חופש ביטוי תקשורת ונדלן
אני מצטער שאני נדחף עם הסיפור הזה פה פשוט, אני המום ונסער מסתימת הפיות שיש בעולם התקשורת בישראל והייתי חייב לחלוק את הסיפור הזה אתכם קצת.
קצת רפרפתי לאחור וראיתי שנושא הנדלן עלה כבר פה בעבר, אז חשבתי שאולי זה יכול לעניין גם את הקוראים פה.בימים אלו מתחוללת מהומה לא קטנה בקרב קוראי גלובס וכמה מהפרשנים שלה. באתר ישנו דסק של פרשנים שנתנת להם בימה להביע את דעותיהם בנושאים שונים. יוזמה ברוכה שהביאה לא מעט תנועה ועניין לאתר. אחד מהפרשנים שם, שמו שרון עידן ,צבר עדת מעריצים די גדולה (טוב נו כנראה שרובם מדברים מפוזיציה של הומלסים ועבדכם הנאמן בינהם) ועורכי האתר ו/או בעליו חשו שהגולם קם על יוצרו והחליטו לסתום לו את הפה ופשוט השתיקו אותו בתחילת השבוע. הסיפור הזה קומם הרבה מאוד אנשים ועכשיו קם בלוג שבעצם התגובות לכתבות בגלובס מתפרסמות בו. מי שמעוניין להכיר את הפרטים קצת יותר אפשר לקרוא פה : http://buat-nadlan.blogspot.com/2010/12 ... st_15.html
קצת רפרפתי לאחור וראיתי שנושא הנדלן עלה כבר פה בעבר, אז חשבתי שאולי זה יכול לעניין גם את הקוראים פה.בימים אלו מתחוללת מהומה לא קטנה בקרב קוראי גלובס וכמה מהפרשנים שלה. באתר ישנו דסק של פרשנים שנתנת להם בימה להביע את דעותיהם בנושאים שונים. יוזמה ברוכה שהביאה לא מעט תנועה ועניין לאתר. אחד מהפרשנים שם, שמו שרון עידן ,צבר עדת מעריצים די גדולה (טוב נו כנראה שרובם מדברים מפוזיציה של הומלסים ועבדכם הנאמן בינהם) ועורכי האתר ו/או בעליו חשו שהגולם קם על יוצרו והחליטו לסתום לו את הפה ופשוט השתיקו אותו בתחילת השבוע. הסיפור הזה קומם הרבה מאוד אנשים ועכשיו קם בלוג שבעצם התגובות לכתבות בגלובס מתפרסמות בו. מי שמעוניין להכיר את הפרטים קצת יותר אפשר לקרוא פה : http://buat-nadlan.blogspot.com/2010/12 ... st_15.html
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לי עדיין לא ברור כל הסיפור.
מישהו יכול להסביר לי (בתור כזה שבכלל לא מכיר את הדסק של גלובס)?
מישהו יכול להסביר לי (בתור כזה שבכלל לא מכיר את הדסק של גלובס)?
ההסבר שידוע לי הוא רק מהפירוט באתר שם - דסקאי שהביע את דעתו בצורה עקבית לאורך זמן ואסף הרבה קוראים וכנראה גם השפיע עליהם פשוט הושתק בלי לתת הסבר. פורסם בבלוג שצרפתי בפוסט הראשון כל השתלשלות העניינים מנקודת מבטו. הנהלת הדסק או מישהו מטעם גלובס לא טרח לפרסם שום הסבר בעניין. שתיקתם המתמשכת פועלת נגדם אני מאמין שבקרוב הם יהיו חייבים לעדכן ואז נקבל את ההסבר של הצד השני. בכל מקרה ההתנהלות שם עד לשלב זה הייתה מקוממת.
שרון עידן מלך
שרון עידן ניצח בגדול.
גלובס חשבו שהם מפסידים הכנסות ממפרסמים, כתוצאה מהפוסטים שלו.
אני בדעה שכל מילה שלו פשוט נכונה. המלך עירום.
גלובס חשבו שהם מפסידים הכנסות ממפרסמים, כתוצאה מהפוסטים שלו.
