הרבה מהמידע שאני יודע על מערכות קולנוע ביתי הוא בזכות האתר המצוין הזה, בייחוד המאמרים והפורום המכובד, אז גם אני החלטתי לשתף אתכם ברכש החדש שלי.
זה התחיל בזה שגם לי נמאס מהקופסא הענקית שיושבת לי בסלון ומציגה 29 אינצ' של שידורים רגילים באיכות מעולה (סוני 100 הרץ) והחלטתי לפנות מקום בסלון וקניתי טלביזיה 55NX810 של סוני בגודל של 55 אינצ' שמציגה שידורי HD בצורה מעולה!
הספקתי לרכוש את הטלביזיה לפני שעפר לאור כתב עליה ביקורת באתר ושמחתי לגלות שגם בבחינה מקצועית היא לא אכזבה אותו.
הטלביזיה הגיעה עם קופסה נוספת של PS3 שהכילה בתוכה שני זוגות משקפיים (זוג אחד קליל שמיועד לילדים ובאורך פלא מתאים גם למבוגרים וזוג אחד למבוגרים שבאופן מפתיע מתאים למידת ראש של סוס), מתאם תלת מימד לטלביזיה ומשחק GT5 תלת מימדי.
הטלביזיה הותקנה על הקיר עם מתקן של ישפאר שמרחיק את הטלביזיה 8 מ"מ מהקיר, די מכובד לקבל את זה ללא תשלום נוסף.
הטלביזיה מגיעה כמובן עם אחריות שלוש שנים כאשר קונים ממשווק מורשה.
לפי מסורת האתר אני רוצה להודות לחנות ממנה קניתי, לעוזי ויוסי מסטריאו עיני על השרות ללא דופי והמחיר המצוין בהחלט!
ונעבור ראשית לתשובות מראש (התנצלויות
הסיבה הפשוטה היא שהפלזמה של פנסוניק פשוט ריצדה לי בעין בצורה מציקה, לא יכולתי לסבול את זה. הריצוד מנע ממני לקנות אותה ולצערי גם לחסוך כמה שקלים... חבל... גם העיצוב של המסך לא כל כך הזמין את קנייתו.
הפלזמה של סמסונג ירדה מהפרק אחרי שלא אהבתי את התמונה ובעיקר את הטיפול ב-SD, באופן כללי אני כנראה לא כל כך מתחבר לתמונה של סמסונג (לצבעים). גם קצת הפחידו פה שהסמסונג נצרבת ביתר קלות.
הסיבות שבחרתי בדגם הזה של סוני ולא בדגם אחר:
- קודם כל לא בחרתי בה בגלל התלת מימד, בחרתי בה בגלל התמונה המצויינת והתלת מימד הגיע כבונוס וגם כקנס כספי.
- לדעתי בזכות התאורה הדינמית (כיבוי של חלקים מהמסך), השחורים של הטלביזיה הזאת מצויינים ביחס למסכי לד אחרים. בזכות התאורה הדינמית התופעה של עננות לא מורגשת כלל, איפה שיש מקטע שחור, התאורה כבויה לגמרי ואין מראה אופייני של תמונת רנטגן. אין גם זליגות אור. אם מבטלים את התאורה הדינמית בתפריטים, תופעת העננות מתקבלת בצורה מופחתת ביותר כמעט ולא מורגשת אבל אז אתה מבין שהיא קיימת.
- מעבד התמונה של הטלביזיה מצוין, הוא פותר את בעיית המריחות האופיינית לטלביזיות LCD, ועם הפעלתו לא מתקבלת התופעה של הקרנת סרט ממסרטת וידאו פשוטה, חשוב לבחור את האופציה הנכונה ב- motion flow, אני בחרתי מצב clear.
- בזכות מעבד התמונה של סוני השידורים הרגילים SD נראים טוב מאוד ממרחק שלוש וחצי מטר מהעין למסך.להפתעתי גם ערוץ האוכל שאיכותו לא מזהירה נראה בסדר.
