שלום, אני חדש

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
adifred פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם.
אני מתחיל את צעדי הראשונים בתחום וכנראה הכי מלמטה שאפשר.
עד לא מזמן חוויית הקפה שלי הסתכמה בשתי כוסות נס ואחד שחור (מים רותחים...לא מבושל..) ביום וקפוצ'ינו אקראי בבית קפה או ביילו ודומיו.
ועוד החזקתי מעצמי כי הקפדתי לשתות בבית את ה"פלטינומים" המגורענים למיניהם ולא את האבקה הפשוטה שזילזלתי בה בהתנשאות (למרות שאבי למשל, לא מוכן לוותר עליה עד כדי כך שהוא מביא איתו את האבקה כשהוא בא אלינו לביקור... :lol: )
למען האמת, לא אירק לבאר ממנה שתיתי - לפעמים מאוד נהניתי מכוס הנס שלי.
לא מזמן קיבלתי במתנה מכונת קפה פשוטה, שאני מבין מקריאה בפורום באופן יחסי למכונות שאתם מדברים עליהן, שהיא לא כ"כ ראויה לשאת את התואר הזה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=35814

בכל אופן על מתנה אומרים תודה - בייחוד כשלא היה לי משהו אחר.
כשסיפרתי לחמותי על המתנה, היא צ'יפרה אותי בקפה טחון למכונה (כנראה טחנו לה בבית קפה) - בצירוף הזמנה עצמית לטעום מהקפה כמובן.
בכל אופן, עשיתי כמה וכמה נסיונות עם המכונה עלי ועל אשתי לפי ההוראות המצורפות.
הריח שהתפשט בבית עם כל הכנה היה נהדר והיו כמה מקרים שאפילו יצא קפה טעים באופן יחסי עם טעם שמזכיר לפעמים בית קפה (קפוצ'ינו - אנחנו לא כ"כ בכיוון של אספרסו, למרות שאני יכול להנות גם מזה).
מן הסתם, עשיתי המון טעויות: השתמשתי בכוסות גדולות מדי, השתמשתי ביותר מדי חלב, שמתי יותר מדי מים במכונה, הקפה בד"כ לא יצא חם מספיק, ההקצפה היתה דקיקה, קימבנתי כל מיני כלים להקצפת חלב ועוד ועוד.
אבל נראה לי שהעסק מוצא חן בעיניי למרות שאני לא יודע אם יהיה לי זמן בבקרים להתעסק בזה במקום להרתיח מים לנס.
בקיצור, לאחר ההקדמה המייגעת, הקפה הנ"ל (שבמונחים של הדיוט נראה ונטעם לי טוב) אזל והחלטתי שבא לי עוד.
לאחר שיטוט בארונות המטבח נתקלתי גם במקינטה קטנה בת עשור שלא עשו בה שימוש והגומיה שלה קשה כאבן, על הקופסא שלה צויין המספר 3 - אני מניח שזה מספר המנות שאפשר להפיק ממנה, אבל היא קטנה ואפילו לא יושבת על "הגז הקטן" בכיריים.
כמו"כ מצאתי בלנדר ישן שנטען בחוברת שלו שהוא גם טוחן קפה - יש כלי וסכין יעודיים לכך.
זה סך הציוד העומד לרשותי ואני רוצה לעשות את הצעד הבא.
אני לא מתכוון בשלב זה לשדרג, אלא להתנסות במה שיש לי ולראות איך מתקדמים עם תוצאות משתפרות.
חשבתי ללכת לסופר הקרוב, לקנות קפה למכונה ולהמשיך לתרגל אחרי קריאת השרשורים בפורומים המרתקים כאן.
מה דעתכם?
(ותודה למי ששרד עד כה...)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

אתה לא במרוץ עם אף אחד.
תמצה את הציוד שלך וברגע שתרגיש שזה לא מספיק טוב לך תעלה כיתה.
אם לא תגיע למצב הזה אז חסכת כסף.

