REL STORM III-יד שנייה ב 2500 ש"ח משתלם

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ORAGPU פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 765
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

היי חברים

חבר מהעבודה אמר לי שהוא מוכר את ה SUB שלו

REL STORM III
היה אצלו כ 9 שנים ( בשימוש קל , כי הוא מאזין יותר למוזיקה)

האם מחיר של 2500 ש"ח זה מחיר טוב ?
שווה לשדרג ?

יש לי היום SUB של CELESTION .

אתר של חברה
http://www.rel.net/storm.htm

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #2 

ORAGPU כתב:היי חברים

REL STORM III

שווה לשדרג ?

אתר של חברה
...
סאב נהדר...אמנם עבור תכני קולנוע הוא פחות פאנצ'י מסאבים אחרים, אך טון הבאס העמוק שלו איכותי מאוד ויכול להתאים מעולה עם תכני מוזיקה ובשידוח רמקולים מדפיים איכותיים...

קח אותו לבדיקה, יכול מאוד להיות שתתאהב בו....הוא בהחלט סאב איכותי.
בדוק אותו אצלך...משודח לרמקולים שלך ובחלל...זה"כ 2500 ש"ח זה מחיר מציאה עבור סאב כזה.

בהצלחה (f)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #3 

ORAGPU כתב:היי חברים

REL STORM III

שווה לשדרג ?

אתר של חברה
...
מדובר על אחלה סאב אבל במידה ויש לך חלל גדול ואתה רוצה להרגיש את הבאס "בעיגולים" :lol: זה לא הסאב בשבילך.
אני מכרתי אותו כי רציתי פאנצ רציני יותר בחדר קולנוע והוא לא סיפק את הסחורה.
מחיר של 2500 ש"ח הוא מחיר מעולה. אני את שלי מכרתי ב 3500 ש"ח.

ORAGPU פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תודה רבה על התגובות.

שליחה #4 

תודה רבה על התגובות.

יש לי סלון רגיל ,
משהו כמו 4מ' על 6 מ'

מרחק צפייה מהטלויזיה עומד על 3.6 מ'

כרגע יש לי רמקולים של B&W - סידרה 6 - המדפיים.

השאלה , האם ה SUB הזה לא גדול עליי ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

Re: תודה רבה על התגובות.

שליחה #5 

ORAGPU כתב:תודה רבה על התגובות.

יש לי סלון רגיל ,
משהו כמו 4מ' על 6 מ'

מרחק צפייה מהטלויזיה עומד על 3.6 מ'

כרגע יש לי רמקולים של B&W - סידרה 6 - המדפיים.

השאלה , האם ה SUB הזה לא גדול עליי ?
...
תראה אצלי בחדר ייעודי בגודל של 30 מ"ר הוא הלך לאיבוד לך יש 24 מ"ר אולי הוא יספק את הסחורה.
הכי טוב תבקש מהחבר לקחת אותו לבדיקה

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #6 

אני קצת לא אוהב את גישת ה"גדול עליי". אין ספק - אוברקיל הוא מושג לגיטימי והגיוני, אבל אם יש לך אפשרות להשיג רמקול איכותי - ובהמשך לשדרג את המערכת כדי לנצל אותו בצורה טובה יותר - למה לקחת רכיב פחות איכותי?
אני מחזיק כרגע מערכת שכחדשה הייתה שווה מעל 30 אלף ש"ח - עם רסיבר אונקיו 308. למה? כי היו לי הזדמנויות לרכישות טובות של המסביבים - ועכשיו כל מה שנשאר לי לעשות הוא לשדרג את הרסיבר כדי ליהנות מהיכולות של הרמקולים כראוי.
כל עוד הרסיבר שלך לא ייפגע מתפעול רכיב יותר טוב - בעיני - צריך לנצל את ההזדמות וללשדרג.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

ran_carney,
אני מסכים עם הגישה שלך, בגבולות ההיגיון.
אני לא יודע איזה מערכת רמקולים יש לך אבל מנסיוני (המדכא משהו) עם האונקיו 308 הוא פשוט לא מפיק תוצאות טובות מרמקולים שלא מתאימים לו (לפחות מנסיוני, זה היה די צורם).
סביר להניח כי הבעיה הייתה שעברתי תהליך הפוך (ה 308 שימש לבדיקה עם ציוד שלא התאים לו), וייתכן שאתה פחות רגיש ומסתפק בזה, אבל יש לי תחושה שאם תחליף לרסיבר מתאים יותר ותנסה לחזור אחורה - לא תצליח להבין איך זה אפשרי.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