- לדעתי הלבן במסך הזה נראה לבן אמיתי ולא נוטה לכחלחל כמו שחויתי בסמסונג לד.
החסרונות:
- זוויות הצפייה לא משהו, צריך לשבת מול הטלביזיה או בצדדים הלא קיצוניים בכדי לראות את התמונה האולטימטיבית, כלומר מי שישב בצדדים הקיצוניים יראה שחורים בעלי הילה לבנבנה האופיינית למסכים עם תאורה צדדית. לא ממש מפריע בסלון ישראלי סטנדרטי.
- לדעתי בהפעלה של תלת מימד הטלביזיה מפעילה את כל התאורות שיש לה בארסנל בסגנון "תמות נפשי עם פלישתים" ואז ניתן להבחין מעט בתחלואים של הטלביזיה, כלומר העננות מופיעה בקטעים שבהם השחור שולט. אני מוכרח לציין שכאשר הסרט רץ ויש קטעים חשוכים במיוחד אני לא ממש הבחנתי בתופעה ובאמת חיפשתי אותה, התופעה מאוד מורגשת דווקא בתפריט של סוני PS3 כאשר הרקע שחור (זה היה קצת מוזר לי שדווקא בתפריט של סוני שידוע מראש לסוני הם לא ניסו להעלים את התופעה בצורה מלאה). מי שהוא פדנט רציני ומתכוון לטחון את התלת מימד, צריך לבחון את הנושא הזה קצת יותר לעומק ולראות אם זה הולך ממש להפריע לו. בכל אופן המשפט הבא הוא כל כך מדוייק Ignorance is bliss מי שלא ממש מכיר את מאחורי הקלעים של יצירת התמונה אולי לא יבחין בכך או אם יבחין בכך זה לא יפריע לו כי להבדיל מהתפריט בסרט עצמו זה ממש לא מורגש אם לא מחפשים את זה.
- עריכה: הסאונד של הטלביזיה לא ממריא בגלל הדקות שלה, זה יכול לספק לחדשות ותוכניות בידור אבל הטלביזיה דורשת רמקולים חיצוניים להעשיר את חווית הצפייה בסרטים.
- אין עברית!!!! לא בטלביזיה ולא בנגן PS3 עצמו, מאוד מרגיז שהיפנים לא שמים עלינו, מצער מאוד שישפאר בתור יבואן מאוד ותיק בארץ מוכן לסבול יחס כזה.
הטלביזיה נבדקה רק עם סרט אחד של תלת מימד שנקרא על ידי משתמשי הפורם ה"סרט עם הדגים" IMAX UNDER THE SEA , הסרט מדגים את היכולת של הטכנולוגיה וקשה לחזור ולראות אותו שוב בדו מימד לאחר מכן. בהתחלה התוכן מרצד מעט ולאחר כמה שניות זה נרגע, באמת ישנה תופעה כשמטים את הראש התמונה מאבדת את התלת מימד, הבנתי שיש משקפי תלת מימד גנרים של XPAND שפותרים את הבעיה, לא יצא לי לבדוק . בינתיים למרות שזה נראה מדהים לא נראה לי שאני אשב הרבה מול סרטי תלת מימד בזמן הקרוב, קצת מעיק על העיניים.
בדו מימד התוכן נראה מדהים. ערוצי הסרטים והסדרות של יס נראים מדהים, בכל אופן היה נחמד אם יס יירגעו קצת עם הכיווץ.
ערוצי נשיונל ויורו ספורט נראים יותר ממדהים, פשוט תענוג לצפות ("הנדידה הגדולה" שמשודרת כעת נראית מצוין)
ערוצים שתיים ועשר נראים טוב מאוד (באופן מפתיע) ממרחק הישיבה הרחוק 3.5 מטר מעין למסך.
שורה תחתונה: אני מרוצה.
ולתמונות (כן אני יודע, אני צריך להוריד את המדבקות
אין תמונות של הארון, כי הוא לא קיים בנתיים.