רסיבר RV-V465 ו-DIAMOND 8.4

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

אני מעוניין לקנות רסיבר וזוג רמקולים קדמיים ואני די מוגבל מבחינת תקציב.

לפני כמה שנים שמעתי את הרמקולים הנ"ל כשעוד היו הליין החדש בסדרה וממש אהבתי ומסיבות שונות ומשונות לא יצאה לפועל הקנייה. רסיברים של ימאהה תמיד היו ערבים לאוזני.

כעת אני מעוניין לקנות רסיבר ורמקולים בתקציב נמוך וחיפוש בזאפ העלה שהרמקולים עדיין נמכרים, מסתבר של-SGE יש עדיין מלאי קטן שלהם, ונראה שהרסיבר של ימאהה, אחרי שהוחלף ב-467 גם הוא הפך לאטרקטיבי מבחינת מחיר. כך שמבחינת מפרט-עלות-תועלת זה נראה כמו דיל טוב.

מה אתם אומרים על השידוך ?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

לוקח הרבה זמן וכסף (נסיעות) על מנת להגיע למסקנה מה נותן את הערך תמורת הכסף הגדול ביותר, האם בדקתה אופציות נוספות?
יצאה כבר מזמן סידרת ה10 של וורפידל וכל מי שהמלצתי לו עליה וקנה אותה יצא מרוצה. לגבי הרסיבר אל תתבסס רק על הנתונים על הנייר או כה כניסות ויציאות יש לו, תבדוק את איכות הסאונד בכל פורמט אפשרי ותשווה אותו לרסיברים אחרים. בשביל לקבל רפרנס איך הסאונד צריך להישמע בסטריאו אני מציע שתשמע קודם מערכת סטריאו יעודית טובה.

liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

ברור שהוא כנראה יהיה יותר טוב ויותר עדכני ויותר חדש, אבל רמקול מסדרה 10 עולה כמו התקציב שלי לכל הסיפור.

הדגש הוא על משהו סביר בתקציב מוגבל.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

אני מציע לך לחסוך, זול בסוף עולה ביוקר.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #5 

zeev78 כתב:אני מציע לך לחסוך, זול בסוף עולה ביוקר.
...
צודק!
אגב מה התקציב שלך לרמקולים?
אולי יש ביד שניה משהו מעניין....

liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

...
כשהם רק יצאו לשוק אף אחד לא היה אומר עליהם "זול עולה ביוקר". בכוונה אני מכוון למוצר ישן ואיכותי שמחירו הוזל בגין גילו ולא הולך על מוצר חדש וזול שהמחיר מעיד על איכותו.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #7 

liorteler כתב:
...
כשהם רק יצאו לשוק אף אחד לא היה אומר עליהם "זול עולה ביוקר". בכוונה אני מכוון למוצר ישן ואיכותי שמחירו הוזל בגין גילו ולא הולך על מוצר חדש וזול שהמחיר מעיד על איכותו.
...
הוורפידל 8.4 רמקול לא רע בכלל אבל עדין אולי יש דברים יותר טובים בתקציב{יד שניה}
מה התקציב לרמקולים והאם יד שניה בא בחשבון?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

liorteler כתב:
...
...

כל הסידרה של הרמקולים האלה קצרה שבחים מפה ועד הודעה חדשה וגם לדעתי מדובר ברמקולים טובים אבל עבר זמנם, הם לא יסתדרו עם הפורמטים החדשים ויסגרו את הסאונד של המקור והרסיבר. אתה כמובן תלך בדרך שאתה רוצה ללכת, אני רק יכול להראות לך את הכיוון הנכון. בהצלחה (Y) .

liorteler פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אני אחזור בי ולא אקבע עובדה אלא אשאל שאלה.

הרי בתפישה שלי רמקולים הם מוצר "טיפש". הם מייצרים צליל בספקטרום מסויים ויש רסיבר שאומר להם מה ומתי לעשות (כמובן בשינויים של איכות חומרים הרכבה תכנון וכו').

אז איך בדיוק רמקול אמור "להתמודד עם פורמטים", הרי הרמקול לא מפענח את הפסקול, הרמקול הוא בסה"כ כלי נגינה שהרסיבר "מנגן עליו". אז אם לצורך העניין רמקול מסויים מפיק צלילים איכותיים, אז מה זה משנה איזה פורמט מנגנים בו ? הרי בסופו של דבר זה מתורגם לזרם חשמלי שמפיק צליל כלשהו, ואותו זרם יפיק באותו רמקול את אותו צליל בין אם מקורו בפורמט כזה ובין אם מקורו בפורמט אחר.

אני באמת לא מצליח להבין את הנושא ואולי כאן טמון הפער בינינו.

מקווה שהבנתם את מה שניסיתי להגיד.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #10 

אני כן לא בטוח שאחרים כן . בזמנו אלה היו רמקולים יקרים היום יותר זולים וממשיכים להיות טובים אם יש לך אפשרות ,והם נראים לך ונשמעים לך . קנה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

liorteler כתב:אני אחזור בי ולא אקבע עובדה אלא אשאל שאלה.

הרי בתפישה שלי רמקולים הם מוצר "טיפש". הם מייצרים צליל בספקטרום מסויים ויש רסיבר שאומר להם מה ומתי לעשות (כמובן בשינויים של איכות חומרים הרכבה תכנון וכו').

אז איך בדיוק רמקול אמור "להתמודד עם פורמטים", הרי הרמקול לא מפענח את הפסקול, הרמקול הוא בסה"כ כלי נגינה שהרסיבר "מנגן עליו". אז אם לצורך העניין רמקול מסויים מפיק צלילים איכותיים, אז מה זה משנה איזה פורמט מנגנים בו ? הרי בסופו של דבר זה מתורגם לזרם חשמלי שמפיק צליל כלשהו, ואותו זרם יפיק באותו רמקול את אותו צליל בין אם מקורו בפורמט כזה ובין אם מקורו בפורמט אחר.

אני באמת לא מצליח להבין את הנושא ואולי כאן טמון הפער בינינו.

מקווה שהבנתם את מה שניסיתי להגיד.
...
רמקול הוא דבר פאסיבי והוא יעבוד בכל מצב עם כל מה שתחבר אליו השאלה היא איך הוא ישמע. תיגש לחנויות ותבדוק את ההבדלים בעצמך. אם אתה סגור על הרמקולים האלה והם טובים בשבילך תתחדש ותהנה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”