מתי בונים רמקולים ? שאין כסף ... או שמשעמם ?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1590
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי , אני חדש פה ,וקראתי דיי הרבה פה , דבר ראשון , כל הכבוד על הפרוייקטים שכאן , מדהים ! :-).

אני אישית לא מבין כלום ברמקולים (עדיין) רק התחלתי לקרוא בפורום , נדלקתי על האקסון 812 (רק בגלל המראה... חחח...) והשאלה שלי היא דיי פשוטה ,
האם אנשים בונים רמקולים כי זה יותר זול מלקנות אחד מוכן? או בגלל האהבה,חיבה,שיעמום,התנסות בתחום?

ומה מומלץ לנסות למישהו שיש לו 0 ניסיון בתחום אבל בכל זאת רוצה מערכת רמקולים "לפנים" ואין תקציב בומבסטי לקנות משהו מהחנות ?

תודה מראש !!! :mrgreen:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי וברוך הבא.
מניסיוני, רק במקרה אחד אתה יכול "לחסוך כסף" בבניה עצמית וזה בבניה של קיט או בניה של CLONE (כלומר, העתק של משהו מוכר וידוע).

פיתוח ותיכנון של רמקול מאפס הוא קשה עד בלתי אפשרי למי שאין את הידע האקוסטי-פיסיקלי-אלקטרוני המתאים.

קח את זה באנלוגיה לאיזה תבשיל דיי מורכב - לא מספיק לזרוק את כל המרכיבים לסיר.....אלא צריך לדעת אילו מרכיבים ובעיקר באיזה מינון...
פיתוח של רמקולים כרוך לעיתים בשנים של ניסויים וטעיות, חישובים לא פשוטים וכו' זה יעלה בסופו של דבר הרבה מאוד כסף, יותר ממה שהיה עולה לך לקנות רמקול מוכן.

לדבריו של yuda_gur, הרמקול שלו, שעלה כ-6K ש"ח טוב יותר מרמקולים יקרים בהרבה. אני לא יודע כי לא שמעתי אותם עדיין אבל אם הדבר נכון, אז לפחות אתה יכול להתגלח על הניסיון של אחרים ובמקרה הזה זה יהיה CLONE שלו ופה אתה יכול לחסוך.

אם המטרה היא ללמוד את התחום, אני מכין אותך - זה לא פשוט ולבטח לא יהיה "זול"...

בהצלחה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yuda_gur
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

alophind
ברוך הבא (f)
מצטרף לדבריו של מרטין ואחדד אותם.אם אפשר .
אני עדיין מחכה לביקורו ומקווה שהביקור ייתן דחיפה לענין diy שמשום מה קיבל בארץ שם רע, כנראה בגלל "***" שנמכר בשנות השיבעים שמונים, וכניסתם של מוצרי מידבקה.
בדרך כלל אנשים עוסקים בתחום של diy מכיוון והם אוהבים את התחום ומוצאים בו סיפוק, זהו סוג של תחביב.
לגבי רמקולים כנ"ל ויש כאן גם "עלות תועלת " גבוהה. העובדה שיצרני הדרייברים ברמקולים מהליגה הגבוהה גם משווקים אותם בשוק החופשי למטרות diy לא מפחדים מהידיעה שניתן לייצר רמקול בעלות נמוכה משמעותית ממחיר הרמקול בשוק החופשי, היא : הקונה הממוצע מחפש "שם" + "אחריות" = "מותג". ועל כך הוא מוכן לשלם.
הדוגמא המפורסמת ביותר בעולם diy של רמקולים הוא רמקול של חברת ווילסון שעלותו בשוק כ 65,000 $ , ומיוצר בעולם על ידי משוגעים לענין במחיר של 3,000 $.
עלותם של כלי עבודה היא יקרה ומייקרת עד מאוד בניה חד פעמית.
למי שרוצה להתנסות ישנם סטים מוכנים הכוללים הכל כולל הקופסאות. ניתן לרכוש בחנויות diy בחו"ל. באתר שלנו ישנה רשימה של אתרים כאלה.חפש בקישורים.
עולם שעובד לכל אחד באהבה איכפתיות ושיתוף פעולה.

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה רבה מרטין ויודה ,
אני פריק של קולנוע , קשה לי להאמין שיש פה מישהו שרואה סרטים/סדרות בכמויות שאני רואה (אשתי שתחיה , הסכימה להתחתן איתי רק אם אפטור אותה ממרתון Starwars שהגיע מייד אחרי הקרנת טרילוגית שר הטבעות :biggrin: )
"הבעאסה " שלי היא שכרגע אני צופה בטלויזיה 29" sony wega tri. ומשתמש במע' 5 + סאב של לנקו שקיבלתי בזמנו במתנה (מע' פשוטה של כ 500 שקל).

