שאלה - קניית מקרן ומערכת קולנוע ביתית
שלום
אני רוצה לקנות מקרן+מערכת קולנוע ביתית לסלון. אין ממש הגבלת תקציב, נגיד גג 20,000 שקל אפילו יותר אם נצרך אבל עדיף כמה שפחות. אני צריך שהמקרן והמערכת יתמכו בFHD כי אני משתמש למקרן גם בשביל האקסבוקס 360 שיש לי.
אני רוצה מקרן ומערכת קולנוע ביתית טובים, שיהיה כמה שיותר אלחוטי כי אין לי כ"כ אפשרויות לחפור בקיר.
עוד משהו, ראיתי שהתוחלת חיים של המקרנים היא בערך 2000 שעות. אם אתם יכולים להביא מקרן שתוחלת החיים שלו היא 5000 ויותר זה יהיה טוב.
תודה =]
אני רוצה לקנות מקרן+מערכת קולנוע ביתית לסלון. אין ממש הגבלת תקציב, נגיד גג 20,000 שקל אפילו יותר אם נצרך אבל עדיף כמה שפחות. אני צריך שהמקרן והמערכת יתמכו בFHD כי אני משתמש למקרן גם בשביל האקסבוקס 360 שיש לי.
אני רוצה מקרן ומערכת קולנוע ביתית טובים, שיהיה כמה שיותר אלחוטי כי אין לי כ"כ אפשרויות לחפור בקיר.
עוד משהו, ראיתי שהתוחלת חיים של המקרנים היא בערך 2000 שעות. אם אתם יכולים להביא מקרן שתוחלת החיים שלו היא 5000 ויותר זה יהיה טוב.
תודה =]
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
ברוך בואך לאתר וגם לפורום. מציע לך לעשות חיפוש, לקרוא קצת מאמרים ולחזור אלינו עם שאלות יותר ספציפיות.
לגבי תקציב, 20,000 הוא אפשרי אבל הוא בטח לא נחשב לתקציב ללא הגבלה. מחירי מקרני FHD בארץ מתחילים באיזור ה 6000 ועולים צפונה עד 65,000
לגבי אורך חיים, הכוונה רק לתוחלת החיים של הנורה, לא של כל המקרן. ישנם חברות כמו אפסון שנותנות שלוש שנות אחריות למקרן כולל נורה במידה ונשרפת במהלך שלוש השנים.
לגבי תקציב, 20,000 הוא אפשרי אבל הוא בטח לא נחשב לתקציב ללא הגבלה. מחירי מקרני FHD בארץ מתחילים באיזור ה 6000 ועולים צפונה עד 65,000
לגבי אורך חיים, הכוונה רק לתוחלת החיים של הנורה, לא של כל המקרן. ישנם חברות כמו אפסון שנותנות שלוש שנות אחריות למקרן כולל נורה במידה ונשרפת במהלך שלוש השנים.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
להלן ההמלצה שלי:
מקרן: אפסון 8350 / מיצובישי 4000 ביבוא אישי = כ-7,000 ש"ח (מקרנים אלה או דומים להם באיכות יעלו בארץ יותר מ-10,000 ש"ח)
רסיבר: אונקיו 608 ב-3,500 ש"ח
מסך גלילה חשמלי: ספלנדור 16:9 = כ-1,500 ש"ח
סטרימר: כ-1,000 ש"ח
כבילה והתקנה: כ-1,500 ש"ח
סה"כ: 14,500 ש"ח מה שמשאיר לך 5,500 ש"ח לרמקולים - סכום שמספיק לרמקולים סבירים אך לא איכותיים מספיק לטעמי (אני הייתי מתקצב ב-8,000 ש"ח ואז מסיים את הפרויקט ב-22,500 ש"ח)
במידה ויבוא אישי אינה אופציה הייתי הולך על אפסון TW2900 / מיצובישי 3800 בכ-8,500 ש"ח (יש סיכוי שתוכל להשיג מחיר כזה כי הדגמים הוחלפו).
