שלום,
אולי יהיה פה בעל ניסיון שיוכל לעזור - אני סטודנט בהדסה עין כרם.
לפני כמה חודשים פתחו בקמפוס מגדל חניה חדש וכנראה האוניברסיטה רוצה לוודא שהמבקרים (והסטודנטים) חונים רק שם אז הם דאגו שהעירייה תתחיל לאכוף את כל החניות מסביב לקמפוס, ואיפה שיש שוליים חוליים (שאינם מדרכה), הם דואגים לשים בולדרים (אני יודע זאת כעובדה - ראיתי שטרקטורים שעשו בנייה באוניברסיטה הם אלו שפיזרו את הבולדרים).
ליד הקמפוס יש כביש שמוביל לישוב אבן ספיר. לכביש מדרכה רחבה מאוד בשני צידיו (2.60 מ' +) שאחריה משטח חולי ברוחב של כ 2 מטרים.
אנשים חונים שם מאז שאני מכיר את האוניברסיטה ומעולם לא חולקו שם דו"חות, למרות שאבן השפה צבועה אדום-לבן.
היום חניתי שם (ועוד עם הרכב של אבי) כך ששני גלגלים היו על המדרכה - בולטים כ 30 ס"מ פנימה, וכל שאר הרכב היה בשוליים החוליים.
חזרתי לגלות שקיבלתי דו"ח על סך 500 ש"ח בגלל סעיף 5 (ג) - "על מדרכה שלא נקבעה כמקום חניה מסודר" (מס' סידורי 110).
צילמתי את המקום כולל סרט למדידת המרחק - האם לדעתכם יש טעם בבקשה לביטול הדו"ח (כמובן, לפרט שאני סטודנט, לא הייתה חנייה אחרת במתחם וכו'), בעיקר עקב העובדה שגם עם הרכב חונה, עדיין זו מדרכה רחבה מהמקובל ותנועת הולכי הרגל שם אפסית (בריבוע) מכיוון שאין שום ישוב בסביבה ותחנת האוטובוס היא במדרכה ממול (המדרכה הזו למעשה נגמרת כ 200 מ' מהמקום ולא מתחדשת)?
תודה,
אורי
ביטול דו"ח חניה בירושלים?
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
uriler,
לדעתי האישית איך שלא תסובב את זה (גם אם זה נראה נכון) אתה עדיין חנית על מדרכה שצבועה באדום לבן ולכן אני לא חושב שיבטלו לך את הדו"ח.
מה שכן, הייתי מברר האם לעירית ירושלים יש סמכות אכיפה באיזור הזה מכיוון שהכביש שחנית בו שייך למועצה איזורית מטה יהודה ולא לשטח המוניצפלי של ירושלים... (תמיד סיקרן אותי אם באמת יש להם סמכות שם...).
אגב, האיזור הזה איפה שחנית ואיפה שכל הג'יפים חונים (אחרי תחנת האוטובוס ובמגרש החצץ בהמשך הכביש) הוא צלחת פטרי לפורצי מכוניות. לא פעם ראיתי שורת מכוניות פרוצות באיזור הזה באדיבות בני דודנו השבח"ים העושים את דרכם דרך שביל המעיינות לאבן ספיר ולהדסה עין כרם. (שכרתי דירה באבן ספיר פעם).
ליאור
לדעתי האישית איך שלא תסובב את זה (גם אם זה נראה נכון) אתה עדיין חנית על מדרכה שצבועה באדום לבן ולכן אני לא חושב שיבטלו לך את הדו"ח.
מה שכן, הייתי מברר האם לעירית ירושלים יש סמכות אכיפה באיזור הזה מכיוון שהכביש שחנית בו שייך למועצה איזורית מטה יהודה ולא לשטח המוניצפלי של ירושלים... (תמיד סיקרן אותי אם באמת יש להם סמכות שם...).
אגב, האיזור הזה איפה שחנית ואיפה שכל הג'יפים חונים (אחרי תחנת האוטובוס ובמגרש החצץ בהמשך הכביש) הוא צלחת פטרי לפורצי מכוניות. לא פעם ראיתי שורת מכוניות פרוצות באיזור הזה באדיבות בני דודנו השבח"ים העושים את דרכם דרך שביל המעיינות לאבן ספיר ולהדסה עין כרם. (שכרתי דירה באבן ספיר פעם).
ליאור