מה הקטע של HDMI
-
ramboli
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
שלום לכם,
קניתי טלוויזיה חדשה לסלון, LG 47" התומכת בFULL HD
חיברתי את המחשב הנייד שלי לטלוויזיה עם כבל HDMI שרכשתי בעקבות קניית הטלויזיה, ראו מצוין, HD אמיתי.
למחשב יש יציאת VGA בנוסף, וסתם מתוך סקרנות רציתי לבדוק אותה עם הטלוויזיה.
חיברתי עם כבל VGA ולמרבה הפלא ,הראות הייתה די חדה וברורה יותר.
כבל VGA הינו כבל אנאלוגי זול בהרבה יותר, האורך המקסימלי שלו לא מוגבל בניגוד לHDMI..
אז מה כל הסיפור? העברת אודיו? נו באמת...
חיברתי את המחשב הנייד שלי לטלוויזיה עם כבל HDMI שרכשתי בעקבות קניית הטלויזיה, ראו מצוין, HD אמיתי.
כבל VGA הינו כבל אנאלוגי זול בהרבה יותר, האורך המקסימלי שלו לא מוגבל בניגוד לHDMI..
אז מה כל הסיפור? העברת אודיו? נו באמת...
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
הגנת תוכן
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
במחשבים שיש להם גם יציאת HDMI בנוסף לVGA אין הבדל בתמונה יש רק תמיכה בסאונד בHDMI.
לגבי מה נראה טוב יותר? כיון הגדרות זה מה שאתה צריך. ביטול כל מני "תוספים" כמו OVERSCAN וכו'... יכולים לשפר את התמונה משמעותית, או לחילופין תוכל להמשיך להשתמש בכבל VGA במידה והאודיו שלך מחובר למערכת חיצונית.
HDMI אחרי 20 מטר מתחיל לעשות בעיות, VGA אחרי 30 מטר (הגעתי גם ל40 ו50 אך לא ברזולוציה HD אלא 800X600)
לגבי מה נראה טוב יותר? כיון הגדרות זה מה שאתה צריך. ביטול כל מני "תוספים" כמו OVERSCAN וכו'... יכולים לשפר את התמונה משמעותית, או לחילופין תוכל להמשיך להשתמש בכבל VGA במידה והאודיו שלך מחובר למערכת חיצונית.
HDMI אחרי 20 מטר מתחיל לעשות בעיות, VGA אחרי 30 מטר (הגעתי גם ל40 ו50 אך לא ברזולוציה HD אלא 800X600)
- קובי_ג
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 112
האם גם דרך כבל הVGA העברת רזולוציה של 1920x1080? חלק מהמסכים, כולל חדשים, מגבילים את אות הVGA ולא מאפשרים רזולוציה מלאה, אצלי לפחות זו הסיבה שחיברתי דרך HDMI
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
VGA זה אנלוגי ולכן בהמרה מדיגיטלי לאנלוגי וחזרה לדיגיטלי במסך יש איבודים.
אם אתה לא רואה אותם, זה מצויין, כנראה שצוואר הבקבוק באיכות פשוט לא בהמרה הזו.......
מעבר לזה, בעוד שבכבל HDMI כל עוד זה עובד (לי יש כבר של 15 מטר ללא שום בעיות) אז זה עובד, ב-VGA פשוט יש ירידה באיכות שלא מתבטאת בתמונה סטאטית גם על רזולוציה של FHD אלא כשמתחילים לבדוק רוחב פס....כלומר, נכון, תעבירות תמונה סטאטית והיא תיראה על כל פרטיה (בהנחה שהכבל תקין ולא מתלבש עליו רעש) אבל תנסו להעביר תוכל בקצב של מגבלת התקן (נניח תמוה שבנויה כמו לוח שחמט שכל ריבוע הוא פיקסל אחד) והתמונה הזו מתהפכת (פיקסל שחור ללבן ולהיפך) בקצב המקסימלי - 24 פריימים בשניה) ואז נראה איך זה ייראה בכבל VGA ו-HDMI באורך זהה (לא מטר אלא 20 מטר).
ב-HDMI טוב זה יעבוד וב-VGA גם אם יהיה עם 10 סיכוכים, זה פשוט יהיה מסך אפור........(בדוק).
אם אתה לא רואה אותם, זה מצויין, כנראה שצוואר הבקבוק באיכות פשוט לא בהמרה הזו.......