מקרן: אפסון 8350 / מיצובישי 4000 ביבוא אישי = כ-7,000 ש"ח (מקרנים אלה או דומים להם באיכות יעלו בארץ יותר מ-10,000 ש"ח)
רסיבר: אונקיו 608 ב-3,500 ש"ח
מסך גלילה חשמלי: ספלנדור 16:9 = כ-1,500 ש"ח
סטרימר: כ-1,000 ש"ח
כבילה והתקנה: כ-1,500 ש"ח
סה"כ: 14,500 ש"ח מה שמשאיר לך 5,500 ש"ח לרמקולים - סכום שמספיק לרמקולים סבירים אך לא איכותיים מספיק לטעמי (אני הייתי מתקצב ב-8,000 ש"ח ואז מסיים את הפרויקט ב-22,500 ש"ח)
במידה ויבוא אישי אינה אופציה הייתי הולך על אפסון TW2900 / מיצובישי 3800 בכ-8,500 ש"ח (יש סיכוי שתוכל להשיג מחיר כזה כי הדגמים הוחלפו).
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
שלום, יוסי.yosstos כתב:שלום, אני רוצה לקנות מקרן+מערכת קולנוע ביתית לסלון. אין ממש הגבלת תקציב, נגיד גג 20,000 שקל אפילו יותר אם נצרך אבל עדיף כמה שפחות. אני צריך שהמקרן והמערכת יתמכו בFHD כי אני משתמש למקרן גם בשביל האקסבוקס 360 שיש לי.
תודה =]...
לפני הקנייה הגדולה תקח בחשבון שמישהו צריך להתקין את כל הסיפור הזה, לתכנן את התשתיות, להכין אותם ולבדוק שהכל עובד. כך שאני כבר ממליץ לך לכת יד ביד עם בעל מקצוע אשר יהיה איתך לכל אורך הדרך גם בקנייה וגם בהתקנה וכמובן באחריות כי אכן הציוד אינו זול והתפעול לא תמיד פשוט.
מקרן FHD: עלות בין 6500 למקרנים טובים+ ומעלה...
רסיבר (מגבר) + רמקולים רצפתיים או סטליטים קטנים (כאן נכנס עניין של עיצוב החדר, כך שלבד קשה להחליט וגם כאן עין של בעל מקצוע תתן לך פתרונות טובים מאוד). עלות בסביבות ה5500.
מסך חשמלי + מיתוג עליה\ירידה אוטומטי 3000 של דראפר.
עכשיו נשאר לך כסף להתקנה + כבלים.
כמה שיותר אלחוטי, קשה להגיד שאתה תקבל כי עדיין הכל חייב להיות מחובר לחשמל וישנם כבלי מידע שחייבים להיות מחוברים בין המכשירים.
במידה ואתה רוכש רסיבר (מגבר) איכותי יהיו לך אפשרויות רבות להעביר את כל המקורות שיש לך (אקסבוקס, ממיר, נגן מדיה וכו'...) דרכו ולשכפל את האות וידאו למקרן ולמסך פלזמה (אם יהיה).
זה כבר מפשט לך את העומס הכבלים שהיה פעם לפני המצאת הHDMI ולכן זה כבר נראה הרבה יותר טוב.
כבלי רמקול רצוי להעביר בתוך הקיר אך במידה ואין לך אפשרויות, תמיד אפשר להעביר אותם בתעלות PVC או דבק אקרילי על הפנאלים (אני פחות אוהב).
תקח בחשבון שכל זה לא יגמר ביום אחד כך שתכנון מראש של כל הדברים יקל עליך ויחסוך הרבה כאב ראש.
בגלל חוקי הפורום של "עוסק בתחום" איני יכול לפרט שמות של חנויות וחברות התקנה.
ממש תודה
יש לך אפשרות להגיד לי את השמות של החברות דרך האימייל נכון? אז תשלח לי בבקשה למייל [email protected]
וגם של בעל מקצוע טוב.. תודה
יש לך אפשרות להגיד לי את השמות של החברות דרך האימייל נכון? אז תשלח לי בבקשה למייל [email protected]
וגם של בעל מקצוע טוב.. תודה