תנו המלצות לשירים שאפשר לבדוק איתם איכות רמקולים
-
dolevhayut
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 128
אם אפשר בבקשה כל מיני שירים מביקורות של אנשים שבדקו רמקולים וכאלה
תודה רבה
תודה רבה
- Soli
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1086
בכדי לבדוק רמקולים חשוב...dolevhayut כתב:אם אפשר בבקשה כל מיני שירים מביקורות של אנשים שבדקו רמקולים וכאלה
תודה רבה...
לצרוב מספר קטעי מוסיקה אשר מהווים את חתך ההאזנה שלך,ושלך בלבד.
כשאני בדקתי רמקולים צרבתי 9 קטעי מוסיקה שונים(סה"כ כ-50 דקות).
ואתם התרוצצתי בין יבואן אחד למשנהו,אחרי כל השמעה,לא התביישתי לכתוב על התרשמותי.
הכנתי טבלה ובה כתבתי הכל(גבוהים מודגשים,בס מרוח,במה רחבה....וכו').
לבסוף צמצתי לשלושה פיבוריטים,ומכאן ההחלטה היתה קלה.
אל תעשה את הטעות הנפוצה בה המוכר ולא משנה מי הוא,משמיע לך קטע אודיופילי שנשמע מיליון דולר
וזו בדיקה שגויה
בהצלחה
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
קטעי מוזיקה
1) אל תצרוב, קח איתך את הדיסקים המקוריים.
2) קח איתך קטעים שאתה מכיר ואוהב.
3) בחר הקלטות טובות, הרעיון המופרך של שימוש בהקלטות רעות במיוחד כדי לדעת איך המערכת מתמודדת עם הקלטות רעות אינו רעיון טוב.
4) אל תיקח יותר מדי, זה סתם יבלבל אותך.
5) רצוי קטעים עמוסים יחסית, לא זמרת בליווי פסנתר למשל.
6) רצוי כלים אקוסטיים, אבל לא חובה אם אין לך כאלה.
7) פסנתר, או לבד או בשילוב עם כלים אחרים מאתגר הרבה מערכות, כנ"ל מוזיקה סימפונית עמוסה (סוג אחר של אתגר).
2) קח איתך קטעים שאתה מכיר ואוהב.
3) בחר הקלטות טובות, הרעיון המופרך של שימוש בהקלטות רעות במיוחד כדי לדעת איך המערכת מתמודדת עם הקלטות רעות אינו רעיון טוב.
4) אל תיקח יותר מדי, זה סתם יבלבל אותך.
5) רצוי קטעים עמוסים יחסית, לא זמרת בליווי פסנתר למשל.
6) רצוי כלים אקוסטיים, אבל לא חובה אם אין לך כאלה.
7) פסנתר, או לבד או בשילוב עם כלים אחרים מאתגר הרבה מערכות, כנ"ל מוזיקה סימפונית עמוסה (סוג אחר של אתגר).
איל פור
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
הכי טוב לקחת איתך דיסקים מקוריים ששמעתה אותם הרבה זמן, ככה תוכל ישר להבדיל אם פתאום צצו לך ברקע כל מיני פרטים שלא ידעתה שהם היו קיימים ואם הבמה נהפכת ליותר רחבה,אם יש הפרדה מדוייקת בין הכלים וכדומה.
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
מצטרף להמלצות של זאב ואיל. אין טעם לבחון רמקולים עם קטעים שהומלצו ע"י אחרים אבל אתה לא מאזין להם.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
בנוסף למה שנאמר כאן, נסה לחשוב על קטעים שיעמדו ועמדו במבחן הזמן אצלך, כלומר, לא משהו אופנתי ש"כרגע" אתה מאזין לו אבל יכול להיות שבעוד שנה לא. הדברים שלא יימאס לך לשמוע ומאפיינים את הסגנונות שאתה מאזין להם ולא בהכרח משהו שאתה שמעת הרבה ומכיר טוב אבל הוא סגנון מועט אצלך ברפרטואר.
-
dolevhayut
-
- חבר פעיל מאוד

אוקיי תודה רבה לכולם !
אבל אין לכם המלצות לשירים מרובי כלי נגינה ?
או שירים בעלי אימג'ינג /מרחביות ,שאפשר לדעת איפה כל כלי נמצא
או שירים בעלי אימג'ינג /מרחביות ,שאפשר לדעת איפה כל כלי נמצא
-
dolevhayut
-
- חבר פעיל מאוד