אני משתמש ב XBOX כ media center להעברת סרטים ב stream מהמחשב ,
עכשיו , לגבי מסך , אין מה לעשות , חייבים לקנות משהו גדול יותר (עדיין לא ניתן לעשות DIY למסך.... חבל... 8) ) ולכן לא ניתן להמנע מהשקעה גדולה בשביל מוצר איכותי ,
אבל בגלל שהסאונד חשוב לא פחות , הייתי רוצה גם רמקולים מרשימים , יחס המחיר/עלות נראה דיי טוב במערכות DIY (לאחר שראיתי מה חברי הפורום המוכשרים יצרו...)

השאלה היא , מה עושה אנלפאבית (בנגרות) כמוני שבקושי החזיק קליבה בחייו בבנית רמקולים (אפילו מקיט).

תודה רבה על כל התשובות , פורום מ ה מ ם !

:-)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

הבעיה היא לא הנגרות.
זה החלק הקל יחסית, הבעיה היא התיכנון של הרמקול.
אם אתה מדבר על העתקה של רמקול מוכר, אז ניחא, רק וודא שאתה שמעת את הרמקול ואהבת אותו.
לדעתי, קנה רמקולים מוכנים, נראה כאילו מדובר לא בתקציבים גדולים בכל מקרה....
About.me

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

MartinHSabag כתב:הבעיה היא לא הנגרות.
זה החלק הקל יחסית, הבעיה היא התיכנון של הרמקול.
אם אתה מדבר על העתקה של רמקול מוכר, אז ניחא, רק וודא שאתה שמעת את הרמקול ואהבת אותו.
לדעתי, קנה רמקולים מוכנים, נראה כאילו מדובר לא בתקציבים גדולים בכל מקרה....
...
אני לא חושב שרמקול מוכן בגובה 2 מטר עם 15-10 (כמו של האקסון) יעלה לי כ 1000$.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

ומי אמר שזה מה שאתה תואהב?
About.me

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

MartinHSabag כתב:ומי אמר שזה מה שאתה תואהב?
...
צודק , אני ביטחון , אבל אני יודע שזה יותר טוב מהרמקולים שבטלויזיה :-)
מה שאני רוצה זה לשמוע חזק וצליל "נקי". ישנה אשליה שרמקולים גדולים יעשו את העבודה יותר טוב מרמקולים קטנים.

(והרמקולים של LENCO פשוט *** , אבל יותר טוב ממה שהטלויזיה מציעה...)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #9 

יותר טובים - בטוח.
האם הכי טובים במחיר הזה? - לא בטוח בכלל.....
About.me

platelet
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31

בניה

שליחה #10 

אני הייתי מציע לבנות חיקוי של רמקול (בשל התיכנון) יש לקחת בחשבון שטכניקת הבניה דורשת מיומנות מסויימת וסבלנות ודייקנות על מנת להשיג תוצאה טובה מבחינת הגימור.

בניה עצמית התוצאה האקוסטית ביחס למחיר טובה יותר מאשר לקנות "HIGH END" מאחר ושם נדרש רוב הכסף על שווק, ותיווך.

אם אין בכוונתך להשיג רמקולים איכותיים מאוד, לא הייתי טורח במקומך, והייתי קונה כבר רמקול מוכן

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

הבנתי , אם כך , מה מחיר סביר לסט רמקולים שיספקו הנאה לסלון סטדנרטי ?
לא משהו "טופ אוף דה ליין" אבל משהו שבהחלט יעלה את החוויה של הסרט ויפריע לשכנים (כן כן , להפריע לשכנים).

דרך אגב , חטא , אבל כרגע כל 5 הרמקולים נמצאים מקדימה בסלון (גם דירה חדשה וגם לא שווים את הטרחה של תליה על הקיר מאחורי הספות)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #12 

זה משהו אינדיוידואלי לחלוטין.
מה שלאחד "מספיק" עבור אחר זה החלום הרטוב שלו.....

אני מציע שתתחיל לעשות סבבים בחנויות ותגדיר תקציב.
About.me

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

MartinHSabag כתב:זה משהו אינדיוידואלי לחלוטין.
מה שלאחד "מספיק" עבור אחר זה החלום הרטוב שלו.....