מעבר לזה, בעוד שבכבל HDMI כל עוד זה עובד (לי יש כבר של 15 מטר ללא שום בעיות) אז זה עובד, ב-VGA פשוט יש ירידה באיכות שלא מתבטאת בתמונה סטאטית גם על רזולוציה של FHD אלא כשמתחילים לבדוק רוחב פס....כלומר, נכון, תעבירות תמונה סטאטית והיא תיראה על כל פרטיה (בהנחה שהכבל תקין ולא מתלבש עליו רעש) אבל תנסו להעביר תוכל בקצב של מגבלת התקן (נניח תמוה שבנויה כמו לוח שחמט שכל ריבוע הוא פיקסל אחד) והתמונה הזו מתהפכת (פיקסל שחור ללבן ולהיפך) בקצב המקסימלי - 24 פריימים בשניה) ואז נראה איך זה ייראה בכבל VGA ו-HDMI באורך זהה (לא מטר אלא 20 מטר).
ב-HDMI טוב זה יעבוד וב-VGA גם אם יהיה עם 10 סיכוכים, זה פשוט יהיה מסך אפור........(בדוק).
- מוקי27
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 630
אפשר בבקשה דוגמה לדגם שמגביל כך?קובי_ג כתב:האם גם דרך כבל הVGA העברת רזולוציה של 1920x1080? חלק מהמסכים, כולל חדשים, מגבילים את אות הVGA ולא מאפשרים רזולוציה מלאה, אצלי לפחות זו הסיבה שחיברתי דרך HDMI...
- קובי_ג
-
- חבר פעיל מאוד

המסך שלי- panasonic TH-L42D25M נקנה לפני כחודש, במפרט שלו ניתן לראות את רשימת האותות האנלוגיים שנתמכים, מגיע עד לSXGA אם אני לא טועה, בעוד שדרך HDMI אני רואה רזולוציה מלאה
- מוקי27
-
- חבר פעיל במיוחד

האם יצא לך לנסות לקבוע 1920x1080 דרך חיבור VGA?
נראה לי ממש צעד לא חכם מצד פנסוניק להגביל את הרזולוציה דרך VGA, כשהמתחרים לא עושים זאת.
נראה לי ממש צעד לא חכם מצד פנסוניק להגביל את הרזולוציה דרך VGA, כשהמתחרים לא עושים זאת.
- קובי_ג
-
- חבר פעיל מאוד

קטונתי מלהבין את ההגיון של פנסוניק, אכן ניסיתי להגדיר ולא הצלחתי, באתר הישראלי רשום פירוט התמיכה באותות מחשב.
באתר הבינלאומי ממש רשומה הרזולוציה המקסימלית הנתמכת דרך כניסת VGA
באתר הבינלאומי ממש רשומה הרזולוציה המקסימלית הנתמכת דרך כניסת VGA
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8142
1. לא כל התכנים מגיעים ממחשבramboli כתב:שלום לכם,
אז מה כל הסיפור? העברת אודיו? נו באמת......
2. VGA לא מעביר Audio ברזולוציה גבוהה
3. VGA הוא אנאלוגי ולכן רגיש לסביבה רועשת ( רועשת חשמלית )
בטח שכחתי עוד כמה דברים..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- gro111
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1519
MartinHSabag כתב:VGA זה אנלוגי ולכן בהמרה מדיגיטלי לאנלוגי וחזרה לדיגיטלי במסך יש איבודים.
אם אתה לא רואה אותם, זה מצויין, כנראה שצוואר הבקבוק באיכות פשוט לא בהמרה הזו..........
- maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
שכחת את הדברים ה"קטנים" אך לא פחות חשובים:Lior_M כתב:1. לא כל התכנים מגיעים ממחשבramboli כתב:שלום לכם,
אז מה כל הסיפור? העברת אודיו? נו באמת......
2. VGA לא מעביר Audio ברזולוציה גבוהה
3. VGA הוא אנאלוגי ולכן רגיש לסביבה רועשת ( רועשת חשמלית )
בטח שכחתי עוד כמה דברים.....
1. מיעוט כבלים. תחשבו מה היה קורה אם היה לך כמה מקורות וידאו HD עם יציאת קומפוננט + אודיו? כמה כבלים היו לך בסלון?