ran_carney כתב:אני קצת לא אוהב את גישת ה"גדול עליי". אין ספק - אוברקיל הוא מושג לגיטימי והגיוני, אבל אם יש לך אפשרות להשיג רמקול איכותי - ובהמשך לשדרג את המערכת כדי לנצל אותו בצורה טובה יותר - למה לקחת רכיב פחות איכותי?
אני מחזיק כרגע מערכת שכחדשה הייתה שווה מעל 30 אלף ש"ח - עם רסיבר אונקיו 308. למה? כי היו לי הזדמנויות לרכישות טובות של המסביבים - ועכשיו כל מה שנשאר לי לעשות הוא לשדרג את הרסיבר כדי ליהנות מהיכולות של הרמקולים כראוי.
כל עוד הרסיבר שלך לא ייפגע מתפעול רכיב יותר טוב - בעיני - צריך לנצל את ההזדמות וללשדרג.
...
ran_crney ידידי, צודק בהחלט...וגישתך נכונה...
כנ"ל אגב גם אני...
עם מערכת מאוד מאוד יוקרתית, שהרכיבים שודרגו רבות במשך השנים בכדי להגיע לרמה מאוזנת הכי נכונה עבורי...
עם וויתורים לא קטנים שלפעמים "פגעו" בסטיראו אנאלוגי טהור או בקולנוע היי-אנד.
אך תמיד אני מושך את המושכות לפה ולשם בכדי להגיע לאיזון ציודי וכמובן איכותי..

את ה-801 שלי, נאלצתי לוותר על הרבה דברים בכדי לגייס סכום קרוב ל-15,000 ש"ח במזומן...לרכושם ביד 2-במיוחד במצבם הדנדש.
וויתרתי על נגן CD הייאנד (AMR 777 והסידי הטוב ביותר שיצא לי לשמוע ולחוות) ועל הרמקולים הקודמים(avance dana 980) בכדי להתקדם ברמקולים.. על חשבון אולי מקור איכותי שבאותו הזמן וכיום לא מילא את החלל האישי כפי שה-801 מצליחים לספק אותי...
כנ"ל לגבי ההגברה והפרה-פרוססור.
כיום כדי להביא pre מנורות איכותי ביותר שייתעלה מבחינת (הבמה/טונאליות) על הפרה המכוייל של ה-81 (נשמע מצחיק אני יודע-צריך לבוא כדי להתרשם ולהבין), אאלץ לשלם הרבה יותר ממה ששילמתי עבור ה-801...

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #9 

עם כל הכבוד לrel ,מוצר בן 9 שנים
לא שווה יותר מ500-700 ש"ח.
אתה תוכל למצוא סאבים טובים יותר ביד 2
או מתצוגות במחירים טובים יותר.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

amitbak כתב:עם כל הכבוד לrel ,מוצר בן 9 שנים
...
כגון...?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

amitbak כתב:עם כל הכבוד לrel ,מוצר בן 9 שנים
...
700 :lol: :lol:

לדעתי 150 ש"ח זה מחיר הוגן.במיוחד בהסתמך על זה:
http://www.audiogon.com/cgi-bin/cls.pl? ... -mint-cond

סאב שעלה בזמנו כ 8000 ש"ח לאחר 9 שנים שווה לדעתך גג 700 ?

אתה חי בסרט

ORAGPU פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

ran_carney כתב:.
...
היי ran
תודה על הדברים.
נשאלת אצלי שאלה מדבריך :

איך אני יודע אם הריסבר שלי לא יפגע מזה או לא ?

יש לי DENON 1800 ( ריסבר ישן לפני 9 שנים MAGE IN JAPAN )
אומנם זה DENON איכותי , אבל הוא רק 70 W ל סראונד.

האם בעייתי ?

