גם אני נפלתי.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

פעם הייתי תמים. היה לי טוב עם זה. שמעתי מוזיקה ממערכת רמקולים 2.1 למחשב. 300 וואט (!) הצלחתי להרים ווליום לגבהים שהחרישו אותי. מה צריך יותר?
אבא שלי החזיק רסיבר בבית, פטיפון, טייפ דק, רמקולים של בייקר ואפילו אוזניות. אממה - אלו היו ימים אחרים - שהלכו והתמעטו עד שאני נולדתי. בשלב שכבר התחלתי להבין מה קורה - הם היו קבורים עמוק עמוק במחסן וכמעט ונזרקו (היום, אגב, לאחר מכבש לחצים - הם חזרו לסלון ואפילו מעלים לאבא שלי חיוך על השפתיים שוב)
הכל התחיל כשקפצתי לחבר, מוזיקאי חובב. השמיע לי הופעה של דיוויד גילמור ב-5.1 עם סט של פיור אקוסטיקס. לא הבנתי מאיפה זה הגיע - ואיך פספסתי דבר כל כך מטורף. התחלתי לחקור - לקחתי את הרסיבר של אבא שלי מפעם והוספתי לו סט רמקולים של סטורם, הייתי מאושר. עברתי לסנסוי 6060 והעולם היה ורוד.
לפני שנה וחצי נשרפו הטרנזיסטורים של ה-6060 וחזרתי אחורה. קצת מבואס, אבל לא נורא. שמעתי תמיד שאפשר להחליף לרמקולים איכותיים - אבל אני בשלי - הם מספיקים - הכל בסדר!
אממה - בשנה וחצי האחרונות תקפה אותי שדרגת קשה. קניתי רסיבר ק"ב, החלפתי את כל הרמקולים לסט איכותי ובעיקר - לענייננו - עברתי לרוטל 875 וזוג רוג'רס LS3/5A. עולם חדש של צלילים נפתח בפניי - בעיקר כשעברתי למקור איכותי והתחלתי להוריד קבצי פלאק כדי שיתאימו לצרכים.

עכשיו מישהו מוכן להסביר לי - איך לעזאזל קורה מצב שאני, בעל השמיעה הסטנדרטית לחלוטין - שפעם היה מסוגל להמיר שירים מיוטיוב ולחיות טוב עם זה - מתבאס עכשיו על קובץ פלאק של 540KBPS כי הוא לא כל כך איכותי ומרגיש ממש טוב עם איכות המוזיקה רק עם ההופעה החיה של ביבי קינג שהומרה מויניל בקצב של 30000KBPS?!

באמת שהתמימות היא ברכה. המרדף אחר השלמות הגיע גם אליי, בשושו - מאחורה. הפתיע אותי. אבל נתפסתי - ועכשיו כבר אין לי לאן לברוח.
לעזאזל....

כמה שאני אוהב מוזיקה איכותית 8)
נערך לאחרונה על ידי ran_carney ב 20/12/2010 11:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317

שליחה

תתענג על העובדה שיש הרבה אנשים שזה ממש לא מזיז להם ולא מודעים לעובדה וגם לא כל כך יכולים להבדיל.

אתה אודיופיל וזה מעולה ! (Y) אין בזה בושה ואל תתבאס מזה . :wink:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

אמת
אבל אם זה כל כך קשה לך להיות אודיופיל , אתה רשאי לפתוח קבוצת תמיכה לאודיופילים , שלא יחשבו שהם בודדים :lol:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

(Y)

כשאנשים אומרים לי שהם "לא צריכים מערכת טובה כי אין להם אוזנים רגישות" אני אומר להם תמיד שזה שטויות וכולם שומעים את ההבדלים באיכויות, רק שלא כולם מוכנים להשקיע בזה וזה לגיטימי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי

שליחה

יפה.
וחכה, עוד לא שמעת כלום.....

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני? נהנה מכל רגע. החברה סובלת. החברים צוחקים עליי שאני מטומטם שאני מוציא כל כך הרבה כסף על "צליל קצת יותר טוב" ואומרים שיש דברים הרבה יותר טובים להוציא עליהם את הכסף.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

כייף לקרוא דברים כאלה (Y)

מאיפה הרוג'רס?
אמן מייסר

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

זה מזכיר לי קטע לפני כמה חודשים שישבתי והאזנתי לאותו קטע בגרסאות שונות. (מלון קליפורניה) בשביל לבדוק אם אני מבחין ומה ההבדלים.

16/48 *2
24/48 *5.1
24/192 * 2

והאמת שזה לא יאמן איך יש הבדלים וחיות המוזיקה בין הרמות השונות היא מורגשת וההבדלים ברורים כאילו הוציאו לי את הצמר גפן מהאוזניים.
ה24/192 שני ערוצים פשוט נשמע לא מהעולם הזה יחסית לכל השאר.

עכשיו יש אנשים שיגידו WTF ? ואני אומר שילכו לחפש.... :wink:
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הרוג'רס נקנו דרך בחור מקסים שנתקלתי בו במקרה. זרק הערה שהוא מוכר אותם, יום למחרת כבר היו אצלי בבית.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

סאונד טוב הוא כמו סם, ברגע שהתנסתה קשה מאוד להיגמל, האוזן פשוט לא רוצה לשמוע משהו שהוא לא מושלם, יש למחלה הזאת תופעות לא נעימות והשלכות מרחיקות לכת, ראה הוזהרתה :).