אני מציע שתתחיל לעשות סבבים בחנויות ותגדיר תקציב.
...
תודה , עכשיו ראיתי שאנחנו שכנים. :-)

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

diy

שליחה #14 

yuda_gur כתב:alophind
הדוגמא המפורסמת ביותר בעולם diy של רמקולים הוא רמקול של חברת ווילסון שעלותו בשוק כ 65,000 $ , ומיוצר בעולם על ידי משוגעים לענין במחיר של 3,000 $.
עלותם של כלי עבודה היא יקרה ומייקרת עד מאוד בניה חד פעמית.
למי שרוצה להתנסות ישנם סטים מוכנים הכוללים הכל כולל הקופסאות. ניתן לרכוש בחנויות diy בחו"ל. באתר שלנו ישנה רשימה של אתרים כאלה.חפש בקישורים.
...
מעניין- האם יש מידע ברשת על מבחני השוואה בין המקור לחיקוי?? (בסה"כ - באם כל מה שנדרש זה לייצר/להעתיק קופסאות, סטנדים, כבלים ולהתקין בהם חלקים-[ דרייברים, קרוס מקוריים] אז זה לא "בשמיים" אבל לא נראה לי שהחיקוי שצויין מעלה בעלות 3000$ כולל משהו מקורי).

אגב וילסון זה הכי פשוט- תראו איך הם נראים- ארונות מטבח (יסלחו לי המשוגעים להם, אצלי הם לא עוברים את מבחן המראה).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #15 

אחד ה-CLONEים הכי פופולאריים זה PROAC 2.5 דווקא ויש על זה מבחני האזנה בין ה-CLONE לאמיתי.
About.me

yuda_gur
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

zy
לבקשתך קישור איך בונים Wilson Audio X1 SLAMM
בהצלחה בבנית ארון המטבח החדש :lol: .
http://www.cliowin.com/FOTO/gpphoto/Hancock/slamm.htm

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

תודה yuda gur
אם הבנתי נכון, במעבר מהיר על הכתבה, הבחור בנה רמקול הכי דומה שיכל- ללא שום רכיב מקורי- לא החומר שממנו בנויים התיבות ולא הדרייברים המקוריים או שאר האלק' המקורית ולכן הצליח להוזיל משמעותית ,
אני תמהתי איך ניתן להוזיל כל כך הרבה, כפי שציינת שעושים, ע"י בנייה עצמית (העתקה 1:1) של התיבות (זה לטענתי ממש לא בשמיים), וע"י רכישת חלקים (כל החלקים) הפנימיים כאילו היינו מעבדת שרות שמזמינה חלפים מקוריים- לא מצאתי שום הגיון מסחרי בכך.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #18 

פשוט מאוד, אתה מעתיק משהו שאחרים שילמו הרבה בשביל מו"פ, שיווק, הפצה, פרסום וכו'....
About.me

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

ולכן, מי שמנסה לבנות אוטו, למשל, ע"י רכישת סך החלפים שלו ממחסן החלפים משלם בסדר גודל יותר מאשר באולם התצוגה.
או שהוא עושה "בערך" (פחחות לסובארו ליאנה שתראה דומה למרצדס, המנוע של סוזוקי בלנו וכו' וכו' העיקר שיזוז),
רמקול הרבה יותר פשוט להעתיק ולכן באם החברה תמכור לכל דורש חלפים (דרייברים, קרוס, מעגלי חשמל וכל הבפנוכו..), במחירים נורמליים אז ניתן היה לייצר חיקויים מוצלחים מאוד במחיר זול מאוד (יחסית).
כנראה שהחברה לא מוכרת, או שמתמחרת את סך החלקים לפחות כמו המוצר הסופי?
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

yuda_gur
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

zy
אכן הבנת נכון ניתן להוזיל משמעותית עלות רמקולים בבניה עצמית .
אין כאן הגיון מסחרי מכיוון והבניה לא נועדה למסחר, אלה לשם ההנאה בענין, להוכיח שניתן לבנות רמקולים בעלות נמוכה משמעותית, ובתוצאה סופית של סאונד שלא נופל מהמקור.
בעולם ישנם תחריות של DIY ובתחרות דומה בארה"ב זכה בונה רמקולים מפורסם בשם ג'ון מארש בפרס הראשון על בניה של הוולסון הרמקול שבכתבה כמובן בדרכו שלו.
תחלס גם עם העלויות של הדרייברים המקוריים, כמו הטויטרים td120x של פוקל או הוופר מסידרת האודיום 13 אינץ גם הוא של פוקל. לא היה מגיע הבחור גם אם היה מתאמץ לעלות של 10k $.
כמו שאמרתי כבר החברות המייצרות רמקולים אינן מודאגות מתחום ה diy מכיוון והקונה הממוצע מחפש "מותג" ומוכן לשלם עבורו. בוני הרמקולים בעולם מחפשים את הפאן שבענין, וההוכחה לכך היא שתמיד יחפשו איך לשפר או לשדרג את הקיים או ללכת קדימה לאתגר גדול יותר.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”