אני מתחיל את צעדי הראשונים בתחום וכנראה הכי מלמטה שאפשר.
עד לא מזמן חוויית הקפה שלי הסתכמה בשתי כוסות נס ואחד שחור (מים רותחים...לא מבושל..) ביום וקפוצ'ינו אקראי בבית קפה או ביילו ודומיו.
ועוד החזקתי מעצמי כי הקפדתי לשתות בבית את ה"פלטינומים" המגורענים למיניהם ולא את האבקה הפשוטה שזילזלתי בה בהתנשאות (למרות שאבי למשל, לא מוכן לוותר עליה עד כדי כך שהוא מביא איתו את האבקה כשהוא בא אלינו לביקור...
למען האמת, לא אירק לבאר ממנה שתיתי - לפעמים מאוד נהניתי מכוס הנס שלי.
לא מזמן קיבלתי במתנה מכונת קפה פשוטה, שאני מבין מקריאה בפורום באופן יחסי למכונות שאתם מדברים עליהן, שהיא לא כ"כ ראויה לשאת את התואר הזה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=35814
בכל אופן על מתנה אומרים תודה - בייחוד כשלא היה לי משהו אחר.
כשסיפרתי לחמותי על המתנה, היא צ'יפרה אותי בקפה טחון למכונה (כנראה טחנו לה בבית קפה) - בצירוף הזמנה עצמית לטעום מהקפה כמובן.
בכל אופן, עשיתי כמה וכמה נסיונות עם המכונה עלי ועל אשתי לפי ההוראות המצורפות.
הריח שהתפשט בבית עם כל הכנה היה נהדר והיו כמה מקרים שאפילו יצא קפה טעים באופן יחסי עם טעם שמזכיר לפעמים בית קפה (קפוצ'ינו - אנחנו לא כ"כ בכיוון של אספרסו, למרות שאני יכול להנות גם מזה).
מן הסתם, עשיתי המון טעויות: השתמשתי בכוסות גדולות מדי, השתמשתי ביותר מדי חלב, שמתי יותר מדי מים במכונה, הקפה בד"כ לא יצא חם מספיק, ההקצפה היתה דקיקה, קימבנתי כל מיני כלים להקצפת חלב ועוד ועוד.
אבל נראה לי שהעסק מוצא חן בעיניי למרות שאני לא יודע אם יהיה לי זמן בבקרים להתעסק בזה במקום להרתיח מים לנס.
בקיצור, לאחר ההקדמה המייגעת, הקפה הנ"ל (שבמונחים של הדיוט נראה ונטעם לי טוב) אזל והחלטתי שבא לי עוד.
לאחר שיטוט בארונות המטבח נתקלתי גם במקינטה קטנה בת עשור שלא עשו בה שימוש והגומיה שלה קשה כאבן, על הקופסא שלה צויין המספר 3 - אני מניח שזה מספר המנות שאפשר להפיק ממנה, אבל היא קטנה ואפילו לא יושבת על "הגז הקטן" בכיריים.
כמו"כ מצאתי בלנדר ישן שנטען בחוברת שלו שהוא גם טוחן קפה - יש כלי וסכין יעודיים לכך.
זה סך הציוד העומד לרשותי ואני רוצה לעשות את הצעד הבא.
אני לא מתכוון בשלב זה לשדרג, אלא להתנסות במה שיש לי ולראות איך מתקדמים עם תוצאות משתפרות.
חשבתי ללכת לסופר הקרוב, לקנות קפה למכונה ולהמשיך לתרגל אחרי קריאת השרשורים בפורומים המרתקים כאן.
מה דעתכם?
(ותודה למי ששרד עד כה...)