לא הבנתיMartinHSabag כתב:למה זה חשוב אם כל מה שאתה שומע זה סולו כינור?...
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
אחד הקטעים הטובים יותר לדעתי לבדיקת רמקולים ומערכות הוא הקטע The Bell מתוך האלבום Tubular Bells II של מייק אולדפילד. זהו קטע עם נגינת רקע מחזורית שמצטרף אליה כל פעם כלי אחר, החל מחלילית ועד גיטרת באס.
היתרון בקטע הזה הוא שנמנעים לחלוטין מנפילה במלכודת של volume leveling כאשר שומעים קטעים שמקורם באלבומים שונים. הקטע מנוגן באותו ווליום, כל פעם שכלי חדש מצטרף הוא מקבל פוקוס כשהכלים הקודמים עוברים לרקע וכך אפשר להתרשם טוב יותר מהרמקול ומהמערכת עצמה בלי לבזבז זמן על התאמת עוצמת הקול.
היתרון בקטע הזה הוא שנמנעים לחלוטין מנפילה במלכודת של volume leveling כאשר שומעים קטעים שמקורם באלבומים שונים. הקטע מנוגן באותו ווליום, כל פעם שכלי חדש מצטרף הוא מקבל פוקוס כשהכלים הקודמים עוברים לרקע וכך אפשר להתרשם טוב יותר מהרמקול ומהמערכת עצמה בלי לבזבז זמן על התאמת עוצמת הקול.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
dolevhayut
-
- חבר פעיל מאוד

אם היה אפשר היית מקבל לייק על התגובהCatskinner כתב:אחד הקטעים הטובים יותר לדעתי לבדיקת רמקולים ומערכות הוא הקטע The Bell מתוך האלבום Tubular Bells II של מייק אולדפילד. זהו קטע עם נגינת רקע מחזורית שמצטרף אליה כל פעם כלי אחר, החל מחלילית ועד גיטרת באס.
היתרון בקטע הזה הוא שנמנעים לחלוטין מנפילה במלכודת של volume leveling כאשר שומעים קטעים שמקורם באלבומים שונים. הקטע מנוגן באותו ווליום, כל פעם שכלי חדש מצטרף הוא מקבל פוקוס כשהכלים הקודמים עוברים לרקע וכך אפשר להתרשם טוב יותר מהרמקול ומהמערכת עצמה בלי לבזבז זמן על התאמת עוצמת הקול....
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

בשביל זה קיים כפתור התודה בתחתית כל הודעה.
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
זה באמת קטע נהדר לבדיקת רמקולים אבל מדובר במבחן לא כל כך הוגןCatskinner כתב:אחד הקטעים הטובים יותר לדעתי לבדיקת רמקולים ומערכות הוא הקטע The Bell מתוך האלבום Tubular Bells II של מייק אולדפילד. זהו קטע עם נגינת רקע מחזורית שמצטרף אליה כל פעם כלי אחר, החל מחלילית ועד גיטרת באס.
היתרון בקטע הזה הוא שנמנעים לחלוטין מנפילה במלכודת של volume leveling כאשר שומעים קטעים שמקורם באלבומים שונים. הקטע מנוגן באותו ווליום, כל פעם שכלי חדש מצטרף הוא מקבל פוקוס כשהכלים הקודמים עוברים לרקע וכך אפשר להתרשם טוב יותר מהרמקול ומהמערכת עצמה בלי לבזבז זמן על התאמת עוצמת הקול....
הדינמיקה צריכה להיות מושלמת והבמה צריכה להיות בגודל של בלומפילד עם הפרדה ברורה בין הכלים (שהסאונד לא ישמע כמו כאוס אחד גדול).
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

