שאלה בנוגע לעיבוד אותות.
שלום
שמי חנן ,מהנדס אלקטרוניקה.
השאל השלי נוגעת לסיגנל בתחום תדרים 20קילו הרץ ועד 100קילו הרץ שמיתקבל ממכשיר אקוסטי בשם "אולטרפרוב", המכשיר מזהה תופעות של פריצה (קורונה) במערכות למתח גבוה .
המכשיר מתרגם את האות הניקלט לאות בתדר שמיעה (צפצוף שמתקבל באוזניות המחוברות למכשיר) וניתן לאתר קורונה ע"י מעקב אחרי גרדיאנט הצפצוף שמיתקבל באוזניות המחוברות ( מעיין מישחק "חם" " קר" של ילדים) הצפצוף מתגבר ככל שמיתקרבים למוקד .
כעת השאלה הנישאלת ,כיצד ניתן להבדיל מהאות הניקלט(שתורגם לתחום השמע) את הרכיבים המסונכרנים עם תדר 50 הרץ (תדר הרשת ).
הן מבחינת החומרה הדרושה והן בדרך של תוכנה .
האות הניקלט מוקלט(במחשב) בתוכנת NERO ועליו אני מעוניין לעשות את הניתוח .
אני מעונין בתאימות מקסימלית למקור לכן מבחינת חומרה ,האם כניסת המיקרופון למחשב -דרכה המכשיר מעביר את הסיגנל למחשב לצורך הקלטה ,לא חותך את הפיק של הסיגנל?
ומבחינת תוכנה , כעת כאשר יש לי קובץ WAV שמגיע מה NERO האם יש דרך קלה למצוא סינכרון ל 50 הרץ או שעליי להפעיל תותח כבד כמו המטלב?
תודה מראש
שמי חנן ,מהנדס אלקטרוניקה.
השאל השלי נוגעת לסיגנל בתחום תדרים 20קילו הרץ ועד 100קילו הרץ שמיתקבל ממכשיר אקוסטי בשם "אולטרפרוב", המכשיר מזהה תופעות של פריצה (קורונה) במערכות למתח גבוה .
המכשיר מתרגם את האות הניקלט לאות בתדר שמיעה (צפצוף שמתקבל באוזניות המחוברות למכשיר) וניתן לאתר קורונה ע"י מעקב אחרי גרדיאנט הצפצוף שמיתקבל באוזניות המחוברות ( מעיין מישחק "חם" " קר" של ילדים) הצפצוף מתגבר ככל שמיתקרבים למוקד .
כעת השאלה הנישאלת ,כיצד ניתן להבדיל מהאות הניקלט(שתורגם לתחום השמע) את הרכיבים המסונכרנים עם תדר 50 הרץ (תדר הרשת ).
הן מבחינת החומרה הדרושה והן בדרך של תוכנה .
האות הניקלט מוקלט(במחשב) בתוכנת NERO ועליו אני מעוניין לעשות את הניתוח .
אני מעונין בתאימות מקסימלית למקור לכן מבחינת חומרה ,האם כניסת המיקרופון למחשב -דרכה המכשיר מעביר את הסיגנל למחשב לצורך הקלטה ,לא חותך את הפיק של הסיגנל?
ומבחינת תוכנה , כעת כאשר יש לי קובץ WAV שמגיע מה NERO האם יש דרך קלה למצוא סינכרון ל 50 הרץ או שעליי להפעיל תותח כבד כמו המטלב?
תודה מראש
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
איבדתי אותך
אתה מתאר משולש - גלאי הפעול בתחום אולטרא-סוני, סיגנל המרה בתחום השמע ומרכיב 50HZ. לא הבנתי מה הקשר בין 3 המרכיבים.
בתור התחלה, תוכל לתת דוגמה ספציפית לסיגנל כזה?
בנוסף, חיפוש בגוגל אחרי Ultra Probe נתן תוצאות רבות, כולל סרטים מיו-טיוב המתארים מוצרים דומים. לאיזה מהם התכוונת?
אתה מתאר משולש - גלאי הפעול בתחום אולטרא-סוני, סיגנל המרה בתחום השמע ומרכיב 50HZ. לא הבנתי מה הקשר בין 3 המרכיבים.
בתור התחלה, תוכל לתת דוגמה ספציפית לסיגנל כזה?
בנוסף, חיפוש בגוגל אחרי Ultra Probe נתן תוצאות רבות, כולל סרטים מיו-טיוב המתארים מוצרים דומים. לאיזה מהם התכוונת?
