזו ומה שהיא עושה זה מעלה או מורידה את איכות וחלקות התנועה בסרט. כאשר הפונקציה פועל על High הסרט נראה מדהים אך הקפיצות כמובן בולטות יותר. כמו בפעמים הקודמות - השינויים מסתירים אך לא פותרים את הבעיה.
באשר לשאלה מתי הקטיעות מתרחשות, זה לאו דווקא כשאר המצלמה נעה אלא די אקראי. הקטיעה עצמה לא בדיוק נראית כמו קטיעה אלא כאילו לחצי שנייה התמונה זז מעט לאט ואז לחצי שנייה נוספת זזה מהר כדי לפצות על ההשהיה שנוצרה. כל התהליך הוא מאד קצר אבל אחרי שראיתי את זה מאות פעמים - זו הדרך הטובה ביותר שאני מצליח לתאר את זה.
דבר אחרון שברצוני לציין הוא שהסרתי את חבילות המקודדים של Shark007 ואת ה-MPC-HC שהתקנתי והגדרתי כמו שהוצע באחד המאמרים שפורסמו באתר. התקנתי את MPC-HC 64 Bit מחדש ולא הגדרתי דבר. כשהפעלתי סרט הבעיה מאד השתפרה. יש פתאום פחות קפיצות והן קצרות יותר אך עדיין קיימות.
בתקווה שאכן ניתן לסדר את הבעיה לחלוטין, אני שוב מודה לכם על העזרה ומחכה לעצות נוספות.
אין עליכם.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #8 

תשמע הבעיה הזאת מוזרה, אפילו הזויה גם אם היה לך i3, אתה יודע מה אפילו אם היה לך פנטיום D :)

כל העיבוד של הסרט (במידה וזה DXVA) מתבצע ע"י הכרטיס מסך והמעבד על 0% אחוז עבודה...
שלא נדבר על AVI שזה בכלל מצחיק...

נראה לי שצריך להתחיל לבודד את הרכיבים (אם לא עשית את זה כבר, פשוט לא ציינת)

תנסה לנגן את זה על מסך אחר, לא של סמסונג, אולי יש בעיה בHANDSHAKE והמסך והכרטיס מסך לא מתואמים.

בנוסף, מה קורה אם אתה מנגן את זה על המסך של הנייד עצמו? יש קרטועים?

zg1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תראה, אין לי ספק שזו לא בעיה במפרט של המחשב כי הוא אמת מאד חזק. השאלה היא מה כן..
כשאני מנגן סרטים סרטים על מסך המחשב עצמו (שגם הוא מסך HD) אין קרטועים בכלל והכל הולך חלק. מה שלדעתי אומר שהבעיה היא איפשהו במעבר לטלויזיה. יתכן שזה הכבל? האם יש איכויות שונות של כבלים שאולי חלקם לא מספיק חזקים כדי להעביר מידע כבד?
לא בודדתי רכיבים שאיני יודע כיצד לעשות את זה אז אשמח שתסביר לי. מעבר לכך איך בודקים את חוסר ההתאמה ביניהם, ה-בHANDSHAKE?
אגב, מה זה יכול לומר שאחרי שהסרתי הכל והתקנתי בלי להגדיר כלום את הנגן הקרטועים פחתו משמעותית?

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #10 

zg1984 כתב:תראה, אין לי ספק שזו לא בעיה במפרט של המחשב כי הוא אמת מאד חזק. השאלה היא מה כן..
כשאני מנגן סרטים סרטים על מסך המחשב עצמו (שגם הוא מסך HD) אין קרטועים בכלל והכל הולך חלק. מה שלדעתי אומר שהבעיה היא איפשהו במעבר לטלויזיה. יתכן שזה הכבל? האם יש איכויות שונות של כבלים שאולי חלקם לא מספיק חזקים כדי להעביר מידע כבד?
לא בודדתי רכיבים שאיני יודע כיצד לעשות את זה אז אשמח שתסביר לי. מעבר לכך איך בודקים את חוסר ההתאמה ביניהם, ה-בHANDSHAKE?
אגב, מה זה יכול לומר שאחרי שהסרתי הכל והתקנתי בלי להגדיר כלום את הנגן הקרטועים פחתו משמעותית?
...
חבל להכנס עעכשיו לשאלות מסובכות, בוא ותבדוק את זה מול טלויזיה אחרת
אחרי זה נדע האם הבעיה היא בטלויזיה בלבד, במחשב בלבד או ספציפית למחשב הזה עם הטלויזיה הזאת.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #11 