לדעתי זו בדיוק הנקודה. רמקולים טובים ומערכת טובה אמורים לתת אותה הרגשה של תנופה ומיקוד בין אם מה שנשמע בחזית הם הפעמונים הצינוריים, גיטרת הבאס או סינטסייזר הקולות.
בכלל, אני מאוד אוהב לשמוע את מייק אולדפילד, יש שם תמיד דינמיקה במוזיקה שלו, מורכבות ועושר צלילים שממש עושה לי טוב על הנשמה. אולי זו הסיבה שכל פעם שאני בוחן את הרמקולים אצלי בבית אני עושה זאת עם מוזיקה משנות ה 70, כי היום אי אפשר למצוא קטעים עם מורכבות מוזיקלית דומה.
מי שאוהב באס יכול להשתמש גם בשיר Heat Miser של Massive Attack מהאלבום Protection. יש שם פסנתר שמנגן ברקע וטופים העוברים בין טפיחות רכות לקשות.
בכלל, אני מאוד אוהב לשמוע את מייק אולדפילד, יש שם תמיד דינמיקה במוזיקה שלו, מורכבות ועושר צלילים שממש עושה לי טוב על הנשמה. אולי זו הסיבה שכל פעם שאני בוחן את הרמקולים אצלי בבית אני עושה זאת עם מוזיקה משנות ה 70, כי היום אי אפשר למצוא קטעים עם מורכבות מוזיקלית דומה.
מי שאוהב באס יכול להשתמש גם בשיר Heat Miser של Massive Attack מהאלבום Protection. יש שם פסנתר שמנגן ברקע וטופים העוברים בין טפיחות רכות לקשות.
- נהוראי
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 611
למערכת בכלל כולל רמקולים
הכי קשה לחקות את הקול האנושי
אני מתחיל בטנור עובר לסופרן
כלי נשיפה ולאחר מכן כלי מיתר
לבסוף תעבור ליצירה כבדה מלאה דינמיקה כמו 1812 של צ'יקוסבקי
הכי קשה לחקות את הקול האנושי
אני מתחיל בטנור עובר לסופרן
כלי נשיפה ולאחר מכן כלי מיתר
לבסוף תעבור ליצירה כבדה מלאה דינמיקה כמו 1812 של צ'יקוסבקי
"The infinite passion & desire for perfectioN"
- dragon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
אם אתה בכל זאת רוצה המלצה, הנה 2 קטעים שאני לא בוחן רמקולים בלעדיהם:dolevhayut כתב:אוקיי תודה רבה לכולם !
או שירים בעלי אימג'ינג /מרחביות ,שאפשר לדעת איפה כל כלי נמצא...
אחד הוא Echoes של Camel מתוך האלבום Breathless, קטע בעל עושר כלי וצלילי בלתי רגיל, שיש בו גם הרבה דינמיקה, חילופי מקצבים מהירים וצלילים נסתרים (שנוטים "להיעלם" במערכת לא טובה). חוץ מזה שזה קטע מצוין באופן כללי, הוא מהווה אתגר לכל מערכת ו/או רמקולים.
השני הוא On the border של Al Stewart מתוך Year of the cat, שיר נהדר לבחינת הפרדה בין כלים וצלילים של הרמקול (ושאר הרכיבים למעשה) ומיקום כל אחד מהם על הבמה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
dolevhayut
-
- חבר פעיל מאוד

נערך
נערך לאחרונה על ידי dolevhayut ב 19/12/2010 22:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
- m-g
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 134
קבל המלצה חמה לקטע ממש טוב איתו בדקתי בתערוכה האחרונה וממש לא איכזב ...
SNOWY WHITE.... Little Wing
זה מהדיסק + DVD
THE WAY IT IS
הופעה ממש טובה תנסה להשיג את הדיסק או פשוט תוריד את הקטע ותמיר ל-FLAC או WAV
למסימום איכות
SNOWY WHITE.... Little Wing
זה מהדיסק + DVD
THE WAY IT IS
הופעה ממש טובה תנסה להשיג את הדיסק או פשוט תוריד את הקטע ותמיר ל-FLAC או WAV
למסימום איכות
- gro111
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1519
Nora Jones - Come Away With Me
Yello - Baby
Diana Krall - The Girl In The Other Room
Miles Davis - Kind of Blue (1997 Remaster
Pink Floyd - The Wall
Dire Straits - Sultans Of Swing
Future Prophecy - Concept Of Love
Alicia Keys - Songs in A Minor
Dr. Dre - Chronic 2001
Sting - Symphonicities 2010

Yello - Baby
Diana Krall - The Girl In The Other Room
Miles Davis - Kind of Blue (1997 Remaster
Pink Floyd - The Wall
Dire Straits - Sultans Of Swing
Future Prophecy - Concept Of Love
Alicia Keys - Songs in A Minor
Dr. Dre - Chronic 2001
Sting - Symphonicities 2010
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
קטעים של אום כולתום יעשו את העבודה !!!
מעניין שמעולם הם לא מומלצים כאן ע''י חברי הפורום , שפע של כלים אקוסטים + ווקאל {לפי הספר} שיאתגרו כל מערכת .
שים לב זה עוד עם הרכב מצומצם מאוד , אם תרצה אעלה עוד מספר לינקים של עבד אל חלים חאפז עם הרכבים עתירי כלים
מעניין שמעולם הם לא מומלצים כאן ע''י חברי הפורום , שפע של כלים אקוסטים + ווקאל {לפי הספר} שיאתגרו כל מערכת .
שים לב זה עוד עם הרכב מצומצם מאוד , אם תרצה אעלה עוד מספר לינקים של עבד אל חלים חאפז עם הרכבים עתירי כלים
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away