מבקש עזרה. יש לי התלבטות קשה בקנית טלוויזה גדולה 54-58 אינטש
אני שוקל לקנות טלוויזיה גדולה ואני מתלבט קשות בין 3 הדגמים הבאים שהם באותו סדר גודל ממבחינת מחיר שאני יכול להשיג:
1) פנסוניק פלאסמה דגם 54S20 - גודל ''54 במחיר X ש"ח
2) טושיבה LED דגם 55XL700 - גודל ''55 במחיר X+1000 ש"ח
3) פנסוניק פלאסמה דגם 58V10 - גודל ''58 במחיר X+1600 ש"ח
(ה-X כי אני לא מעוניין להכנס למחיר המדוייק אבל ההפרשים במחיר ברורים)
ראיתי את כולן וכולן נראות טוב וההתלבטות היא בעיקר בין אופציה 2ו-3 כשההפרש ביניהן הוא 600 ש"ח כשלכל אחת היתרונות והחסרונות שלה מבחינת פיצ'רים.
הטלוויזיה מיועדת לאנשים מבוגרים ומרחק הצפיה הוא כ-5.5 מטר. אני יודע שיש יתרון לדגם ה''58 בגלל שהוא יותר גדול אבל מדובר רק ב''3 הפרש ויש יתרונות גם לLED בעיקר מבחינת בהירות תמונה (ואולי עוד דברים).
רוב השימוש בשלב הראשון יהיה לSD עם חיבור לממיר YES SD.
מישהו שמכיר את הטלוויזיות הנ"ל יכול לעזור ולתת תובנות?
1) פנסוניק פלאסמה דגם 54S20 - גודל ''54 במחיר X ש"ח
2) טושיבה LED דגם 55XL700 - גודל ''55 במחיר X+1000 ש"ח
3) פנסוניק פלאסמה דגם 58V10 - גודל ''58 במחיר X+1600 ש"ח
(ה-X כי אני לא מעוניין להכנס למחיר המדוייק אבל ההפרשים במחיר ברורים)
ראיתי את כולן וכולן נראות טוב וההתלבטות היא בעיקר בין אופציה 2ו-3 כשההפרש ביניהן הוא 600 ש"ח כשלכל אחת היתרונות והחסרונות שלה מבחינת פיצ'רים.
הטלוויזיה מיועדת לאנשים מבוגרים ומרחק הצפיה הוא כ-5.5 מטר. אני יודע שיש יתרון לדגם ה''58 בגלל שהוא יותר גדול אבל מדובר רק ב''3 הפרש ויש יתרונות גם לLED בעיקר מבחינת בהירות תמונה (ואולי עוד דברים).
רוב השימוש בשלב הראשון יהיה לSD עם חיבור לממיר YES SD.
מישהו שמכיר את הטלוויזיות הנ"ל יכול לעזור ולתת תובנות?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14357
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
בבחירה בין אופציה 2 ל 3....
58V10 מצויינת למחירה ותתן תמונה מצויינת ב SD ....ובמרחק צפיה כזה כל אינץ חשוב.
ההבדל בין 55 ל 58 בהחלט נראה לעין.
יחד עם זאת,
לדעתי אופציה 3 זולה יותר.....כ 13K .
קיבלת מחיר של כ 12.5K לטושיבה?
אם כן, קיבלת מחיר מצויין....של מי האחריות?
יחד עם זאת,
אם כן, קיבלת מחיר מצויין....של מי האחריות?
הייתי רוצה בכיף מסך גדול יותר אבל הקפיצה הבאה בגודל היא כבר קפיצה רצינית במחיר. גם ככה אני אסיר תודה שהV10 וה55XL700 נכנסים לי בתקציב.sufa כתב:לאור הנתונים שרשמת הייתי ממליץ לך מסך גדול יותר ,אבל אם לבחור הייתי בוחר בפנסוניק
תמונה טובה יותר בSD,
פחות השתקפות ,ותוספת 3" שלדעתי יוסיף המון....
תגידו, האם בהגדרה טלוויזית LED איכותית לא תיתן תמונה יפה יותר מאשר פלאסמה איכותית?
תלוי את מי שואלים...rannyz כתב:הייתי רוצה בכיף מסך גדול יותר אבל הקפיצה הבאה בגודל היא כבר קפיצה רצינית במחיר. גם ככה אני אסיר תודה שהV10 וה55XL700 נכנסים לי בתקציב.sufa כתב:לאור הנתונים שרשמת הייתי ממליץ לך מסך גדול יותר ,אבל אם לבחור הייתי בוחר בפנסוניק
תמונה טובה יותר בSD,
פחות השתקפות ,ותוספת 3" שלדעתי יוסיף המון....