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
לצורך עיבוד האות, ניתן להשתמש בסט תוכנות GNURadio. בתוכו יש במיוחד כלי שנקרא GRC או Gnu Radio Companion שמאפשר לחבר באופן גרפי רכיבי עיבוד אות. ב"סט הכלים" שלו, תמצא בודאי שימוש בבלוקים הבאים: File source; פילטרים למיניהם; FFT Sink וכו'
הGNU Radio קל להתקנה בלינוקס, אבל אפשרי גם בחלונות. בהצלחה!
הGNU Radio קל להתקנה בלינוקס, אבל אפשרי גם בחלונות. בהצלחה!
yairf:
המכשיר משמש אותנו לגילוי\איתור תופעה בשם "קורונה" \"התפרקות חלקית" \"פריצה בבידוד" במיתקני מתח עליון (161kV ו 400kV ).
הסיגנל שהקורונה מייצרת הינו סיגנל יחודי ,והמכשיר הזה בין שאר היעודים שלו משמש גם לקליטת הסיגנל הזה.
המכשיר שאתה רואה בYOU TUBE זה אכן המכשיר ,דגם 200 (סקאלה אנלוגית ,קצת מיושן).
urisavor:
תודה על המידע ,אנסה לקרוא קצת על התוכנה ,באמת שווה בדיקה.
זמן אמת זה מצויין , אבל הייתי מעוניין שתהיה גם אפשרות להקלטה ,על מנת ליצור תיעוד ,כי בסוף יש להוציא דו"ח בדיקה הניסמך על התוצאות .
opv:
המטלב זה באמת פתרון אבל הוא כלי רב תכליתי ,חזק ,אני מחפש כלי יותר ממוקד למטרת ניתוח האות .
סביר להניח שבנוסף נעשה שימוש במטלב ,כדי לקבל פרספקטיבה רחבה יותר .
אכן מדובר על קובץ מוקלט ,כרגע בתוכנת NERO ,הרצון הוא להחליף את ה NERO בכלי ייעודי .
אם אתם מעונינים אני אוכל להעלות לכאן קובץ WAV קטן לדוגמא.

המכשיר משמש אותנו לגילוי\איתור תופעה בשם "קורונה" \"התפרקות חלקית" \"פריצה בבידוד" במיתקני מתח עליון (161kV ו 400kV ).
הסיגנל שהקורונה מייצרת הינו סיגנל יחודי ,והמכשיר הזה בין שאר היעודים שלו משמש גם לקליטת הסיגנל הזה.
המכשיר שאתה רואה בYOU TUBE זה אכן המכשיר ,דגם 200 (סקאלה אנלוגית ,קצת מיושן).
urisavor:
תודה על המידע ,אנסה לקרוא קצת על התוכנה ,באמת שווה בדיקה.
זמן אמת זה מצויין , אבל הייתי מעוניין שתהיה גם אפשרות להקלטה ,על מנת ליצור תיעוד ,כי בסוף יש להוציא דו"ח בדיקה הניסמך על התוצאות .
opv:
המטלב זה באמת פתרון אבל הוא כלי רב תכליתי ,חזק ,אני מחפש כלי יותר ממוקד למטרת ניתוח האות .
סביר להניח שבנוסף נעשה שימוש במטלב ,כדי לקבל פרספקטיבה רחבה יותר .
אכן מדובר על קובץ מוקלט ,כרגע בתוכנת NERO ,הרצון הוא להחליף את ה NERO בכלי ייעודי .
אם אתם מעונינים אני אוכל להעלות לכאן קובץ WAV קטן לדוגמא.
השארת אותי סקרן עם התוכנה הזו ,ניסיתי להתקין אותה בחלונות , מסתבר שזה לא כ"כ פשוט .urisavor כתב:לצורך עיבוד האות, ניתן להשתמש בסט תוכנות GNURadio. בתוכו יש במיוחד כלי שנקרא GRC או Gnu Radio Companion שמאפשר לחבר באופן גרפי רכיבי עיבוד אות. ב"סט הכלים" שלו, תמצא בודאי שימוש בבלוקים הבאים: File source; פילטרים למיניהם; FFT Sink וכו'
הGNU Radio קל להתקנה בלינוקס, אבל אפשרי גם בחלונות. בהצלחה!...
מצאתי את הקובץ עליו דיברת =GRCאבל התוכנה לא עובדת ,למעשה אפילו לא מותקנת.
איך מתקינים אותה בחלונות ?!
תודה