אני בדעה שכל מילה שלו פשוט נכונה. המלך עירום.
בועת נדלן
אני חושב שהוא ניצח רק בגלל הסנטימנט בכתבות של גלובס מאז שהוא לא שם. פתאום סט שלם של כתבות שמציגות את שוק הנדלן כשוק בועתי. ממה שאני יודע, כנראה שגלובס יורדים מהעץ בסיפור הזה, אבל אני לא רואה את זה קורה, נחיה ונראה. עדיין מעניין לשמוע את התגובה שלהם.
תגידו , אתם באמת קראתם את הכתבות באתר ההוא ? אני לא מכיר את הדסק עצמו , אבל לומר לכם את האמת , עם כזה כמות של שטויות , וחוסר הגיון , וסתירה עצמית של מה שכתבת , אם אני הייתי המנהל של גלובס , הייתי מפטר את מר אפללו , לא בגלל שהוא העיף אותם , אלא בגלל שהוא בכלל נתן להם מקום מלכתחילה
השיחה הייתה הולכת כך :
גלובס הוא עיתון רציני , שמתגאה בפתיחות לדעות שונות , אבל הוא לא מצפה מכותבים שמזוהים עימו , לסתור את עצמם בכתבה שלהם עצמם , זה מהווה פרסום רע לאיכות העיתונאית שלנו , והיות ולא בדקת את איכות הבלוגים וביישת אותנו , אנו נאלצים למצוא מישהו אחר , אנחנו נפטר את הדסקאי הזה שלא תתבייש "
בחיים שלי לא ראיתי תיאוריית קונספירציה שמגובה על ידי כול כך הרבה שטיות במיץ כמו שאלו עושים . הם גם כתבו ששר האוצר עשה את צעדי המיסים שלו לצינון הנדל"ן בגלל שהוא רצה שתהיה בועת נדל"ן
הנגיד נלחם בבועה והעלה את הריבית , שזה צעד מאוד מסוכן לדרך שלו (ולא נכנס כרגע אם הדרך שלו טובה או לא ), אטיאס ניסה , (ויש לו תמריץ), שטייניץ גם ניסה , ואלו לוקחים את העובדות ועושים מהם כאילו הם רצו בועה ?!!!
השיחה הייתה הולכת כך :
גלובס הוא עיתון רציני , שמתגאה בפתיחות לדעות שונות , אבל הוא לא מצפה מכותבים שמזוהים עימו , לסתור את עצמם בכתבה שלהם עצמם , זה מהווה פרסום רע לאיכות העיתונאית שלנו , והיות ולא בדקת את איכות הבלוגים וביישת אותנו , אנו נאלצים למצוא מישהו אחר , אנחנו נפטר את הדסקאי הזה שלא תתבייש "
בחיים שלי לא ראיתי תיאוריית קונספירציה שמגובה על ידי כול כך הרבה שטיות במיץ כמו שאלו עושים . הם גם כתבו ששר האוצר עשה את צעדי המיסים שלו לצינון הנדל"ן בגלל שהוא רצה שתהיה בועת נדל"ן
הנגיד נלחם בבועה והעלה את הריבית , שזה צעד מאוד מסוכן לדרך שלו (ולא נכנס כרגע אם הדרך שלו טובה או לא ), אטיאס ניסה , (ויש לו תמריץ), שטייניץ גם ניסה , ואלו לוקחים את העובדות ועושים מהם כאילו הם רצו בועה ?!!!
לא נעים לי לומר , אבל בתור מנוי על גלובס זה משאיר לי טעם רע . לא מכיר את הבנאדם , אבל לפי האתר שלו , כמעט הכול שם זה קישקוש בלבוש , ושגלובס שנתפס כמקור אינפורמציה לא צהובה ועסקית ומאומתת , שם אדם כזה כאחד העורכים שלו , גורם לי לפקפק בשיקול הדעת של העורכים
אתה צריך לדייק, הוא לא שם אותו כאחד העורכים שלו, אלא כאחד הפרשנים. פרשן בגלובס זה לא עורך וגם לא כותב מאמרים זה טוקבטיסט משדורג ומזוהה. אותו פרשן נקרא ע"י עשרות אלפי אנשים ועורר דיונים רלבנטים בנושא לכאו או לכאן.