תגידו, האם בהגדרה טלוויזית LED איכותית לא תיתן תמונה יפה יותר מאשר פלאסמה איכותית?...
האחריות על הטושיבה היא של יורוקום ל7 שנים ואתה צודק שבדר"כ הפנסוניק זולה משמעותית מהטושיבה אבל במקרה הספציפי שלי (בלי להכנס מדוע) נוצר מצב שהטושיבה LED זולה מעט מהV10 ולכן ההתלבטות הקשה כי בכל זאת מדובר בחברה רצינית עם אחריות ל-7 שנים ובמסך LED. אם הייתי מקבל את הטושיבה במחירה הרגיל אז ללא ספק הייתי הולך על הV10.טלHD כתב:בבחירה בין אופציה 2 ל 3....
יחד עם זאת,
אם כן, קיבלת מחיר מצויין....של מי האחריות?...
- טלHD
- גורו

אני מניח שהכוונה שלך היא לניופאן....rannyz כתב:האחריות על הטושיבה היא של יורוקום ל7 שנים ואתה צודק שבדר"כ הפנסוניק זולה משמעותית מהטושיבה אבל במקרה הספציפי שלי (בלי להכנס מדוע) נוצר מצב שהטושיבה LED זולה מעט מהV10 ולכן ההתלבטות הקשה כי בכל זאת מדובר בחברה רצינית עם אחריות ל-7 שנים ובמסך LED. אם הייתי מקבל את הטושיבה במחירה הרגיל אז ללא ספק הייתי הולך על הV10.טלHD כתב:בבחירה בין אופציה 2 ל 3....
יחד עם זאת,
אם כן, קיבלת מחיר מצויין....של מי האחריות?......
יורוקום נותנת אחריות על פנאסוניק....
בכל מקרה, 7 שנים אחריות עולה כסף וגם קיבלת מחיר מאוד מפתה.
כ- 12.5K ל XL700 55 הוא מחיר מעולה...בייחוד לייבוא רשמי + 7 שנות אחריות.
עם כל האהדה שלי ל 58V10.....במקרה הספציפי שלך שווה לך לבדוק ולהשוות שוב ביינהן לפני החלטה סופית.
בתנאים שיש לך אני הייתי פוזל חזק לכיוון הטושיבה...
- טלHD
- גורו

קראתי 2 ביקורות...
אחת מצאתי:
http://www.cnet.com.au/toshiba-47xl700a-339304750.htm
אחפש גם את השניה...
אחת מצאתי:
אחפש גם את השניה...
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
מצטרף להמלצה.sufa כתב:אני ממליץ לך על פנסוניק 58V10....
rannyz,
יתרונות הפלאזמה ביחס ל-LCD ול-LED:
1. התמודדות טבעית מעולה עם תכני SD.
2. זויות צפיה מקיפות ביותר ללא כל איבוד ברמת התמונה והצבעים.
3. תדר רפרוש גבוהה ביותר המעלים לגמרי (כמעט) מריחות תמונה - יתרון משמעותי בצפיה בתכני 3D.
4. קונטרסט טבעי גבוה במיוחד.
חסרונות ביחס ל-LCD:
1. רגישות לצריבה וצבירה (גם במסכים האיכותיים ביותר אבל הרבה פחות מפעם).
2. צריכת הספק גבוהה משמעותית (במיוחד במסכים הגדולים) -> בזבוז חשמל (עם זאת יש שיפור משמעותי בדורות האחרונים).
3. לא ניתן לצפות בתוכן רגיל ביחס 4:3 בגלל הסכנה של סעיף 1 ולכן קיימת בעיית מתיחת תמונה (בעייתי פחות בדגמים מסויימים אך עדיין זה קיים) גם בשימוש מנגנוני מתיחה חכמה.
4. בגדלים הקטנים מ-50 אינץ' יש בעיית תצוגה בתכני מחשב בגלל שהפקסלים מלבניים.
5. בעיית השתקפות (קיימת גם בדגמי LED איכותיים). פנסוניק התקדמו משמעותית לפתרון הבעיה.
6. בהירות מסך נמוכה יחסית הגורמת לפגיעה מסוימת בחווית הצפיה בחדרים מוארים.