האם ב TASK MANAGER במחשב אתה מצליח לזהות איזה צוואר בקבוק כשיש את ההפרעות?

zg1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

תוך כדי ניגון סרט ה-Task Manager מראה על CPU Usage של 7% וPhysical Memory של כ-40%. שום דבר מיוחד לטעמי.
הבדיקה עם הטלויזיה האחרת נשמעת לי מעולה, זה אכן יבודד את הבעיה. אני אעשה את זה בהקדם (ואנסה אפילו למצוא כבל נוסף ולהחליף גם אותו) - בוודאי שאעדכן בהקדם.
יש גם פרט מידע אחד חדש שיכול להיות מהותי. ניגנתי 2 קבצים שונים ביומיים האחרונים, שניהם היו באיכות HD של 720p האחר פרק של הישרדות והאחר פרק של House. בעוד הפרק של House קרטע (כרגיל) הפרק של הישרדות רץ חלק לגמרי. אני אציין את הגרסאות המדויקות של הקבצים:
הישרדות - survivor.s21e15.720p.hdtv.x264-orenji
House - House.S07E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION
מה זה יכול לומר? העובדה שקובץ אחד רץ חלק והאחר מקרטע? האם יכול להיות שהבעיה היא באיכות הקבצים עצמם? אני מנסה לחשוב יצירתי :)
מעבר לכך, הרצתי טריילר באיכות HD מהאינטרנט במטרה לראות האם הקרטוע נמשך גם שם ולא לגמרי הצלחתי להכריע כי ה-BitRate שם נמוך יותר והכל נראה פחות טוב, אבל נראה שלא היו קרטועים.
אני מנסה לתת כמה שיותר מידע בכדי להקל על האבחון של הבעיה, אני מקווה שזה בסדר ועוזר.
שוב תודה רבה לכם חברים!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

אני לא סגור על זה, אבל לדעתי ל-MPC HC (או אולי FFDShow) קצת נכנסו באגים בזמן האחרון בגירסאות ה-SVN האחרונות.
תנסה לנגן את התכנים עם הגירסה האחרונה (15,000+) של התוכנה Boxee. היא חינמית וכוללת מקודדים פנימיים מובנים, כך שהיא אינה עושה שום שינוי במקודדים של מערכת ההפעלה.

zg1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

דבר נוסף שרציתי לומר הוא שבמחשב הקודם שלי השתמשתי בכבל VGA כדי לצפות בסרטים ולמרות היותו חלש יותר מהמחשב הזה - לא נתקלתי בבעיות.
כשניסיתי לחבר את הכבל HDMI שלי לאותו מחשב ישן יותר - אותן בעיות כמו עכשיו צצו.
מה שמשותף לשני המחשבים זה לא רק שהם חוברו לאותה טלוויזיה על ידי אותו כבל אלא גם שההגדרות בהם וההתקנות של תוכנות בהם היו זהות.

tzotz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

למיטב ידיעתי כבל HDMI באיכות נמוכה (או ארוך מדי שזה אותו הדבר) היה גורם לרעש דיגיטלי בתמונה אבל לא למה שאתה מתאר. התיאור שלך של השהייה ואח"כ האצה מריח כבעיית תוכנה - כשתהליך או שירות של המערכת מבצע נעילה זמנית של משאב קריטי לתצוגת הווידאו ואח"כ כשהמשאב משתחרר התצוגה מנסה "לרוץ" אחרי השעון שהתקדם.