"קשקוש בלבוש" זו דעה סובייקטיבית בעניין, ואני לא רואה מקום פה להגיב על התכנים או הדיעות בעניין.
"קשקוש בלבוש" זו דעה סובייקטיבית בעניין, ואני לא רואה מקום פה להגיב על התכנים או הדיעות בעניין.
קישקוש בלבוש זה לא דיעה סובייקטיבית
הסבר :
צריך להבדיל בין דיעה , טובה/גרועה ובין מה שנקרא שהעובדות לא תומכות בדיעה שלי , ואז במקום להודות שטעיתי , אני מנסה לרבע את העיגול .
ואם הדרך שבה אני מנסה לרבע את העיגול סותרת את עצמה באותו מאמר , אאל"ט 3 פעמים , אז אדם שסותר את עצמו , הוא לבטח לא מישהו שראוי לשמוע אותו
כי לא מספיק שהבכת את עצמך , עכשיו אתה מראה לי שאתה טיפש עד כדי כך ו/או שאתה חושב שאני טיפש עד כדי כך , שלא אכפת לך לסתור את עצמך באותו משפט , ולקוות שאני אאמין לזה .
אז דיעה כזו היא קישקוש בלבוש
ופרשן , גם אם הוא טוקבקיסט משודרג , שסותר את עצמו , הוא לא בדיוק מי שהייתי רוצה לראות , באכסניה מכובדת (עד עכשיו), כמו גלובס
הסבר :
צריך להבדיל בין דיעה , טובה/גרועה ובין מה שנקרא שהעובדות לא תומכות בדיעה שלי , ואז במקום להודות שטעיתי , אני מנסה לרבע את העיגול .
ואם הדרך שבה אני מנסה לרבע את העיגול סותרת את עצמה באותו מאמר , אאל"ט 3 פעמים , אז אדם שסותר את עצמו , הוא לבטח לא מישהו שראוי לשמוע אותו
כי לא מספיק שהבכת את עצמך , עכשיו אתה מראה לי שאתה טיפש עד כדי כך ו/או שאתה חושב שאני טיפש עד כדי כך , שלא אכפת לך לסתור את עצמך באותו משפט , ולקוות שאני אאמין לזה .
אז דיעה כזו היא קישקוש בלבוש
ופרשן , גם אם הוא טוקבקיסט משודרג , שסותר את עצמו , הוא לא בדיוק מי שהייתי רוצה לראות , באכסניה מכובדת (עד עכשיו), כמו גלובס
זו דרכך לומר שאתה לא מסכים עם מה שכתוב שם, זכותך, זה סובייקטיבי לחלוטין. אני לא סותר את עצמי!truejoker כתב: קישקוש בלבוש...
להאמין ?? למה ? לאיפה הלכת, מה שניסיתי לומר לך זה לדייק, הבן אדם לא עורך ואין לו שום סמכות בעיתון.truejoker כתב: ולקוות שאני אאמין לזה ....
לא ראוי? אל תשמע, אל תקרא, עשרות אלפים אחרים חושבים אחרת.truejoker כתב: ואם הדרך שבה אני מנסה לרבע את העיגול סותרת את עצמה באותו מאמר , אאל"ט 3 פעמים , אז אדם שסותר את עצמו , הוא לבטח לא מישהו שראוי לשמוע אותו...
האמת אתה לא ברור וצורת הביטוי שלך לא ראויה לתגובה. ובכל זאת אני אומר לסיכום
שגלובס החליטו לתת לדעות שונות להשמע תחתם ישנם דעות כאלו ואחרות לו היית מכיר וקורא את הדסק היית רואה שם דעות שונות ואנשים שחושבים כמוך שסותרים את עצמם גם 10 פעמים ורבים אחד עם השני כמו בגנון, לא שאכפת לי מה היחס שלך לגלובס רק שאני לא מבין את מהות התגובה שלך.מה שכן כדאי שתבין קצת בנושאים שאתה מגיב עליהם. ותתיחס בכבוד ולגופו של עניין.