כמה באמת מאיתנו משלמים על רוחב פס
אחרי המרורים שאכלתי עם בזק תשתית ובזק בינלאומי במהירות1.5 ,גיליתי שהגלישה האלחוטית מהשכן עדיפה.
אצלינו בזק מסוגלת לספק -1.5 מהירות בשל בעיות תשתית שנים.הייתי מחובר קווי ואכלתי מרור.מהשכן אני מקבל
5 מגה חינם בתשתית הוט.הכרטיס רשת שלי קולט תקין,והספק של השכן קווי זהב תקין.
האם אני הפראייאר היחיד ששילם על אינטרננט עד היום?האם אני אחגוג עוד הרבה זמן ברשת של השכן שהיא לא מוצפנת.
אצלינו בזק מסוגלת לספק -1.5 מהירות בשל בעיות תשתית שנים.הייתי מחובר קווי ואכלתי מרור.מהשכן אני מקבל
האם אני הפראייאר היחיד ששילם על אינטרננט עד היום?האם אני אחגוג עוד הרבה זמן ברשת של השכן שהיא לא מוצפנת.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אהבתי,
לידיעתך, רובין הוד גנב מהעשירים ונתן לעניים ..
לא הבנתי מהסיפור שלך מי עני ומי עשיר ..
לידיעתך, רובין הוד גנב מהעשירים ונתן לעניים ..
לא הבנתי מהסיפור שלך מי עני ומי עשיר ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
פנה לשכן, ותאמר לו שאתה ממש מרוצה מחיבור האינטרנט שלו.רוביןהוד כתב:אחרי המרורים שאכלתי עם בזק תשתית ובזק בינלאומי במהירות1.5 ,גיליתי שהגלישה האלחוטית מהשכן עדיפה.
האם אני הפראייאר היחיד ששילם על אינטרננט עד היום?האם אני אחגוג עוד הרבה זמן ברשת של השכן שהיא לא מוצפנת....
תודה לו, ואז שאל אותו מי הספק שלו.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
לא טרמפיסט. פרזיט, עלוקה. (בלי להעליב)
טרמפיסט אוספים בידיעה - פרזיט חי על גבם של אחרים ללא ידיעתם וגורמים רק נזק.
אני אישית משלם על רוחב הפס שלי ונוקט באמצעים למניעת חדירות לרשת.
אני יכול להתעלק על שכנים שלי אבל אין לי למה - אני לא מכיר את אופי השימוש שלהם ברוחב הפס (יכול להיות שהם טוחנים את האינטרנט בדיוק כמוני ואין לי מה לחפש אצלם), אני לא יודע איזה וירוסים מתרוצצים להם במחשבים וברשת וכמו שאני יכול לחטט להם במחשבים הם יכולים גם לי (אני לא יודע מה רמת הידע שלהם בתחום)
בקיצור, לא מומלץ בכלל.
אני יכול להתעלק על שכנים שלי אבל אין לי למה - אני לא מכיר את אופי השימוש שלהם ברוחב הפס (יכול להיות שהם טוחנים את האינטרנט בדיוק כמוני ואין לי מה לחפש אצלם), אני לא יודע איזה וירוסים מתרוצצים להם במחשבים וברשת וכמו שאני יכול לחטט להם במחשבים הם יכולים גם לי (אני לא יודע מה רמת הידע שלהם בתחום)
בקיצור, לא מומלץ בכלל.
תודה על התגובה הגלויה והמקצועית.harari כתב:לא טרמפיסט. פרזיט, עלוקה. (בלי להעליב)
בקיצור, לא מומלץ בכלל....
מה לדעתך הסיבה שאנשים לא מצפינים את הרשת האלחוטית שלהם?
האם מתוך בורות.תמימות?
איפה כל הגולשים שעושים זאת בלי לשלם לתשתית ולספק באופן בלתי מודע או מודע במשך שנים?בטוח יש כאלה והם נחבאים לכלים.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אנשים לא מגנים על הרשת שלהם רק בגלל שהם לא מודעים לסכנות. (תמימים? - אולי)
לא נראה לי שיש אנשים שגולשים בחינם ע"ח השכנים בלי לדעת שהם עושים את זה - אי אפשר להיות עד כדי כך דביל.
אלה שעושים אתה זה במודע לא תמיד גאים בזה. אני, אישית, אם הייתי גולש ע"ח השכנים לא הייתי משוויץ ומתגאה.
כל הרעיון מאחורי גניבה זה שלא יגלו אותך - אז איפה ההיגיון ביציאה בהכרזה "אני גנב".
לא נראה לי שיש אנשים שגולשים בחינם ע"ח השכנים בלי לדעת שהם עושים את זה - אי אפשר להיות עד כדי כך דביל.
