קבצי מוזיקה - איך נמדדת האיכות?
היי ,
ברשותי onkyo 608 עם b&w 685 ...
רציתי לשמוע בהם קצת מוזיקה איכותית אך כל קבצי ה MP3 יותר גרועים אחד מהשני,
יש כאלו טובים אבל ממש מרגישים הבדל באיכות בינהם...
איך אני יודע שהקבצים שיש לי הם איכותיים?
מאיפה אפשר לרכוש \ להוריד קבצים איכותים? רק כדיי שאני יוכל לכוון בעזרתם את המערכת...
אני הבנתי ש CD מקורי זה הכי איכותי, אך אין לי נגן CD .. ואני מעדיף לעבוד דרך האקסטרימר..
אם יש רעיונות אני אשמח לשמוע..
תודה!
ברשותי onkyo 608 עם b&w 685 ...
רציתי לשמוע בהם קצת מוזיקה איכותית אך כל קבצי ה MP3 יותר גרועים אחד מהשני,
יש כאלו טובים אבל ממש מרגישים הבדל באיכות בינהם...
איך אני יודע שהקבצים שיש לי הם איכותיים?
מאיפה אפשר לרכוש \ להוריד קבצים איכותים? רק כדיי שאני יוכל לכוון בעזרתם את המערכת...
אני הבנתי ש CD מקורי זה הכי איכותי, אך אין לי נגן CD .. ואני מעדיף לעבוד דרך האקסטרימר..
אם יש רעיונות אני אשמח לשמוע..
תודה!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
FLAC
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
MP3 , גם אלה שמקודדים ב-320bps ,חותכים את רוב האינפורמציה המקורית של הצליל החוצה. בנגנים ניידים זה בסדר אבל בציוד "מקצועי" יותר כבר אי אפשר שלא לשמוע את ההבדל.
כמו שהמליצו לך , תעבור לפורמטים ששומרים על האינפורמציה בשלמותה. כאלה יש לא מעט : FLAC הוא הפופלרי ביותר , אך יש גם APE ו WavPack ואחרים; ALAC - הוא הפורמט שמתאים למוצרי APPLE.
DAC - הוא ממיר של המידע בקבצים לזרם חשמלי שמועבר למגבר/אוזניות . בכל הנגנים הוא קיים , אבל יש אנשים שמעדיפים לקנות מכשיר יעודי נפרד.
כמו שהמליצו לך , תעבור לפורמטים ששומרים על האינפורמציה בשלמותה. כאלה יש לא מעט : FLAC הוא הפופלרי ביותר , אך יש גם APE ו WavPack ואחרים; ALAC - הוא הפורמט שמתאים למוצרי APPLE.
DAC - הוא ממיר של המידע בקבצים לזרם חשמלי שמועבר למגבר/אוזניות . בכל הנגנים הוא קיים , אבל יש אנשים שמעדיפים לקנות מכשיר יעודי נפרד.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
קביעה אנליטית מדי בעיני amiti. יש שירים שהמידע החסר בהם מורגש היטב ב-320 ויש כאלו שממש לא.
בוא נגיד ככה - יש לי הופעה של BB קינג ב-550 KBPS והיא נשמעת בסדר גמור - ויש לי הופעה של רדיוהד ב-320KBPS והיא נשמעת נהדר.
זו תופעה חוזרת אצלי - מכמה הופעות וקטעי מוזיקה.
אגב, ההופעה הכי מדהימה שיש לי - גם כן של BB קינג - ב-3000KBPS שהומרה מויניל. מטורף לחלוטין מה שהולך שם.
בוא נגיד ככה - יש לי הופעה של BB קינג ב-550 KBPS והיא נשמעת בסדר גמור - ויש לי הופעה של רדיוהד ב-320KBPS והיא נשמעת נהדר.
זו תופעה חוזרת אצלי - מכמה הופעות וקטעי מוזיקה.
אגב, ההופעה הכי מדהימה שיש לי - גם כן של BB קינג - ב-3000KBPS שהומרה מויניל. מטורף לחלוטין מה שהולך שם.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
כמו שנאמר ע"י רן, טכנית זה נכון יותר KBPS יותר טוב ופורמט FLAC/WAV עדיפים על MP3/WMA
אבל זה בהחלט תלוי בסוג המוסיקה.
