מניעת בריחת רעש + שיפור אקוסטיקה בחדר תופים / שינה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
megahertz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי,
קוראים לי ערן ואני מתופף.

אני אנסה להתחיל מהתחלה, אבל מזהיר מראש זה בטח יצא ארוך.
קראתי וניסיתי להבין כמה שאני יכול, אבל עדיין יש לי שאלות שאני לא מוצא תשובות חד משמעיות אליהן.

כמה דברים שכדאי לדעת:
החדר שלי (שרטוט מצורף) הוא חדר שינה ונמצאת בו גם מערכת התופים שלי.
נכון להיום לא נעשה שום שינוי או שיפור באקוסטיקה בתוך החדר.
אני גר בבניין דירות, ונמצא ביחסים טובים עם השכנים (מנגן בשעות סבירות ומוסכמות, יש להם את הטלפון בבית והפלאפון שלי, שלידי תמיד כשאני מנגן, ואם יש בעיה או אם אני מפריע הם רק אומרים מילה ואני מפסיק לנגן). אני מעוניין לשמור על המצב הזה.
הדירה שאני גר בה היא העליונה בבניין, ויש שכנים מתחתי ומאחד הצדדים (הצד השני חולק קיר עם הסלון בדירה שלנו).
אין לי אופצייה להעביר את התופים לממ"ד (כי אין אחד) או למקלט.
התקציב שלי מוגבל - ולכן אופציות כמו להחליף לדלת אקוסטית, לבנות "חדר בתוך חדר" או אפילו לשים מחיצות גבס בתוספת צמר סלעים הן לא ריאליות.

מה אני רוצה להשיג:
דבר ראשון, הפחתת יציאת הרעש כלפי חוץ מתוך החדר - גם כלפי השכנים וגם כלפי שאר הדירה.
דבר שני, שיפור האקוסטיקה בתוך החדר עצמו, לטובתי והנאתי האישית מהנגינה (אני לא צריך להסביר לכם כמה זה חשוב).

תקציב:
השאיפה היא לא לעבור את ה-2,500-3,000 שקלים.
אני יודע שזה נמוך, אבל כל שיפור שאני אשיג עדיף על שיפור שאני לא יכול להרשות לעצמי.

מה חשבתי לעשות: (אחרי לא מעט חפירות באינטרנט, בטלפון ופנים אל פנים, יש לציין)
ההנחה הבסיסית שלי היא שאם מורידים את כמות הצליל שרצה בתוך החדר (על ידי ביטול הדים חוזרים) - גם כמות הרעש היוצא תרד.

הבנתי שכדאי מאוד לבנות במה לתופים, מעיין "רצפה צפה" - שאמורה להוריד הרבה מאוד מהתדרים הנמוכים והרבה מהווליום הכולל. המבנה שחשבתי עליו הוא פשוט:
קרשים מעץ, מחוזקים לפי הצורך, בינהם שקי חול מלאים (כמו שקי פק"ל - שוב, כדי לחסוך עלויות) ועליהם פלטת דיקט עבה (כ-1.5 ס"מ).
כל זה אמור לשבת על גבי חומר שיבודד את הוויברציות (הכיוון שלי היה גומי, או אפילו חצאי כדורי טניס).
בין הבמה לרצפה שטיח, ועל הבמה שטיח עבה.

מול תוף הבס (פונה אל הקיר) חשבתי לשים גומי עבה מאוד, שאולי יקל במקצת - פשוט כי הבנתי שהספוגים מטפלים רק בתדרים הגבוהים ושחומר כבד יותר, כמו גומי יכול לעצור חלק מהבס.

מעבר לזה כמובן להשתמש גם בספוגים אקוסטיים - שיטפלו טוב בגבוהים-בינוניים.

חוץ מזה, קראתי על "יריעות אקוסטיות" (למשל זה)
שאמורות להוריד את כמות הצליל שבורח החוצה.

את הדלת אני לא יכול להחליף משיקולי תקציב, אבל כן חשבתי לשים עליה ספוגים אקוסטיים, ולהדביק בינה לבין הרצפה, המשקוף והקורות סוג של ספוג או גומי שימנע מעבר אוויר כמה שאפשר.

על החלון חשבתי להניח פלטה אחת של ספוג חתוכה כך שתתאים לצורה שלו - וככה לחסל שתי ציפורים במכה אחת: גם להוריד את כמות הרעש ש"בורחת" מהחלון, וגם לבטל את התרומה השלילית של הזכוכית לאקוסטיקה בתוך החדר.
או לחילופין לכסות אותו בוילון עבה מאוד.

השאלות שלי:
האם לדעתכם התוכנית שלי טובה?

אם לא, מה הייתם מציעים?

על איזה ספוגים תמליצו? נתקלתי במוצר של סונקס (שקיבל הרבה המלצות טובות), ובמוצרים מתחרים, ספוג מסוג "מלמין".

איפה עדיף למקם את הספוגים?
האיש של סונקס שדיברתי איתו המליץ לכסות 70% מהתקרה, ולא לגעת בקירות.
טכנאי סאונד שלמד את הנושא 4 שנים, המליץ דווקא לכסות את איזור התקרה שמעל למערכת התופים, ואת הקירות הצמודים לה.
המורה שלי לתופים המליץ על מה שהטכנאי המליץ, בנוסף לכיסוי הקיר שמאחורי המתופף.
(כולם אגב, הסכימו לגבי עניין הבמה)

האם מומלץ לשים גם מלכודות בס (בפינות החדר - למרות שיש רק שתי פינות שאפשרי למקם בהן כאלה)

מה אתם חושבים לגבי היריעות האקוסטיות? שווה משהו?

תודה רבה על כל עצה,
ערן

מקרא לשרטוט:
קיר תחתון - קיר חיצוני, פונה לרחוב
קיר שמאלי - דירה שכנה
קיר ימני - הסלון שלנו
קיר עליון - צמוד לחדר האמבטיה, הדלת פונה למסדרון
חוץ מזה - השידה שליד המיטה היא בגובה המיטה. הארון כמעט בגובה התקרה (משהו כמו 10 ס"מ פחות)
התקרה בגובה 2.5 מטר
השטח האפור למטה הוא המשך של השטיח ושל המערכת, אין לי תמונה נורמלית של הסט מלמעלה אז זה יצא קטוע כזה, אבל אתם מבינים את העקרון.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”