לגבי המקינטה והגז:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 73#1033073

לא יודע למה לא עושים היום כיריים עם גז קטן באמת
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #3 

למכונת קפה אני לא אתייחס בכלל כי אני לא יודע אם אפשר להפיק ממנה משהו בכלל,
למקינטה לעומת זאת כן אתייחס, אני יכול רק לתת דעה בנושא על פי מה שאמרתה על מצבה של המקינטה שכנראה שהיא גמורה.
מה שכן אם ובאמת אתה רוצה להתנסות ולראות לאן זה יוביל אז נכנסת בידיוק בזמן חלון זמנים קצר אבל מצויין!
היום ניתן לקנות קופונים מאמיגו שנותנים לך 200₪ בקניה של 100₪ מה שאומר שתוכל גם לקנות מהם מקינטה חדשה(כגון ביאלטי מוקה) וקפה קלוי מהתערובות שלהם שדי טובות וגם לבקש שיטחנו לך לדרגה המתאימה כך שבסוף באמת תפיק קפה טוב.
כמו שאמרתי החלון זמנים קצר אבל זו הזדמנות נדירה( ובמצבך לדעתי אין מנוס מההשקעה של ה 100₪ האלה לפחות)
הקופונים נמצאים בדיל היום

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

אפשר להוציא מהמכונות האלה קפה נחמד, במיוחד עם חלב. אבל זה דורש הרבה מאמץ, לדעת מה עושים, ופה ושם קטסטרופות של קפה מושפרץ על כל המטבח. העקרון הוא לתת למכונה לרתוח, להכניס ידית בלי קפה, למלא כחצי כוס במים רותחים כדי לחמם את הכוס וגם את מעברי המים, למלא קפה בידית ללא דחיסה, ולהכין. דוקא ההקצפה יכולה להיות טובה מאוד במכונות אלה אם יודעים איך לעשות זאת. חשוב להקפיד להקציף אחרי כן מים כדי לנקות שאריות חלב שעשויות לגרום לסתימה.
אפשר להכין קפה במקינטה ישנה, גם אם הגומיה קשה. כל עוד היא עובדת ואין נזילות - אין בעיה. יש לי אחת בבית בת 35 ועם האטם המקורי!
אם ממש בא לך לשחק, ארגן לעצמך מכשיר פופקורן וקלה קפה ירוק בעצמך:
http://www.htcafe.co.il/article01869.%D ... 7%A0%D7%99
what's next?

adifred פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה לכם.
המקינטה כנראה עשתה את שלה כי יש נזילות.
אז חשבתי אולי בכל זאת לנצל באמת את המבצע שכולם מדברים עליו ואולי לרכוש אחת חדשה ואולי גם מקציף חלב.
למיטב הבנתי לא אוכל להשתמש באותו הקפה גם עבור המכונה וגם למקינטה, נכון?
אם ארכוש קופון, אוכל לממש אותו רק ברעננה. מישהו יודע אם יש להם מבחר ואם טוחנים במקום?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #6 

אפשר לקנות רק גומייה למקינטה. גם אם תקנה חדשה כדאי שתהיה גומייה ספייר כי הן מתבלות.
אספרסו מצריך טחינה דקה ואחידה יותר ממקינטה.
ברעננה יש את כל התערובות והם גם טוחנים במקום.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

הקופונים ניתנים למימוש בכל הרשת.
ולא נראה לי שתוכל להשתמש בקפה גם וגם בגלל שהמקינטה דורשת טחינה שונה הרבה יותר גסה ממכונת אספרסו

adifred פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

שימוש במקינטה+מקציף חלב יכול לתת קפוצ'ינו טוב כמו ממכונה?

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

מתקרב מאוד למה שתפיק מכונה, אם תרכוש בריקה של ביאלטי אז המצב יהיה עוד יותר דומה

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #10 

שלום לך adifred אני חושב שכדאי לך לקנות קונוס לדריפ של חברת מליטה ב 20-30 שקל ונייר ב 10-12 שקל ל 80 יחידות, באופן זה תוכל לטחון את הקפה במטחנה שכבר יש לך ולהנות מדריפ באיכות מעולה, החסרון בזה הוא שהדריפ לא נותן מיצוי בלחץ ולכן תקבל קפה יותר עדין ומימי וללא שומנים וקולסטרול, מאידך הדריפ גם לא מוציא טעמים שהם פחות טובים שגם קיימים בקפה, פעם אמר לי רם אבגי (אדם מומחה לקפה) "שאספרסו הוא מיצוי שדומה לזנות, אתה לוקח מהקפה את כל מה שיש לו לתת ובמכה", בדריפ הקפה נותן לך רק את מה שהוא רוצה לתת.

