צריבה במסך פלסמה פנסוניק
שלום
ברשותי מסך מסוג Panasonic TH50PV70 ושמתי לב שישנה צריבה של סמל ערוץ מסוים.
המסך ברשותי שלוש שנים, והוא פעל כ-3600 שעות עד היום.
בחודשים הראשונים ב Contrast של 50% ואח"כ 100%.
ניסיתי לשים "שלג" לזמן מה אבל לא נראה לי שזה הכיוון.
מה עושים?
דרך אגב אני קצת מופתע, מכיוון שלפני שקניתי את המסך חקרתי את הנושא ולפי כל המומחים "זה כבר לא קורה" (אז זהו שכן...)
המסך ברשותי שלוש שנים, והוא פעל כ-3600 שעות עד היום.
מה עושים?
דרך אגב אני קצת מופתע, מכיוון שלפני שקניתי את המסך חקרתי את הנושא ולפי כל המומחים "זה כבר לא קורה" (אז זהו שכן...)
נערך לאחרונה על ידי JRun ב 18/12/2010 15:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
ALL YOUR BASE ARE BELONG TO US!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כשאומרים "זה כבר לא קורה" זה כמובן יחסי לדורות הראשונים של הפלזמות.
מדובר על "רגישות נמוכה יותר" אבל זה קורה בהגדרה בכל הפלזמות (כן, גם אלו שטוענים בכח שזה לא יכול לקרות) פשוט כי זו הפיסיקה של איך שזה עובד.
במקרה שלך, של אלפי שעות פעולה, הדרך היחידה לנטרל את זה היא "לבזבז" את הפיקסלים שלא נצרבו לאותה רמה, כלומר, לגרום להם לרדת בבהירות לאותה רמה של הפיקסלים בלוגו.
הדרך היא להציג תמונת נגטיב של הלוגו כאשר הלוגו בצבע שחור והשאר בצבע לבן בוהק ולהשאיר את זה ככה כמה מאות שעות.
לא ממש מעשי וזה גם יוריד את הבהירות של המסך בצורה קטלנית ולכן מציע לך פשוט "לחיות עם זה".
מדובר על "רגישות נמוכה יותר" אבל זה קורה בהגדרה בכל הפלזמות (כן, גם אלו שטוענים בכח שזה לא יכול לקרות) פשוט כי זו הפיסיקה של איך שזה עובד.
במקרה שלך, של אלפי שעות פעולה, הדרך היחידה לנטרל את זה היא "לבזבז" את הפיקסלים שלא נצרבו לאותה רמה, כלומר, לגרום להם לרדת בבהירות לאותה רמה של הפיקסלים בלוגו.
הדרך היא להציג תמונת נגטיב של הלוגו כאשר הלוגו בצבע שחור והשאר בצבע לבן בוהק ולהשאיר את זה ככה כמה מאות שעות.
לא ממש מעשי וזה גם יוריד את הבהירות של המסך בצורה קטלנית ולכן מציע לך פשוט "לחיות עם זה".
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
לא הבנתי בשביל מה העלת את הקונטרסט ל 100 . הקונטרסט אמור להיות הרמה של בין 65-75 אחוז .JRun כתב:שלום
המסך ברשותי מעל שנתיים, והוא פעל כ-3600 שעות עד היום.
מה עושים?
דרך אגב אני קצת מופתע, מכיוון שלפני שקניתי את המסך חקרתי את הנושא ולפי כל המומחים "זה כבר לא קורה" (אז זהו שכן...)...
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אחד הערוצים המסחריים, ברירת מחדל (ואכן, מחדל...oferlaor כתב:באיזה ערוץ אתה צופה כל כך הרבה שעות שהוא נצרב?...
לא זכור לי שהשארתי את הטלוויזיה על אותו ערוץ יותר משלוש ארבע שעות, ואכן בממוצע הטלוויזיה עבדה 3 שעות ביום (365X3 = 1095) וסה"כ הטלוויזיה עבדה כ=3600 שעות עד היום.
באמת צפייה נורמלית, עם נטייה לזפזופ.
לגבי ה Contrast - לדעתי ב- 100% רואים הכי טוב, ולכן העליתי בהדרגה. כרגע הורדתי בחזרה ל-80..
אם 100 זה אסור - שיחסמו את זה בתוכנה...
בקיצור - זה לא אמור לקרות אבל זה בהחלט קורה, ולא מדובר במסך עם תמונה קבועה אלא בצפייה נורמלית.
דרך אגב, בהתעלם מהתקלה הזו - אני מאוד מרוצה מהמסך, התמונה שלו יותר טובה מרוב המסכים שקיימים היום - 3 שנים אחרי.
- eyalsha
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- שם מלא: eyalsha
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
לדעתי לילה או שניים של שטיפה לבנה יכולים לטשטש או להעלים את זה לחלוטין.
יש לי פלזמה בחדר שינה שזלזלתי בה מהרגע הראשון (בלי הרצה, בלי לשמור עליה) אבל כשהגיעו מים עד נפש, נתתי לה חצי יום של שטיפה לבנה והיא חזרה למצב אפס. [ אחרי יותר משנתיים שימוש]
ושם עוד הפאנל באיכות ירודה יחסית.
יש לי פלזמה בחדר שינה שזלזלתי בה מהרגע הראשון (בלי הרצה, בלי לשמור עליה) אבל כשהגיעו מים עד נפש, נתתי לה חצי יום של שטיפה לבנה והיא חזרה למצב אפס. [ אחרי יותר משנתיים שימוש]
ושם עוד הפאנל באיכות ירודה יחסית.
SONY 65" KD-65XE9005
למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK
למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK
Re: האח הגדול
לי נצרבה הדמות של אלעד על המסך.... ככה ממש בקטן קטן......jukin כתב:יש שמועות על צריבה של הלוגו של האח הגדול על פלזמות בזמן האחרון...קרה למישהו?...
איל, אין לי מה להפסיד. אני אנסה.eyalsha כתב:לדעתי לילה או שניים של שטיפה לבנה יכולים לטשטש או להעלים את זה לחלוטין.
ושם עוד הפאנל באיכות ירודה יחסית....
מה עדיף, שלג או מסך לבן?
דרך אגב הצריבה בולטת ביותר במסך ירוק דוקא..