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #13 

uriler כתב:ran_carney,
אני מסכים עם הגישה שלך, בגבולות ההיגיון.
אני לא יודע איזה מערכת רמקולים יש לך אבל מנסיוני (המדכא משהו) עם האונקיו 308 הוא פשוט לא מפיק תוצאות טובות מרמקולים שלא מתאימים לו (לפחות מנסיוני, זה היה די צורם).
סביר להניח כי הבעיה הייתה שעברתי תהליך הפוך (ה 308 שימש לבדיקה עם ציוד שלא התאים לו), וייתכן שאתה פחות רגיש ומסתפק בזה, אבל יש לי תחושה שאם תחליף לרסיבר מתאים יותר ותנסה לחזור אחורה - לא תצליח להבין איך זה אפשרי.
...
קדמיים - celestion c3
סנטר - energy ac-300
אחוריים - ENERGY RVSS
סאב KEFF PSW 3000

האונקיו 308 היה הקנייה הראשונה. עליו התלבשה כל המערכת. להגיד לך שאין לי ספק שהוא חתיכת צוואר בקבוק? אין לי שמץ של ספק. שמעתי את הסליישן עם רסיבר הרוטל 875 והם מדהימים בעיני. הרבה יותר מפורטים, הרבה יותר פתוחים. לסגנון המוזיקה שאני שומע - הם מצוינים. על האונקיו..סתמיים משהו.
מבין את הנקודה שלך. הגיונית ביותר. ובכל זאת, מנקודת הנחה שאני לא זוכה בלוטו/טוטו/ירושה מדוד עלום שם - אני לא רואה שום מצב שהייתי מצליח לבנות מערכת כמו שיש לי עכשיו - מיד ראשונה. לא בשלב הזה בחיים. ק"ב הוא מותרות - ככזה - מבחינתי - אני מעדיף לרדת ברמה לפרק זמן מסוים על מנת לשדרג בגדול בהמשך.
השדרוג הבא של הפרק הוא כמובן רסיבר. בין אם זה יהיה אונקיו 875 או פיוניר LX70 - עוד לא החלטתי. אבל אתה יודע מה היופי? עוד יש לי זמן עד אז. אני חוסך כסף :D

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #14 

REL STORM III אחד מהסאבים היותר נעימים ששמעתי הוא נפסל אצלי בגלל גודלו הפיזי הוא ממש שולחן קפה "קטן"... משתלב נהדר במוסיקה דו ערוצית אבל כמו שנאמר קצת חסר פאנצ'יות בק"ב. אין זה אומר שהוא לא מתאים לק"ב, אלא שבק"ב יש טובים ממנו. אבל השילוב שלו במוסיקה דו ערוצית היא מנצחת ואין הרבה סאבים שנשמעים טוב כמו REL בדו ערוצי. אם תוכל לשמוע אותו אצלך בבית ולבדוק אותו גם בסרטים וגם בדו ערוצי תעשה זאת. אני יכול להבטיח לך שאחרי שתבדוק אותו אתה לא תחזיר אותו... במחיר שלו לא תמצא סאב טוב יותר ממנו למרות גילו.
ליאור

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

LiorDrZ כתב:REL STORM III אחד מהסאבים היותר נעימים ששמעתי הוא נפסל אצלי בגלל גודלו הפיזי הוא ממש שולחן קפה "קטן"... משתלב נהדר במוסיקה דו ערוצית אבל כמו שנאמר קצת חסר פאנצ'יות בק"ב. אין זה אומר שהוא לא מתאים לק"ב, אלא שבק"ב יש טובים ממנו. אבל השילוב שלו במוסיקה דו ערוצית היא מנצחת ואין הרבה סאבים שנשמעים טוב כמו REL בדו ערוצי. אם תוכל לשמוע אותו אצלך בבית ולבדוק אותו גם בסרטים וגם בדו ערוצי תעשה זאת. אני יכול להבטיח לך שאחרי שתבדוק אותו אתה לא תחזיר אותו... במחיר שלו לא תמצא סאב טוב יותר ממנו למרות גילו.
ליאור
...
(Y) (Y)

2500 לסאב איכותי במיוחד, ניתן רק לחלום על מחירים כאילו...

היה לי לניסיון את ה-REL STORM 3...בזמנו כשחיפשתי סאב נחליף ל-ENERGY 12 (עם גימור הפיאנו).
התקציב היה באיזור ה-5000 ש"ח.

וה-REL הייתה בחירתי והעדיפות הראשונה...(בזמנו כשהייתי בחלל האזנה ייעודי בבית הוריי עם חדר של 15 מ"ר, אקוסטי)...ה-REL היה נשמע לי מאוד עדין וצלול והשתלב נהדר עם ה-AVANCE SIGNATURE 3 MK2 (ששודרג לאחיו הגדולים), והשתלב נהדר בחלל, כאשר נתן אופי מוזיקלי רך מאוד, מאוד עמוק.