במקרה דומה (אך לא זהה בדיוק) נעזרתי בתהליך המוצע כאן

http://support.microsoft.com/kb/929135

על מנת לאתר את הגורם לבעיה.

zg1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

קראתי את המסמך בקישור, וכדי לזרז את העניינים ולבדוק האם באמת מקור הבעיה יכול להתגלות באופן זה - בתור התחלה ביטלתי את כל התוכנות שאינן של Microsoft להרצה ב-Startup. אמרתי לעצמי שאם הבעיה אכן נעוצה שם אז אראה את השיפור ואז ישאר רק לגלות איזה מהתוכנות היא הספציפית שגורמת לבעיה.. אבל גם לאחר הביטול של כולן אין שום שינוי והבעיה חוזרת על עצמה אז לצערי הרב אני מניח שדרך זו לא תוביל לפתרון.
האם יתכן שזו בעיה בתוכנה למרות שעל גבי המחשב עצמו רואים חלק ורק במעבר לטלויזיה יש בעיות?
אגב, דרך Boxee רואים טוב יותר מאשר דרך MPC-HC, אך עדיין יש קטיעות קלות..

tzotz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #17 

לא שאני משוכנע שמקור הבעיות זהה ורק בגלל שהתופעה דומה: אצלי המקור לגמגום בעת התצוגה היה שירות (service) של מיקרוסופט בשם "WIndows Media Player Network Sharing Service", כשביטלתי אותו הבעיה נעלמה. שווה ניסוי.

tfishler
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0

שליחה #18 

היי,
האם יש התקדמות בנושא?
אני נתקל בבעיה דומה כאשר כל כמה שניות אני מקבל ריצודים קטנים..
המפרט הוא WINDOWS7 32
מעבד I3
4GB RAM

מותקנת רק חבילת המקודדים של SHARK007.. ונראה שהבעיה פחות נראית לעין (אך עדיין קיימת) כאשר אני משנה בפילטרים את ההגדרה מ EVR ל VMR7..

רעיונות מישהו? קצת מיואש..

zg1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

אהלן חבר'ה,
חזרתי לא מזמן ממילואים של כמעט חודש ולכן לא יצא לי לכתוב תקופה.
אני שמח לבשר שעליתי על מקור הבעיה! מסתבר שיש בטלוזיה פונקצייה הנקראת Movie Plus שכאשר מפעילים אותה ומכוונים אותה על מצב High (ולאחר בדיקות, למעשה על כל מצב פעולה אחר) היא זו שגורמת לריצודים. כאשר הפונקצייה כבויה הסרט רץ רגיל וטוב.
למרות זאת, אני חייב לומר שכאשר הפונקצייה פועלת, בזמנים שבין ריצוד לריצוד - הסרט נראה מדהים! התנועה חלקה וטבעית יותר, זה מוסיף לחוויות הצפייה בצורה בלתי רגילה, ומכאן באופן טבעי שאלותי הן:
א. אשמח להסבר מלא (במידה ומישהו מכיר) על הפונקצייה ותפקידה. מה היא אמורה לעשות וכיצד היא עושה זאת?
ב. האם יש דרך להשתמש פה ולא לקבל ריצודים? היה קובץ אחד בודד שניגנתי (כאשר הפונק' הייתה מופעלת) שלא קרטע, זה היה פרק של סדרה מסויימת שאני רואה. האם זה קשור לאיכות הקובץ? אולי ל-Bit Rate שלו?
בכל מקרה, אני מודה מכל הלב לכל מי שניסה לעזור... הנעתם אותי לחפש עוד ועוד עד שנמצא מקור הבעיה.
מחכה לתשובותיכם.

dan_x
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #20 

יש לי את אותה טלויזיה אם בעיה מאוד דומה.
אני אוכל אולי ליצור איתך קשר איכשהו?
אני כבר שנה מנסה לפתור אותה ומתחיל להישבר

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”