2. Lipsync: היום לטלויזיות יש יכולות עיבוד וידאו מתקדמות. הבעיה שזה מוסיף כמה מאיות שניה. אם גם הרסיבר שלך מוסיף עיבוד וידאו, יכול להיות שהזמן שמתווסף מוציא את הוידאו והאודיו מסינכרון. המכשירים יודעים לדבר ביניהם ולהעביר אחורה את זמן העיבוד, כדי שהאודיו והוידאו יגיעו בסופו של דבר ביחד.
בHDMI 1.4 הוסיפו עוד כמה דברים:
1. רשת על גבי הכבל - היום גם הרסיברים, גם הטלויזיות, גם הממירים, גם הסטרימרים - כולם מחוברים לאינטרנט. הרשת תעבור על גבי הHDMI.
2. 3D
3. אודיו חוזר - הטלויזיה תוכל להחזיר לרסיבר את האודיו שהיא קלטה דרך הDTT.
מספיק, לא?
- מוקי27
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה, טוב לדעת שיש מגבלות במקום שלא ציפיתי להן.קובי_ג כתב:קטונתי מלהבין את ההגיון של פנסוניק, אכן ניסיתי להגדיר ולא הצלחתי, באתר הישראלי רשום פירוט התמיכה באותות מחשב.
באתר הבינלאומי ממש רשומה הרזולוציה המקסימלית הנתמכת דרך כניסת VGA...
- arotman
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
מדוע לחזור ל VGA ?
אם למישהו יש מחשב נייד או נייח עם יציאת VGA והוא רוצה לצפות במסך טלביזיה או מקרן אז בבקשה.
בעבר ערכתי לא מעט ניסיונות בנושא והיה הבדל ברור מאוד בין שימוש ב DVI / HDMI ל VGA.
התמונה ב DVI / HDMI חדה יותר מכיוון שהשידור למסך הוא 1:1 ללא עיבודים נוספים וללא המרות אנלוגיות.
כפי שגם ציין מרטין.
את אם צופים במסך טלביזיה (עדיף המצב PC המבטל עיבודים ומותאם לרמת אות של PC) המחובר למחשב ב VGA ומתרחקים מהמסך אז הרבה יותר קשה להבחין בהבדלים.
אם לעומת זאת משתמשים במוניטור איכותי וצופים במרחק קצר ההבדלים מייד נראים(לפחות לי)..
אם למישהו יש מחשב נייד או נייח עם יציאת VGA והוא רוצה לצפות במסך טלביזיה או מקרן אז בבקשה.
בעבר ערכתי לא מעט ניסיונות בנושא והיה הבדל ברור מאוד בין שימוש ב DVI / HDMI ל VGA.
התמונה ב DVI / HDMI חדה יותר מכיוון שהשידור למסך הוא 1:1 ללא עיבודים נוספים וללא המרות אנלוגיות.
כפי שגם ציין מרטין.
את אם צופים במסך טלביזיה (עדיף המצב PC המבטל עיבודים ומותאם לרמת אות של PC) המחובר למחשב ב VGA ומתרחקים מהמסך אז הרבה יותר קשה להבחין בהבדלים.
אם לעומת זאת משתמשים במוניטור איכותי וצופים במרחק קצר ההבדלים מייד נראים(לפחות לי)..
- מוקי27
-
- חבר פעיל במיוחד

ישנן טלוויזיות ללא מצב PC לכניסת הHDMI. בזמן שחיבור VGA בnative resolution נותן תמונה איכותית, כאילו שחובר מסך מחשב, "ישר מהקופסה", חיבור HDMI בnative resolution ללא הגדרות מיוחדות לא נותן זאת, וצריך להתחיל לבטל ידנית overscan, מנגנוני החלקת תמונה, חדות מוגזמת וכו'.
בחיבור VGA אומנם מתבצעת המרה דיגיטלי->אנלוגי->דיגיטלי, אבל עם כבל טוב ומרחקים קצרים אין סיבה שיהיה איבוד מידע.
עם זאת, אעדיף DVI על פני VGA בכל הזדמנות.
בחיבור VGA אומנם מתבצעת המרה דיגיטלי->אנלוגי->דיגיטלי, אבל עם כבל טוב ומרחקים קצרים אין סיבה שיהיה איבוד מידע.
עם זאת, אעדיף DVI על פני VGA בכל הזדמנות.