אלה שעושים אתה זה במודע לא תמיד גאים בזה. אני, אישית, אם הייתי גולש ע"ח השכנים לא הייתי משוויץ ומתגאה.
כל הרעיון מאחורי גניבה זה שלא יגלו אותך - אז איפה ההיגיון ביציאה בהכרזה "אני גנב".
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
אצלי הרשת פתוחה והשכנים שלי גולשים בכיף .הם לא עושים הורדות אז אין לי בעיה לשתף גם את כל הביניין.
אני מבין במחשבים ואני לא ראה צורך לנעול את הרשת.
יש בעולם העירות שלמות שמבוססות על רשת אחת גדולה וכך זה זול לכולם .
אני מבין במחשבים ואני לא ראה צורך לנעול את הרשת.
יש בעולם העירות שלמות שמבוססות על רשת אחת גדולה וכך זה זול לכולם .
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני לא מבין איך בכלל אפשר "לבנות" על הרשת של השכן..
אתה צריך משהו משלך עם שליטה שלך. תגיד, אם הוא חוסם פורט בראוטר מה קורה ?
זה לא רציני .. גם השאלה שפותחת את השרשור לא רצינית. ראיתי את שם המשתמש שלך "רובין הוד" והיתי בטוח שזו איזו בדיחה ..
אתה צריך משהו משלך עם שליטה שלך. תגיד, אם הוא חוסם פורט בראוטר מה קורה ?
זה לא רציני .. גם השאלה שפותחת את השרשור לא רצינית. ראיתי את שם המשתמש שלך "רובין הוד" והיתי בטוח שזו איזו בדיחה ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מזל שאתה לא קורא לעצמך שותף עיסקי של השכן.רוביןהוד כתב:סליחה,אני לא עשיר ולא חושב שזה הוגן לקרוא לי גנב.
אולי טרמפיסט,כמו עוד הרבה אנשים רבים.
תודה
רוברט ה.*****
נ.ב
ביקשתי התיחסות הוגנת לשאלה בצורה סוביקטיבית....
ידידי היקר, מה שאתה עושה הוא על גבול הפלילים. אמנם אין עדיין חלוק האוסר על התחברות לרשת פתוחה, אבל יש חוק הדן בהשגת גבול והתחברות קבועה לשכן ללא ידיעתו, אישורו או תשלום דמי חכירה היא עבירה לפי החוק.
להתפאר בזה בפורום ציבורי שאתה לא מכיר את משתתפיו מראה על מידה מסויימת של תמימות או מחסור רגעי ב IQ. הייתי מציע לך לבקש ממנהלי האתר למחוק שרשור זה לאלתר.
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
גש לשכן, תגיד לו שאתה רוצה לחלוק איתו אפילו תגדילו את רוחב הפס תתחלקו חצי בחצי ובא לתיון גואל
אם מתי שהוא רגשי האשמה יאכלו אותך מבפנים תרגיש חופשי ללכת לשכן שלך ולהציע לו תשלום על השימוש באינטרנט בתמורה לזה שתעזור לו ותשים לו סיסמה על הרשת...
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא....
לרשת שלי קוראים Welcome, וכפי שמשתמע מזה, מי שבא ברוך הבא.harari כתב:אנשים לא מגנים על הרשת שלהם רק בגלל שהם לא מודעים לסכנות. (תמימים? - אולי)
כל הרעיון מאחורי גניבה זה שלא יגלו אותך - אז איפה ההיגיון ביציאה בהכרזה "אני גנב"....
כל עוד לא מפריעים לי לגלוש באמת שלא אכפת לי (עד היום חסמתי 2 MACים מבין עשרות בגלל ש"התלשבו" לי על רוחב הפס, השאר משתמשים באופן הוגן).
אני לא רואה סיבה לחסום משאב שאני לא מאבד דבר בלשתף אותו פרט לאגו (אני שילמתי, למה שאחרים יקבלו בחינם...)
כל הרעיון של להשוות את זה לגניבה די מוזר לטעמי. אם מישהי התישבה לידי ברכבת ואני נהנה מהריח של הבושם שלה, האם גם זה גניבה?
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
קודם כל, כל מה שנאמר היה בהנחה שבעל הרשת לא מודע לחיבור.
אם בעל הרשת הזמין אותך להתחבר - זה בסדר. אבל אם אתה מתחבר ללא אישור וללא ידיעת בעל הרשת - זה לא בסדר.