לי בכלל יש המלצה אחרת.
כיוון שהחיבור הוא לממיר רגיל, המלצתי היא סוני 55 אינצ' דגם EX500 הכוללת כניסות סקרט שמאפשרות RGB + מניעת עיוותים בשידורי 16:9 במצב מתיחה חכמה. חבל לקנות מסך מפואר ולחבר עם קומפוזיט.
כיוון שהחיבור הוא לממיר רגיל, המלצתי היא סוני 55 אינצ' דגם EX500 הכוללת כניסות סקרט שמאפשרות RGB + מניעת עיוותים בשידורי 16:9 במצב מתיחה חכמה. חבל לקנות מסך מפואר ולחבר עם קומפוזיט.
תודה על הלינק לביקורת. הביקורת מגדירה אותה כטלוויזיה הטובה ביותר שייצרה טושיבה אז מוצר גרוע זה כנראה לא.טלHD כתב:קראתי 2 ביקורות...
אחת מצאתי:
אחפש גם את השניה......
לגבי היבואן אתה כמובן צודק והתכוונתי לניופאן.
תודה על ההתיחסות.nils3373 כתב:מצטרף להמלצה.sufa כתב:אני ממליץ לך על פנסוניק 58V10....
rannyz,
יתרונות הפלאזמה ביחס ל-LCD ול-LED:
1. התמודדות טבעית מעולה עם תכני SD.
2. זויות צפיה מקיפות ביותר ללא כל איבוד ברמת התמונה והצבעים.
3. תדר רפרוש גבוהה ביותר המעלים לגמרי (כמעט) מריחות תמונה - יתרון משמעותי בצפיה בתכני 3D.
4. קונטרסט טבעי גבוה במיוחד.
חסרונות ביחס ל-LCD:
1. רגישות לצריבה וצבירה (גם במסכים האיכותיים ביותר אבל הרבה פחות מפעם).
2. צריכת הספק גבוהה משמעותית (במיוחד במסכים הגדולים) -> בזבוז חשמל (עם זאת יש שיפור משמעותי בדורות האחרונים).
3. לא ניתן לצפות בתוכן רגיל ביחס 4:3 בגלל הסכנה של סעיף 1 ולכן קיימת בעיית מתיחת תמונה (בעייתי פחות בדגמים מסויימים אך עדיין זה קיים) גם בשימוש מנגנוני מתיחה חכמה.
4. בגדלים הקטנים מ-50 אינץ' יש בעיית תצוגה בתכני מחשב בגלל שהפקסלים מלבניים.
5. בעיית השתקפות (קיימת גם בדגמי LED איכותיים). פנסוניק התקדמו משמעותית לפתרון הבעיה.
6. בהירות מסך נמוכה יחסית הגורמת לפגיעה מסוימת בחווית הצפיה בחדרים מוארים....
לגבי סעיף 3 ביתרונות. אף אחת מהטלוויזיות הנ"ל לא תומכת ב3D (או שהתכוונת בכללי).
להפתעתי סעיף 6 בחסרונות די בולט. מצאתי שהתמונה בV10 כהה משמעותית יחסית לLED עד כדי כך שמי שלא ממש מבין ישר מתלהב מהתמונה הבהירה בLED וחושב שהיא יותר טובה.
לדעתך ''3 הבדל ביניהן צריכים לשחק שיקול משמעותי בבחירתי או שזה זניח במרחק צפיה כמו שלי?
THX בפנסוניק: גימיק שיווקי או שבאמת נותן משהו וצרך להלקח כשיקול בקניה?
נערך לאחרונה על ידי rannyz ב 20/12/2010 22:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
הדגם שציינת הוא אומנם בתקציב שלי (בערך 13,000 ש"ח) אבל הוא LCD. אני חושב שLCD טוב ככל שיהיה יהיה נחות למסך LED טוב, לא?asaf23 כתב:לי בכלל יש המלצה אחרת.
כיוון שהחיבור הוא לממיר רגיל, המלצתי היא סוני 55 אינצ' דגם EX500 הכוללת כניסות סקרט שמאפשרות RGB + מניעת עיוותים בשידורי 16:9 במצב מתיחה חכמה. חבל לקנות מסך מפואר ולחבר עם קומפוזיט....
לגבי הכניסה, בשני הדגמים שציינתי יש כניסת S-Video שנותנת איכות כמעט כמו סקרט (בטוח יותר טובה מקומפוזיט) ולכן זה לא שיקול מהותי בקניה.