אבל זה בהחלט תלוי בסוג המוסיקה.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
הרבה יתפלאו לגלות כי ההבדלים השמיעים בין קבצי הקידוד השונים הרבה יותר קטנים ממה שאנשים חושבים.
אני מפנה אותכם לשרשור אחר אשר התנהל לפני חודשיים ובו צירפתי קישור למבחן בו לקחו Track, קידדו אותו בקצבי נתונים שונים מקובלים ולבסוף ביצעו החסרה שלהם מול ה Track המקורי. בדיקה זאת מאפשרת לשמוע מה בדיוק מתווסף לתחום השמיע (או המדיד) ככל שעולים בקצב הנתונים.
אני מפנה אותכם לשרשור אחר אשר התנהל לפני חודשיים ובו צירפתי קישור למבחן בו לקחו Track, קידדו אותו בקצבי נתונים שונים מקובלים ולבסוף ביצעו החסרה שלהם מול ה Track המקורי. בדיקה זאת מאפשרת לשמוע מה בדיוק מתווסף לתחום השמיע (או המדיד) ככל שעולים בקצב הנתונים.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

שמעתי עכשיו את הקבצים. ההבדל באיכות בהחלט מורגש - אממה - המבחן בעיני קצת לא הוגן. קובץ ה-128 שבדקתי הוקלט בווליום נמוך יותר משמעותית מזה של ה-320 ומה wave. באמצעות הגברה פשוטה של הקטע באמצעות תוכנת אדובי אודישן - ההבדל בין שני הקטעים הצטמצם מאוד. אין ספק - חסר המון מידע ב-128, אבל אם כבר הולכים ועושים כזה מבחן - צריך לוודא גם שמבטלים את כל האלמנטים מסביב. מן הסתם יהיה קל יותר להבחין בצלילים בקטע ששומעים חזק וברור לעומת קטע מוחלש. ויהיו ההבדלים ביניהם מה שיהיו.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
קיימת הקלטה רק של קובץ המקור. כל שאר הקבצים מהווים קידוד של קובץ המקור ולא הכילו שום פילטר אשר הוריד את עוצמת השמע.
- ran_carney
-
- חבר ותיק

מוזר מאוד, כי יש הבדל של יותר מ-10DB בין ה-128 ל-320. ציפיתי להבדל באיכויות הצליל, לא להנמכה של הצליל
FLAC לדוגמא הוא פורמט loseless כלומר לא מאבד מידע, המקור נשמר כפי שהוא (כמובן דחוס).
MP3 בהגדרתו זורק חלקים מהמידע (sound) החוצה כדי לאפשר דחיסה יעילה.
לגבי כמה זה מפריע וסוגי מוזיקה ניתן להתדיין אבל כדאי מאוד לשים לב שמדובר על נאמנות למקור.
כשמורידים קובץ מהאינטרנט לא יודעים מה היה המקור שלו - אלה אם כן מישהו טרח לציין זאת במפורש וגם צירף דו"ח של ההמרה.
כלומר, יתכן בהחלט שאנשים מקודדים ל-FLAC מקורות גרועים ואפילו מקור שהוא כבר MP3 ושמים את זה באינטרנט.
מצד שני יתכן בהחלט מקורות טובים מאוד שמומרים ל-MP3 320Kbps ונשמעים נהדר.
MP3 בהגדרתו זורק חלקים מהמידע (sound) החוצה כדי לאפשר דחיסה יעילה.
לגבי כמה זה מפריע וסוגי מוזיקה ניתן להתדיין אבל כדאי מאוד לשים לב שמדובר על נאמנות למקור.
כשמורידים קובץ מהאינטרנט לא יודעים מה היה המקור שלו - אלה אם כן מישהו טרח לציין זאת במפורש וגם צירף דו"ח של ההמרה.
כלומר, יתכן בהחלט שאנשים מקודדים ל-FLAC מקורות גרועים ואפילו מקור שהוא כבר MP3 ושמים את זה באינטרנט.
מצד שני יתכן בהחלט מקורות טובים מאוד שמומרים ל-MP3 320Kbps ונשמעים נהדר.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
בנוסף למה שנאמר אם תקח CD ופשוט תבצע RIP עם WMP אן WINAMP זה יוריד את האיכות.m3csl כתב:למה לא לקחת CD ,להוריד אותו למחשב ולנגן דרך הסטרימר ?...
רק תוכנת EAC EXACT AUDIO COPY עם כיוונונים ליצירת FLAC תיצור העתק נאמן למקור.