HTPC ואודיו בשתי יציאות שונות
שלום,
יש לי מחשב בסלון. המחשב מחובר לטלוויזיה בחיבור HDMI ולרסיבר בחיבור אופטי (רסיבר ישן ללא HDMI)
אני עובד עם 2 תוכנות - XBMC ו מדיה פורטל.
הבעיה שלפעמים נוח לי לשמוע דרך הטלוויזיה ללא הדלקת הרסיבר ולפעמים אני רוצה לשמוע ממנו.
האם יש דרך נוחה כי כרגע המעבר מאחד לשני קשה מאוד.
ב XBMC איך שהוא עוד עובד - אני נכנס להגדרות ומשנה את היציאה וכן מ 2 רמקולים ליציאת 5.1 שתומכת ב DTS.
מעצבן מאוד אבל עדיין אפשרי דרך השלט.
במדיה פורטל המצב מסובך יותר. אמנם אפשר לשנות את היציאה דרך התפריטים. אבל, מכיוון שהתוכנה משתמשת ב FFDSHOW אזי כדי לשנות את פרמטרי היציאה ולהוציא DTS ישירות צריך לשנות ב FFDSHOW וזה מחייב להשתמש במקלדת.
האם יש דרך לשכפל את הסאונד באופן קבוע דרך שתי היציאות ולכל אחת להוציא בפורמט אחר ?
אשמח לעזרה \ רעיונות
יש לי מחשב בסלון. המחשב מחובר לטלוויזיה בחיבור HDMI ולרסיבר בחיבור אופטי (רסיבר ישן ללא HDMI)
אני עובד עם 2 תוכנות - XBMC ו מדיה פורטל.
הבעיה שלפעמים נוח לי לשמוע דרך הטלוויזיה ללא הדלקת הרסיבר ולפעמים אני רוצה לשמוע ממנו.
האם יש דרך נוחה כי כרגע המעבר מאחד לשני קשה מאוד.
ב XBMC איך שהוא עוד עובד - אני נכנס להגדרות ומשנה את היציאה וכן מ 2 רמקולים ליציאת 5.1 שתומכת ב DTS.
מעצבן מאוד אבל עדיין אפשרי דרך השלט.
במדיה פורטל המצב מסובך יותר. אמנם אפשר לשנות את היציאה דרך התפריטים. אבל, מכיוון שהתוכנה משתמשת ב FFDSHOW אזי כדי לשנות את פרמטרי היציאה ולהוציא DTS ישירות צריך לשנות ב FFDSHOW וזה מחייב להשתמש במקלדת.
האם יש דרך לשכפל את הסאונד באופן קבוע דרך שתי היציאות ולכל אחת להוציא בפורמט אחר ?
אשמח לעזרה \ רעיונות
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
תבדוק אם המוצר הזה:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16553
פותר לך את הבעייה. הוא יותר מיועד לרוצים להמיר מ-HDMI ל-SPDIF במחשבים שאין להם יציאת SPDIF ולבעלי רסיבר ישן, אבל ייתכן שגם לך זה ייתן איזשהו פתרון. אני פשוט לא בטוח לגבי המיתוג המלאכותי כל פעם מ-5.1 ל-2 רק כדי לשמוע בטלוויזיה בלבד. נשמע לי מסורבל מדי כל העסק.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16553
פותר לך את הבעייה. הוא יותר מיועד לרוצים להמיר מ-HDMI ל-SPDIF במחשבים שאין להם יציאת SPDIF ולבעלי רסיבר ישן, אבל ייתכן שגם לך זה ייתן איזשהו פתרון. אני פשוט לא בטוח לגבי המיתוג המלאכותי כל פעם מ-5.1 ל-2 רק כדי לשמוע בטלוויזיה בלבד. נשמע לי מסורבל מדי כל העסק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יש תוכנה בתשלום שנקראת Indie Volume, המאפשרת להוציא בו זמנית סאונד מ-2 התקני קול שונים, אבל לא נראה לי שהיא נותנת פתרון נוח למיתוג בין 2 ל-5.1.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
נראה לי שבאמצעות פונקציות האוטומציה של ffdshow אתה יכול לייצר שתי קונפיגורציות שונות ולעבור ביניהן. זה עובד לגבי הווידאו אבל היות שהאודיו מטופל במסך הגדרות שונה אני לא בטוח שזה יעבוד גם שם.
אם אני מבין היטב, עיקר הבעיה שלך במעבר לרמקולים של המסך זה בגלל DTS. פתרון אחר, שאני ממש לא אוהב דרך אגב, זה לבדוק מה המסך יודע לעשות מבחינת downmix. אם הבעיה היא רק שהוא לא יודע לטפל ב DTS אבל יודע לעשות downmix ל DD אז אולי אתה תוכל להסתפק בהפעלת ה Dolby Encoder ב ffdshow כדי שימיר לך את ה DTS ל DD.
אם אני מבין היטב, עיקר הבעיה שלך במעבר לרמקולים של המסך זה בגלל DTS. פתרון אחר, שאני ממש לא אוהב דרך אגב, זה לבדוק מה המסך יודע לעשות מבחינת downmix. אם הבעיה היא רק שהוא לא יודע לטפל ב DTS אבל יודע לעשות downmix ל DD אז אולי אתה תוכל להסתפק בהפעלת ה Dolby Encoder ב ffdshow כדי שימיר לך את ה DTS ל DD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אכן בדקתי וניתן להעביר DD למסך והוא מבצע downmix ונשמע טוב.
קינפגתי את ffdshow להעביר AC-3 כמו שהוא (passthru) וכל דבר אחר לקודד ל AC-3
כפי שאמרתי סרט AC-3 נשמע טוב אבל מסיבה כלשהיא סרטי DTS לאחר תרגום ל AC-3 נשמעים חלש מאוד.
בדקתי מול הרסיבר וגם AC-3 וגם DTS מומר ל AC-3 נשמעים אותו דבר.
בכל מקרה גיליתי שיש לי יציאה מהטלוויזיה (יציאה דיגיטלית) ולכן אני יכול לחבר יציאה זו לרסיבר
וכך כשאני רוצה פשוט להדליק את הרסיבר.
הבעיה היחידה שהמשמעות היא שאני לא אשמע את המקור ב DTS (ואני מרגיש בקלות את ההבדל באיכות).
כרגע הפתרון שלי הוא להשתמש ב XBMC לסרטים לשמיעה דרך הרסיבר
והמדיה פורטל לכל מה שאני רוצה לראות בטלוויזיה
קינפגתי את ffdshow להעביר AC-3 כמו שהוא (passthru) וכל דבר אחר לקודד ל AC-3
כפי שאמרתי סרט AC-3 נשמע טוב אבל מסיבה כלשהיא סרטי DTS לאחר תרגום ל AC-3 נשמעים חלש מאוד.
בדקתי מול הרסיבר וגם AC-3 וגם DTS מומר ל AC-3 נשמעים אותו דבר.
בכל מקרה גיליתי שיש לי יציאה מהטלוויזיה (יציאה דיגיטלית) ולכן אני יכול לחבר יציאה זו לרסיבר
וכך כשאני רוצה פשוט להדליק את הרסיבר.
הבעיה היחידה שהמשמעות היא שאני לא אשמע את המקור ב DTS (ואני מרגיש בקלות את ההבדל באיכות).
כרגע הפתרון שלי הוא להשתמש ב XBMC לסרטים לשמיעה דרך הרסיבר
והמדיה פורטל לכל מה שאני רוצה לראות בטלוויזיה