עד ש.... 8)
יריב מאודיו קונספט (פסיפיק אודיו לשעבר)...התקשר אלי ואמר ש"השתחרר" מלקוח את הסאב של AVANCE SIGNATURE 10 MK2...את הסאב הזה לא שמעתי, אבל בזמנו היו עליו מיליון ואחד ביקורות משבחות (3900$), והיה נחשב למאוד מאוד מוזיקלי ועם זאת" powerful & punchi in every high-end homethetare" כך הוגדר בביקורות - כיום חברת AVANCE כבר לא קיימת היא נרכשה ע"י חברת GAMUT שממשיכה להוציא ולשווק את המוצרים של אוואנס עם שידרוגים ושיפורים אשר מיועדם יותר למאיון העליון.
לאחר שהכנסתי את הסאב-AVANCE לביתי (לאחר שהוא נרכש מיריב כמעט בצורה עיוורת ובמחיר חסר תקדים-יריב יצא אחלה גבר במיוחד בכל הקשור לתנאי התשלום), הייתי המום כמה הסאב הזה הוא איכותי ביותר...ה-REL STORM היה מעולה ובהחלט הוא היה נרכש (עד שכניראה מישהו חייך שם למעלה לכיוון שלי ורכשתי את ה-AVANCE שעד היום אני נהנה ממנו..ולא מצאתי לו שום תחליף ראוי.)..
ה-אוואנס היה פאנצ'י בכל המובנים גם ב-levelים נמוכים מאוד...הקרוס היה הרבה יותר נשמע במרחב וכמובן סיבוב הפאזה שלו שהתאימה אותו לכל חלל ולכל מיקום, באופן אבסולוטי.
וכמובן במוזיקה הוא היה נשמע מדהים והשתלב עם ה-AVANCE מצויין, ולאחר מכן עם ה-DANA 980 בתדרים מתחת ל-40hz. וכיום כמובן נותן את התוספת למוזיקה רב ערוצית או הופעה או קונצרט עם תחושת באס בלתי נגמרת...

ה-REL הוא בהחלט מציאה, למי שלא מבין...וב-2500 ש"ח (לי הוא הוצא בזמנו לפני כ-4 שנים בקרוב ל-5000 ש"ח) פשוט לא קיים סאב שייתן מענה טוב ממנו גם לקולנוע וגם מוזיקה...
אבל כפי שכבר נאמר חללים קטנים מתחת ל-20 מ"ר...לטעמי הסאב ייאבד מאוד...והוא ייצטרך הגברה מסיבית הרבה יותר כמו כן גודל אלמנט.
הכי טוב (במיוחד ומדובר בחבר) כך אותו אליך הביתה ותנסה אותו... (Y)

ORAGPU פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תודה לכול העונים

שליחה #16 

תודה לכול העונים

אני אבקש מהחבר לקפוץ אליי עם הסאב
ונעשה כמה בדיקות.

דיווחים בהמשך...

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #17 

לא הייתי נוגע בסאב הזה אלא אם שומעים בעוצמות ממש נמוכות.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

HazooM כתב:לא הייתי נוגע בסאב הזה אלא אם שומעים בעוצמות ממש נמוכות.
...
שתף אותנו במקסנותייך...

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 381 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #19 

נשמע בסה"כ כעיסקה טובה, אבל...
אסור לשכוח שמדובר בסאב שעדיין עבר 9 שנים שזה ממש לא מעט עם רוב הסיכויים שעבר/יעבור בקרוב תיקון ואף החלפת אלמנט.

צריך לקחת הכל בחשבון...
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

ishaked כתב:נשמע בסה"כ כעיסקה טובה, אבל...
אסור לשכוח שמדובר בסאב שעדיין עבר 9 שנים שזה ממש לא מעט עם רוב הסיכויים שעבר/יעבור בקרוב תיקון ואף החלפת אלמנט.

צריך לקחת הכל בחשבון...
...
איזה תיקון ואיזה החלפת אלמנט הוא צריך לעבור? :roll: :roll:

שום כלום.

במידה והסאב לא עבר התעללות אין סיבה לחשוש. הנ"ל בנוי לתלפיות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”