החסימה (אצלי לפחות) היא לא ממש בגלל רוחב הפס, אלא בגלל אבטחת מידע. אני לא רוצה שיחטטו לי במחשבים (יש לי כל מיני מסמכים ותמונות ומידע שאני לא מוכן לשתף עם כולם), אני לא יודע איזה וירוסים מתרוצצים לאנשים במחשבים (ואם הם נוהגים להתחבר לרשתות פתוחות באופן קבוע כנראה שהם לא מודעים לסכנות והחיבור שלהם לרשת שלי יכול לגרום לי נזק) ויש עוד שיקולים שאין לי כוח למנות.
ולגבי הרכבת והאישה - כל הרעיון מאחורי בושם זה שכל הסובבים אותך יריחו ריח נעים ויקשרו את זה אליך - אף אחד לא שם בושם כדי שהוא יכול להריח את עצמו. האנלוגיה הזו שגויה ולא קשורה.
אם בעל הרשת הזמין אותך להתחבר - זה בסדר. אבל אם אתה מתחבר ללא אישור וללא ידיעת בעל הרשת - זה לא בסדר.
החסימה (אצלי לפחות) היא לא ממש בגלל רוחב הפס, אלא בגלל אבטחת מידע. אני לא רוצה שיחטטו לי במחשבים (יש לי כל מיני מסמכים ותמונות ומידע שאני לא מוכן לשתף עם כולם), אני לא יודע איזה וירוסים מתרוצצים לאנשים במחשבים (ואם הם נוהגים להתחבר לרשתות פתוחות באופן קבוע כנראה שהם לא מודעים לסכנות והחיבור שלהם לרשת שלי יכול לגרום לי נזק) ויש עוד שיקולים שאין לי כוח למנות.
ולגבי הרכבת והאישה - כל הרעיון מאחורי בושם זה שכל הסובבים אותך יריחו ריח נעים ויקשרו את זה אליך - אף אחד לא שם בושם כדי שהוא יכול להריח את עצמו. האנלוגיה הזו שגויה ולא קשורה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
חברה',
אנחנו לא מתירים דיונים בנושאים על גבול הפלילי.
בדיוק קראתי פרק בספר "לא רציונאלי ולא במקרה" של דן אריאלי, על נושא הרמאות והגניבה שאנשים שמגדירים עצמם ישרים מרשים לעצמם לעשות.
ברור לי שהמנהלים באנרון, שהונו במילוני דולרים רבים, לא היו מעיזים לגנוב 20$ מהקופה הקטנה של המשרד, למה ? כי הם לא "גנבים".....
כאן זה אותו דבר.
ברור לי שרוביןהוד הוא לא "גנב" במובן שהוא לא היה גונב לשכן שלו משהו מהבית ואם היה מוצא את הארנק של השכן בחדר המדרגות, לבטח היה מחזיר לו אותו.
בניסויים שערכו, ככל שפעולת הגניבה רחוקה יותר מכסף מזומן או משהו שהוא "מוחשי", אנחנו מתרצים לעצמנו בתירוצים שונים ומשונים למה זה "בסדר".
הדוגמא הקלאסית שהוא נותן בספר זה שלקחת עט ואולי חבילת דפי צילום מהעבודה נתפס אצל מרבית האנשים כמשהו "בסדר" אבל כמובן שלקחת 20 ש"ח במזומן מהקופה הקטנה, לא. למרות שהנזק הכספי לחברה הוא זהה.
לתשומת לבכם.
אנחנו לא מתירים דיונים בנושאים על גבול הפלילי.
בדיוק קראתי פרק בספר "לא רציונאלי ולא במקרה" של דן אריאלי, על נושא הרמאות והגניבה שאנשים שמגדירים עצמם ישרים מרשים לעצמם לעשות.
ברור לי שהמנהלים באנרון, שהונו במילוני דולרים רבים, לא היו מעיזים לגנוב 20$ מהקופה הקטנה של המשרד, למה ? כי הם לא "גנבים".....
כאן זה אותו דבר.
ברור לי שרוביןהוד הוא לא "גנב" במובן שהוא לא היה גונב לשכן שלו משהו מהבית ואם היה מוצא את הארנק של השכן בחדר המדרגות, לבטח היה מחזיר לו אותו.
בניסויים שערכו, ככל שפעולת הגניבה רחוקה יותר מכסף מזומן או משהו שהוא "מוחשי", אנחנו מתרצים לעצמנו בתירוצים שונים ומשונים למה זה "בסדר".
הדוגמא הקלאסית שהוא נותן בספר זה שלקחת עט ואולי חבילת דפי צילום מהעבודה נתפס אצל מרבית האנשים כמשהו "בסדר" אבל כמובן שלקחת 20 ש"ח במזומן מהקופה הקטנה, לא. למרות שהנזק הכספי לחברה הוא זהה.
לתשומת לבכם.