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עכשיו אתה מזהיר? אני חושב שמאוחר מדי בשבילי.
מצד שני, אני חושב שאני אנקוט בגישה של ראש תקיעת ראש בחול. אקנה רסיבר ואכחיש כל קשר לאתר HOMETHEATER.
זה יצליח להחזיק אותי למשך.........שנה? :lol:
ברור לי שתמיד יש לאן להשתדרג, אבל מהרגע שהק"ב יקבל את ההגברה הראויה - לפחות לשלב זה בחיים - אני עושה עצירה.
כל הציוד הזה יושב בחדר קטנטן ודחוס - כשאסיים את הלימודים ואעבור לדירה שלי - גם ככה אגלה את כל המערכת שלי מחדש.

בקיצור, אני אופטימי ומפוכח יותר מבעבר.

אגב - עד הרוג'רס - רמת האבחנה שלי בפרטים הייתה הרבה פחות טובה. עכשיו שהאוזן קצת יותר מאומנת..אני חושב שבאמת נפלתי לבור הזה של להתעמק באמת בצליל ולראות האם אני שלם איתו.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

ראינו את זה כבר הרבה פעמים אבל מצאתי לנכון להראות את זה שוב כדי שרן יבין את גודל הבעיה שלו :) :

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אה, נו. אז הכל בסדר בעצם.

דפוק לגמרי מה שהולך שם :lol:

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי

שליחה

agent__smith כתב:זה מזכיר לי קטע לפני כמה חודשים שישבתי והאזנתי לאותו קטע בגרסאות שונות. (מלון קליפורניה) בשביל לבדוק אם אני מבחין ומה ההבדלים.

16/48 *2
24/48 *5.1
24/192 * 2

והאמת שזה לא יאמן איך יש הבדלים וחיות המוזיקה בין הרמות השונות היא מורגשת וההבדלים ברורים כאילו הוציאו לי את הצמר גפן מהאוזניים.

...
תשמע את זה בויניל - פשוט מדהים....

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

ran_carney כתב:עכשיו אתה מזהיר? אני חושב שמאוחר מדי בשבילי.
מצד שני, אני חושב שאני אנקוט בגישה של ראש תקיעת ראש בחול. אקנה רסיבר ואכחיש כל קשר לאתר HOMETHEATER.
זה יצליח להחזיק אותי למשך.........שנה? :lol:
ברור לי שתמיד יש לאן להשתדרג, אבל מהרגע שהק"ב יקבל את ההגברה הראויה - לפחות לשלב זה בחיים - אני עושה עצירה.
.
...
לא נעים לי , אבל אני באמת חייב לומר לך את זה
שדרגת היא מחלה כרונית וסופנית בהחלט , יש לה מידי פעם בפעם הפסקות , אבל היא עדיין שוכנת בתוכך , ואי אפשר להוציא אותה , וכשהיא מחליטה לצאת , אתה לא יכול לעשות שום דבר . היא לאמ מתחשבת בתכנונים קודמים , והיא לעיתים גם גורמת בעיות עם ההנהלה .
:lol: היות ואתה כבר חולה , אני מציע לך שפשוט אל תבזבז את זמנך לקוות להירפא ממנה , פשוט תחיה עם זה שיש לך עכשיו מחלת שדרגת כרונית :lol:

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון

שליחה

Welcome To The Club...
לו הייתי רוטשילד ...

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

התחלתי הודעה בהסברים מפורטים וקורעי לב למה כולכם טועים ואני לא באמת שם - אבל העובדות בשטח מצביעות על אפשרות מאוד סבירה שאתם צודקים.
לכן - אחכה לרסיבר ואחזור אליכם בנושא בעוד כשנתיים. מעניין איזה ציוד אחזיק אז.
רן

נ.ב
תודה על הברכות :wink:

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

roypeles כתב:
agent__smith כתב:זה מזכיר לי קטע לפני כמה חודשים שישבתי והאזנתי לאותו קטע בגרסאות שונות. (מלון קליפורניה) בשביל לבדוק אם אני מבחין ומה ההבדלים.

16/48 *2
24/48 *5.1
24/192 * 2

...
תשמע את זה בויניל - פשוט מדהים....
...
אני חושב שה24/192 הוא המרה של ויניל.
גודל קובץ מטורף :mrgreen:

קוד: בחירת הכל

Hotel California.flac
Format                           : FLAC
Format/Info                      : Free Lossless Audio Codec
File size                        : 246 MiB
Duration                         : 6mn 30s
Overall bit rate                 : 5 286 Kbps
Album                            : Hotel California
Track name                       : Hotel California
Track name/Position              : 11
Performer                        : Eagles
Genre                            : Country Rock
Recorded date                    : 1976
dvda_title                       : 2
dvda_titleset                    : 1
dvda_track                       : 1

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

לך על זה:

http://cgi.ebay.co.uk/rare-rogers-ab1-l ... 4aa7360b05

ולא תביט שוב לאחור.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שמעתי על הסאבים האלו, יודע שאמורים להיות מדהימים. מצד שני כבר יש לי סאבים פאסיביים עבור הרוג'רס, עם אלמנטים של קף קונצ'רטו. נותנים באסים מעודנים שמשתלבים נהדר עם הרמקולים

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”