הדריפ בגדול לא כל כך מתאים לטעם הישראלי, אבל אני ממליץ לך לנסות. ואם יהיה לך ימן מוקה מה טוב

בברכה דני.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

adifred פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תודה על התשובות.
בריקה נראית לי יקרה - במחיר שלה נראה לי שאוכל לקנות מקינטה פשוטה+מקציף+קפה.
העניין הוא - אם הדיוט כמוני ירגיש בהבדל משמעותי ביניהם ואם לא - אם יש יתרון למקינטה של ביאלטי על פני אופציות זולות יותר.
בכל אופן, נסחפתי עם הזרם ורכשתי שני קופונים. עכשיו נשאר רק למצות מהם את המיטב.

seviche
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

העבודה עם המקינטה נשמעת כמצריכה הרבה יותר מקצועיות מאשר מכונת אספרסו כלשהי.
לפי מה שאומרים פה ההתעסקות והדיוק שדורשים הופכים את העניין להרבה יותר מסובך.
אם בכל מקרה החלטת להכנס להשקעה קטנה למה לא ללכת על מכונה ב-600 (1200 בתלושי אמיגו) ולסגור עניין, אני גם לא בטוח שמכונות ב-1200 ש"ח מחייבות מטחנה איכותית לידן (יתקנו אותי מביני עניין) אז אולי תוכל לעשות שימוש במטחנה הקיימת שלך.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #13 

עבודה עם מקינטה אינה נטול התעסקות אך בהחלט דיי פשוטה, כל מה שצריך הוא קפה טרי ומטחנת להבים פשוטה.

ממלאים את הסלסילה של המקינטה עד תום (כשיש גבעה קטנה של קפה) ומיישרים עם גב של סכין, ממלאים מים עד הקו בבסיס המקינטה מרכיבים הכול ושמים על להבה בינונית שאינה גדולה מבסיס המקינטה.

3-4 דק' ויש קפה, למה זה מסובך ?

לגבי המטחנה, לפי התיאור זו מטחנת להבים פשוטה שאינה מתאימה למכונת אספרסו אבל כנראה תהיה טובה למקינטה.

למכונת אספרסו (גם כזו שעולה 1000 ש') רצוי להצמיד מטחנת דיסקיות איכותית שיכולה לטחון דק מאוד ואחיד ולא מטחנת להבים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #14 

seviche כתב:העבודה עם המקינטה נשמעת כמצריכה הרבה יותר מקצועיות מאשר מכונת אספרסו כלשהי.
לפי מה שאומרים פה ההתעסקות והדיוק שדורשים הופכים את העניין להרבה יותר מסובך.
...
איזה דיוק והתעסקות יש במקינטה? רק צריך להקפיד שלא יהיה עודף קפה בסגירה וזהו.
גם מטחנת תבלינים טובה למקינטה.

זה יותר התעסקות ממכונת פודים\קפסולות - זה נכון.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #15 

adifred כתב:שימוש במקינטה+מקציף חלב יכול לתת קפוצ'ינו טוב כמו ממכונה?
...
ממש לא. אני תמיד אומר שאפשר לקבל אספרסו שלא מבייש שום בית קפה, אבל זה בגלל שרמת האספרסו/קפוצ'ינו בבתי הקפה בארץ היא נמוכה יחסית למה שאפשר לקבל עם מכונה טובה.

אם מקינטה - אז אל תתפשר וקנה רק בריקה. הקפה טוב משמעותית מקפה של מקינטה רגילה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #16 

אני אומר תשקם את המקניטה שלך , מטחנה מתאימה כבר יש לך , את החלב תקציף במקציף ידני, או במכונה שקיבלת.

תשחק עם המקינטה , זה טוב, זה עוזר להבין את התהליך , וזה שלב טוב לדעתי שכל חובב קפה ראויי שיעבור , אני דיי בטוח שאחריי תקופה של עבודה רצופה ויום יומית אם המקינטה כבר תדע עם אתה בעיניין או לא , ואים כן , איהיה לך יותר קל להחליט למה לשדרג ,-- אם המקינטה אפשר להציא קפה נהדר, בלי יותר מידיי מאמץ.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”